Telsim GPRS üzerinden izinsiz giriş!

0
anonim
TELSIM üzerinden yaklaşık 6 aydır Internet´e bağlanıyorum. Geçen hafta bilgisayarıma ZoneAlarm kuruncuya kadar her şey normal gidiyordu. Ne zaman Internet´e bağlansam 5-10 dakika sonra ZoneAlarm

The firewall has blocked internet access to your computer(NetBIOS Name) from 81.6.65.39 (UDP Port 1025)

mesajı verir oldu. Sonunda IP sahibini aramaya karar verdim. Aşağıda IP sahibinin detaylı bilgisini gösteren adres yer alıyor.

http://arul.telenet-systems.com/cgi-bin/track.cgi?host=81.6.65.39

Garip değil mi?

Görüşler

0
aRda_
Evet garip: Garip cunku Telsim su siralar devlete ait bir sirket.Bu durumda devlete ait bir sirketin abonelerinin neden bilgisayar bilgilerini "almaya" calissin?..O zaman normal telefonlada guvenli telefon gorusmesi yapamiyoruz demektir bu cunku TT'de bir devlet kurumu..

Hayir garip degil: Cunku bende su anda superonline ile bagliyim ve bende kendi IP adresimi o siteye yazdigimda bana " SuperOnline Inc." sonucunu veriyor.Yani bu izinsiz girisi yapmak isteyen sizin gibi bir telsim gprs kullanicisida olabilir..
(http://arul.telenet-systems.com/cgi-bin/track.cgi?host=212.253.134.193)
0
skoylu
Aslen bunda ilginç olan bir şey yok. Neden size garip geldi ki?

Öncelikle, GPRS bir tür proxy üzerinden çalışan bir servistir. Bu da şu demektir, bir sürü GPRS kullanıcısı aynı anda aynı IP ile dolaşır ortalıkta. Diğer yandan TELSIM aynı zamanda bir ISP olarak çalışarak bu IP ler üzerinden bir sürü GPRS kullanıcısını internete bağlar. Bu iki bilgiyi birleştirirseniz, sizin portlara datagram yollayan vatandaşın TELSIM abonesi olduğundan başka (-ki bu bile kesin denemez*-) hiç bir bilgiye ulaşamazsınız. Öyleki büyük ihtimalle TELSIM içinde kimsecikler de bu durumdan haberdar değildir ve olması da gerekmez.

Bence bunda hiç bir anomali veya ilginçlik yok. Size ilginç gelen ne oldu ki?

-----------------
* UDP tek yönlü olarak "tek atış" sunar. Bu yüzden de kolayca spoof edilebilir. Yani herhangi biri her hangi bir anda kendi IP adresi yerine başka birinden geliyormuş gibi görünen bir IP/UDP paketini size ulaştırabilir.
0
bm
Bu zone alarm ve benzeri seyleri insanlara satanlar virus yazarlari kadar zararli oluyorlar. Bir ara zone alarm takan arkadasim beni ariyordu 'saldiriyorlar' diye. Zone alarmin bana hayatimin 15 saati kadar bir borcu var yani.

Endise edilecek birsey yok. Telsim ozellikle makinenize ulasmak istese Outlook Express'den yahut IE'deki aciklardan faydalanir, sirf sizin icin anti-viruslerin bilmedigi bir kod yollar is biter.

Makinenize hakim oldugunuzu dusunmuyorsaniz (ki 'standart' yazilim kullaniyorsaniz degilsiniz) ustune gizli birsey koymayin. Korkulacak seyler networkten gelen paketlerden once IE OE vs. yazilimin cok kirilgan olmasi.

Basin da bu konuda yalan yanlis seyler soyluyor keylogger'lara karsi sanal klavye kullanin demeyi biliyor ama keylogger'in girdigi metodla girip IE'ye elleyerek sifrelerin calinabilecegini soylemiyorlar mesela. (makine ele gectikten sonra guvenilebilecek sertifikalarin da, resolverin da degisebilecegini dusunun en azindan).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet Ortamındaki Kişisel Bilgisayarlar İçin Temel Güvenlik Tehditleri

anonim

Bilgisayarı karıştırırken bir kongre için yazıp daha sonra göndermekten vazgeçtiğim aşağıdaki tarama/derleme türündeki makale özeti gözüme çarptı. Aslında daha çok başlangıç düzeyindeki bir makalede olsa bilgisayarın harddiskinde tozlanmasına gönlüm razı olmadı. Burada en azından yeni başlayan arkadaşlar için bir kaynak olabileceğini düşünüyorum.

Garanti Bankası Hack Mi Edildi ?

sundance

Cuma günü yaklaşık olarak saat 11'den 3'e kadar Garanti Bankası web sitesine ulaşmak isteyenler, amaçlarına ulaşamadılar. Dahası Garanti`nin bankaları arasındaki bağlantı da bir şekilde zarar gördü, ATM'ler cevap vermedi, banka şubeleri hizmet veremedi.

Şu ana kadar bunun sebebinin ne olduğuyla ilgili bir bilgi bize ulaşmadı, haberi olanlar lütfen bizi de haberdar etsin.

Türkiye`nin ilk -ekonomik olarak ciddi- güvenlik saldırısı olmasın bu ?

Şifresiz Gizlilik

anonim

Bir şeyi saklamanın en iyi yolu onu herkesin gözü önüne koymaktır. Sıradan bir gün düşünün; siz güvenliğe önem veren bir sistem yöneticisi olarak her zamanki gibi sunucularınıza giren ve çıkan trafiği takip ediyorsunuz. Her şey normal gözükürken o çıktığını gördüğünüz sıradan http paketi aslında içinde sizin root şifrenizi taşıyor olabilir. Bu master tezi gizli kanallarla veri gönderimi konusu tartışıyor. Tezin bulunduğu sitede bu konunun firewallları aşmak dahil pek çok konuda kullanımı ile ilgili döküman ve kod bulabilirsiniz. Unutmayın, paranoyak olmanız takip edilmediğiniz anlamına gelmez :)

Owasp - En çok karşılaşılan 10 web güvenlik problemi ( 2007 güncellemesi )

Yns_

Owasp -the free and open application security community- web uygulamalarında en çok karşılaşılan 10 güvenlik problemini ele almış.

İçerikte saldırı türleri, örnek saldırılar ve önlemler ele alınmış. Bu adresten word veya .PDF formatında indirip inceleyebilirsiniz.

Bellua Cyber Security Asya 2005 Belgeleri

anonim

21-24 Mart tarihleri arasında Endonezya'da yapılan "Bellua Cyber Security Asya 2005" konferansına ait sunum ve bildirilere buradan erişilebilir. Çok çeşitli bir yelpezade yer alan sunumlar güvenliğe ilgi duyan herkese hitap ediyor.