Web tabanlı ücretsiz Antivirus Uygulaması

0
SHiBuMi
Virüslerle mücadele için şimdiye kadar kullandığım tek yöntem tanımadığım kimselerden gelen e-postaları açmamak ve ne olduğunu bilmediğim .exe uzantılı dosyaları açmamaktan ibaretti. Şimdiye kadar da bir problem yaşamadım. Antivirüs yazılımlarına hiçbir zaman ısınamadım, oraya buraya yerleştirdikleri tarayıcı uygulamalar yüzünden zırt pırt makinayı çökertmekten başka bir işe yaradıklarını da görmedim. Trend Micro firması benim gibi kullanıcıların çok hoşuna gidecek bir iş yapmış ve web tabanlı, ücretsiz olarak kullanılabilen bir virüs tarayıcısı geliştirmiş.
İşin mantığı çok karmaşık değil, bir ActiveX uygulaması var ve Internet Explorer üzerinden çalıştırılıyor. Bir defa yüklendikten sonra sunucusuna bağlanıp son güncellemeleri alıyor, daha sonra ağdaki bütün makinalar dahil olmak üzere virüs taraması yapabiliyor. Böylece makinanızda hiçbir virüs tarayıcı bulundurmak zorunda kalmıyor ya da bu virüs tarayıcının da virüslere esir düşüp düşmediğinden endişelenmiyorsunuz.
Virüs tarayıcısına buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
anonim
>Böylece makinanızda hiçbir virüs tarayıcı bulundurmak zorunda kalmıyor ya da bu virüs tarayıcının da virüslere esir düşüp düşmediğinden endişelenmiyorsunuz.

Ilginc, ben de tam tersine makinemde local olarak bulunan yazilimlara net uzerinden calisanlara gore daha cok guvenme egilimi vardir.

Sahsen benim viruslere karsi korunmak icin 3 etkili basit yontemim var:
1) Outlook kullanma (Lookout!)
2) Bir tane guvenilir antivirus kur fakat real time monitorunu kapat. Disardan gelen dosya ve ortamlari (CD, disket, download, mail eklentisi) kullanmadan veya arsivlemeden once bununla tara.
3) Duzenli olarak virus tanimlarini guncelle..

Su ana kadar makineme bir tane bile virus bulasmadi..
0
anonim
>1) Outlook kullanma (Lookout!)

Isabet.. Ama eksik.. Windows kullanma. Bilumum bas agrilarindan kurtul..

>2) Bir tane guvenilir antivirus kur fakat real time monitorunu kapat. Disardan gelen dosya ve ortamlari (CD, disket, download, mail eklentisi) kullanmadan veya arsivlemeden once bununla tara.

Sonra kapattigini unut ve gaflet nelere sebep oluyor tecrube et. Antivirus kullaniyorsaniz, her daim aktif olmali (ve makinanizi 486 hizinda calistirmali). Para verip aldiginiz Windows'un saclarinizi yoldurma hakki ne kadar mesru ise, Virus temizleyicinin de makinaya alcak surunme egitimi yaptirmasi o kadar mesrudur netekim.

>3) Duzenli olarak virus tanimlarini guncelle..

Nedense virusler tanimlardan once guncelleniyor hep. Garip degil mi ? Nedendir, niyedir bilmem ama tanidigim ilk virus (Brain)'den beri, hep once virusler cikiyor sonra antivirusler. Enteresan degil mi ? Boyleyken, virusler her zaman daha guncel oldugu tarihi ve matematik olarak ispatlanmisken, bir antiviruse guvenmenin nesi dogru olacaktir ?

Antivirus'e guvenmeyin. RedCode, Nimda vs. carpilanlar AntiVirus yetismeyen topraklarda mi yasiyordu ? Sisteminizi ogrenin, viruslerin saldiri metotlarini ogrenin, modifiye olan noktalari izleyin. Virusler yazilim teknolojisinin en uc noktalari gibi gorunur. Windows 3.1'in yazilim teknolojisinde neredeyse, viruslerde en fazla orada olabilir. Su polymorphic vs. olanlar, Love Letter gibileri degil, Magistry gibileri... Onlardan korkmak gerekmez. SIKI assemblerci olmakta gerekmez. Hatta aseembler bilmek bile gerekmez. Sisteminizin neyi nasil yaptigindan haberdar olun yeter..
0
anonim
>Boyleyken, virusler her zaman daha guncel oldugu tarihi ve matematik olarak ispatlanmisken, bir antiviruse guvenmenin nesi dogru olacaktir ?

Haklisin 4 numarayi da yazmaliydim:
4) Tum HD'yi periyodik olarak tara.

Bu sekilde bulasmis olanlari da (mesela) 1 ay gecikmeyle yakalayabilirsin :)
Ama sunu da unutma ki en hizli yayilan virusler e-mail virusleri onlardan ilk sik ile buyuk oranda kurtuluyoruz (heuristic taramayi da unutma).
0
anonim
Yaw ne hauristic,turistic taraması yaw. Alın bi baba linux. Wirüs taraması da ne imiş ? Peh :P
0
hasanovuc
symantec in sayfasinda da buna benzer web üzerinde çalışan bir link bulunuyor adresi:
http://securityresponse.symantec.com/
adresinden check for security risks linkinden ulasabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

L7-Linux için uygulama katmanı paket sınıflandırıcı

anonim

Takip ettigim mail grupların bir tanesinden gelen mail icinde tanıtımını gorupte asagıdaki netfilter eklentisini farkettim.

l7 - Application Layer Packet Classifier for Linux

Networkunuze girip cıkabilecek paketlerler uzerinde etkinliginizi en ust duzeye cıkartabilecek, kullanıcıların bilgisayarlarına sahip oldukları yerel haklarla yukleyebildikleri ve kullana bildikleri P2P, IM oyun vb. programlarının baglantı/transfer ini, portlara bakmaksızın engelleyebilecek bir yazılım. Desteklenen protokoller ve performans dokumleri burada.

Avustralya, Koreli korsanların tehdidinde!

Soulblighter

Kuzey Kore askeri birliği, 500 kadar bilgisayar korsanı kiraladı. Korsanların görevi Güney Kore, japonya ve Amerika ağlarına sızarak bilgi çalmak.
Güvenlik uzmanları, Avusturalya'nın Amerika ve Avrupa'ya göre daha fazla risk altında olduğunu, bilgisayar korsanları için basit hedef olduğunu söylüyor.
Adını açıklamak istemeyen bir Amerikalı güvenlik uzmanı, Avustralya'nın şirket ağlarına giriş için "arka kapı" olarak kullanılabileceğini ve Kuzey Korenin amacına ulaşmasına neden olabileceği yönünde uyarıyor.
Avustralya'lı firmalar ise Amerika'lı ve Avrupa'lı firmalar ile aynı düşünce yapısına sahip olmasına rağmen güvenlik konusunda daha rahat davranıyorlar. Bu da onları açık tehdit haline getiriyor. Haberin devamı...

Yeni nmap çıktı!

conan

Vazgeçilmez port scanner nmap`in yeni versiyonu çıktı. (Gerçi çıkalı yaklaşık 10 gün oluyor ama yeni farkettim :)

Son versiyon 2.54BETA31. Yapilan bazı yenilikler ise şöyle:
- ICMP Timestamp ve Netmask ping tipleri eklenmiş. (Normal pinglere cevap vermeyen hostlar bunlara cevap verebiliyor ;)
- data_length seçeneği her ICMP ping tipi için çalışır duruma getirilmiş.
- Bir kaç bug giderilmiş
- Yeni bir çok TCP fingerprint eklenmiş.
- Kod temizlenmiş (compile edilirken verilen warningler ozellikle)

En son versiyonun indirmek için bu adrese gidebilirsiniz.

ISCTurkey Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı

anonim

"GELECEĞİNİ KORU"

Telekomünikasyon Kurumu, Gazi Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen ISCTURKEY (Information Security and Cryptology Conference) bu yıl "Geleceğini koru!" sloganı ve "Mobil / Elektronik İmza" ana temasıyla 13-14 Aralık tarihlerinde Ankara Sheraton Hotel & Convention Center'da.

Telsim GPRS üzerinden izinsiz giriş!

anonim

TELSIM üzerinden yaklaşık 6 aydır Internet´e bağlanıyorum. Geçen hafta bilgisayarıma ZoneAlarm kuruncuya kadar her şey normal gidiyordu. Ne zaman Internet´e bağlansam 5-10 dakika sonra ZoneAlarm

The firewall has blocked internet access to your computer(NetBIOS Name) from 81.6.65.39 (UDP Port 1025)

mesajı verir oldu. Sonunda IP sahibini aramaya karar verdim. Aşağıda IP sahibinin detaylı bilgisini gösteren adres yer alıyor.

http://arul.telenet-systems.com/cgi-bin/track.cgi?host=81.6.65.39

Garip değil mi?