SecurityFocus Internet Tarayıcı Uyarısı

0
Soulblighter
Daha önce "BugTraq Tarayıcı Testi" ile ilgili bir yazı yollamıştım. Bu yazıdan sonra SecurityFocus internet tarayıcılarla ilgili uyarıları yayınladı. BugTraq testinde IE'nin kodunun diğerlerinden daha iyi olduğu ve hatalı HTML kodlarını düzgün sorunsuz yorumladığına dair bilgi verilmişti. Fakat SecurityFocus aynı uyarıyı IE için de yapmış. Kısacası IE dahil tüm tarayıcılar bu soruna sahip. Ben de size SecurityFocus sonuçlarını çeviriyorum.
- Microsoft IE hatalı HTML NULL işaretçi referansı açığı
Microsoft IE hatalı HTML sonucu çöküyor. Sorunun kaynağı ise NULL işaretçisine yapılan referansın kaldırılması.
Test için: http://lcamtuf.coredump.cx/mangleme/gallery/ie_die1.html

- Lynx hatalı HTML DoS açığı
Lynx, hatalı HTML sonucu sonsuz döngüye giriyor.
Test için: http://lcamtuf.coredump.cx/mangleme/gallery/lynx_die1.html

- Links hatalı HTML tablosu DoS açığı
Links, boyutları hatalı olarak verilmiş HTML tablolarını yorumlarken sonsuz döngüye giriyor.
Test için: http://lcamtuf.coredump.cx/mangleme/gallery/links_die1.html

- Opera hatalı TBODY COL SPAN bellek hatası DoS açığı
Opera, TBODY içinde hatalı COLSPAN tanımlandığında bellek hatası oluşuyor. Bu da uygulamanın kendisine küçük bir DoS saldırısı yapmasına neden olabiliyor.
Test için: http://lcamtuf.coredump.cx/mangleme/gallery/opera_die1.html

- Mozilla hatalı HTML çoklu bellek açığı
Mozilla, TEXTAREA, INPUT, FRAMESET ve IMG etiketlerinin hatalı olması sonucunda çoklu bellek hatasına neden oluyor. Bu da kötü amaçlı bir kodun çalıştırılmasını mümkün kılıyor.

Sorunun Mozilla'da test edilmesine karşın, Firefox/Thunderbird/Netscape gibi aynı kodu kullanan uygulamalar da bundan etkilenebilir.
Test için: http://lcamtuf.coredump.cx/mangleme/gallery/mozilla_die1.html

İlgili Yazılar

Açık Kaynak Polis Bilişimi Sempozyumu´nda

dfisek

Emniyet Genel Müdürlügü tarafından bu yıl ilki Ankara'da düzenlenen Polis Bilişimi Sempozyumu'nun ikinci ve son gününe Linux Kullanıcıları Derneği, açık kaynak ve getirdiği güvenlik modelinin anlatacağı 20 dakikalık bir sunum ile katılıyor.

Güvenlik Dedikleri

anonim

Aşağıdaki yazı uzun zamandır güvenlikle ilgili gördüğüm en güzel belgelerden biri. Hiç bir teknik konu içermemesine karşın güvenlik felsefesini kavratmak amacıyla yazılmış ve amacına ulaşan bir belge. tbase.gen.tr sitesinin forumlarında gördüğüm bu yazıyı FM camiası ile de paylaşmak istedim:

Son yılların en gözde terimleri: İnternet, bilgi, hızlı ve kolay erişim, teknoloji… Her şey her yerde ve her şey çok kolay… Peki ya size ait birşeyler varsa ve öyle kalmasını istiyorsanız? İşte o zaman işiniz gerçekten zorlaşıyor. Herşeyin kolay olması için yaptığınız o kadar uğraşın çok daha fazlasını özel bilgilerin gizli kalması için vermek zorundasınız. Çünkü herkesin bildiği gibi yasak olan şeyler daha tatlıdır ve sizin yapılmasını istemedikleriniz başkalarının hedefleridir…

Web Güvenlik Topluluğu Buluşması - 14 Kasım

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından düzenlenen web güvenliği etkinliğine web güvenliği ile ilgilenen herkes davetlidir.

VIRUS ALERT - W32/Nimda@MM

anonim

Hızla yayıldığı belirtilen bu ' worm ' hem e-mail attachment ile ( readme.exe ) hem de Microsft IIS serverda 15 Mayıs 2001'de bulunan bir güvenlik açığını ( PWS Escaped Characters Decoding Command Execution Vulnerability ) kullanarak yayılabilmektedir. Ayrıca, Internet Explorer 5.0 veya 5.5 kullanılarak web ( http ) üzerinden mailboxlara ( hotmail, yahoo, vs..) erişim söz konusu olduğunda, yine bir başka güvenlik açığını kullanarak bu mesaj okunduğunda ve hatta sadece önizleme penceresinde görüntülendiğinde dahi sisteme bulaşabilmektedir.

Darik´s Boot and Nuke İle Makinanızı Uçurun!

FZ

Şirketinizde 50 tane eski makina var ve bunları satışa çıkardınız. Gayet güzel. Peki ya personelinizin kullanmış olduğu bu makinalardaki eski bilgiler? Formatlamış olmanız yeterli mi? Internet'te küçük bir araştırma size birkaç kez formatlanmış ve farklı işletim sistemleri yüklenmiş makinalardan bile pek çok verinin sökülüp alınabileceğini gösterecektir. Daha birkaç ay önce bir açık artırmada elden çıkarılan pek çok bilgisayardaki eski bilgiler, parolalar, kişisel ve özel bilgilerin kolayca elde edilebileceği görülmüştü. GNU/Linux camiası bunun için pratik ve hızlı bir çözüm geliştirmiş: DBAN