Internet gezgini güven(siz)liği

0
daegil
Araştırmayı ben de Bruce Schneier blog'unda yayınlayınca farkettim. Araştırmacılar 2004 boyunca MSIE, Firefox ve Opera'daki "bilinen güvensiz" günleri saymışlar, yani bir güvenlik açığının var olup yamasının yayınlanmamış olduğu günleri. MSIE %98 güvensiz çıkmış, yani araştırma senesi boyunca sadece 7 gün bilinen güvenlik açıklarına karşı yamaları mevcut bir gezgin sunabilmişler kullanıcılarına. Firefox %15, Opera ise %17 güvensiz çıkmış. Toplam güvenlik açığı sayılarından daha tutarlı bir yaklaşım...

Görüşler

0
sundance
Lütfen bir haberi birebir bir Türkçe siteden alıp buraya yapıştırıyorsanız, en azından yazan kişinin (bu konumda Burak Sadıç) ağzından olduğunu belirtin, ya da tarzı değiştirin. Böylesi hoş değil.
0
daegil
Haberi iki siteye de göndermiştim ama diğer tarafta yazar olduğum için hemen yayınladım (hatta biraz daha düzeltme ile) FM'de ise moderasyon sonrası baskıya girdi ;) Sağol kardeş :) BS
0
sundance
Kusura bakmayın Burak bey ;) uzun zamandır sizi aramızda görmediğimizden hiç ihtimal vermemiştim. Yine bu tür içeriklerle sizi aramızda görmek isteriz.
0
ttk
:)=)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Telekom Sitesi ve Win2003 Server

anonim

13 Haziran Cuma günü web sunucularına gizlice girilen Turk Ttelekom web sitesinin hangi işletim sistemi ve web sunucu yazılımını kullandığını merak edip ufak bir araştırma yaptım. Sanırım oralarda birileri bir hayli hayalperest, aşırı iyimser vs.

Netcraft.com sitesindeki "What's that site running?"e Türk Telekom´un kullandığı işletim sistemi ve web sunucusunu öğrenmek için girdiğimde en son yapılan örnekleme göre 10-13 Haziran arası bir tarihte Windows 2003 platforumuna bir geciş yaşandığını ve haliyle IIS 6.0´a terfi edilmiş olduğunu gördüm.

SQL Server 7.0 için yazılmış WORM yakalandı

FZ

Sistem yöneticisi (sa user) için parola tanımlanmamış SQL Server 7.0 veritabanı sunucu sistemine sızabilen bir worm yazılımı (kurtçuk) yakalandı.

Sisteme girebildikten sonra iki Truva atı (Trojan horse) programını sisteme yerleştiren worm yazılımı bu şekilde kontrolü worm yaratıcısına aktarmaya çalışıyor.

Kötü adamlar ve arka kapılar

sundance

Uzun bir süreden beri (Truvalılardan bu yana ;) hileli oyuncaklar hep güncelliğini korumuşlardır. Truva şehrinin düşmesinden, James Bond numaraları ile çeşitli sırları ele geçiren casuslara kadar tarih boyunca, asıl amacını gizleyen aletler hep büyük avantaj olmuştur.

Son yirmi yılda ise, bilgisayarın ve ağların yaygınlaşması ile, bu eski hileli savaş araçlarının yerini sistemdeki zayıflıklar, belli bir işi görüyormuş gibi davranan ama arka planda başka numaralar çeviren programlar almıştır. Tacettin Karadeniz arkadaşımız da, sözkonusu zayıflıkları sağlayan Arkakapıları [Backdoor] anlatan enfes bir makale yazmış, ilgi ile okuyoruz.

NSA güvenlik rehberleri

sundance

NSA´in resmi sitesinde uzun bir süreden beri çeşitli güvenlik rehberleri yayınlanmakta.

Çeşitli Windows sürümleri ve Cisco ürünlerinin kurulum ve yönetimi aşamasında uygulanması önerilen güvenli pratiklerin listelendiği bu çok detaylı dökümanlar eminim birilerinin işine yarayacaktır.

Her zaman belirttiğimiz gibi ´Bir işletim sistemi ancak yöneticisinin bilgi seviyesi ve özeni doğrultusunda güvenlidir.´

Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi

sundance

Ya da Nasıl Hacker Olunur 101

Herbirşeyde geriden gelen bir ülkeyiz ya, bilgisayar ve Internet`in geriden gelmesi bir yana bunların bağlı olduğu alt-kültürler de geriden geliyor.
Hacking denen eylemi ele alalım, Turkiye`nin en ünlü hacker`ı T.Ş. Unix`in U`sundan anlamayan bir çocuk...