Telsim GPRS üzerinden izinsiz giriş!

0
anonim
TELSIM üzerinden yaklaşık 6 aydır Internet´e bağlanıyorum. Geçen hafta bilgisayarıma ZoneAlarm kuruncuya kadar her şey normal gidiyordu. Ne zaman Internet´e bağlansam 5-10 dakika sonra ZoneAlarm

The firewall has blocked internet access to your computer(NetBIOS Name) from 81.6.65.39 (UDP Port 1025)

mesajı verir oldu. Sonunda IP sahibini aramaya karar verdim. Aşağıda IP sahibinin detaylı bilgisini gösteren adres yer alıyor.

http://arul.telenet-systems.com/cgi-bin/track.cgi?host=81.6.65.39

Garip değil mi?

Görüşler

0
aRda_
Evet garip: Garip cunku Telsim su siralar devlete ait bir sirket.Bu durumda devlete ait bir sirketin abonelerinin neden bilgisayar bilgilerini "almaya" calissin?..O zaman normal telefonlada guvenli telefon gorusmesi yapamiyoruz demektir bu cunku TT'de bir devlet kurumu..

Hayir garip degil: Cunku bende su anda superonline ile bagliyim ve bende kendi IP adresimi o siteye yazdigimda bana " SuperOnline Inc." sonucunu veriyor.Yani bu izinsiz girisi yapmak isteyen sizin gibi bir telsim gprs kullanicisida olabilir..
(http://arul.telenet-systems.com/cgi-bin/track.cgi?host=212.253.134.193)
0
skoylu
Aslen bunda ilginç olan bir şey yok. Neden size garip geldi ki?

Öncelikle, GPRS bir tür proxy üzerinden çalışan bir servistir. Bu da şu demektir, bir sürü GPRS kullanıcısı aynı anda aynı IP ile dolaşır ortalıkta. Diğer yandan TELSIM aynı zamanda bir ISP olarak çalışarak bu IP ler üzerinden bir sürü GPRS kullanıcısını internete bağlar. Bu iki bilgiyi birleştirirseniz, sizin portlara datagram yollayan vatandaşın TELSIM abonesi olduğundan başka (-ki bu bile kesin denemez*-) hiç bir bilgiye ulaşamazsınız. Öyleki büyük ihtimalle TELSIM içinde kimsecikler de bu durumdan haberdar değildir ve olması da gerekmez.

Bence bunda hiç bir anomali veya ilginçlik yok. Size ilginç gelen ne oldu ki?

-----------------
* UDP tek yönlü olarak "tek atış" sunar. Bu yüzden de kolayca spoof edilebilir. Yani herhangi biri her hangi bir anda kendi IP adresi yerine başka birinden geliyormuş gibi görünen bir IP/UDP paketini size ulaştırabilir.
0
bm
Bu zone alarm ve benzeri seyleri insanlara satanlar virus yazarlari kadar zararli oluyorlar. Bir ara zone alarm takan arkadasim beni ariyordu 'saldiriyorlar' diye. Zone alarmin bana hayatimin 15 saati kadar bir borcu var yani.

Endise edilecek birsey yok. Telsim ozellikle makinenize ulasmak istese Outlook Express'den yahut IE'deki aciklardan faydalanir, sirf sizin icin anti-viruslerin bilmedigi bir kod yollar is biter.

Makinenize hakim oldugunuzu dusunmuyorsaniz (ki 'standart' yazilim kullaniyorsaniz degilsiniz) ustune gizli birsey koymayin. Korkulacak seyler networkten gelen paketlerden once IE OE vs. yazilimin cok kirilgan olmasi.

Basin da bu konuda yalan yanlis seyler soyluyor keylogger'lara karsi sanal klavye kullanin demeyi biliyor ama keylogger'in girdigi metodla girip IE'ye elleyerek sifrelerin calinabilecegini soylemiyorlar mesela. (makine ele gectikten sonra guvenilebilecek sertifikalarin da, resolverin da degisebilecegini dusunun en azindan).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kıyamet ertesi

conan

Evet hepimiz biliyoruz ki SQ_Hell, Slammer, veya ne isim verirseniz bu kurtçuk Internet'i hafta sonundan itibaren esir aldı. Bizlere fazlamesai yaptırdı, bolbol küfür ettirirken bazı şeylere de dikkatimizi çekmeyi sağladı. Örneğin patch ne demek bir kere daha ögrendik. Ya da geç kalınmış ve tamamen test edilmemiş SP'lerin insanların başına neler getirebildiğini gördük. Ama bunlardan bahsetmeyeceğim. Bahsedeceğim şey neden Internetin bu problemden dolayı durma aşamasına geldiği?

Hacker`lar İşe Alınır mı?

FZ

Yukarıdaki sorunun cevabı nedir diye düşündünüz mü bilmiyorum ama benim cevabım "alınmalıdırlar, tabii haklarında gerekli araştırmalar ve testler yapıldıktan sonra" şeklindeydi.

Bugün okuduğum bir haberde ise yakın zamanda yapılmış bir araştırmaya göre şirket yöneticilerinin görüşlerinin bu konuda olumsuz olduğu anlatılıyor.

Hackerlar işe alınır mı? haberindeki sonuçların ilginç olan kısmı ise genel eğilimin hackerları tam zamanlı şirket elemanı olarak değil de daha çok aralıklarla başvurulacak bir tür danışman statüsünde yönünde olması.

Cisco'ya karşı takım

sundance

Cumartesi gecesi DefCon'un akabinde, partiler ve eğlenceler zamanıydı. Fakat bütün bu karmaşadan uzak bir odada, bir grup laptoplarının başında çalışmakta, zaman zaman birbirleriyle konuşmakta ve odanın ortasında duran iki metal kutuya ilgi ile bakmaktaydılar.
Konu, Michael Lynn'in BlackHat 2005'de yaptığı Cisco Routerlar üzerine sunumunun engellenmeye çalışılması ve çalıştığı firma olan ISS'den ayrılmak zorunda kalmasıyla ilgiliydi. Şimdi ise bir grup uzman, Michael Lynn'in yolundan giderek, biraraya gelip sözkonusu açığı genişletmeyi hedefliyorlardı. Kara Şapkalı'lardan birinin belirttiği gibi "Michael'ın altı ayda yaptığını biz çok daha kısa sürede çözebiliriz. Cisco'nun yaptığı basitçe ifade etmek gerekirse aptalcaydı, böylece üstü örtülmüş bir probleme çok daha fazla dikkat çektiler"

Hotmail ve Yahoomail virus tehdidi altında

conan

Web tabanlı email servislerinde yeni saptanan bir açık Melissa tipi virüslerin yayılmasına neden olabiliyor.
Açık kısaca şöyle tanımlanıyor. Kötü niyetli kullanıcı emailinin içerisinde web tabanlı servisin serverının bir linkini yerleştiriyor. Bu linkin ucunda ise kişinin inbox'ını gezebilecek ve de bu inbox'da gördüğü her email'e kötü niyetli bir kod yollayabilecek bir Javascript var.

Hangi Dağıtımın Güvenlik Açıklarına Cevabı Daha İyi?

darkhunter

SearchSecurity, genel güvenlik açıklarının yamanması konusunda, hangi dağıtımların daha başarılı ve hızlı olduğuna dair istatistiksel bilgiler vermiş.