O gün geldi mi ?

0
sundance
Bruce Schneier'ın Weblog'unda yayınlanan bir bloga göre Lexus marka arabaların bazı modelleri, sahip oldukları gprs telefonlar sayesinde bilgisayar virüsü kapabiliyorlar, dahası sistemleri bu yüzden devre dışı kalabiliyor.

Acaba "O" gün yaklaştı mı ?

Görüşler

0
lifesdkver0_1
söylentiler en sonunda gprs'e kadar varmış demek.. bu söylenti ilk çıktığında, lexusların symbian çalıştırdıkları ve şu aralar popüler olan, bluetooth aracılığıyla bulaşan 2 virüsten etkilendiği şeklindeydi.

"o" gün için daha çoook erken.
0
daegil
Sadece 10 sene önce Türkiye'nin İnternet bağlantısının şimdi bir eve ADSL ile alınabilecek bağlantı ile aynı seviyede olduğu zamanları, Lynx ve Gopher süper artık ötesi olmaz derken Mosaic mucizesine tanık olduğumuzu ve bunların hepsinin ne kadar çabuk tarihe karıştığını düşünürsek "O" günün o kadar da uzakta olmadığını tahmin ediyorum.

Ya da Blaster öncesi dönemde yamalanmamış bir Windows ile İnternet'te dolaşma şansı vardı, şimdi kaç dakika ayakta kalabiliyor o Windows gibi kötü bir örnekle de çeşitleme yapmak mümkün...
0
tongucyumruk
Bu fren balataları geçersiz bir işlem yürüttü ve kapatılacak. Eğer problem devam ederse sanayiden halil ustayla görüşün.

Şaka maka geleceğin arabalarında haritayı direk ön cama verecek sistemler olacağını, ve o haritanın üzerinde aniden bir popup ve içinde yanarlı dönerli bir banner açıldığını, ve bunların karlı bir havada bolu dağından arabayla inmeye çalışırken olduğunu düşünüyorumda...
0
ttk
Findows for Car edition

The M.Soft has your car :)
0
BBK

Diyorum başka birşey demiyorum :)
0
BBK
Madem yorumda HTML tag kullanamıyorum, o zaman
http://graphics.filecorner.com/thedailydose/lll/archives/bmw-windows-sm.jpg
diyorum, başka bir şey demiyorum!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Korsan mı değil mi?

bahadirkandemir

BBC'deki bir haberde, Asya'daki tsunami sonrası açılan Felaketler ve Acil Durum Komitesi (Disasters and Emergency Committee - DEC) web sitesini kırma girişimi engellenmiş. Metropolitan Polisi, Bilgisayar Suçları Birimindeki memurların söylediğine göre, BT'nin yılbaşı arifesinde yapılan kırma girişimini bloklamasının ardından bir soruşturma başlatılmış.

İngilizler, Ruslar ve Şifreler

FZ

II. Dünya Savaşı sırasında Bletchley Park´ta çalışan başta Turing olmak üzere matematikçilerin, dilbilimcilerin ve diğerlerinin Almanların Enigma şifresini çözme maceraları konu ile ilgilenenlerin malumudur.

Ancak İngiliz şifre analizcilerinin Sovyetler Birliği şifreleri ilgili yaptıkları önemli çalışmalar yakın bir döneme dek bir sır perdesi ile örtülü idi.

Şifresiz Gizlilik

anonim

Bir şeyi saklamanın en iyi yolu onu herkesin gözü önüne koymaktır. Sıradan bir gün düşünün; siz güvenliğe önem veren bir sistem yöneticisi olarak her zamanki gibi sunucularınıza giren ve çıkan trafiği takip ediyorsunuz. Her şey normal gözükürken o çıktığını gördüğünüz sıradan http paketi aslında içinde sizin root şifrenizi taşıyor olabilir. Bu master tezi gizli kanallarla veri gönderimi konusu tartışıyor. Tezin bulunduğu sitede bu konunun firewallları aşmak dahil pek çok konuda kullanımı ile ilgili döküman ve kod bulabilirsiniz. Unutmayın, paranoyak olmanız takip edilmediğiniz anlamına gelmez :)

Echelon'a karşı kuantum kriptografi

e2e

Computer World'daki habere göre Avrupa Birliği, önümüzdeki 4 yıl boyunca Kuantum Kriptografi altyasıyla güvenli veri iletişimi alanında yapılacak geliştirme çalışmalarına 13 milyon Euro ayırmayı planlıyor.

Eğer proje başarılı olursa "kırılamaz kod" gerçekleştirilmiş olacak. Böylece ABD, İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya gizli servislerine bilgi taşıyan Echelon'un devre dışı bırakılması hedefleniyor.

64 bitlik Şifre 4 Yıl Sonra Kırıldı

FZ

Milyonlarca işlemci saati ve dört yıllık insan emeğinin ardından RC5 64-bitlik şifresi kırıldı.

331.252 adet gönüllü makinanın kullanıldığı deneyde Distributed.net isimli isimli bir bilgisayarcı grubu RSA Security'nin meydan okumasını kabul etti ve 10.000$'lık çeki aldı.

"Her ne kadar bu projenin süresi 64 bitlik RC5 algoritmasının güvenilirliği ile ilgili olarak çok problem yaratmıyor gibi görünse de gene de birkaç yıldan daha uzun süre korunması gereken hassas bilgiler için RC5-64'ü tavsiye etmiyoruz," şeklinde konuştu şifreyi kıran grup.