Yeni bir MD5 çakışması daha

0
ndemir

Görüşler

0
darkhunter
Olayı herkes cd verify bağlamında algılıyor, yanlış yapıyor. Örneğin PHP kullanan birçok sistem şifreleme ve çözme için md5 standartını kullanıyor, nedeni ise bu standartın gömülü olarak DES ile beraber destekleniyor oluşu. DES hakkındaki olumsuz görüşlerim bir yana, şahsen ben md5'i cd verify dışında pek kullanmam, kullanılmasını da tavsiye etmem. Zaten sektör gündelik verify çözümleri adına alternatiflere kaymaya uzun zaman önce başlamıştı (algoritmanın teorik olarak farklı source'lerde yenileyebilirliği neredeyse ilk uygulanılışından beri akılda olan bir ihtimaldi). Bu gibi gelişmeler sürece ivme kazandıracaktır.
0
abakana
PHP uygulamalarında da son zamanlarda bir hareketlenme var bu konuda md5 yerine başka şeyleri ya da md5 ile başka bir çıktıyı şifreleyip onunla asıl değeri karıştırıyorlar ve ortaya bişi koyuyorlar. Mesela uye adının md5 i ile parolanın bir işlemden geçirilmesi ve sonra kaydedilmesi gibi...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Owasp TOP 5 PHP güvenlik açıkları ve Stefan Esser'in yazısı

Yns_

Bilindiği üzere son günlerde birçok yabancı kaynak OWASP'ın PHP konusunda en çok karşılaşılan güvenlik açıklarını açıkladığı ve çözüm ürettiği sayfayı duyurdu.

hardened-php kurucularından Stefan Esser blogunda bu makaledeki eksik yanları sitemkar bir şekilde ifade etmiş, yer yer Chris Shiflett'e de taş atmış.

IstSec '09 - İstanbul Bilgi Güvenliği Konferansı

sundance

2009 yılında dünyaya damgası vuran ve siber tehditlere karşı önemini daha çok hissettiren siber güvenlik, siber casus yetiştirme politikaları, siber savaşlar ve bu alana yönelik olarak ülkelerin bütçelerinden ayırdıkları hatırı sayılır oranlara ulaşan rakamlar, bilgi güvenliğini bireysel, kurumsal ve ülke güvenliği açısından kritik öneme kavuşturmuştur. ISTSEC ‘09 konferansı bu eksendeki soru ve sorunlara çözüm ve çözüm önerileri sunmayı hedeflemektedir.

Kayıt için www.istsec.org

Symantec´ten İnternet Güvenliği Tehditleri Raporu

Nightwalker

Internet güvenliği çözümleri alanında dünya lideri olan Symantec, siber güvenlik eğilimleri hakkındaki en kapsamlı analizleri içeren Symantec Internet Güvenliği Tehdit Raporu’nu yayımladı. 30 terabyte’dan fazla veri incelemesinin sonucu olan bu raporda, ağ-bazlı saldırı eğilimlerine, zayıflık tespitlerine ve kötü niyetli kodlara yer verilmektedir.

Hamburger, spyware ve cahillik

anonim

Japonya Mc Donalds promosyonal olarak dağıttığı 10000 flashdisk Mp3 playerlerin spywareli olduğu ortaya çıktı. Sözkonusu spyware programının bulaştığı bilgisayarlarda kullanıcı isimleri ve şifreleri saldırganlara iletebileceği anlaşıldı.

Yeni nmap çıktı!

conan

Vazgeçilmez port scanner nmap`in yeni versiyonu çıktı. (Gerçi çıkalı yaklaşık 10 gün oluyor ama yeni farkettim :)

Son versiyon 2.54BETA31. Yapilan bazı yenilikler ise şöyle:
- ICMP Timestamp ve Netmask ping tipleri eklenmiş. (Normal pinglere cevap vermeyen hostlar bunlara cevap verebiliyor ;)
- data_length seçeneği her ICMP ping tipi için çalışır duruma getirilmiş.
- Bir kaç bug giderilmiş
- Yeni bir çok TCP fingerprint eklenmiş.
- Kod temizlenmiş (compile edilirken verilen warningler ozellikle)

En son versiyonun indirmek için bu adrese gidebilirsiniz.