Web tabanlı ücretsiz Antivirus Uygulaması

0
SHiBuMi
Virüslerle mücadele için şimdiye kadar kullandığım tek yöntem tanımadığım kimselerden gelen e-postaları açmamak ve ne olduğunu bilmediğim .exe uzantılı dosyaları açmamaktan ibaretti. Şimdiye kadar da bir problem yaşamadım. Antivirüs yazılımlarına hiçbir zaman ısınamadım, oraya buraya yerleştirdikleri tarayıcı uygulamalar yüzünden zırt pırt makinayı çökertmekten başka bir işe yaradıklarını da görmedim. Trend Micro firması benim gibi kullanıcıların çok hoşuna gidecek bir iş yapmış ve web tabanlı, ücretsiz olarak kullanılabilen bir virüs tarayıcısı geliştirmiş.
İşin mantığı çok karmaşık değil, bir ActiveX uygulaması var ve Internet Explorer üzerinden çalıştırılıyor. Bir defa yüklendikten sonra sunucusuna bağlanıp son güncellemeleri alıyor, daha sonra ağdaki bütün makinalar dahil olmak üzere virüs taraması yapabiliyor. Böylece makinanızda hiçbir virüs tarayıcı bulundurmak zorunda kalmıyor ya da bu virüs tarayıcının da virüslere esir düşüp düşmediğinden endişelenmiyorsunuz.
Virüs tarayıcısına buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
anonim
>Böylece makinanızda hiçbir virüs tarayıcı bulundurmak zorunda kalmıyor ya da bu virüs tarayıcının da virüslere esir düşüp düşmediğinden endişelenmiyorsunuz.

Ilginc, ben de tam tersine makinemde local olarak bulunan yazilimlara net uzerinden calisanlara gore daha cok guvenme egilimi vardir.

Sahsen benim viruslere karsi korunmak icin 3 etkili basit yontemim var:
1) Outlook kullanma (Lookout!)
2) Bir tane guvenilir antivirus kur fakat real time monitorunu kapat. Disardan gelen dosya ve ortamlari (CD, disket, download, mail eklentisi) kullanmadan veya arsivlemeden once bununla tara.
3) Duzenli olarak virus tanimlarini guncelle..

Su ana kadar makineme bir tane bile virus bulasmadi..
0
anonim
>1) Outlook kullanma (Lookout!)

Isabet.. Ama eksik.. Windows kullanma. Bilumum bas agrilarindan kurtul..

>2) Bir tane guvenilir antivirus kur fakat real time monitorunu kapat. Disardan gelen dosya ve ortamlari (CD, disket, download, mail eklentisi) kullanmadan veya arsivlemeden once bununla tara.

Sonra kapattigini unut ve gaflet nelere sebep oluyor tecrube et. Antivirus kullaniyorsaniz, her daim aktif olmali (ve makinanizi 486 hizinda calistirmali). Para verip aldiginiz Windows'un saclarinizi yoldurma hakki ne kadar mesru ise, Virus temizleyicinin de makinaya alcak surunme egitimi yaptirmasi o kadar mesrudur netekim.

>3) Duzenli olarak virus tanimlarini guncelle..

Nedense virusler tanimlardan once guncelleniyor hep. Garip degil mi ? Nedendir, niyedir bilmem ama tanidigim ilk virus (Brain)'den beri, hep once virusler cikiyor sonra antivirusler. Enteresan degil mi ? Boyleyken, virusler her zaman daha guncel oldugu tarihi ve matematik olarak ispatlanmisken, bir antiviruse guvenmenin nesi dogru olacaktir ?

Antivirus'e guvenmeyin. RedCode, Nimda vs. carpilanlar AntiVirus yetismeyen topraklarda mi yasiyordu ? Sisteminizi ogrenin, viruslerin saldiri metotlarini ogrenin, modifiye olan noktalari izleyin. Virusler yazilim teknolojisinin en uc noktalari gibi gorunur. Windows 3.1'in yazilim teknolojisinde neredeyse, viruslerde en fazla orada olabilir. Su polymorphic vs. olanlar, Love Letter gibileri degil, Magistry gibileri... Onlardan korkmak gerekmez. SIKI assemblerci olmakta gerekmez. Hatta aseembler bilmek bile gerekmez. Sisteminizin neyi nasil yaptigindan haberdar olun yeter..
0
anonim
>Boyleyken, virusler her zaman daha guncel oldugu tarihi ve matematik olarak ispatlanmisken, bir antiviruse guvenmenin nesi dogru olacaktir ?

Haklisin 4 numarayi da yazmaliydim:
4) Tum HD'yi periyodik olarak tara.

Bu sekilde bulasmis olanlari da (mesela) 1 ay gecikmeyle yakalayabilirsin :)
Ama sunu da unutma ki en hizli yayilan virusler e-mail virusleri onlardan ilk sik ile buyuk oranda kurtuluyoruz (heuristic taramayi da unutma).
0
anonim
Yaw ne hauristic,turistic taraması yaw. Alın bi baba linux. Wirüs taraması da ne imiş ? Peh :P
0
hasanovuc
symantec in sayfasinda da buna benzer web üzerinde çalışan bir link bulunuyor adresi:
http://securityresponse.symantec.com/
adresinden check for security risks linkinden ulasabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İngilizler, Ruslar ve Şifreler

FZ

II. Dünya Savaşı sırasında Bletchley Park´ta çalışan başta Turing olmak üzere matematikçilerin, dilbilimcilerin ve diğerlerinin Almanların Enigma şifresini çözme maceraları konu ile ilgilenenlerin malumudur.

Ancak İngiliz şifre analizcilerinin Sovyetler Birliği şifreleri ilgili yaptıkları önemli çalışmalar yakın bir döneme dek bir sır perdesi ile örtülü idi.

DOS, DDOS Atakları ve Korunma Yöntemleri Semineri

anonim

Tarih: 15 Ekim 2009 Perşembe, 14:00 – 17:00
Yer: Microsoft İstanbul Ofisi Levent Mah, Aydın Sok, No:7, Levent, İst

Huzeyfe Önal tarafından gerçekleştirilecek olan bu seminerde, internet’teki en büyük sorunlardan biri olan Denial-Of-Service atakları üzerinde durulacak, bu atakların sistemlere verdiği zararlar ayrıntılı şekilde ele alınacak ve bu saldırılara karşı neler yapılabileceği aktarılacaktır.

Etkinlik kayıt linki

Kodlama Teorisi, Şifreleme ve Bir Akşam Yemeği

FZ

1984 Nisan ayı. Zurich'teki bir konferansta bir akşam yemeği sonrası, Prof. James Massey'in davetlisi olan John Gordon, kodlama teorisi, şifreleme, iletişim güvenliği üzerine en az, az önce yedikleri yemek kadar leziz bir konuşma yapar.

Konuşmasına güvenlik dünyasının meşhur ve gizemli karakterleri Alice ve Bob'un olası hayat hikayelerini yeniden kurarak başlayan Gordon gayet eğlenceli bir şekilde ve sinsice kodlama teorisi, güvenlik analizi, iletişim güvenliği gibi konulara geçer.

Sonra mı? :-)

Okuyun ve görün. İyi eğlenceler.

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #1

Zakkum

İnternetin her geçen gün daha fazla hayatımızın içine girmesi güvenlik konusunu daha sık ve geniş ölçekte tartışılır hale getirdi. Özellikle son yıllarda internet üzerinden gerçekleşen ifşa hareketleri (Wikileaks, Snowden, Panama Belgeleri vs.) konuyu haliyle daha da alevlendirdi. Bugün artık herhangi bir şüpheye yer bırakmadan biliyoruz ki kullandığımız internet artık bir kitlesel gözetleme...

Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

butch

15 Kasım 2008 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.