nic.tr'ye Phishing Saldırısı ve Yurdumun "Hacker"ları

0
dayioglu
Hafta sonu nic.tr'ye (https://www.nic.tr) yönelik yoğun bir phishing saldırısı gerçekleşti. Kısa sürede savuşturduk ve kişisel web siteme yaptıklarımızın kısmi ve kısa bir özetini yazdım.

(Bkz.http://www.dayioglu.net/?q=node/144).

Meğer bu aslında yalnızca bir başlangıçmış. Kısa sürede ülkenin en babayiğit (!) hacker'ları siteme muhterem yorumları ile katkı sağlamaya başladılar.
Tahmin ederim önümüzdeki günlerde daha çok eğleneceğiz. FM okurları arasında da babayiğitler olabileceğini tahmin ederek haber vereyim istedim; belki sizlerin de iki çift lafı vardır.

Görüşler

0
FZ
satanist-imam... vay canına! İroninin doruk noktası artı yaratıcılık şahikası ve üstüne üstlük... yoruldum ben...
0
abakana
Eger bu goruntuler baska sekilde ele gecmemisse,
Egenet Internet Servisleri' nin bu sazanladigini soyleyebiliriz herhalde, tabii kamuya acik bu sorumlunun elinde hangi alan adları var diye bakılan bi yer yoksa...

Aman bana ne :))
0
darkhunter
Bir Crack vakası 'resimler'..

Gerçi bizim sistem yöneticilerimizin de biraz (nazik bir tabirle) "saf" olduğunu unutmamak lazım.

Böyle uyduruk vakalar yüzünden savaş boruları üflemeye hiç niyetim yok.

Niye ülkemizdeki hackerlar (!) böyle problemliler onu da bilemiyorum.

Dünya da hackerlar entellektüel, sanatla, felsefeyle ilgilenen birazcık karanlık enteresan insanlar olarak nitelenirdi eskiden.

Bizdekiler de parapisikopat, sosyopat, ..pat, ..pat, ..pat yani :)
0
sefalet

ben şahsen yadırgamıyorum.bu tarz eylemlerde bulunanların internet teknolojisinin gelişmesine önemli katkıda bulunduklarını göz ardı etmeyelim.

çıkar sağlamak için değil, yapabilmiş olmak için bu tür eylemler yapanlar güvenlik sistemlerinin ve dolayısıyla sistem yapısının gelişmesini zorluyorlar.

ayrıca bu tür eylemlerinde "bir konuda çok meraklı olup uzmanlaşma" tanımına girdiğini hatırlayalım.sonra da jargon file a bakalım.:) konuyu başka mecralara kaydırmadan bu kadar yazayım.

konu açılmışken benzer uygulamaların şu telefonla para aktarma olayında da başladığını ve dikkatli olunması gerektiğini belirteyim.bu hizmeti kullananlar e-posta ve telefona gelen mesajlara dikkat etsinler.

not: yazı başlıkta geçen olaydan büyük ölçüde bağımsız, genel anlam gözetilerek yazılmıştır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Hacking Database (GHDB)

sonereker

Bir güvenlik açığı veritabanı düşünün, Google'ı kullanarak tüm www'yi tarayan bir sistem: I am Johnny, i hack stuff

Editör'ün notu: Crack aracı olarak Google

Owasp - En çok karşılaşılan 10 web güvenlik problemi ( 2007 güncellemesi )

Yns_

Owasp -the free and open application security community- web uygulamalarında en çok karşılaşılan 10 güvenlik problemini ele almış.

İçerikte saldırı türleri, örnek saldırılar ve önlemler ele alınmış. Bu adresten word veya .PDF formatında indirip inceleyebilirsiniz.

OWASP AppSecTr Buluşması - Siber Güvenlik

solarhalo

Türkiye'de, Siber Güvenlik alanında, çoğu konferans adı altındaki reklam kokan hareketlerle dolu organizasyonlara katılmam. Gidersiniz, size ürün itelemeye çalışırlar, bir nevi özgün yaklaşım yerine kutu satıcılığı anlamına gelen bu hareketler Türkiye'de Siber Güvenlik olayını doğmadan öldürmektir. Neyse ki son zamanlarda yerli üreticiler güzel alternatiflerle çıkmaya başladılar ancak...

Bilgisayar Korsanlarına Beş Yıla Kadar Hapis Cezası

FZ

Adalet Bakanlığı'nın bilişim suçlarına ilişkin hazırladığı kanun tasarısında, bilgisayar korsanlarına 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve adli para cezası verilmesi öngörülüyor. Bakanlık, "Bilişim Ağı Hizmetlerinin Düzenlenmesi ve Bilişim Suçları Hakkında Kanun Tasarısı"nı görüşlerini almak üzere diğer Bakanlıklar ve bakanlıklara bağlı kuruluşlar ile yüksek mahkemeler, üniversiteler, barolar, adli tıp, noterlik, bankalar, adli komisyon başkanlıklarının aralarında bulunduğu 100'den fazla kurum ve kuruluşa gönderdi. Bakanlık, söz konusu kurum ve kuruluşların görüşleri doğrultusunda değişik yaparak tasarıya son şeklini verecek.

Tasarıya göre, bilgisayar korsanlarına 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve adli para cezası da öngörülüyor. Buna göre, bir bilişim ağı aracılığıyla; bilişim sisteminde bulunan verileri veya programları hukuka aykırı olarak bozan, silen, değiştiren, yok eden, erişilmez kılan veya sisteme veri veya program yerleştiren, ekleyen, veri veya programlara zarar veren kişi, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve adlî para cezası alacak.

Kodlama Teorisi, Şifreleme ve Bir Akşam Yemeği

FZ

1984 Nisan ayı. Zurich'teki bir konferansta bir akşam yemeği sonrası, Prof. James Massey'in davetlisi olan John Gordon, kodlama teorisi, şifreleme, iletişim güvenliği üzerine en az, az önce yedikleri yemek kadar leziz bir konuşma yapar.

Konuşmasına güvenlik dünyasının meşhur ve gizemli karakterleri Alice ve Bob'un olası hayat hikayelerini yeniden kurarak başlayan Gordon gayet eğlenceli bir şekilde ve sinsice kodlama teorisi, güvenlik analizi, iletişim güvenliği gibi konulara geçer.

Sonra mı? :-)

Okuyun ve görün. İyi eğlenceler.