Başka `ILoveYou` virüsü`ne geçiş yok!

0
larweda
Kendisini adres defterindeki bütün adreslere yollayan ve bu şekilde çok kısa zamanda tüm dünyaya yayılabilen `ILoveYou` ve `Kournikova` gibi virüsleri engellemek için geliştirilen yeni bir yöntem var. Klasik virüs engelleme algoritmalarının tersine, İngiliz Savunma araştırmaları merkezindeki yazılım bilimcilerin geliştirdiği `::Mail` programı, bilgisayarınıza gelen dosya ve e-mail'leri değil, sizin dışarıya gönderdiğiniz dosya ve e-mail'leri kontrol ediyor. Bu şekilde sizin bilgisayarınız virüs kapsa bile başkalarına yaymanız mümkün olmuyor. Bu tarz bir mantığın yanında klasik virüs koruma programlarını da kullanarak şu anda dünyanın belası olan virüslerden kısa bir süre için kurtulabilirsiniz. Ancak henüz bu geliştirilen algoritmayı virüs koruma programlarına uygulayarak ürün haline getiren bir yazılım firması ortaya çıkmadı.

Belli ki virüs yazan elemanlar (ki belki de dünyanın en iyi yazılımcıları bu işle uğraşıyorlar) virüslerini dağıtmak için başka yollar keşfetmek zorunda kalabilirler. Çok uzun sürmez bence, ne dersiniz?

İlgili Yazılar

UNIX ile ilgili güvenlik problemleri

FZ

Internet Security Systems (ISS) geçen hafta yaptığı bir açıklama ile pek çok büyük ticari UNIX sisteminin güvenlik açığı bulunduğunu belirtti.

Konu ile ilgili olarak HP ve Sun Microsystems firmalarının yoğun eleştirilerine ve "yok bizim sistemlerin öyle bir problemi, atıyorsun" tarzı demeçlerine maruz kalan ISS iddia ettiği problemlerin varlığı konusunda iddialı ve sistem yöneticilerini uyarmaya devam etmekte ısrarlı.

Symantec´ten İnternet Güvenliği Tehditleri Raporu

Nightwalker

Internet güvenliği çözümleri alanında dünya lideri olan Symantec, siber güvenlik eğilimleri hakkındaki en kapsamlı analizleri içeren Symantec Internet Güvenliği Tehdit Raporu’nu yayımladı. 30 terabyte’dan fazla veri incelemesinin sonucu olan bu raporda, ağ-bazlı saldırı eğilimlerine, zayıflık tespitlerine ve kötü niyetli kodlara yer verilmektedir.

Açık Sistemler ve Güvenlik - 3

FZ

"Sana söylemem gereken çok gizli bir şey var: 934FAB9234ASFDGER345ASDF" Anonim

Açık sistemlerde serbestçe kullanabileceğiniz şifreleme yazılımı GnuPG (Gnu Privacy Guard - gpg) isimli özgür güvenlik yazılımını temel alarak anlattığım yazı dizisinin 3. ve son bölümüne hoş geldiniz.

Bu bölüm en kısa ve az detay içeren bölüm ancak burada kısaca ele alacağım konuları ve yazılımları tam olarak kavrayabilmek için 1. ve 2. bölümleri okumuş olmanız gerekiyor.

Cep Telefonları ve Şifreleme Algoritmaları

FZ

GSM sistemi ile çalışan cep telefonlarının veri iletişim güvenliği ile ilgili olarak son günlerde pek çok gazete haberi ile karşılaşmış ve belki de bir kısmını okumuşsunuzdur. Benim burada dikkati çekmek istediğim ise öyle komplo teorileri ya da işte hangi GSM iletişim şirketi kimin telefonunu ne kadar dinlemiş falan değil.

Daha teknik bir konu ile ilgili birkaç belge adresi vermek istiyorum. Cep telefonlarında iki taraflı iletişim şifrelemesi için hemen hemen tüm dünyada yaygın olarak A5 (A5/1 ve A5/2) algoritmaları kullanılıyor. Peki bu algoritmalar ne kadar güvenli ?

RFC 3514

urxalit

Netcraft´taki habere göre 1 Nisan 2003 tarihinde yayınlanan RFC 3514 ile ipv4 paketlerine bir güvenlik biti eklenecek ve bu bitin "good" veya "evil" olmasına göre güvenlik duvarları için paketleri droplamak çok kolay ve zahmetsiz olacak.

Eğer bu RFC hayata geçerse, ABD hükümeti (haberde doğrudan ABD hükümet kuruluşları için diyor) kullandığı güvenlik duvarlarını güncelleyip basitçe, kafasını bozan "terörist" ülkelerden gelen paketleri droplayabilir. Tabi Internet trafiğinin neredeyse %80´inin ABD´de aktığı düşünülürse o ülkeye de Interneti bloklamış olur..

İngilizcesi benden iyi olan arkadaşlar belki haberi çevirebilir.