Zombie virüsü geri döndü

0
FZ
Korku filmi başlığı gibi göründüğüne bakmayın, tüm zamanların en karmaşık virüslerinden biri olan Zombie, geri döndü ve bu sefer daha da gelişmiş ve güçlenmiş.

Symantec`ten Peter Szor`un açıklamalarına göre Mistfall motorunu kullanan virüs, hafızada kendine 32 MB yer ayırıp, bulaşmaya çalıştığı programı "decompile" edebiliyor. Daha sonra program kodunun bir kısmını belirleyip iptal ediyor, kendini o bölgeye yerleştiriyor, veri referanslarını yeniden oluşturup, çalışabilir program dosyasını (.exe dosyayı) yeniden derliyor. Böylece ZombieMist, bulaştığı şeye dönüşmüş oluyor. Szor'un açıklamalarına göre böyle bir durumla ilk defa karşılaşılıyor.
İşin garibi, kendisine virüs tarafından bu kadar müdahele edilen program çökmeden çalışmaya devam ediyor!

Yeraltı dünyasının meşhur virüs yazarlarından Rus kökenli Zombie tarafından yazıldığı düşünülen virüsün incelenen kodunda şöyle bir meydan okuma var: So, poly-encrypted permutated viral body is completely integrated with target file. Hmm ... checkmate?

Daha çok merak ediyorsanız detaylı raporu da okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
FZ
En azında salak bir e-mail vbscript virüsü değil ;-) Yapan adamı sevmeseniz dahi, hiç değilse teknik bilgisine ve ustalığına saygı duymak zorunda kalıyorsunuz.
0
elrond
Al benden de o kadar. Özlemişiz böyle virüsleri ;-)
0
FZ
Nerde o eski günler kadar yaşlandık sanırım. 2000'li yıllara 20'li yaşlarını geride bırakmaya başlayan insanlar bilgi işlem dünyası için biraz kıdemli ve yaşlı sayılabilirler öyle değil mi?

Ah, nerde o eski virüsler azizim! O zamanın virüs programcıları çok şey bilir, makinaya göbek attırırlardı; şimdiki veletler öyle mi ya! Biraz VBScript öğrenip Outlook programlamaya göz atıp virüs yazıyorlar. Kadın fotolarından, sosyal mühendislikten medet umuyorlar. Göstere göstere geliyorlar, halbuki eski virüsler sessiz sedasız RAM'e yerleşir, boot sector'de bir iki değişiklik yaparlardı da ruhumuz bile duymazdı... :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DEF CON 10 zamanı açıklandı

anonim

DEF CON'un 10.sunun zamanı ve yeri açıklandı. Yer: Las Vegas, Nevada Alexis Hotel. Zaman ise 2-4 Agustos arası. DEF CON'u ilk defa duyanlar icin kısa bir açıklama: Dünyanın en büyük hacker partisi!

Elime geçen programa gore: Alan içerisinde 802.11b wireless network olacakmış. (Laptopını al ve konferans sırasında fazlamesai'ye haber yaz yani) Call for Papers icin ise su linke başvurmanız gerekiyor. Bu sene 3 konuşma alanı olacakmış. Ayrıca da 150'şer kişilik iki tane de demo odası. Örneğin TiVOnuzu nasıl hack edersiniz gibi toplu gosteriler oralarda yapılacakmış.

FBI Güvenlik Birimine Yeni Başkan

sundance

Security Focus haberine göre FBI geçtiğimiz günlerde Milli Network Yapısı Koruma Merkezi`ne (NIPC) yeni bir başkan seçti...
Temel olarak ülke çıkarlarına yönelik network saldırılarını, hack denemelerini engellemekle görevli bölümün başına getirilen Ronald Dick, bir anlamda FBI`ın ikinci başı oluyor

Bizde mi ne oluyor ? Milli Ateş Duvarı projemiz var ya, daha ne olsun :)

Çocuğunuz Internette Güvende Mi?

muratdicle

Bu aslında kısmen reklam olacak. Ancak konu başlığında gördüğünüz gibi, çocuk sahibi kişilerin kendilerine de sordukları bir sorudur.

Kızım benden dolayı, 4 yaşlarında internet ile tanıştı. Tabi hemen şaşırmayın, sadece benim belirlediğim sitelere girerek, elbise giydirme ve 4 yaşındaki bir çocuğun basitçe yapabileceği türden oyunlar oynuyordu.

Ama bir gün..

Bir efsane: Phrack

sundance

Hatırlıyorum da ilk Phrack Magazine'i okuduğumda Amiga kulanıyordum. Elemanın teki BlueBox kullanarak yabancı bir BBS`ten indirmişti (Jason of Bronx) Okudum ve bayıldım.

Phrack taaa 1985`te başlamış, temel olarak telefon sistemlerinin özelliklerini keşfetmeyi ve bu bilgileri paylaşmayı hedef edinmiş bir underground dergi. Sadece dijital ortamda dağıtılıyor, taa 1985'te akustik kuplör kullanan (300 bps) BBS`lerden beri...

JEdit ActiveX Nesnesi Veri İfşa Açığı

anonim

Türkiye'deki bir çok bankanın kullanıcılarını tuş kaydedici (keylogger) ve truva atlarına karşı korumak için hizmete sunduğu JEdit objesinde veri ifşa açığı bulundu. Bu açık kullanılarak kurumsal ağların güvenlik yapılarını aşmak için önemli bilgilere erişilebiliyor.