Web tabanlı ücretsiz Antivirus Uygulaması

0
SHiBuMi
Virüslerle mücadele için şimdiye kadar kullandığım tek yöntem tanımadığım kimselerden gelen e-postaları açmamak ve ne olduğunu bilmediğim .exe uzantılı dosyaları açmamaktan ibaretti. Şimdiye kadar da bir problem yaşamadım. Antivirüs yazılımlarına hiçbir zaman ısınamadım, oraya buraya yerleştirdikleri tarayıcı uygulamalar yüzünden zırt pırt makinayı çökertmekten başka bir işe yaradıklarını da görmedim. Trend Micro firması benim gibi kullanıcıların çok hoşuna gidecek bir iş yapmış ve web tabanlı, ücretsiz olarak kullanılabilen bir virüs tarayıcısı geliştirmiş.
İşin mantığı çok karmaşık değil, bir ActiveX uygulaması var ve Internet Explorer üzerinden çalıştırılıyor. Bir defa yüklendikten sonra sunucusuna bağlanıp son güncellemeleri alıyor, daha sonra ağdaki bütün makinalar dahil olmak üzere virüs taraması yapabiliyor. Böylece makinanızda hiçbir virüs tarayıcı bulundurmak zorunda kalmıyor ya da bu virüs tarayıcının da virüslere esir düşüp düşmediğinden endişelenmiyorsunuz.
Virüs tarayıcısına buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
anonim
>Böylece makinanızda hiçbir virüs tarayıcı bulundurmak zorunda kalmıyor ya da bu virüs tarayıcının da virüslere esir düşüp düşmediğinden endişelenmiyorsunuz.

Ilginc, ben de tam tersine makinemde local olarak bulunan yazilimlara net uzerinden calisanlara gore daha cok guvenme egilimi vardir.

Sahsen benim viruslere karsi korunmak icin 3 etkili basit yontemim var:
1) Outlook kullanma (Lookout!)
2) Bir tane guvenilir antivirus kur fakat real time monitorunu kapat. Disardan gelen dosya ve ortamlari (CD, disket, download, mail eklentisi) kullanmadan veya arsivlemeden once bununla tara.
3) Duzenli olarak virus tanimlarini guncelle..

Su ana kadar makineme bir tane bile virus bulasmadi..
0
anonim
>1) Outlook kullanma (Lookout!)

Isabet.. Ama eksik.. Windows kullanma. Bilumum bas agrilarindan kurtul..

>2) Bir tane guvenilir antivirus kur fakat real time monitorunu kapat. Disardan gelen dosya ve ortamlari (CD, disket, download, mail eklentisi) kullanmadan veya arsivlemeden once bununla tara.

Sonra kapattigini unut ve gaflet nelere sebep oluyor tecrube et. Antivirus kullaniyorsaniz, her daim aktif olmali (ve makinanizi 486 hizinda calistirmali). Para verip aldiginiz Windows'un saclarinizi yoldurma hakki ne kadar mesru ise, Virus temizleyicinin de makinaya alcak surunme egitimi yaptirmasi o kadar mesrudur netekim.

>3) Duzenli olarak virus tanimlarini guncelle..

Nedense virusler tanimlardan once guncelleniyor hep. Garip degil mi ? Nedendir, niyedir bilmem ama tanidigim ilk virus (Brain)'den beri, hep once virusler cikiyor sonra antivirusler. Enteresan degil mi ? Boyleyken, virusler her zaman daha guncel oldugu tarihi ve matematik olarak ispatlanmisken, bir antiviruse guvenmenin nesi dogru olacaktir ?

Antivirus'e guvenmeyin. RedCode, Nimda vs. carpilanlar AntiVirus yetismeyen topraklarda mi yasiyordu ? Sisteminizi ogrenin, viruslerin saldiri metotlarini ogrenin, modifiye olan noktalari izleyin. Virusler yazilim teknolojisinin en uc noktalari gibi gorunur. Windows 3.1'in yazilim teknolojisinde neredeyse, viruslerde en fazla orada olabilir. Su polymorphic vs. olanlar, Love Letter gibileri degil, Magistry gibileri... Onlardan korkmak gerekmez. SIKI assemblerci olmakta gerekmez. Hatta aseembler bilmek bile gerekmez. Sisteminizin neyi nasil yaptigindan haberdar olun yeter..
0
anonim
>Boyleyken, virusler her zaman daha guncel oldugu tarihi ve matematik olarak ispatlanmisken, bir antiviruse guvenmenin nesi dogru olacaktir ?

Haklisin 4 numarayi da yazmaliydim:
4) Tum HD'yi periyodik olarak tara.

Bu sekilde bulasmis olanlari da (mesela) 1 ay gecikmeyle yakalayabilirsin :)
Ama sunu da unutma ki en hizli yayilan virusler e-mail virusleri onlardan ilk sik ile buyuk oranda kurtuluyoruz (heuristic taramayi da unutma).
0
anonim
Yaw ne hauristic,turistic taraması yaw. Alın bi baba linux. Wirüs taraması da ne imiş ? Peh :P
0
hasanovuc
symantec in sayfasinda da buna benzer web üzerinde çalışan bir link bulunuyor adresi:
http://securityresponse.symantec.com/
adresinden check for security risks linkinden ulasabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows XP kullanıcılarına hodri meydan!

sundance

Geçtiğimiz günlerde FZ`nin yorumlarından birinde inanılmaz irkildiğimiz bir yazıya:` Windows XP Microsoft`un Nereye Gittiğinin İşareti!` rastladık. Yorumlarda kaybolup gitmesine gönlümüzün razı olmadığı bu yazının büyük bir bölümünü Türkçe`ye çevirip yayınlama ihtiyacı duyduk. Bu yazıda

-Windows XP`nin Internet`e birçok sebeple kullanıcının kontrolü dışında bağlandığı
-Eğer bu bağlantılara izin verilmezse fonksionların bir kısmının kapandığını
-Lisans anlaşması gereği herhangibir MS patchi install eden kullanıcıların makinalarının yönetim haklarını yasal olarak MS`a devrettiği
gibi saçmasapan iddialar var. FM`i takip eden Microsoft Profesyonelleri`nden bu yazıyı okuyup bizleri aydınlatmalarını rica ediyoruz. İnanıyoruz ki bu kadar yoğun kullanılan, başarılı bir işletim sistemi hakkında böyle asılsız ithamlar yapılıyorsa gerektiği şekilde cevap verilmeli ;)

Bir ICQ hackerı ile röportaj

sundance

Hep merak etmişimdir, neden ICQ numaraları çalınır, insanlar bunu niye yapar vs. diye.

Hayal meyal hatırlıyorum Robin`in ICQ numarasının çalınmış olduğunu, bugün de onu online görünce, hemen `naber` dedim, gelen cevap ilginçti

`Ben sandığın kişi değilim onun ICQ`sunu hackledim`

Bunun üstüne de çok ilginç bir sohbet başladı... Siz hiç altı haneli bir ICQ numarasının $200 gibi paralara satılabildiğini biliyor muydunuz ? Ben bilmiyordum :) (Ed: 31/12/2001 itibariyle Robin ICQ numarasını geri almış bulunmakta :)

Siyah Şapkalar Buluşuyor (Black Hat USA 2005)

sefalet

Siyah Şapkaların buluşması rüya şehri Las Vegas'da gerçekleşmekte.Bilişim güvenliği üzerine çeşitli bildiri ve eğitimlerin verildiği etkinlikler 23-28 temmuz arasında.

Etkinliklerin içeriğine bakmak için;
http://blackhat.com

Ama açıkcası benim haberi paylaşmamın nedeni giden olur ihtimali değil, şu adresteki güzel arşiv;
http://blackhat.com/html/bh-multimedia-archives-index.html

Dreamcast kullanarak firewall nasıl delinir...

conan

Yaratıcılıkta sınır tanımayan hacker "dostlarımız", artık ebay`den 100$'ın altına bulunabilen Dreamcast`leri içine Linux yükleyerek şirketlerin sistemlerine giriyorlarmış. Dreamcast`i seçmelerinin asıl nedeni ucuz olması ve içinde ethernet bağlantısıyla gelmesi 1 2. Yöntem ise oldukça güzel :) Şirket içinde networke bir oyun makinası getirdim diyerekten aslında bir ayağı firewall dışında bir ayağı ise içeride olan bir hackbox sokmuş oluyorlar. Bu kutu içerisinde SSH, Web browsers gibi toollar ekleyerek de firewall bypass edilmiş bölgeye istedikleri bir yerden sızabiliyorlar. (Günümüzde tuvaletten bile network kablosu geçtiği düşünülürse basit bir ziyaretçi bile içeri bir box sokabilir hehe)

Virüslerin 20 Yıllık Tarihi

FZ

Bu hafta bilgisayar virüslerinin 20. yıldönümü. Basit rahatsızlık veren küçük yazılımlardan tutun ülkelerarası ağları yavaşlatan ve televizyonlara çıkan, en ilgisiz insanların dahi ilgi alanına girmeye başlayan pek çok virüs söz konusu.

Belgelendirilmiş ilk virüs ABD´de doktora eğitimi esnasında bu tip bir çalıştırma gerçekleştiren Fred Cohen tarafından yazılmış durumda.

Şu anda dünya üzerinde yaklaşık 60,000 farklı virüs var.

Cohen o dönemde kullanılan VAX bilgisayarları üzerindeki VD isimli bir grafik programına geliştirdiği virüsü yerleştirmiş ve sistemdeki diğer yazılımlara nasıl bulaşılabileceğini pratik olarak göstermişti. Cohen, gerçekleştirdiği çalışmayı bir güvenlik seminerinde sunduğunda takvimler 10 Kasım 1983 tarihini gösteriyordu.