Yeni bir MD5 çakışması daha

0
ndemir

Görüşler

0
darkhunter
Olayı herkes cd verify bağlamında algılıyor, yanlış yapıyor. Örneğin PHP kullanan birçok sistem şifreleme ve çözme için md5 standartını kullanıyor, nedeni ise bu standartın gömülü olarak DES ile beraber destekleniyor oluşu. DES hakkındaki olumsuz görüşlerim bir yana, şahsen ben md5'i cd verify dışında pek kullanmam, kullanılmasını da tavsiye etmem. Zaten sektör gündelik verify çözümleri adına alternatiflere kaymaya uzun zaman önce başlamıştı (algoritmanın teorik olarak farklı source'lerde yenileyebilirliği neredeyse ilk uygulanılışından beri akılda olan bir ihtimaldi). Bu gibi gelişmeler sürece ivme kazandıracaktır.
0
abakana
PHP uygulamalarında da son zamanlarda bir hareketlenme var bu konuda md5 yerine başka şeyleri ya da md5 ile başka bir çıktıyı şifreleyip onunla asıl değeri karıştırıyorlar ve ortaya bişi koyuyorlar. Mesela uye adının md5 i ile parolanın bir işlemden geçirilmesi ve sonra kaydedilmesi gibi...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Yamana Yamana Ne Hale Geldi ?

sundance

Outlook`da bir açık daha. Zaten Lovebug ve Anna wormlarından sonra, artık önüne gelen Vbasic`çi virüs yazmaya başladı `Nasıl olsa Outlook`da bir şekilde çalışır` diye :)

Son virüs benim hep illet olduğum (Outlook kullanmadığımdan olsa gerek) maillara eklenen VCARD dosyası sayesinde yayılmakta. Artık ne yapacağı yaratıcılığa kalmış, ekrana bir yazı çıkartabilir, harddiskinizi formatlar, sharinglerinizi full açar vs.
Allahtan MS hemen bir patch yayınlamış. Detaylı haber Wired'da

DDoS Saldırıları ve Korunma Yolları Eğitimi

anonim

DDOS saldırıları Internet dünyasının en eski ve en etkili saldırılarıdır. DDOS saldırılarına karşı kesin bir reçete olamayacağı için bu tip saldırılarlar karşı karşıya kalmadan konu hakkındadetaylı bilgi sahibi olmak en büyük silahtır.

Konu hakkında bilgi sahibi olmadan alınacak DDOS koruma ürünleri ayrı bir DOS’a (servis kesintisi) sebep olabilmektedir.

Owasp - En çok karşılaşılan 10 web güvenlik problemi ( 2007 güncellemesi )

Yns_

Owasp -the free and open application security community- web uygulamalarında en çok karşılaşılan 10 güvenlik problemini ele almış.

İçerikte saldırı türleri, örnek saldırılar ve önlemler ele alınmış. Bu adresten word veya .PDF formatında indirip inceleyebilirsiniz.

Steganografi ve Steganaliz: Bulamadığın şeyi çözemezsin

FZ

ACM Queue dergisinin son sayısında Huaiqing Wang ve Shuozhong Wang isimli iki Çinli araştırmacının steganografi ile ilgili ilginç bir makaleleri var.

Steganografi, bir verinin başka bir veri içine yerleştirilmesi için kullanılan yöntemlere verilen genel isim. Bir resmin içine bir başka resmi, bir resmin içine şifreli mesajı, bir MP3 dosyasının içine bir resmi ya da yine şifreli ya da şifresiz bir mesajı gömmeniz ve bilmeyen birinin içine gömülü görüntü ya da ses dosyasını grafik göstericiler ve müzik çalıcılarla normal bir dosya gibi görümesi, dinlemesi mümkün. Konu ile ilgili çok güzel bir ansiklopedi maddesini okumak faydalı olacaktır.

Not: Acaba vakti olan biri ilgili Wikipedia maddesini Türkçe vikipediye aktarabilir mi? En azından bir kısmını?

OpenBSD 3.5 pf firewall sistemi geliştiricileri ile söyleşi

FZ

Aralarında Can Erkin Acar´ın da bulunduğu OpenBSD pf firewall güvenlik sistemi geliştiricileri ile yapılmış O´Reilly söyleşisinin 2. bölümünü burada okuyabilirsiniz.

Söz konusu söyleşi OpenBSD 3.5 çıkışına dikkatleri çekmek ve güvenlik konusunda hassasiyetleri ile bilinen geliştirici ekibinin ortaya koyduğu ``pf´´ (packet filter) firewall sistemini daha iyi tanıtmak amacı ile yapılmış.