Default installation

0
HoLY
Open source sistemlerin güvenlik bakımından kişiye daha bi güven verdiği tartışmasız. Gerçi geçen sene içinde *nix ve türevlerinde bulunan güvenlik açıkları sayısının Windowsa oranla baya bi fazla olmasına rağmen biz genede *nix diyoruz.:)Konuya gireyim,Default installation yapılmış bir sistem internet üstünde ne kadar süre sizce hacklenmeden kalabilir.Süreleri görünce gerçekten şaşırdım, adamlar boş durmuyor. Test amaçlı 4 tane redhat 6.2 sistemi default olarak yükleyip üstündeki aktiviteleri gözlemlemişler.Makinelerden birisinin hacklenme süresi 26 dakika, sistemlere yükledikleri bash key stroke loggerlar sayesinde de ne gibi faliyetlerde bulunulduğunu incelemişler.Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi bu linkte. http://www.lucidic.net

Görüşler

0
tongucyumruk
Doğru özellikle linux sistemler default kurulumda birçok server (en azından smtp server) kuruyorlar. Ancak testte RedHat kullanılması bence özellikle hatalı. Zira RedHat genelde güvenlik açıkları konusunda neredeyse MS sistemleri kadar zayıftır. (Özellikle Nessus seminerine gelmiş olanlar sunumda gösterilen grafiklerden hatırlayacaklardır) Bunun sebebi RedHat'in bir sürüm çıkarırken bulunan en yeni paketleri kullanmasıdır. Henüz güvenliği yeterince test edilmemiş paketler default olarak kurulunca da tabiiki 26 dakikada kırılabilen bir sistem elde edersiniz. Örneğin Caldera gibi bir dağıtım kullanmanız halinde default kurulum çok daha güvenli olacaktır zira Caldera en son paketleri değil en stable paketleri kullanmaya özen gösterir.

Tabii bunun yanında keşke BSD serisinden de denemeler yapsalardı diyorum. Sonuçta bence RedHat gibi güvenlik konusunda pekte iyi bir şöhrete sahip olmayan bir dağıtımın genel olarak Unix sistemlerin güvenliği konusunda referans alınması yanlış olur kanaatindeyim ben.
0
sundance
Valla RedHat 6.2 resmen kotu unlu bir dagitim. Direkt icindeki Wu-FTP`den itibaren (Wu-FTP; serving you root since 1996 :) bir cok exploite sahip ve Bastille kurulmadan ustune kullanilmasi cok tehlikeli.

Ote yandan gecen sene bir guvenlik urununun ozelliklerini okumustum. Program, ustunde bulundugu isletim sistemi ne olursa olsun, nasil exploitler olursa olsun, devamli hareketleri inceleyip, root bile ters bir sey yaparsa onu devre disi birakiyordu. Ve dolayisiyla default full install bir RedHat 6.2'i bile acaip guvenli hale getiriyordu. Bulursam yollarim linkini

0
conan
OK ama wuftpd konusunda burada bir sorun var. Cunku Redhat 6.2`nin release tarihi Mart 2000, en meshur wuftpd format string hatasinin bulunus tarihi Haziran 2000. RedHat`in guvenligini wuftpd ile olcmek yanlis bir yontem olabilir.

Ayrica bugun bircok linux dagitimi (nedense) finger telnet rpc gibi servisleri dogrudan (x)inetd icerisinden acik olarak bilgisayara kuruyorlar. Bence bu oldukca yanlis bir secim. Zaten de holynin haberindeki paper da bunu dogrular sonuclara variyor. Bence dunya uzerindeki linux kurulumlarinin ancak %10unun bu tip servislere ihtiyaci var. O %10un adminleri de eminim bu sistemleri nasil calistiracaklarini biliyorlar. Dolayisiyla eve gelen Linux dagitiminin daha farkli bir ayarla gelmesi gerekli.
0
sundance
Tabi ki deðil. Bunun yanýnda default kurulum denen olayýn zaten açýkcasý çok güvenlikle alakasý yok. FreeBSD, OpenBSD Linux`a büyük fark atýyorlar default kurulumda ama zaten bilen adam için çok da önemli þeyler deðil bunlar. Öte yandan hatýrladýðým kadarýla RedHat 6.2`nin en büyük exploiti zaten Wu-Root deðil, bir baþka exploitti. Galiba PAM modülüyle ilgiliydi yanlis hatirlamiyorsam, bir default password olayiydi ama. Neyse, Bastille iyidir sonuçta :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows Durmuyor

anonim

Windows´ta güvenlik açığı başlıklı haberlerden sıkıldınız mı bilmiyorum ama Windows da durmuyor ki. Yine kritik bir güvenlik açığı üstelik ie kullanmıyor olmanızda sizi kurtaramıyor. Microsoft Windows 98, Microsoft Windows 98 Second Edition, Microsoft Windows Me, Microsoft Windows NT 4.0, Microsoft Windows NT 4.0 Terminal Server Edition, Microsoft Windows 2000 işletim sistemlerinde etkili bu açık sayesinde crackerımızın web sitesini ziyaret ederseniz oluşan açık yüzünden cracker o an kayıtlı olan kullanıcının yetkilerine sahip oluyor. Admin yetkileride buna dahil. Ayrıntılı bilgi ve yama için: Bu adrese

MyDoom, SCO´ya Karşı

malkocoglu

En hızlı yayılan virüs olarak taımlanan MyDoom, özellikle Windows işletim sistemini ve SCO'nun sitesini hedef alıyor. Biraz önce CNN Int'de seyrettiğimiz SCO'nun CEO'su Darl McBride, Linux'a dava açtıkları için serbest yazılım gurupları tarafından hedef alındıklarını iddia etti. SCO, MyDoom'u yazanın yakalanması için 250.000 $ teklif ediyor.
CNN

Botnet Riskine Maruz Kalan ADSL Modem / Router Cihazlar

FZ

Az önce bize ulaşan bir e-postayı paylaşıyorum:

"Emre Bey,

Router'ları infect eden bir tür botnet'e rastlanılmıştır.

Bu konu hakkında olabildiğince yaygın olarak adsl, kablo ve wireless kullanıcılarını uyarmak ve önlem alma konusunda hızlı davranmalıyız.

Bu konudaki haberi Fazlamesai ve blogunuzda yayınlarsanız seviniriz.

http://www.adam.com.au/bogaurd/PSYB0T.pdf
http://www.dronebl.org/blog/8"

Steganografi ve Steganaliz: Bulamadığın şeyi çözemezsin

FZ

ACM Queue dergisinin son sayısında Huaiqing Wang ve Shuozhong Wang isimli iki Çinli araştırmacının steganografi ile ilgili ilginç bir makaleleri var.

Steganografi, bir verinin başka bir veri içine yerleştirilmesi için kullanılan yöntemlere verilen genel isim. Bir resmin içine bir başka resmi, bir resmin içine şifreli mesajı, bir MP3 dosyasının içine bir resmi ya da yine şifreli ya da şifresiz bir mesajı gömmeniz ve bilmeyen birinin içine gömülü görüntü ya da ses dosyasını grafik göstericiler ve müzik çalıcılarla normal bir dosya gibi görümesi, dinlemesi mümkün. Konu ile ilgili çok güzel bir ansiklopedi maddesini okumak faydalı olacaktır.

Not: Acaba vakti olan biri ilgili Wikipedia maddesini Türkçe vikipediye aktarabilir mi? En azından bir kısmını?

Kevin Mitnick'in kartı

sundance

80'lerde başlayan phreaker/cracker hayatı, yıllarca süren tutukluluk süresi ve hakkında yazılmış onca şeyden sonra tam anlamıyla bir modern zamanlar efsanesi olan Kevin Mitnick'in iş için kullandığı kişisel karta bu sabah Digg'de rastladım...

Eğer gerçekse oldukça orjinal değil mi?
Bu arada birçok ülkenin kanunlarına göre bu kartı taşımak bile suç :)