Yeni bir solucan: W32.Sasser.B.Worm

0
larweda
Aylar önce ortalığı kasıp kavuran Blaster solucanı gibi yeni bir solucan daha duyuruldu: W32.Sasser.B.Worm
Bu solucan Windows NT4SP6A, W2KSP2 ve 2003 Server sürümündeki işletim sistemleri üzerinde etkili oluyor ve LSASS (NT LM Security Support Provider) üzerinden bulaşarak ağdaki rastgele IP'li makinalara kendisini bulaştırıyor. Microsoft'un bu konudaki güvenlik makalesi ve uygulanması gereken yamalar burada. Konuyla ilgili Symantec'in ve McAfee'nin duyuruları da buralarda: Symantec ve McAfee. Hem Symantec hem McAfee bu virüsün bulaşmış olduğu sistemleri temizlemek için araçlar da sunuyorlar.
Tam da MEB ve Steve Ballmer haberinini üzerine pek de güzel denk geldi bu haber doğrusu ;)

Görüşler

0
murat09
Pazartesi, sabah 9:20 itibariyle Aydın'da pek çok eczaneye (XP kullanır çoğu) bu virüs bulaşmış durumda. Durumun ciddiyetinin dikkate alınarak güncellemelerin yapılmasını önemle belirtirim...
0
tarrega
Valla bu sefer hazirlikliyiz (kurumsal sirketler), bundan sonra hicbir zaman blaster gibi bir durumla karsilasilacagini da sanmiyorum. MS'dan bununla ilgili yama ciktigindan beri en az 3 kez mail ile ve bir kez de telefonla uyarildim, daha ne yapsinlar. Tabi son kullanici (ev bilgisayari vb) tamamen farkli bir kulvar, orada daha MS'un yapmasi gerekenler var diye dusunuyorum.
0
murat09
Kurumsal ağı yeterince gelişmiş ağlarda bir sorun yaratmıyor doğru. Elinizde sağlam bir -birkaç router, eh şöyle biraz hızlısından -ve pahalısından- bir ADSL/Leased Line olduktan sonra, XP leri auto-updateye ayarlar çıkarsınız olur biter :) Evimde XP/Dial up var orada da bir problem çıkmadı (bir kere toplu olarak yamaları kurmuştum, sonra ufak tefek yamalarla sistem kendini koruyabiliyor)
Fakat bugün buranın en büyük firmalarından birinde çalışan bir arkadaş, işyerlerine Sasser -Gaobot - LSAss bulaşan yüze yakın makineden sözediyordu. Bazı makinelerinde XP güncellemesini Microsoft Update sitesi 'ürün anahtarınız geçerli değil' diyerek geri çeviriyormuş, malum reset crack'ini kullandıkları için. Akıllara ziyan bir olay aslında. Neyse klavyemin çenesi fazla düşmesin. Bulaşanlara geçmiş olsun, bulaşamayanlara da tebrikler, hani o Blaster bulaşamayan türden OSları kullandıkları ve kullandırdıkları için :-)
0
cayfer
Geçen gün internette dolaşırken bu tip sorunlara karşı
kesin bir çözüm bulunduğunu öğrendim. Virüslerle solucanlarla başınız dertteyse siz de buraya [www.distrowatch.com] bir göz atabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

CAPTCHA'ların sonu!

tongucyumruk

Sanıyorum hepimiz CAPTCHA denen şeyi ve ne kadar sinir bozucu olduğunu biliriz. OCR sistemlerinin tanıyamaması için iyice bozulan bu yazılar aynı zamanda bizim gözlerimizi de olağan dışı şekillere sokarlar. Ne varki bir yandan da spam-bot olarak anılan ve başta forumlar olmak üzere birçok yerde otomatize edilmiş halde reklam yayınlayan yazılımlardan korunmak için de en başarılı yol CAPTCHA kullanmak. Yani, en azından şu ana kadar öyleydi...

Türkiye'de Elektronik İmza Sonunda Başlıyor

anonim

Türkiye'de ıslak imza ile aynı hukuki sonuçları doğuracak elektronik imza (e-imza) dağıtımı başlıyor.

Türkiye'de e-devlet uygulamalarının gelişmesini sağlayacak olan elektronik imzada (e-imza) geri sayım başladı. Sektörde faaliyet göstermek üzere Telekomünikasyon Kurumu’na başvuran 3 firmadan biri olan Türktrust, istenilen şartları karşılayarak kurumdan yetki belgesi aldı.

Kaynak: http://www.hurriyetim.com.tr

Internet Explorer çapraz-site yönlendirme güvenlik açığı

Challenger

Olympos.org' da yer alan bu habere göre Internet Explorer' da uzaktan kod çalıştırmaya imkan tanıyan bir açık ortaya çıktı. Açık Internet Explorer'ın HTTP yönlendirmelerini işleyişinde yer alıyor. Uzaktaki bir kullanıcı özel bir HTML yaratarak hedef sistemde yüklendiğinde (Local Comuter zone ayarlarında) istediği kodu çalıştırabiliyor.

İşin asıl önemli noktası açığa bir yama çıkmayışı.
Not: Yamaya yamaya daha nereye kadar?

Editörün Notu: Daha bu sabah sözde Citibank´tan bana bir e-posta geldi, şu adrese girin ve gerekli düzenlemeleri yapın aksi takdirde sisteme erişiminiz engellenecektir şeklinde. E-postayı incelediğimde fantastik bir URL kurgulamış olduklarını gördüm ve kimbilir kaç kişinin Outlook+IE ortamında buna tıklayarak zarar göreceğini düşünerek hayıflandım.

Bir Türk Güvenlik Sitesi - Olympos

FZ

Geçen hafta haberdar olduğum bir site ile ilgili fazlamesai.net üyelerini bilgilendirmek istedim.

Olympos Network Security, hayatlarını ağ ve bilgisayar güvenliğini araştırma, geliştirmeye adamış kişiler tarafindan kurulmuş. Tek amacı Türkiye’de Bilgisayar/Ağ güvenliği konusunda insanları bilgilendirmek olan bu sitede yayınlanan her şey profesyonel bir ekip tarafından hazırlanmakta.

Kriptografi ne kadar güvenli?

e2e

Bir süredir devam eden, ABD'nin, İran gizli servisinin iletişimini izlediği yönündeki tartışmaları duymuşsunuzdur. Olay ilk önce bu bilgiyi İran'ın nasıl elde ettiği etrafında dönüyordu. Senaryolardan en kuvvetli olanı ise bir dönemler ABD'nin Irak'ta en çok güvendiği ve gizli servis hizmetlerinden dolayı aylık $335,000 ödediği Ahmad Chalabi'nin bu bilgiyi, içkili bir ABD gizli servis ajanından aldığı ve İran'a verdiğiydi.

BBC'deki bu haber ise olayın teknik olarak nasıl yapılıyor olabileceği üzerinde duruyor.
Çeşitli güvenlik uzmanlarıyla yapılan röportajlardan alıntılarla günümüz kriptografi uygulamalarının kırılamayacağı, bu izleme olayının insan hatası(?) veya bir backdoor sayesinde yapılmış olabileceği anlatılıyor.

Alıntılardan biri beni biraz düşündürttü: Acaba?!

"The Code Book" kitabının yazarı Simon Singh: "... Bugün bir email göndersem, dünyanın tüm gizli servisleri, dünyanın tüm bilgisayarlarını kullansalar dahi çözemezler. Şifrelemeyi yapanlar şifre kırıcıları karşısında oldukça büyük bir avantaja sahipler."