SecurityFocus Internet Tarayıcı Uyarısı

0
Soulblighter
Daha önce "BugTraq Tarayıcı Testi" ile ilgili bir yazı yollamıştım. Bu yazıdan sonra SecurityFocus internet tarayıcılarla ilgili uyarıları yayınladı. BugTraq testinde IE'nin kodunun diğerlerinden daha iyi olduğu ve hatalı HTML kodlarını düzgün sorunsuz yorumladığına dair bilgi verilmişti. Fakat SecurityFocus aynı uyarıyı IE için de yapmış. Kısacası IE dahil tüm tarayıcılar bu soruna sahip. Ben de size SecurityFocus sonuçlarını çeviriyorum.
- Microsoft IE hatalı HTML NULL işaretçi referansı açığı
Microsoft IE hatalı HTML sonucu çöküyor. Sorunun kaynağı ise NULL işaretçisine yapılan referansın kaldırılması.
Test için: http://lcamtuf.coredump.cx/mangleme/gallery/ie_die1.html

- Lynx hatalı HTML DoS açığı
Lynx, hatalı HTML sonucu sonsuz döngüye giriyor.
Test için: http://lcamtuf.coredump.cx/mangleme/gallery/lynx_die1.html

- Links hatalı HTML tablosu DoS açığı
Links, boyutları hatalı olarak verilmiş HTML tablolarını yorumlarken sonsuz döngüye giriyor.
Test için: http://lcamtuf.coredump.cx/mangleme/gallery/links_die1.html

- Opera hatalı TBODY COL SPAN bellek hatası DoS açığı
Opera, TBODY içinde hatalı COLSPAN tanımlandığında bellek hatası oluşuyor. Bu da uygulamanın kendisine küçük bir DoS saldırısı yapmasına neden olabiliyor.
Test için: http://lcamtuf.coredump.cx/mangleme/gallery/opera_die1.html

- Mozilla hatalı HTML çoklu bellek açığı
Mozilla, TEXTAREA, INPUT, FRAMESET ve IMG etiketlerinin hatalı olması sonucunda çoklu bellek hatasına neden oluyor. Bu da kötü amaçlı bir kodun çalıştırılmasını mümkün kılıyor.

Sorunun Mozilla'da test edilmesine karşın, Firefox/Thunderbird/Netscape gibi aynı kodu kullanan uygulamalar da bundan etkilenebilir.
Test için: http://lcamtuf.coredump.cx/mangleme/gallery/mozilla_die1.html

İlgili Yazılar

Kevin Mitnick: Soru / Cevap

anonim

Internet'e geri dönen Kevin Mitnick, slashdot.org'da sorulan soruları cevaplıyor. Yazıda ilginç soru ve cevaplar yer alıyor.. http://slashdot.org/article.pl?sid=03/02/04/2233250

Bilgi iletişim Güvenliğinde Yerli Çözüm: i-Bekçi

anonim

Hürriyetim.com' un haberine göre: Devletin en üst düzey güvenliğini öngören birimlerde yaklaşık 2 yıldır kullanıldığı belirtilen 100-150 arası adet i-Bekçi, ilgili birimlerin tüm veri-ses trafiğini GSA (VPN) üzerinden taşıyor ve aynı zamanda internet güvenliğini sağlıyor.

Bugüne kadar çokuluslu yabancı firmaların elinde olan Türkiye Geniş Alan Ağı iletişim ve güvenlik sistemleri pazarının genç oyuncusu i-Bekçi, üzerinde bulunan yerel ve uzak ağ bağlantı arabirimleri sayesinde, kurumsal kullanıcılar ve kurumsal sunuculara erişimi sınırlayarak güvenliği artırıyor

Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

butch

14 Haziran 2008 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.

Web Servisleri Güvenliği: Evrim Geçiren Tehdit Modeli

FZ

Gene bir makaleye gönderme, bu sefer Yahoo! şirketinin baş bilimadamı Udi Manber'in IEEE Symposium Security and Privacy etkinliğinde söyledikleri...

\r \r Özetlemek gerekirse Udi Manber gelişen web servisleri ile birlikte Internet üzerinden gerçekleştirilen güvenlik ihlallerinin de farklılaştığını, küçük küçük ama çok sayıda gerçekleştirilen saldırıların esas problemi oluşturduğunu ve bunlara çözüm bulunması gerektiğini söylüyor.

\r \r Manber'in dikkat çektiği enteresan konulardan biri de puanlama (rating) sistemleri, diyor ki "eğer bir oyun, bir site ya da bir ürünü puanlıyorsanız, insanlar bu puanlama mekanizmasına gizlice müdahele edip belli bir maddeyi en yüksek puana çıkarmak için çılgınca çaba harcıyorlar!"

Tanımlanmamış Trojan Loader

SRLabs.net

Antivirüs yazılımları tarafından tanımlanamayan bir trojan loader mail yolu ile yayılmaya başladı. Türkiye kaynaklı olan malware kariyer.net'ten gelmiş gibi gözüken bir mail ile yayılmaktadır.