Telsim GPRS üzerinden izinsiz giriş!

0
anonim
TELSIM üzerinden yaklaşık 6 aydır Internet´e bağlanıyorum. Geçen hafta bilgisayarıma ZoneAlarm kuruncuya kadar her şey normal gidiyordu. Ne zaman Internet´e bağlansam 5-10 dakika sonra ZoneAlarm

The firewall has blocked internet access to your computer(NetBIOS Name) from 81.6.65.39 (UDP Port 1025)

mesajı verir oldu. Sonunda IP sahibini aramaya karar verdim. Aşağıda IP sahibinin detaylı bilgisini gösteren adres yer alıyor.

http://arul.telenet-systems.com/cgi-bin/track.cgi?host=81.6.65.39

Garip değil mi?

Görüşler

0
aRda_
Evet garip: Garip cunku Telsim su siralar devlete ait bir sirket.Bu durumda devlete ait bir sirketin abonelerinin neden bilgisayar bilgilerini "almaya" calissin?..O zaman normal telefonlada guvenli telefon gorusmesi yapamiyoruz demektir bu cunku TT'de bir devlet kurumu..

Hayir garip degil: Cunku bende su anda superonline ile bagliyim ve bende kendi IP adresimi o siteye yazdigimda bana " SuperOnline Inc." sonucunu veriyor.Yani bu izinsiz girisi yapmak isteyen sizin gibi bir telsim gprs kullanicisida olabilir..
(http://arul.telenet-systems.com/cgi-bin/track.cgi?host=212.253.134.193)
0
skoylu
Aslen bunda ilginç olan bir şey yok. Neden size garip geldi ki?

Öncelikle, GPRS bir tür proxy üzerinden çalışan bir servistir. Bu da şu demektir, bir sürü GPRS kullanıcısı aynı anda aynı IP ile dolaşır ortalıkta. Diğer yandan TELSIM aynı zamanda bir ISP olarak çalışarak bu IP ler üzerinden bir sürü GPRS kullanıcısını internete bağlar. Bu iki bilgiyi birleştirirseniz, sizin portlara datagram yollayan vatandaşın TELSIM abonesi olduğundan başka (-ki bu bile kesin denemez*-) hiç bir bilgiye ulaşamazsınız. Öyleki büyük ihtimalle TELSIM içinde kimsecikler de bu durumdan haberdar değildir ve olması da gerekmez.

Bence bunda hiç bir anomali veya ilginçlik yok. Size ilginç gelen ne oldu ki?

-----------------
* UDP tek yönlü olarak "tek atış" sunar. Bu yüzden de kolayca spoof edilebilir. Yani herhangi biri her hangi bir anda kendi IP adresi yerine başka birinden geliyormuş gibi görünen bir IP/UDP paketini size ulaştırabilir.
0
bm
Bu zone alarm ve benzeri seyleri insanlara satanlar virus yazarlari kadar zararli oluyorlar. Bir ara zone alarm takan arkadasim beni ariyordu 'saldiriyorlar' diye. Zone alarmin bana hayatimin 15 saati kadar bir borcu var yani.

Endise edilecek birsey yok. Telsim ozellikle makinenize ulasmak istese Outlook Express'den yahut IE'deki aciklardan faydalanir, sirf sizin icin anti-viruslerin bilmedigi bir kod yollar is biter.

Makinenize hakim oldugunuzu dusunmuyorsaniz (ki 'standart' yazilim kullaniyorsaniz degilsiniz) ustune gizli birsey koymayin. Korkulacak seyler networkten gelen paketlerden once IE OE vs. yazilimin cok kirilgan olmasi.

Basin da bu konuda yalan yanlis seyler soyluyor keylogger'lara karsi sanal klavye kullanin demeyi biliyor ama keylogger'in girdigi metodla girip IE'ye elleyerek sifrelerin calinabilecegini soylemiyorlar mesela. (makine ele gectikten sonra guvenilebilecek sertifikalarin da, resolverin da degisebilecegini dusunun en azindan).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye'de Elektronik İmza Sonunda Başlıyor

anonim

Türkiye'de ıslak imza ile aynı hukuki sonuçları doğuracak elektronik imza (e-imza) dağıtımı başlıyor.

Türkiye'de e-devlet uygulamalarının gelişmesini sağlayacak olan elektronik imzada (e-imza) geri sayım başladı. Sektörde faaliyet göstermek üzere Telekomünikasyon Kurumu’na başvuran 3 firmadan biri olan Türktrust, istenilen şartları karşılayarak kurumdan yetki belgesi aldı.

Kaynak: http://www.hurriyetim.com.tr

SHA-1 Kırıldı!

tongucyumruk

Elektronik bankacılık uygulamalarından dijital imzaya, kablosuz ağ güvenliğinden binlerce web sitesinin kullanıcı veritabanlarına kadar güvenliğe ihtiyaç duyulan birçok noktada kullanılan ve günümüze kadar başta ABD olmak üzere birçok ülke tarafından "resmi" harmanlama (hashing) algoritması olarak kullanılan SHA-1 Çinli bir bir bilim insanı ve ekibi tarafından kırıldı.

Code Red Paniği

conan

Son zamanlarda özellikle Amerika`da, 1 Agustos`ta (yani yarın) Code Red`in azacağı ve herkesin bundan çok kötü etkileneceği gibi izlenimler yaratılıyor. Dolayısıyla bazı Amerika tabanlı haber kaynaklarımız (!) da bu panik dalgasından etkilenmişe benziyor. Gelelim code red isimli worm`un neler yaptığına. İnceleyelim ki panik gerçekten gerekli mi anlayalım.

OpenBSD, chroot, overflow, güvenlik, vs.

FZ

Sinan "noir" Eren'in OpenBSD kurcalama (hacking :) bağlamında ele aldığı ve son zamanlarda FM'de de güvenlik pratiklerinden biri olarak işlenen chroot olgusunda (Apache ve chroot, eDonkey ve chroot) problem yaratabilecek teknikleri sergilediği Smashing The Kernel Stack For Fun And Profit yazısının Phrack'in derinliklerinde kaybolup gitmesine gönlüm razı olmadı :-P

Adobe itiraf etti ! Kalpazanlığa karşı koruma koyduk

sundance

Dünyaca ünlü grafik yazılımları üreticisi Adobe (Photoshop vs.) Associated Press'de yeralan habere göre yazılımlarına birçok ülke parasının scan edildikten sonra editlenememesini sağlayan bir teknoloji yerleştirdiklerini itiraf etti!

Bir kullanıcının Photoshop CS ile $20'lık bir banknotun resmini açmaya çalıştığında karşılaştığı garip durumu bildirmesi ile böyle bir açıklama yapmak zorunda kalan Adobe yetkilileri büyük tepki topladı. Bir Micros~1 yetkilisi sözkonusu teknolojinin Windows'da bulunmadığını belirtirken, sözkonusu teknolojinin Amerika, İngiltere, Japonya, Kanada ve AT ülkelerine yayılmış 27 bankanın ortak olarak geliştirdiği bildirildi. Dahası Ulead'in bir başka yazılımında da aynı teknoloji kullanılmakta.

Ne demişler Paranoyak olmanız, herkesin sizin peşinizde olmadığı anlamına gelmez :)