MYDoom Virüsünün Getirdikleri

0
aRda_
W32/Mydoom Virüs Tanımı : Toplu e-posta atan bir virustür. Aşağıdaki özelliklerde geliyor:
Kimden (From): Konu(Subject): test hi hello Mail Delivery System Mail Transaction Failed Server Report Status Error Metin (Body):
W32/Mydoom
Virüs Tanımı :

Toplu e-posta atan bir virüstür.

Aşağıdaki özelliklerde geliyor:
Kimden (From):
Konu(Subject):

* test
* hi
* hello
* Mail Delivery System
* Mail Transaction Failed
* Server Report
* Status
* Error

Metin (Body):
Eklenti (Attachment):

* doc.bat
* document.zip
* message.zip
* readme.zip
* text.pif
* hello.cmd
* body.scr
* test.htm.pif
* data.txt.exe
* file.scr

Belirtiler:

* Aşağıdaki kayıt(registry) dosyalarının varlığı
* Anlamsız eklentinin içeriği

Etkileme Yöntemi:
E-posta eklentisinin çalıştırılıması sonucu kendi SMPT motoru yardımı ve P2P paylaşımları yoluyla yayılıyor.
Teknik özellikler:

Virüs çalıştırıldığında:

* aşağıdaki dosyaları yaratıyor.
o "shimgapi.dll" %System% dizininde.
o "Message" %temp% dizinde. Notepad tarafından açılan tamamen tesadüfi karakterlerden oluşmuş bir metindir.
o "taskmon.exe" %System% dizinde. Başka bir taskmon.exe varsa üzerine yazıyor.
* shimgapi.dll arka kapı olarak çalışan proxy programıdır.
* Shimgapi.dll EXPLORER.EXE tarafından çalıştırılması için aşağıdaki kayıt (registry key) anahtarları girilir:
o HKEY_CLASSES_ROOTCLSID{E6FB5E20-DE35-11CF-9C87-00AA005127ED}InProcServer32 "(Default)" = %SysDir%shimgapi.dll
* Windows açıldığında kod çalışması için aşağıdaki değeri;
TaskMon = %System%taskmon.exe
kayıt (registry) dosyasında belirtilen yerlere yazıyor;
o HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun
* Aşağıdaki kayıt dosyalarının yaratır:
o HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerComDlg32Version
o HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerComDlg32Version
* Aşağıdaki dosyalardan e-posta adresleri topluyor.
o ".htm"
o ".sht"
o ".php"
o ".asp"
o ".dbx"
o ".tbb"
o ".adb"
o ".pl"
o ".wap"
o ".txt"
* Yukarda belirtilen yapıda e-postalar hazırlıyor ve topladığı e-posta adreslerine gönderiyor.
* Aşağıdaki sitelerden rastgele seçtiği birisine DoS (Denial of Service) saldırısı yapıyor.
o www.sco.com
* %KaZaA dizinine iki dosya daha yaratıyor.
o winamp5
o icq2004-final
o activation_crack

o strip-girl-2.0bdcom_patches
o rootkitXP
o office_crack
o nuke2004
* aşağıdaki uzantlarla
o pif
o scr
o bat
o exe

Kaynak: http://www.alperbalci.com/

İlgili Yazılar

JPEG lerde Virüs

redogre

Evet maalesef sonunda bu da yapıldı. McAfee sitesinde ki haberde yeni bulunan Perrun adlı virüsün jpeg uzantılı resim dosyalarını kullanarak bulaştığını yazıyor. Virüsün bulaşması için makinaya extractor'ının da bulaşmış olması gerekiyor. Ama bu olduktan sonra virüs tüm jpeglere bulaşıp yayılıyor.Perrun zararı olmayan bir virüs ama yakında takipçilerinin nasıl olabileceğini herkes tahmin edebilir herhalde.

Sevgili futursuz yazarınız Redogre de, 3 hafta önce ilk defa kurduğu Outlook Express programından açtığı bir jpeg ile Klez sahibi olmuştu. Artık resim dosyalarıda güvensiz olduğuna göre benim gibi rahat insanların da virüs korumasız günleri sona erdi galiba....

Açık Sistemler ve Güvenlik - 2

FZ

"Güvenlik de tıpkı doğruluk gibi bir sisteme sonradan eklenebilecek bir özellik değildir." Andrew S. Tanenbaum

Öncelikle bu yazıya başlayıp da 1. bölümü okumamış olanlara durmalarını ve hemen dönüp http://fazlamesai.net/makale.php3?sid=1107 adresindeki 1. bölümü okumalarını tavsiye ediyorum. Oradaki uygulamaları, bilgileri pratik olarak sindirdikten sonra buradan devam edebilirler.

Solaris 8 mi ? Yoksa FreeBSD 4.3 mu ?

anonim

Solaris 8 ve FreeBSD 4.3 işletim sistemlerini default kurulumdan sonra Nessus ile güvenlik testine tabi tuttuk. İki isletim sistemi de patch yüklenmeden test edildi ve sonuç FreeBSD daha guvenli ve sağlam.(Sundance:Default kurulum, sistem adminlerinin isi degildir. Sistem adminlerinin işi serverlardır, öyleyse serverlar default kurulmaz)

Yüksek Hızlı Windows NT Parola Kırıcı

FZ

Bilgisayarınıza yetkisiz kişilerin girmesini istemiyorsunuz. Parolalar konusunda hassassınız. Söz gelimi, deneyimli biri olarak şöyle bir parola kullanıyorsunuz: u76d0pelgbuz3. Oldukça karışık ve oluşan harmandan (hash) geriye doğru dönmesi imkansız denecek kadar zor... mu acaba?

Sadece 2 saniye sürmüş yukarıdaki parolanın tespit edilmesi! İnanmayanlar Advanced Instant NT Password Cracker sayfasına bakabilirler. Sistemi geliştiren yazarların konu ile ilgili Lecture Notes in Computer Science (Proceedings of Crypto'03) isimli kaynakta sunacakları teknik makaleyi buradan çekebilirsiniz.

İsterseniz yukarıdaki adrese kendi sisteminizdeki harmanları (hash values) göndererek ne kadar sürede kırıldıklarını da görebilirsiniz ;-)

Alcatel DSL Modemlerde Güvenlik Sorunları

parsifal

Eğer Alcatel DSL modeminiz varsa şunu bilin ki herhangi bir internet kullanıcısı modeminizin ayarlarını ve şifrenizi değiştirebilir, bilgilerinizi çalabilir veya zevk için modeminizi bozabilir.

Bunu keşfeden ise Tsutomu Shimomura. Shimomura 1994 yılında Kevin Mitnick'in izini bulmuştu. Mitnick ise ABD'nin aranan en ünlü internet hackerlarından biri idi. Sayısız bilgisayar sistemine girip şifrelerden tutun gizli program kodlarına kadar pek çok bilgiyi ele geçirmişti.