O gün geldi mi ?

0
sundance
Bruce Schneier'ın Weblog'unda yayınlanan bir bloga göre Lexus marka arabaların bazı modelleri, sahip oldukları gprs telefonlar sayesinde bilgisayar virüsü kapabiliyorlar, dahası sistemleri bu yüzden devre dışı kalabiliyor.

Acaba "O" gün yaklaştı mı ?

Görüşler

0
lifesdkver0_1
söylentiler en sonunda gprs'e kadar varmış demek.. bu söylenti ilk çıktığında, lexusların symbian çalıştırdıkları ve şu aralar popüler olan, bluetooth aracılığıyla bulaşan 2 virüsten etkilendiği şeklindeydi.

"o" gün için daha çoook erken.
0
daegil
Sadece 10 sene önce Türkiye'nin İnternet bağlantısının şimdi bir eve ADSL ile alınabilecek bağlantı ile aynı seviyede olduğu zamanları, Lynx ve Gopher süper artık ötesi olmaz derken Mosaic mucizesine tanık olduğumuzu ve bunların hepsinin ne kadar çabuk tarihe karıştığını düşünürsek "O" günün o kadar da uzakta olmadığını tahmin ediyorum.

Ya da Blaster öncesi dönemde yamalanmamış bir Windows ile İnternet'te dolaşma şansı vardı, şimdi kaç dakika ayakta kalabiliyor o Windows gibi kötü bir örnekle de çeşitleme yapmak mümkün...
0
tongucyumruk
Bu fren balataları geçersiz bir işlem yürüttü ve kapatılacak. Eğer problem devam ederse sanayiden halil ustayla görüşün.

Şaka maka geleceğin arabalarında haritayı direk ön cama verecek sistemler olacağını, ve o haritanın üzerinde aniden bir popup ve içinde yanarlı dönerli bir banner açıldığını, ve bunların karlı bir havada bolu dağından arabayla inmeye çalışırken olduğunu düşünüyorumda...
0
ttk
Findows for Car edition

The M.Soft has your car :)
0
BBK

Diyorum başka birşey demiyorum :)
0
BBK
Madem yorumda HTML tag kullanamıyorum, o zaman
http://graphics.filecorner.com/thedailydose/lll/archives/bmw-windows-sm.jpg
diyorum, başka bir şey demiyorum!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet Tarayıcınız Ne Kadar Güvenli?

FZ

Sizi bilmem ama scanit firmasının Browser Security Test sistemi ile Windows 2000 Pro Service Pack 2 ve IE 5.0 yüklü sistemimi kontrol (Start The Test linkine tıklayarak) ettiğimde (yaklaşık 3-4 dakika süren ve bir sürü popup pencere açan bir test, panik yapmayın :) aşağıdaki sonuçları elde ettim:

Internet`i dinleyenlere bombardıman girişimi

conan

LoveBug virusunun bir degişkeni olan ve Sophos tarafından VBS/LoveLet-CL olarak adlandırılan yeni virus NSA'in dünya iletişimini dinleme projesini aşırı yüklemek amacıyla yazılmışa benziyor! Email yoluyla kendini kopyalayan virüs kendini kopyalarken icinde "NSA national security agency code PGP GPG satellite cia yemen toxin botulinum mi5 mi6 mit kgb .mil mil base64 us defence intelligence agency admiral diplomat alert! BATF" gibi anahtar kelimeler taşıyor. Amaç iletişimi dinleyen Echelon'u aşırı yüklemek. Gerçi projenin asıl çalisma prensibi anahtar kelime yakalamak degil. Pattern yakalamak uzerine kurulu bir sistemi bu sekilde flood etmek bana yararsızmış gibi gözüküyor.

Gerçek anlamda tesadüfi sayılar

sundance

Malum, bilgisayarlarla gerçek anlamda tesadüfi sayı üretmek mümkün değil. Bu tür sayı üretimi için bulunabilmiş en iyi yöntem atom parçacıklarının dağılmalarından faydalanmaktı.

Öte yandan herkesin bu yöntemi kullanması, bazı bariz sebeplere (RADYASYON okunur) mümkün değildi.

Şimdi ise ilk defa Quantum Random Generator'ı Internet üzerinden hizmete sokuldu.

Türkiye´de Online Alışveriş Tehlikesi

ts

Bir çogumuz internetten alisveris yapiyoruz. Çogu zaman internetten alışveriş yapmak zaman kazandırıyor, daha çok çeşide birkaç tıklama ile ulaşmamızı sağlıyor.

Tüm bu olumlu yanlarina nazaran her zaman kafaları karıştıran yanları da olmuştur Internetten alışverişin. Dünyadaki gelişmelere paralel olarak artık yurt dışındaki kapsamlı alişveriş sitelerinin yanında onlarla yarışabilecek yerli versiyonlarına da ulaşabiliyoruz. Fakat ilk günden beri insanların kafasını kurcalayan güvenlik konusunda her geçen gün yaşanan olumlu, olumsuz tecrübeler kimilerini internetten alışveriş yapmaya yöneltiyor kimilerini ise güvenlik gibi birtakım kararsız konulardan dolayı tereddüde düşürüyor.

Network Penetrasyon Testleri Eğitimi / 17-18 Nisan

butch

Bu eğitim güvenlik dünyasında ismi duyulmuş çeşitli açık kaynak kodlu yazılımların en etkin şekilde kullanılarak efektif güvenlik testlerinin yapılabilmesini amaçlamaktadır. Eğitimde kullanılan araçların isimleri çok bilinmesine rağmen detay özellikleri ve etkin kullanımı genelde bilinmemektedir.

Eğitim sonrası katılımcılar herbiri kendi alanında en iyisi sayılabilecek bu araçları tüm detayları ile birlikte nerede nasıl kullanılacağını öğrenmiş olacaktır.

Diğer detaylar ve eğitim içeriğine bu adresten ulaşabilirsiniz.