nic.tr'ye Phishing Saldırısı ve Yurdumun "Hacker"ları

0
dayioglu
Hafta sonu nic.tr'ye (https://www.nic.tr) yönelik yoğun bir phishing saldırısı gerçekleşti. Kısa sürede savuşturduk ve kişisel web siteme yaptıklarımızın kısmi ve kısa bir özetini yazdım.

(Bkz.http://www.dayioglu.net/?q=node/144).

Meğer bu aslında yalnızca bir başlangıçmış. Kısa sürede ülkenin en babayiğit (!) hacker'ları siteme muhterem yorumları ile katkı sağlamaya başladılar.
Tahmin ederim önümüzdeki günlerde daha çok eğleneceğiz. FM okurları arasında da babayiğitler olabileceğini tahmin ederek haber vereyim istedim; belki sizlerin de iki çift lafı vardır.

Görüşler

0
FZ
satanist-imam... vay canına! İroninin doruk noktası artı yaratıcılık şahikası ve üstüne üstlük... yoruldum ben...
0
abakana
Eger bu goruntuler baska sekilde ele gecmemisse,
Egenet Internet Servisleri' nin bu sazanladigini soyleyebiliriz herhalde, tabii kamuya acik bu sorumlunun elinde hangi alan adları var diye bakılan bi yer yoksa...

Aman bana ne :))
0
darkhunter
Bir Crack vakası 'resimler'..

Gerçi bizim sistem yöneticilerimizin de biraz (nazik bir tabirle) "saf" olduğunu unutmamak lazım.

Böyle uyduruk vakalar yüzünden savaş boruları üflemeye hiç niyetim yok.

Niye ülkemizdeki hackerlar (!) böyle problemliler onu da bilemiyorum.

Dünya da hackerlar entellektüel, sanatla, felsefeyle ilgilenen birazcık karanlık enteresan insanlar olarak nitelenirdi eskiden.

Bizdekiler de parapisikopat, sosyopat, ..pat, ..pat, ..pat yani :)
0
sefalet

ben şahsen yadırgamıyorum.bu tarz eylemlerde bulunanların internet teknolojisinin gelişmesine önemli katkıda bulunduklarını göz ardı etmeyelim.

çıkar sağlamak için değil, yapabilmiş olmak için bu tür eylemler yapanlar güvenlik sistemlerinin ve dolayısıyla sistem yapısının gelişmesini zorluyorlar.

ayrıca bu tür eylemlerinde "bir konuda çok meraklı olup uzmanlaşma" tanımına girdiğini hatırlayalım.sonra da jargon file a bakalım.:) konuyu başka mecralara kaydırmadan bu kadar yazayım.

konu açılmışken benzer uygulamaların şu telefonla para aktarma olayında da başladığını ve dikkatli olunması gerektiğini belirteyim.bu hizmeti kullananlar e-posta ve telefona gelen mesajlara dikkat etsinler.

not: yazı başlıkta geçen olaydan büyük ölçüde bağımsız, genel anlam gözetilerek yazılmıştır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Cep Telefonları ve Şifreleme Algoritmaları

FZ

GSM sistemi ile çalışan cep telefonlarının veri iletişim güvenliği ile ilgili olarak son günlerde pek çok gazete haberi ile karşılaşmış ve belki de bir kısmını okumuşsunuzdur. Benim burada dikkati çekmek istediğim ise öyle komplo teorileri ya da işte hangi GSM iletişim şirketi kimin telefonunu ne kadar dinlemiş falan değil.

Daha teknik bir konu ile ilgili birkaç belge adresi vermek istiyorum. Cep telefonlarında iki taraflı iletişim şifrelemesi için hemen hemen tüm dünyada yaygın olarak A5 (A5/1 ve A5/2) algoritmaları kullanılıyor. Peki bu algoritmalar ne kadar güvenli ?

PGP Yeniden Open Source oluyor mu ?

sundance

Newsforge`da yayınlanan habere göre PGP`nin yazarı Zimmerman, 1997 yılında PGP`i sattığı Networ Associates şirketine, PGP`i Open Source yapmaları ya da kendisine geri satmaları isteğiyle başvurmuş.

Zimmerman`ın isteğinin temel sebebi, önce Nasdaq Kasım 2000 krizi ile, sonra da 11 Eylul 2001 krizi ile vurulan Silicon Vadisi`nin girdiği kriz, ve dolayısıyla Network Associates`in PGP konusunda sürdürülebilir bir model ortaya koyamaması ve son olarak da PGP konusunda çalışan bütün mühendislerinin işine son vermesi.

Zimmerman`ın önerdiği modeller OpenSource ve şirket yapısının nasıl biraraya getirileceği konusunda ilginç açılımlar içeriyor...

Çalışanların 2/3'ü şifrelerini not ediyor

anonim

Searchsecurity.com tarafından yapılan araştırmada kullanıcılar IT şifrelerini en az bir defa kağıt kalem ile not ettiklerini itiraf ettiler. Bunun başlıca sebebi olarak firmaların yüzde 75'inin şifreleri en az 13 haftada bir değiştirmeleri cevabını verdiler.

Şirketler şifre seçiminin önemini yavaş yavaş kavramaya başladı fakat güvenli sağlam şifre ile akılda kalması çok zor şifre arasındaki ince çizgiyi fark etmek gerekiyor aksi takdirde kullanıcı şifreyi not almak ve hatta bu notu ekranın köşesine iliştirmek zorunda kalıyor.
Zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür sözünü bir kez daha hatırlatıyorum.
Haberin Kaynağı

Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

OSEC

22 Mart 2008 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.

SecureProgramming.com: Güvenli Programlama Teknikleri

FZ

Süper bir uygulama geliştitiriyorsunuz, keskin bir C/C++ (ya da Java, PHP, vs.) programcısı olduğunuzu düşünüyorsunuz, uygulamanızı diğerleri ile de paylaşıyor ve bununla gurur duyuyorsunuz.

Birkaç gün sonra defalarca ıncığına cıncığına dek test ettiğiniz uygulamadaki açıklar SecurityFocus gibi sitelerde yayınlanıyor... Klasik ve kulağa tanıdık gelen bir senaryo değil mi?

Ciddi anlamda uygulama geliştiren ve abuk sabuk güvenlik açıklarına yazılımlarında yer vermek istemeyen programcıların, Secure Programming Cookbook for C and C++ kitabının yazarları tarafından kamuya açılan http://www.secureprogramming.com sitesini ziyaret etmelerinde fayda var.