SHA-1 kırıldı!

0
abakana
Bruce Schneier blogunda Şandung Üniversitesinden bir grup aratırmacının SHA- 1 algoritmasını kırdığını belirtti.

SHA-0 ve SHA-1'e yönelik daha önceki kırma girişimlerinden üretilen yeni metod büyük bir kripto-analitik sonuç olarak belirtilmiş.

İlgili Yazılar

Gelmeyin Microsoft`un Üstüne :)

sundance

Love Bug, Kournikova gibi virus/worm saldırılarından illalah diyen Amerikan Hava Kuvvetleri, Microsoft`un hazırladığı Outlook Security Patch`e resmi olarak gülmek için bir rapor hazırlıyor!!!

Bilindiği üzere yollanan e-maildaki Visual Basic kodunun çalıştırılması sayesinde yayılan bu virüsleri durdurmak için Microsoft bu tür kodların çalışmasına izin vermesi için kullanıcının onaylayacağı bir window çıkartma yolunu seçmişti.

Yeni bir solucan: W32.Sasser.B.Worm

larweda

Aylar önce ortalığı kasıp kavuran Blaster solucanı gibi yeni bir solucan daha duyuruldu: W32.Sasser.B.Worm
Bu solucan Windows NT4SP6A, W2KSP2 ve 2003 Server sürümündeki işletim sistemleri üzerinde etkili oluyor ve LSASS (NT LM Security Support Provider) üzerinden bulaşarak ağdaki rastgele IP'li makinalara kendisini bulaştırıyor. Microsoft'un bu konudaki güvenlik makalesi ve uygulanması gereken yamalar burada. Konuyla ilgili Symantec'in ve McAfee'nin duyuruları da buralarda: Symantec ve McAfee. Hem Symantec hem McAfee bu virüsün bulaşmış olduğu sistemleri temizlemek için araçlar da sunuyorlar.
Tam da MEB ve Steve Ballmer haberinini üzerine pek de güzel denk geldi bu haber doğrusu ;)

ATM şifreleme anahtarı kırmak!

conan

Bu sayfada yazanlara göre IBM 4758 cryptographic co-processor'unden 3DES anahtarını "çalmayı" başarmışlar.

IBM 4758, bankalar tarafından sıklıkla kullanılan bir şifreleme chipiymiş ve IBM'in ATM'lerinde de sıkça kullanılmaktaymış. Bu crack'i gerçekleştirenler, 20 dakika makinaya kesintisiz ulaşımı ve Combine_Key_Parts kullanım yetkisi olan birinin, 995$'lik bir aletle (FPGA evaluation board from Altera) 2 gün içerisinde bu şifreyi ele geçirebilecegini iddia ediyorlar. (nasıl yapılacağını da bilmesi gerektiğini söylemeyi unuttum sanırım) ;)

McAfee FBI´ın casus yazılımını görmezden gelecek

anonim

Slashdot'da okuduğum bir habere göre, McAfee, antivirus ürünlerinin, FBI'ın şüphelilerin bilgisayarına sızdırdığı ve tuş vuruşlarını FBI'a gönderen trojanını (Magic Lantern) görmezden geleceğini açıklamış.
Peki virus yazarları Magic Lantern'in modifikasyonlarını çıkarırlarsa? Güvenlik yazılımlarında Amerikan ürünlerine güvenemeyecek miyiz? Güvenlik konularında open-source yaklaşımları gerekliliğini hissettirmeye başladı..

Güvenlik, Paranoya ve ICAT

FZ

Eğer bilgisayar kullanıyorsanız ve güvenlik kavramı size basit bir kelimeden daha fazlasını ifade ediyorsa o halde biraz sonra bahsedeceğim siteye bakmak zorundasınız!

ICAT Metabase isimli bu Internet sitesi en son 2 Ağustos 2001 tarihinde güncellenmiş olup bilgisayar yazılımları ve donanımları ile ilgili 2680 kadar "zayıf, saldırılabilir" noktanın çok detaylı ve spesifik kategorilendirilmiş bir veritabanını içeriyor.