Keylogger üreticisine dava... Ama neden?

0
tongucyumruk
ABD ordusunda çalışıyorsanız, eşinize güvenmediğiniz için bilgisayarına keylogger yüklediyseniz ve boşanmanızın ardından durum ortaya çıkınca hiç tahmin etmediğiniz tazminat davası ile karşı karşıya kalırsanız ne yaparsınız?

Tabiiki her vatansever Amerikan vatandaşının yapacağını: Kanadalı şirketi dava edersiniz.
ABD ordu mensubu Jeffrey Havlicek, Deep Software adlı yazılım şirketinin keylogger yazılımını satın alırken herhalde olayların bu boyuta büyüyeceğini tahmin edemezdi. "You see what they do" (ne yaptıklarını görürsünüz) sloganı ile tanıtılan yazılımı eşi ile birlikte kullandıkları bilgisayara yükledikten bir süre sonra eşinden boşanan Havlicek bunun ardından eşinin bir arkadaşı tarafından açılan tazminat davası ile karşılaştı.

Havlicek'in eski eşinin bir arkadaşı kendisine ait olan, fakat Havlicek'in eski eşine de erişim hakkı verdiği bir e-posta hesabına erişmek için bilgisayara yüklediği keylogger yazılımını kullandığı gerekçesiyle Havlicek'i dava etti. Bu tip kişisel gizliliği ortadan kaldırma girişimlerinin federal suç sayıldığı ABD'de davanın büyümesi tabiiki kaçınılmazdı. Şu anda Ohio federal mahkemesinde görülen davanın Havlicek'e çok ciddi bir maliyet getirdiğini ise belirtmeye gerek yok sanırım.

Tabii ki fırsatlar, davalar ve sigortalar ülkesi ABD'de Havlicek'in bu durumda birilerini dava etmemesi şaşırtıcı olurdu. Sonunda Havlicek'te bu davanın masraflarını üzerine yıkacak birini buldu: Kanadalı(!) yazılım üreticisi. Havlicek'in savunması ise yazılım üreticisinin yazılımın kurulum veya kullanım aşamalarından hiçbirinde bu yazılımın kullanımının ABD yasalarınca suç teşkil ettiğinin yazılmamış olması. Yazılım kullanıcıları yazılımın kullanımı için bilgisayar üzerinde yönetici yetkilerine sahip olmaları gerektiği yönünde uyarıyor.

Evet, Amerika... Fırsatlar ve davalar ülkesi...

Görüşler

0
rob33n
gercekten cok ilginc. ama 2 tarafta dava etmekte haklilar sonucta.
Havlicek sirketten en az $10.000 istiyormus bide haberin devaminda :)
0
Persephone
Pepsi Max alıp içmesine rağmen içme sırasında ya da sonrasında Aysun Kayacı tarafından öpülmediği gerekçesiyle Pepsi'ye dava açan adamlarla aynı oksijeni tüketttiğimiz bir ülkede hiç şaşırmadım. Bu keylogger çıktı hakkaten mertlik bozuldu, baksanıza önce kendi üreticisine kazık atıyor:) Kendinize münhasır log tutma amaçlı olarak kurulduğunda çok faideli olabilen bir program lakin şerrefsiz amaçlar için kullanılıyor, işte burda tadı kaçıyor. Sanal bankacılık sevdalıları aman sanal klavyeden şaşmayın. Bi de PERFECT KEYLOGGER gibi daha da aşşağılık olanları var, her 30 saniyede bir logları keyloggerda belirtilen e-maile ya da ftp sunucuya postalar. Haa sadece logları mı postalar? Ekran görüntülerini, im logları ve bunun gibi şeyleri postalar!!!
Başak Bilgi
0
Persephone
Pepsi Max alıp içmesine rağmen içme sırasında ya da sonrasında Aysun Kayacı tarafından öpülmediği gerekçesiyle Pepsi'ye dava açan adamlarla aynı oksijeni tüketttiğimiz bir ülkede hiç şaşırmadım. Bu keylogger çıktı hakkaten mertlik bozuldu, baksanıza önce kendi üreticisine kazık atıyor:) Kendinize münhasır log tutma amaçlı olarak kurulduğunda çok faideli olabilen bir program lakin şerrefsiz amaçlar için kullanılıyor, işte burda tadı kaçıyor. Sanal bankacılık sevdalıları aman sanal klavyeden şaşmayın. Bi de PERFECT KEYLOGGER gibi daha da aşşağılık olanları var, her 30 saniyede bir logları keyloggerda belirtilen e-maile ya da ftp sunucuya postalar. Haa sadece logları mı postalar? Ekran görüntülerini, im logları ve bunun gibi şeyleri postalar!!!
Başak Bilgi
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

15 Yaşındaki Hacker Kraliçesi

sundance

Uzakdoğu`da yerel bir ISP`nin öğrenciler arasında düzenlediği "Hacker Kraliçesi" yarışmasında Choi Hae-ran adındaki 15 yaşındaki öğrenci birinci oldu.

Diğer yarışmacıların bir kaç günde hack etmeyi başardıkları siteleri dört saat gibi kısa bir sürede ele geçiren genç kraliçenin (prenses daha uygun sanırım :) bütün hacking bilgilerini Internet`de dolaşarak edindiği ve bilgisayar dergilerini ve teknik kitapları ders kitaplarına tercih etmesine rağmen sınıfının önde gelen öğrencilerinden olduğu açıklandı.

ISCTurkey Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı

anonim

"GELECEĞİNİ KORU"

Telekomünikasyon Kurumu, Gazi Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen ISCTURKEY (Information Security and Cryptology Conference) bu yıl "Geleceğini koru!" sloganı ve "Mobil / Elektronik İmza" ana temasıyla 13-14 Aralık tarihlerinde Ankara Sheraton Hotel & Convention Center'da.

EnderUNIX'ten Yeni Yazılım!- SwArpMon

honal

EnderUNIX yazılım geliştiricilerinden Özkan Kırık, yönetilebilir switch'lerin MAC tablolarını SNMP aracılığı ile takip ederek switch üzerindeki MAC Adresi - Port değişimlerini email yolu ile sistem yöneticisine bildiren 'swArpMon' isimli yazılımı geliştirdi.

Zombie virüsü geri döndü

FZ

Korku filmi başlığı gibi göründüğüne bakmayın, tüm zamanların en karmaşık virüslerinden biri olan Zombie, geri döndü ve bu sefer daha da gelişmiş ve güçlenmiş.

Symantec`ten Peter Szor`un açıklamalarına göre Mistfall motorunu kullanan virüs, hafızada kendine 32 MB yer ayırıp, bulaşmaya çalıştığı programı "decompile" edebiliyor. Daha sonra program kodunun bir kısmını belirleyip iptal ediyor, kendini o bölgeye yerleştiriyor, veri referanslarını yeniden oluşturup, çalışabilir program dosyasını (.exe dosyayı) yeniden derliyor. Böylece ZombieMist, bulaştığı şeye dönüşmüş oluyor. Szor'un açıklamalarına göre böyle bir durumla ilk defa karşılaşılıyor.

GNU/Linux ve Güvenlik

anonim

Türkiye Linux Kullanıcıları Derneği işbirlğiyle gerçekleştirdiğimiz Linux eğitimlerinin 4. kısımı olan " Linux ve Güvenlik " semineri 5 Mayıs 2009 Salı günü Kadir Has Üniversitesi, Kadir Has Kampüsü , Cibali Salonunda yapılacaktır.

Bilişim Güvenliği Kulübü (BİGUK)

Tarih: 5 Mayıs 2009
Saat:12:00-15:00
Yer: Kadir Has Üniversitesi , Kadir Has Kampüsü, Cibali Salonu- Fatih /İstanbul Ulaşım Düzenleyenler: Bilişim Güvenliği Kulübü-Türkiye Linux Kullanıcıları Derneği
Konuşmacı: Bora Güngören (Bora Güngören kimdir?)