Default installation

0
HoLY
Open source sistemlerin güvenlik bakımından kişiye daha bi güven verdiği tartışmasız. Gerçi geçen sene içinde *nix ve türevlerinde bulunan güvenlik açıkları sayısının Windowsa oranla baya bi fazla olmasına rağmen biz genede *nix diyoruz.:)Konuya gireyim,Default installation yapılmış bir sistem internet üstünde ne kadar süre sizce hacklenmeden kalabilir.Süreleri görünce gerçekten şaşırdım, adamlar boş durmuyor. Test amaçlı 4 tane redhat 6.2 sistemi default olarak yükleyip üstündeki aktiviteleri gözlemlemişler.Makinelerden birisinin hacklenme süresi 26 dakika, sistemlere yükledikleri bash key stroke loggerlar sayesinde de ne gibi faliyetlerde bulunulduğunu incelemişler.Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi bu linkte. http://www.lucidic.net

Görüşler

0
tongucyumruk
Doğru özellikle linux sistemler default kurulumda birçok server (en azından smtp server) kuruyorlar. Ancak testte RedHat kullanılması bence özellikle hatalı. Zira RedHat genelde güvenlik açıkları konusunda neredeyse MS sistemleri kadar zayıftır. (Özellikle Nessus seminerine gelmiş olanlar sunumda gösterilen grafiklerden hatırlayacaklardır) Bunun sebebi RedHat'in bir sürüm çıkarırken bulunan en yeni paketleri kullanmasıdır. Henüz güvenliği yeterince test edilmemiş paketler default olarak kurulunca da tabiiki 26 dakikada kırılabilen bir sistem elde edersiniz. Örneğin Caldera gibi bir dağıtım kullanmanız halinde default kurulum çok daha güvenli olacaktır zira Caldera en son paketleri değil en stable paketleri kullanmaya özen gösterir.

Tabii bunun yanında keşke BSD serisinden de denemeler yapsalardı diyorum. Sonuçta bence RedHat gibi güvenlik konusunda pekte iyi bir şöhrete sahip olmayan bir dağıtımın genel olarak Unix sistemlerin güvenliği konusunda referans alınması yanlış olur kanaatindeyim ben.
0
sundance
Valla RedHat 6.2 resmen kotu unlu bir dagitim. Direkt icindeki Wu-FTP`den itibaren (Wu-FTP; serving you root since 1996 :) bir cok exploite sahip ve Bastille kurulmadan ustune kullanilmasi cok tehlikeli.

Ote yandan gecen sene bir guvenlik urununun ozelliklerini okumustum. Program, ustunde bulundugu isletim sistemi ne olursa olsun, nasil exploitler olursa olsun, devamli hareketleri inceleyip, root bile ters bir sey yaparsa onu devre disi birakiyordu. Ve dolayisiyla default full install bir RedHat 6.2'i bile acaip guvenli hale getiriyordu. Bulursam yollarim linkini

0
conan
OK ama wuftpd konusunda burada bir sorun var. Cunku Redhat 6.2`nin release tarihi Mart 2000, en meshur wuftpd format string hatasinin bulunus tarihi Haziran 2000. RedHat`in guvenligini wuftpd ile olcmek yanlis bir yontem olabilir.

Ayrica bugun bircok linux dagitimi (nedense) finger telnet rpc gibi servisleri dogrudan (x)inetd icerisinden acik olarak bilgisayara kuruyorlar. Bence bu oldukca yanlis bir secim. Zaten de holynin haberindeki paper da bunu dogrular sonuclara variyor. Bence dunya uzerindeki linux kurulumlarinin ancak %10unun bu tip servislere ihtiyaci var. O %10un adminleri de eminim bu sistemleri nasil calistiracaklarini biliyorlar. Dolayisiyla eve gelen Linux dagitiminin daha farkli bir ayarla gelmesi gerekli.
0
sundance
Tabi ki deðil. Bunun yanýnda default kurulum denen olayýn zaten açýkcasý çok güvenlikle alakasý yok. FreeBSD, OpenBSD Linux`a büyük fark atýyorlar default kurulumda ama zaten bilen adam için çok da önemli þeyler deðil bunlar. Öte yandan hatýrladýðým kadarýla RedHat 6.2`nin en büyük exploiti zaten Wu-Root deðil, bir baþka exploitti. Galiba PAM modülüyle ilgiliydi yanlis hatirlamiyorsam, bir default password olayiydi ama. Neyse, Bastille iyidir sonuçta :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İlk JPEG virüsü yayınlandı !

huseyin

Microsoft'un yayınladığı ve fazlamesai sitesinde haber olan açıkta GDI kütüphanelerinde sorun olduğu açıklanmıştı.
Hiç gecikmeden birisi Usenet'e exploit yolladı. Virüsü Pazar akşamı Easynews keşfetti. Virüs hakkında ve neler yaptığına dair bilgiye http://www.easynews.com/virus.html adresinden ulaşabilirsiniz.
Resmi görüntülediğinizde uzaktan yönetim yazılımı yükleyip(winvnc veya radmin) irc'ye bağlanıyor.
Kaynak:http://it.slashdot.org/it/04/09/27/2319222.shtml?tid=172&tid=218

Microsoft © IIS 5.0 yine... yeniden...

conan

1 Mayis'ta eEye Digital Security gurubunun bugtraq'a acikladigi guvenlik acigina gore Win2000 © IIS 5.00'da .printer ISAPI filtresinde bir buffer overflow mevcut. IIP'deki (Internet Printing Protocol) bu aciga gore http portundan yaklasik 420 byte'in ustu bir bilgi gonderildiginde IIP Win2000'in reboot etmesine neden oluyor.

Acik daha fazla incelendiginde gerekli bellek yerlerine yerlestirilen kodlari da SYSTEM erisim seviyesinde (level access) calistirmanin mumkun oldugu goruluyor. Neden son bes gunde bu kadar cok web sitesi hack edildi acaba ;)

Big TTNet is watching you!

tongucyumruk

Easynews kullananlar bilirler login olduğunuz zaman girdiğiniz ip bilgisi karşınıza çıkar. Bende siteye günlük ziyaretimi gerçekleştirdiğim sırada bir baktım yazan IP 195 ile başlayan bir kablonet IP'si değil 212.156 ile başlayan bir ttnet IP'si. Bağlantıda da "Via: 1.1 ttnet-cache..." yazıyor. Bunun üzerine önce Interaktif'teki yetkilileri aradım ve TTNet'in transparent proxy kurup kurmadığını sordum. Aldığım cevap böyle birşeyden haberlerinin olmadığı şeklindeydi. Beni TTNet'e yönlendirdiler onlarla yaptığım görüşmede ise bant genişliğinden daha iyi faydalanmak amacıyla Transparent Proxy uygulamasının denendiğini öğrendim. Kısa süre içinde tam uygulamaya geçilmesini planlıyorlarmış. Kendilerine bağlantıların takip edilmesi hakkındaki endişelerimi ilettiğimde ise böyle birşeyin kesinlikle olmadığı cevabını aldıysam da bunun pek içimi rahatlattığını söyleyemem...

Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

OSEC

22 Mart 2008 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.

Phrack 57 Çıktı!

sundance

Cyber (ve Cyber öncesi) Hack Phreak ortamlarının en sağlam dergisi PHRACK`in 57`inci sayısı çıktı.

Yaklaşık 15 yıldır yayında olan PHRACK ilk sayısını 17 Kasım 1985`te çıkartmıştı. Zamanında 2400Bps BBS`ler ve uzun dalga radyo BBS arşivlerinin vazgeçilmez parçalarını oluşturan PHRACK sayıları, hala eski tadını korumakta. Biraz olsun neler dönüyor bu kapalı kutuların içinde merak ediyorsanız, kesinlikle kaçırmayın...