Kevin Mitnick: Soru / Cevap

0
anonim

İlgili Yazılar

Gmail Problemi(!)

e2e

Gmail'in "kişisellik"i ihlal etmesi, sınırsız disk alanı gibi özelliklerinden daha fazla tartışılmıştı. Ama tartışmalar bir süre sonra yerini tam bir sessizliğe bıraktı. Ama SecurityFocus'taki yazıdan sonra bu tartışmaların kolay kolay bitmeyeceği anlaşılıyor.

Google, mail mesajı-reklam ilişkisinde kişisel hakların gözardı edildiği, gizlilik ilkesinin yok sayıldığı eleştirilerine, "Mesajları insanlar değil, bilgisayarlar tarayacak" cevabını veriyordu. SecurityFocus'ta yazan Mark Rasch ise yazısında, "bir insan ya da insanlar tarafından yazılmış bir program; ikisi de aynı şey" diyor. Yazar, ayrıca bu tarz tarama sistemlerinin yeni bir Echelon işlevi taşıyabileceğini belirtiyor. Ve Google'ın bu politikasının ABD yasalarına da ters düştüğünü belirtiyor.

Metacortex - OpenBSD PF Toolbox

ts

Metacortex BSD lisansı ile dağıtılan OpenBSD PF firewall için monitoring yazılımıdır. Web arabirimi ile sistem yöneticileri için kullanışlı bir araçtır.

JPEG lerde Virüs

redogre

Evet maalesef sonunda bu da yapıldı. McAfee sitesinde ki haberde yeni bulunan Perrun adlı virüsün jpeg uzantılı resim dosyalarını kullanarak bulaştığını yazıyor. Virüsün bulaşması için makinaya extractor'ının da bulaşmış olması gerekiyor. Ama bu olduktan sonra virüs tüm jpeglere bulaşıp yayılıyor.Perrun zararı olmayan bir virüs ama yakında takipçilerinin nasıl olabileceğini herkes tahmin edebilir herhalde.

Sevgili futursuz yazarınız Redogre de, 3 hafta önce ilk defa kurduğu Outlook Express programından açtığı bir jpeg ile Klez sahibi olmuştu. Artık resim dosyalarıda güvensiz olduğuna göre benim gibi rahat insanların da virüs korumasız günleri sona erdi galiba....

Cepten cebe zıplayan solucan

anonim

Symantec´in sitesinde yer alan habere göre 14/06/2004 tarihi itibariyle Nokia nin Series 60 modelli cep telefonlarına bulaşan bir solucan keşfedilmiş.

Bu küçük ve becerikli, kötü niyetli solucanın ismi EPOC.Cabir. Bulaşma şekli: Bluetooth zayıflığı. Series 60´lardaki bluetooth mesafesini düşünürsek 2005´in bu aylarında söz konusu solucanı Turkiye´ye bekliyoruz :)

Kaynak:http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/epoc.cabir.html

Fazlamesai bir zavallıyı takdim eder...

sundance

Bugün irc.freenode'daki #fazlamesai kanalında arkadaşlarla sohbet ederken, kanalın müdavimlerinden Xybernaut'un nickine benzeyen nickli biri bana özelden mesaj attı, bu ve ardından gelişen zavallı muhabbeti okumanızı isterim. Görün bakın ülkemizde social engineering ne kadar zavallı durumlarda, ne salaklar var :)

Xyber[busy]] cc varmi elinde ?
[sundance] cc ne be ?
[sundance] kredi kartı mı ?
[Xyber[busy]] kredi karti
[sundance] var nolcak ?
[Xyber[busy]] bilgileri ver az
[Xyber[busy]] cok lazim
[Xyber[busy]] neyse oderim
[sundance] :)) haaa, sen benden kaçak kredi karti numarası istedin ?
[sundance] vay çakal vay, rezil etmez miyim ben seni simdi FM camiasına :))