Yeni bir MD5 çakışması daha

0
ndemir

Görüşler

0
darkhunter
Olayı herkes cd verify bağlamında algılıyor, yanlış yapıyor. Örneğin PHP kullanan birçok sistem şifreleme ve çözme için md5 standartını kullanıyor, nedeni ise bu standartın gömülü olarak DES ile beraber destekleniyor oluşu. DES hakkındaki olumsuz görüşlerim bir yana, şahsen ben md5'i cd verify dışında pek kullanmam, kullanılmasını da tavsiye etmem. Zaten sektör gündelik verify çözümleri adına alternatiflere kaymaya uzun zaman önce başlamıştı (algoritmanın teorik olarak farklı source'lerde yenileyebilirliği neredeyse ilk uygulanılışından beri akılda olan bir ihtimaldi). Bu gibi gelişmeler sürece ivme kazandıracaktır.
0
abakana
PHP uygulamalarında da son zamanlarda bir hareketlenme var bu konuda md5 yerine başka şeyleri ya da md5 ile başka bir çıktıyı şifreleyip onunla asıl değeri karıştırıyorlar ve ortaya bişi koyuyorlar. Mesela uye adının md5 i ile parolanın bir işlemden geçirilmesi ve sonra kaydedilmesi gibi...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SecurityFocus Internet Tarayıcı Uyarısı

Soulblighter

Daha önce "BugTraq Tarayıcı Testi" ile ilgili bir yazı yollamıştım. Bu yazıdan sonra SecurityFocus internet tarayıcılarla ilgili uyarıları yayınladı. BugTraq testinde IE'nin kodunun diğerlerinden daha iyi olduğu ve hatalı HTML kodlarını düzgün sorunsuz yorumladığına dair bilgi verilmişti. Fakat SecurityFocus aynı uyarıyı IE için de yapmış. Kısacası IE dahil tüm tarayıcılar bu soruna sahip. Ben de size SecurityFocus sonuçlarını çeviriyorum.

GMAIL güvenlik açığı

mos

Anet haber sunucusu, son_dakika ve internet.guvenlik gruplarına bu akşam yollanan habere göre İsrail web sitesi Nana, Google'ın beta aşamasındaki eletronik posta hesabı Gmail'in çok önemli bir güvenlik sorununa sahip olduğunu açıkladı. Buna göre yalnızca kullanıcı ismi ile, herhangi bir şifre gerektirmeden bir Gmail hesabını tam yetkiyle ele geçirmek mümkün.

Kevin Mitnick: Soru / Cevap

anonim

Internet'e geri dönen Kevin Mitnick, slashdot.org'da sorulan soruları cevaplıyor. Yazıda ilginç soru ve cevaplar yer alıyor.. http://slashdot.org/article.pl?sid=03/02/04/2233250

İngilizler, Ruslar ve Şifreler

FZ

II. Dünya Savaşı sırasında Bletchley Park´ta çalışan başta Turing olmak üzere matematikçilerin, dilbilimcilerin ve diğerlerinin Almanların Enigma şifresini çözme maceraları konu ile ilgilenenlerin malumudur.

Ancak İngiliz şifre analizcilerinin Sovyetler Birliği şifreleri ilgili yaptıkları önemli çalışmalar yakın bir döneme dek bir sır perdesi ile örtülü idi.

MyDoom, SCO´ya Karşı

malkocoglu

En hızlı yayılan virüs olarak taımlanan MyDoom, özellikle Windows işletim sistemini ve SCO'nun sitesini hedef alıyor. Biraz önce CNN Int'de seyrettiğimiz SCO'nun CEO'su Darl McBride, Linux'a dava açtıkları için serbest yazılım gurupları tarafından hedef alındıklarını iddia etti. SCO, MyDoom'u yazanın yakalanması için 250.000 $ teklif ediyor.
CNN