Web tabanlı ücretsiz Antivirus Uygulaması

0
SHiBuMi
Virüslerle mücadele için şimdiye kadar kullandığım tek yöntem tanımadığım kimselerden gelen e-postaları açmamak ve ne olduğunu bilmediğim .exe uzantılı dosyaları açmamaktan ibaretti. Şimdiye kadar da bir problem yaşamadım. Antivirüs yazılımlarına hiçbir zaman ısınamadım, oraya buraya yerleştirdikleri tarayıcı uygulamalar yüzünden zırt pırt makinayı çökertmekten başka bir işe yaradıklarını da görmedim. Trend Micro firması benim gibi kullanıcıların çok hoşuna gidecek bir iş yapmış ve web tabanlı, ücretsiz olarak kullanılabilen bir virüs tarayıcısı geliştirmiş.
İşin mantığı çok karmaşık değil, bir ActiveX uygulaması var ve Internet Explorer üzerinden çalıştırılıyor. Bir defa yüklendikten sonra sunucusuna bağlanıp son güncellemeleri alıyor, daha sonra ağdaki bütün makinalar dahil olmak üzere virüs taraması yapabiliyor. Böylece makinanızda hiçbir virüs tarayıcı bulundurmak zorunda kalmıyor ya da bu virüs tarayıcının da virüslere esir düşüp düşmediğinden endişelenmiyorsunuz.
Virüs tarayıcısına buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
anonim
>Böylece makinanızda hiçbir virüs tarayıcı bulundurmak zorunda kalmıyor ya da bu virüs tarayıcının da virüslere esir düşüp düşmediğinden endişelenmiyorsunuz.

Ilginc, ben de tam tersine makinemde local olarak bulunan yazilimlara net uzerinden calisanlara gore daha cok guvenme egilimi vardir.

Sahsen benim viruslere karsi korunmak icin 3 etkili basit yontemim var:
1) Outlook kullanma (Lookout!)
2) Bir tane guvenilir antivirus kur fakat real time monitorunu kapat. Disardan gelen dosya ve ortamlari (CD, disket, download, mail eklentisi) kullanmadan veya arsivlemeden once bununla tara.
3) Duzenli olarak virus tanimlarini guncelle..

Su ana kadar makineme bir tane bile virus bulasmadi..
0
anonim
>1) Outlook kullanma (Lookout!)

Isabet.. Ama eksik.. Windows kullanma. Bilumum bas agrilarindan kurtul..

>2) Bir tane guvenilir antivirus kur fakat real time monitorunu kapat. Disardan gelen dosya ve ortamlari (CD, disket, download, mail eklentisi) kullanmadan veya arsivlemeden once bununla tara.

Sonra kapattigini unut ve gaflet nelere sebep oluyor tecrube et. Antivirus kullaniyorsaniz, her daim aktif olmali (ve makinanizi 486 hizinda calistirmali). Para verip aldiginiz Windows'un saclarinizi yoldurma hakki ne kadar mesru ise, Virus temizleyicinin de makinaya alcak surunme egitimi yaptirmasi o kadar mesrudur netekim.

>3) Duzenli olarak virus tanimlarini guncelle..

Nedense virusler tanimlardan once guncelleniyor hep. Garip degil mi ? Nedendir, niyedir bilmem ama tanidigim ilk virus (Brain)'den beri, hep once virusler cikiyor sonra antivirusler. Enteresan degil mi ? Boyleyken, virusler her zaman daha guncel oldugu tarihi ve matematik olarak ispatlanmisken, bir antiviruse guvenmenin nesi dogru olacaktir ?

Antivirus'e guvenmeyin. RedCode, Nimda vs. carpilanlar AntiVirus yetismeyen topraklarda mi yasiyordu ? Sisteminizi ogrenin, viruslerin saldiri metotlarini ogrenin, modifiye olan noktalari izleyin. Virusler yazilim teknolojisinin en uc noktalari gibi gorunur. Windows 3.1'in yazilim teknolojisinde neredeyse, viruslerde en fazla orada olabilir. Su polymorphic vs. olanlar, Love Letter gibileri degil, Magistry gibileri... Onlardan korkmak gerekmez. SIKI assemblerci olmakta gerekmez. Hatta aseembler bilmek bile gerekmez. Sisteminizin neyi nasil yaptigindan haberdar olun yeter..
0
anonim
>Boyleyken, virusler her zaman daha guncel oldugu tarihi ve matematik olarak ispatlanmisken, bir antiviruse guvenmenin nesi dogru olacaktir ?

Haklisin 4 numarayi da yazmaliydim:
4) Tum HD'yi periyodik olarak tara.

Bu sekilde bulasmis olanlari da (mesela) 1 ay gecikmeyle yakalayabilirsin :)
Ama sunu da unutma ki en hizli yayilan virusler e-mail virusleri onlardan ilk sik ile buyuk oranda kurtuluyoruz (heuristic taramayi da unutma).
0
anonim
Yaw ne hauristic,turistic taraması yaw. Alın bi baba linux. Wirüs taraması da ne imiş ? Peh :P
0
hasanovuc
symantec in sayfasinda da buna benzer web üzerinde çalışan bir link bulunuyor adresi:
http://securityresponse.symantec.com/
adresinden check for security risks linkinden ulasabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gmail Kırıldı

sonereker

Buradan orjinal dökümana ulaşılabilir.

Google bu durumun muhtemel saldırgana bilgi veren kullanıcılar için geçerli olduğunu savundu. Açık kapatıldı, Google bu durum üzerine resmi bir açıklama yapmadı ve Full-disclosure'da da aynı sitede yakında yayınlanacak olan --tüm online banka sistemlerinin barındırdığı- benzer türde bir açığın duyurusu yapıldı :)

Güvenlik uzmanlarına göre kullanılan sistemlerin %98'inde benzer türde rapor edilmemiş açıklar mevcut.

Gerçekçi bir bilgisayar hikayesi!

sundance

Bilişim güvenliği konusunda seyrettiğiniz filmleri, okuduğunuz kitapları bir hatırlayın. Hollywood bu alanda genelde ipe sapa gelmez örneklere, (bkz. Swordfish, Hackers, Operation Takedown vs.), çok nadiren de gerçekçi sahnelere Matrix Reloaded Matrix Reloaded2 sahne olmuştur.

Yazın dünyasında ise bu alanda en iyi örneklerden biri Neal Stephenson'un Cryptonomicon'udur. Gerçek bir EMP cihazının nasıl olduğundan, laptop monitörünün yaydığı dalgalar sayesinde ekrana yazılanların okunmasını engellemek isteyen kahramanın bir Xscreensaver yazmasına kadar oldukça gerçekçi, ayakları yere basan detaylara sahiptir. Başlangıçta Komut Satırı Vardı!'yı yazan bir yazardan da başka türlüsü beklenemezdi...

Sahte Microsoft İmzası

anonim

Microsoft bir işletim sistemi üzerinde yine Microsoft bir web tarayıcısı kullanırken akla gelen ilk şey bu dijital imzalardan en güvenilir olanının yine Microsoft firmasına ait olacağını düşünmektir, çok normal bir şekilde de olması gereken budur.

Fakat ne yazık ki durumun böyle olmadığı Microsoft tarafından yapılan ilginç bir açıklamayla anlaşılmıştır. Yapılan açıklamada denildiğine göre 29 Ocak ve 30 Ocak 2001 tarihinde VeriSign dijital imza firmasından bir kullanıcı Microsoft’un bir elemanı olduğuna inandırarak Class3 bir kod imzasını Microsoft adına elde etmeyi başarmış. Bu da pek tabii ki normalde Microsoft’a ait olmayan bir takım kodların sanki Microsoft tarafından dağıtılıyormuş gibi Internet Explorer’da uyarının gelmesi demek. Bu sayede eğer istenirse ActiveX kontrolleriyle ya da MS Office makroları ile bilgisayarınıza girilmesi ya da zarar verilmesi mümkün olmakta. Bu duruma bir aktif içerikli bir web sayfasını ziyaret ederken düşebileceğiniz gibi, üzerinde eklenti bulunan bir mail ile de başınız derde girebilir. Üstelik yapanın imzasında Microsoft yazdığı halde.

FBI Güvenlik Birimine Yeni Başkan

sundance

Security Focus haberine göre FBI geçtiğimiz günlerde Milli Network Yapısı Koruma Merkezi`ne (NIPC) yeni bir başkan seçti...
Temel olarak ülke çıkarlarına yönelik network saldırılarını, hack denemelerini engellemekle görevli bölümün başına getirilen Ronald Dick, bir anlamda FBI`ın ikinci başı oluyor

Bizde mi ne oluyor ? Milli Ateş Duvarı projemiz var ya, daha ne olsun :)

Visa&Mastercard Hacked !

anonim

İki firmanın salı günü en büyük güvenlik sızmalarından biri olarak belirttikleri olayda, bir bilgisayar korsanı toplam 8 milyon Visa ve MasterCard hesabına erişti.