ATM PINlerine Karşı Yeni Bir Saldırı Şekli

0
FZ
Bankaların otomatik para çekme makinaları olarak kullandığımız ATM'lere karşı Decimalisation Table Attacks for PIN Cracking isimli bir saldırı yöntemi geliştirilmiş durumda.
Konu ile ilgili diğer açıklamalara buradan erişebilirsiniz.

İddialara göre bu yöntem ile 30 dakika içinde 7000 PIN'i (Personal Identification Number) çözmek mümkün.

İlgili Yazılar

Microsoft Windows Explorer'da Kritik Güvenlik Açığı

FZ

Microsoft, 18 Ocak'ta rapor edilen kritik bir MS Windows Güvenlik açığı ile ilgili olarak hala yama yayınlamadı. Söz konusu açık Windows Explorer'daki bir problemden kaynaklanıyor ve keyfi bir komut çalıştırılmasına izin veriyor.

Israil merkezli GreyMagic Software geçen gece yayınladığı bülten ile Win2000 Pro., Server ve Advanced Server sistemlerinin etkilenebileceğini belirtti. Şirketin verdiği bilgilere göre, Windows 2000'deki Web View DLL'sini kullanan tüm sistemler de aynı açıktan muzdarip.

Bültene göre "kötü niyetli dosyanın etkisini göstermesi için çalıştırılmasına, üzerine çift tıklanmasına gerek yok. Dosyayı seçtiğiniz anda söz konusu açıktan faydalanan kötü niyetli yazılım devreye giriyor."

Detaylı bilgi için: http://searchsecurity.techtarget.com

ICQ´da Güvenlik Açığı

orqan

Core Security Technologies firmasının ICQ'da 6 tane güvenlik açığı bulduklarını açıkladı. En son versiyon olan Pro 2003a'da da bulunan bu açıkların ICQLite'da bulunmadığını belirten firma yetkilisi Ejovi Nuwere testleri Windows üzerinde yaptıklarını fakat ICQ Pro kullanan diğer platformların da bundan etkilenmiş olabileceğini söyledi.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

M$ Word´deki Açık Makroları Uyarı Olmadan Çalıştırıyor

Challenger

Olympos.org' da yer alan bu habere göre M$ Word' deki bir açık sayesinde, makro virüsleri, Word size bir uyarı vermeden otomatik olarak çalışabiliyor.

"Açık sayesinde bir saldırganın kötü amaçlı bir doküman hazırlayarak macro güvenlik modelini aşması mümkün oluyor. Eğer doküman açılırsa, ayarlı olan macro güvenlik ayarı ne olursa olsun ekli olan makro otomatik olarak çalışıyor. Kötü amaçlı makro dosya ekleme, değiştirme, silme, bir web sitesi ile haberleşme ve disk sürücüyü formatlama gibi kullanıcının yetkisi olduğu tüm işlemleri gerçekleştirebiliyor."

Not: Eh be Micros~1 kelime işlemciyi bile baş belası haline getirdin ya! Helal olsun!

Röportaj: Kıvılcım Hindistan

sundance

Sevgili meslektaşım Huzeyfe Önal, sağolsun NetSec Güvenlik Bülteni'nin bu sayısında benle röportaj yapmak istemiş.

NetSec Bülteni'nin şimdiye kadar ki bütün sayıları için için Life Over Ip'e bakabilirsiniz.

NGB: Kısaca kendinizden bahsedebilir misiniz?

Kıvılcım HİNDİSTAN: Merhaba. Adım Kıvılcım Hindistan. Kadıköy Anadolu Lisesi ve ITÜ Mimarlık Fakültesi mezunuyum. Fazlamesai.net sitesinin kurucularından biriyim.

NAT arkasındaki makinaları saymak

raistlinthewiz

Gerçekten ilginç bir konu:
http://slashdot.org/article.pl?sid=03/02/05/2129218&mode=thread&tid=95
Kablo modem, DSL ya da normal modem üzerinden birden fazla bilgisayarını Internet´e açanların okumaları menfaatleri icabıdır.