Microsoft Office Kullanıcıları, Dikkat!

0
FZ
W97M.Killboot virüsü Master Boot Record'a yazıyor.

Antivirüs firması Symantec, Microsoft Word kullanıcılarını hedefleyen yeni bir virüs konusunda kamuoyunu uyardı.

Söz konusu virüs bilgisayardaki harddisklerin Master Boot Record (MBR) bölümünü bozuyor (ve böylece de bilgisayarın açılmasını engelliyor).

W97M.Killboot olarak isimlendirilen virüs mevcut Word belgesine bulaştığı gibi bu belge kapatılır kapatılmaz Normal.dot isimli şablona da bulaşıyor. Yani kapatılan her belge virüsü taşımaya başlıyor.
Virüs aynı zamanda C:Setver.exe diye bir dosya da oluşturuyor.

Bu dosya çalıştırılırsa viral kod MBR'ye yazılıyor ve böylece diğer tüm disklerdeki MBR'lerin sıfırlarla doldurularak bozulmasının önü açılmış oluyor.

FZ'nin notu: Gördüğümüz kadarı ile Microsoft Office sadece ofis personelinde üretkenlik artışı sağlamakla kalmayıp aynı zamanda tembel virüs yazarları içinde süper bir üretkenlik artışına yol açıyor. Bu geniş vizyonunda ötürü Microsoft'a teşekkür ediyoruz, sadece son kullanıcıyı değil virüs yazarını da düşünen ve işleri kolayştıran bu firma daha nice övgüleri hak ediyor :) Artık virüs yazmak için sabahlara kadar Assembler öğrenmeye gerek yok! Uykusuz gecelere son! :-P

Görüşler

0
Challenger
Microsoft' a bir teşekkür de ben etmek istiyorum. Özellikle şu web sayfalarına ya da e-postalarla gelen solucanlar konusunda. IE' nin bu solucanlara kardeşçe kucak açması sayesinde sistemleri çalışmaz hale gelen windoze kullanıcıları benim fazlamesai yapmama neden oluyorlar ama fazla para kazanmamı da sağlıyorlar.

Microsoft' a bu ve bunun gibi bol açıklı yazılımlar geliştirdiği için çok teşekkür ediyorum. İnsanları kendi sistemlerini kullanmaya mecbur bırakıp sonra da kendilerine hayır duaları edip alternatif sistemlere geçiş yapmalarını sağlıyorlar ya, helal olsun!

Microsoft' a başarılarının devamını diler ve nice sorunlu yazılım geliştirmelerini temenni ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kılıçla Yaşayan , Kılıçla Ölür... V2.0

Nightwalker

Bu sefer güvenlik ve hacking ile ilgili 2 ayrı siteden haber var.

1.si artık hackerların deneme tahtasına dönüşen defensive thinking.

Dünyaca ünlü hacker Kevin Mitnick’e ait web sitesi (www.defensivethinking.com) yine hacklendi… 23.02.2003 itibariyle zone-h üyeleri tarafından yapılan saldırıda (http://www.zone-h.org/defaced/2003/02/23/www.defensivethinking.com(1)/) Mitnick’in sitesinin bu kez politik amaçlı hack edildiği bildirildi…

İlk JPEG virüsü yayınlandı !

huseyin

Microsoft'un yayınladığı ve fazlamesai sitesinde haber olan açıkta GDI kütüphanelerinde sorun olduğu açıklanmıştı.
Hiç gecikmeden birisi Usenet'e exploit yolladı. Virüsü Pazar akşamı Easynews keşfetti. Virüs hakkında ve neler yaptığına dair bilgiye http://www.easynews.com/virus.html adresinden ulaşabilirsiniz.
Resmi görüntülediğinizde uzaktan yönetim yazılımı yükleyip(winvnc veya radmin) irc'ye bağlanıyor.
Kaynak:http://it.slashdot.org/it/04/09/27/2319222.shtml?tid=172&tid=218

Nessus 3 çıktı

darkhunter

Bilinen en iyi zayıflık tarama araçlarından biri olan Nessus'un, 3'üncü versiyonu geçtiğimiz günlerde duyuruldu.

Nessus'un yeni sürümü şu an için sadece FreeBSD ve Linux için çıktı. Windows, MacOS X ve Solaris için 2006'nın ilk ayları ön görülmekte. Hali hazırda destek verilen dağıtımlar şöyle :

Visa&Mastercard Hacked !

anonim

İki firmanın salı günü en büyük güvenlik sızmalarından biri olarak belirttikleri olayda, bir bilgisayar korsanı toplam 8 milyon Visa ve MasterCard hesabına erişti.

Web Güvenlik Topluluğu Buluşması - 14 Kasım

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından düzenlenen web güvenliği etkinliğine web güvenliği ile ilgilenen herkes davetlidir.