Klavyeden Çıkan Sesler Ne Yazıldığını Ele Veriyor

0
FZ
University of California, Berkeley araştırmacıları klavyede tuşa basarken çıkan sesleri analiz edip hangi tuşlara basıldığını anlamanın yolunu keşfetti.

10 dakikalık bir kaydı dinleyen sistem yazılanların %96sını çözebiliyor.

Bu tekniğin çalışmasının sebebi ise "a" tuşuna basıldığında çıkan sesle, mesela "t" tuşuna basıldığında çıkan ses arasında fark olması. Bilgisayar bilimleri profesörü Doug Tyger yapılan işin bir davulun değişik yerlerine vurulduğunda değişik ses çıkmasının fark edilmesine benzetti.
Sesler bir kez tanımlandığında, Tygar ve ekibi ML (Machine Learning) tekniklerini kullanarak gerekli kategorizasyonu yapıyor, elde edilen verileri imla ve gramer düzeltmelerinden geçirdikten sonra yazılmış metnin çok büyük bir kısmını çözebiliyorlar.

Görüşler

0
FZ
Benim asıl dikkatimi çeken bir üniversite profesörünün blog yayımlıyor olması oldu ;-)
0
yetgin
Akif Eyler blogu.
0
FZ
Süpermiş! Sevindim bu adresle karşılaştığıma :)
0
mrtksn
amma taklitçiymiş bu amerikalılar :)

sanırım geçen yıl,bir rus mühendisin ofiste diğer çalışanların bilgisayarlarını logladığı için kovulduğu haberini hatırlıyorum. bilin bakalım nasıl yapıyormuş bunu? evet, tuşların seslerini kaydediyor sonra her tuşun sesi farklı olduğu için kayıtları çözümleyebiliyor.
0
anonim
Buna benzer bir calısmayla ilgili bir yazıyı 2 sene once okumustum. Onda sadece bilgisayar degil ATM ve benzeri klavyelerden cıkan sesleri de analiz edip %80 oranda dogrulukla ortaya cıkartabiliyorlardı.

Devamındaki gunlerde ise CPU ve benzeri elektronik cihazların yaydıgı EM emisyonlarının analizlenip basit seviyede de olsa aktivite bilgisi edinilebildigi ile ilgili New scientist te baska bir haber vardı.(konuyla ilgili daha fazla bilgi icin bkz.Acoustic cryptanalysis)

Zaten elektromagnetik emisyon yayan cihazların elektrik guc hatlarında, su borularında yarattıkları dalgalanma ve bunların cozulebilinip belli bir duzeye kadar okunabilir hale getirildigi 50lerde farkedilmis, TEMPEST standartları olusturulmustur.

Butun bunun yanısıra bilgisayar ve yan cihazların yaydıkları "bilgi" nin kullanılabildigi alanlardan sozetmek devamınada paranoyayı iyice costurmak icin asagıdaki haberi okumanızı tavsiye ediyorum. Monitor's flicker reveals data on screen Yazıda monitorlerin duvardaki yansımaları ve yanıp sonen network cihaz LED lerinden elde edilebilinecek bilgilerden bahsediyor.

0
Tarık
Ayrıca http://www.olympos.org/belgeler/edg/elektromanyetik-dinleme-ve-guvenlik-edg-5540.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GnuPG Sisteminde Kullanılan El-Gamal İmza Anahtarlarında Problem

FZ

(FM kurucu editörlerinden sundance´in uyarısına göre:) Phong Nguyen isimli uzmanın tespitine göre GnuPG sayısal şifreleme ve belge imzalama sisteminde kullanılan ve sistemin belge imzalama kısmını ilgilendiren ElGamal anahtar oluşturma kısmında ciddi bir problem mevcut. Bu ciddi açıktan yola çıkarak ElGamal imzalı belgelerde değişiklik yapmak ve daha da önemlisi bunlardan yola çıkarak belgeyi imzalayan kişinin sahip olduğu özel (private) sayısal anahtarı birkaç saniyede öğrenmek mümkün.

Konu ile ilgili ilk resmi yazışmalardan birini bu adreste okuyabilirsiniz.

Metacortex - OpenBSD PF Toolbox

ts

Metacortex BSD lisansı ile dağıtılan OpenBSD PF firewall için monitoring yazılımıdır. Web arabirimi ile sistem yöneticileri için kullanışlı bir araçtır.

Türkiye'de Elektronik İmza Sonunda Başlıyor

anonim

Türkiye'de ıslak imza ile aynı hukuki sonuçları doğuracak elektronik imza (e-imza) dağıtımı başlıyor.

Türkiye'de e-devlet uygulamalarının gelişmesini sağlayacak olan elektronik imzada (e-imza) geri sayım başladı. Sektörde faaliyet göstermek üzere Telekomünikasyon Kurumu’na başvuran 3 firmadan biri olan Türktrust, istenilen şartları karşılayarak kurumdan yetki belgesi aldı.

Kaynak: http://www.hurriyetim.com.tr

Microsoft Windows Explorer'da Kritik Güvenlik Açığı

FZ

Microsoft, 18 Ocak'ta rapor edilen kritik bir MS Windows Güvenlik açığı ile ilgili olarak hala yama yayınlamadı. Söz konusu açık Windows Explorer'daki bir problemden kaynaklanıyor ve keyfi bir komut çalıştırılmasına izin veriyor.

Israil merkezli GreyMagic Software geçen gece yayınladığı bülten ile Win2000 Pro., Server ve Advanced Server sistemlerinin etkilenebileceğini belirtti. Şirketin verdiği bilgilere göre, Windows 2000'deki Web View DLL'sini kullanan tüm sistemler de aynı açıktan muzdarip.

Bültene göre "kötü niyetli dosyanın etkisini göstermesi için çalıştırılmasına, üzerine çift tıklanmasına gerek yok. Dosyayı seçtiğiniz anda söz konusu açıktan faydalanan kötü niyetli yazılım devreye giriyor."

Detaylı bilgi için: http://searchsecurity.techtarget.com

Çocuğunuz Internette Güvende Mi?

muratdicle

Bu aslında kısmen reklam olacak. Ancak konu başlığında gördüğünüz gibi, çocuk sahibi kişilerin kendilerine de sordukları bir sorudur.

Kızım benden dolayı, 4 yaşlarında internet ile tanıştı. Tabi hemen şaşırmayın, sadece benim belirlediğim sitelere girerek, elbise giydirme ve 4 yaşındaki bir çocuğun basitçe yapabileceği türden oyunlar oynuyordu.

Ama bir gün..