Keylogger üreticisine dava... Ama neden?

0
tongucyumruk
ABD ordusunda çalışıyorsanız, eşinize güvenmediğiniz için bilgisayarına keylogger yüklediyseniz ve boşanmanızın ardından durum ortaya çıkınca hiç tahmin etmediğiniz tazminat davası ile karşı karşıya kalırsanız ne yaparsınız?

Tabiiki her vatansever Amerikan vatandaşının yapacağını: Kanadalı şirketi dava edersiniz.
ABD ordu mensubu Jeffrey Havlicek, Deep Software adlı yazılım şirketinin keylogger yazılımını satın alırken herhalde olayların bu boyuta büyüyeceğini tahmin edemezdi. "You see what they do" (ne yaptıklarını görürsünüz) sloganı ile tanıtılan yazılımı eşi ile birlikte kullandıkları bilgisayara yükledikten bir süre sonra eşinden boşanan Havlicek bunun ardından eşinin bir arkadaşı tarafından açılan tazminat davası ile karşılaştı.

Havlicek'in eski eşinin bir arkadaşı kendisine ait olan, fakat Havlicek'in eski eşine de erişim hakkı verdiği bir e-posta hesabına erişmek için bilgisayara yüklediği keylogger yazılımını kullandığı gerekçesiyle Havlicek'i dava etti. Bu tip kişisel gizliliği ortadan kaldırma girişimlerinin federal suç sayıldığı ABD'de davanın büyümesi tabiiki kaçınılmazdı. Şu anda Ohio federal mahkemesinde görülen davanın Havlicek'e çok ciddi bir maliyet getirdiğini ise belirtmeye gerek yok sanırım.

Tabii ki fırsatlar, davalar ve sigortalar ülkesi ABD'de Havlicek'in bu durumda birilerini dava etmemesi şaşırtıcı olurdu. Sonunda Havlicek'te bu davanın masraflarını üzerine yıkacak birini buldu: Kanadalı(!) yazılım üreticisi. Havlicek'in savunması ise yazılım üreticisinin yazılımın kurulum veya kullanım aşamalarından hiçbirinde bu yazılımın kullanımının ABD yasalarınca suç teşkil ettiğinin yazılmamış olması. Yazılım kullanıcıları yazılımın kullanımı için bilgisayar üzerinde yönetici yetkilerine sahip olmaları gerektiği yönünde uyarıyor.

Evet, Amerika... Fırsatlar ve davalar ülkesi...

Görüşler

0
rob33n
gercekten cok ilginc. ama 2 tarafta dava etmekte haklilar sonucta.
Havlicek sirketten en az $10.000 istiyormus bide haberin devaminda :)
0
Persephone
Pepsi Max alıp içmesine rağmen içme sırasında ya da sonrasında Aysun Kayacı tarafından öpülmediği gerekçesiyle Pepsi'ye dava açan adamlarla aynı oksijeni tüketttiğimiz bir ülkede hiç şaşırmadım. Bu keylogger çıktı hakkaten mertlik bozuldu, baksanıza önce kendi üreticisine kazık atıyor:) Kendinize münhasır log tutma amaçlı olarak kurulduğunda çok faideli olabilen bir program lakin şerrefsiz amaçlar için kullanılıyor, işte burda tadı kaçıyor. Sanal bankacılık sevdalıları aman sanal klavyeden şaşmayın. Bi de PERFECT KEYLOGGER gibi daha da aşşağılık olanları var, her 30 saniyede bir logları keyloggerda belirtilen e-maile ya da ftp sunucuya postalar. Haa sadece logları mı postalar? Ekran görüntülerini, im logları ve bunun gibi şeyleri postalar!!!
Başak Bilgi
0
Persephone
Pepsi Max alıp içmesine rağmen içme sırasında ya da sonrasında Aysun Kayacı tarafından öpülmediği gerekçesiyle Pepsi'ye dava açan adamlarla aynı oksijeni tüketttiğimiz bir ülkede hiç şaşırmadım. Bu keylogger çıktı hakkaten mertlik bozuldu, baksanıza önce kendi üreticisine kazık atıyor:) Kendinize münhasır log tutma amaçlı olarak kurulduğunda çok faideli olabilen bir program lakin şerrefsiz amaçlar için kullanılıyor, işte burda tadı kaçıyor. Sanal bankacılık sevdalıları aman sanal klavyeden şaşmayın. Bi de PERFECT KEYLOGGER gibi daha da aşşağılık olanları var, her 30 saniyede bir logları keyloggerda belirtilen e-maile ya da ftp sunucuya postalar. Haa sadece logları mı postalar? Ekran görüntülerini, im logları ve bunun gibi şeyleri postalar!!!
Başak Bilgi
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Hacking Database (GHDB)

sonereker

Bir güvenlik açığı veritabanı düşünün, Google'ı kullanarak tüm www'yi tarayan bir sistem: I am Johnny, i hack stuff

Editör'ün notu: Crack aracı olarak Google

URL Parametrelerini doğru kullanmayınca başa gelenler

tongucyumruk

Hep ciddi ciddi şeyler yazacak değiliz, biraz da eğlenelim. Bazen (düzeltme: çoğu zaman) en büyük şirketler dahi web üzerinde birşeyler yaparken en basit güvenlik önlemlerini unutabiliyorlar. İşte bu sefer madara olan şirketimiz de sürekli olarak geliştiricilerin ahını almaktan çekinmeyen Oracle. Bu linke tıklayarak kendilerinin URL parametrelerini hiçbir doğrulamadan geçirmeden doğrudan...

Parmak İzinize Güvenmeyin!

FZ

Yani teorik olarak güvenin tabii, iki kişinin aynı parmak izine sahip olması çok ama çok düşük olasılık ama konumuz şu ki Japon şifre uzmanı Tsutomu Matsumoto herhangi bir elektronik hobi dükkanında bulunabilen malzemeleri ve bilgisayarını kullanarak endüstride yaygın olarak kullanılan 11 parmak izi biyometrik güvenlik donanımını kandırmayı başarmış!

Bu vesile ile ve NEC'in geliştirdiği süperbilgisayarı da hatırlatarak "abi Japonlar yapmış" geyiğine son verilmesi, bunun bir geyik değil düpedüz gerçek olduğunun kabul edilmesi kampanyası başlatıyorum! :)

Türk Telekom´u da hack´lediler

anonim

www.ttrehber.gov.tr Digital-Angels tarafından hacklendi.
Digital-angels grubu, www.ttrehber.gov.tr`nin yerine konulan sayfada web adreslerini yazmışlar, ki bu da dikkatsizlik olarak algılanabilir, belki whois bilgisinden geçerli bir isim çıkmaz ama ödeme şeklinden kredi kartı yada banka havalesi araştırması sonucu o arkadaşları yakında mahkemede görebiliriz.

www.ttrehber.gov.tr`nin değişmiş halinin görüntüsü için:
http://users.vr9.com/digitalangels/telekom.jpg


Editörün notu: www.ttrehber.gov.tr adresi, saldırıdan kısa süre sonra kurtarıldı, bizim farkedebildiğimiz, site sadece birkaç saat kadar kapalı kaldı.

Rapid7, Metasploit’i Satın Aldı

anonim

Türkiye satışlarını, Endersys’in yaptığı önde gelen “bütünleşik zayıflık tarama sistemi” üreticisi Rapid7, dünyanın en geniş exploit veritabanına sahip açık kod “penetration test framework” Metasploit projesini satın aldı.