Default installation

0
HoLY
Open source sistemlerin güvenlik bakımından kişiye daha bi güven verdiği tartışmasız. Gerçi geçen sene içinde *nix ve türevlerinde bulunan güvenlik açıkları sayısının Windowsa oranla baya bi fazla olmasına rağmen biz genede *nix diyoruz.:)Konuya gireyim,Default installation yapılmış bir sistem internet üstünde ne kadar süre sizce hacklenmeden kalabilir.Süreleri görünce gerçekten şaşırdım, adamlar boş durmuyor. Test amaçlı 4 tane redhat 6.2 sistemi default olarak yükleyip üstündeki aktiviteleri gözlemlemişler.Makinelerden birisinin hacklenme süresi 26 dakika, sistemlere yükledikleri bash key stroke loggerlar sayesinde de ne gibi faliyetlerde bulunulduğunu incelemişler.Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi bu linkte. http://www.lucidic.net

Görüşler

0
tongucyumruk
Doğru özellikle linux sistemler default kurulumda birçok server (en azından smtp server) kuruyorlar. Ancak testte RedHat kullanılması bence özellikle hatalı. Zira RedHat genelde güvenlik açıkları konusunda neredeyse MS sistemleri kadar zayıftır. (Özellikle Nessus seminerine gelmiş olanlar sunumda gösterilen grafiklerden hatırlayacaklardır) Bunun sebebi RedHat'in bir sürüm çıkarırken bulunan en yeni paketleri kullanmasıdır. Henüz güvenliği yeterince test edilmemiş paketler default olarak kurulunca da tabiiki 26 dakikada kırılabilen bir sistem elde edersiniz. Örneğin Caldera gibi bir dağıtım kullanmanız halinde default kurulum çok daha güvenli olacaktır zira Caldera en son paketleri değil en stable paketleri kullanmaya özen gösterir.

Tabii bunun yanında keşke BSD serisinden de denemeler yapsalardı diyorum. Sonuçta bence RedHat gibi güvenlik konusunda pekte iyi bir şöhrete sahip olmayan bir dağıtımın genel olarak Unix sistemlerin güvenliği konusunda referans alınması yanlış olur kanaatindeyim ben.
0
sundance
Valla RedHat 6.2 resmen kotu unlu bir dagitim. Direkt icindeki Wu-FTP`den itibaren (Wu-FTP; serving you root since 1996 :) bir cok exploite sahip ve Bastille kurulmadan ustune kullanilmasi cok tehlikeli.

Ote yandan gecen sene bir guvenlik urununun ozelliklerini okumustum. Program, ustunde bulundugu isletim sistemi ne olursa olsun, nasil exploitler olursa olsun, devamli hareketleri inceleyip, root bile ters bir sey yaparsa onu devre disi birakiyordu. Ve dolayisiyla default full install bir RedHat 6.2'i bile acaip guvenli hale getiriyordu. Bulursam yollarim linkini

0
conan
OK ama wuftpd konusunda burada bir sorun var. Cunku Redhat 6.2`nin release tarihi Mart 2000, en meshur wuftpd format string hatasinin bulunus tarihi Haziran 2000. RedHat`in guvenligini wuftpd ile olcmek yanlis bir yontem olabilir.

Ayrica bugun bircok linux dagitimi (nedense) finger telnet rpc gibi servisleri dogrudan (x)inetd icerisinden acik olarak bilgisayara kuruyorlar. Bence bu oldukca yanlis bir secim. Zaten de holynin haberindeki paper da bunu dogrular sonuclara variyor. Bence dunya uzerindeki linux kurulumlarinin ancak %10unun bu tip servislere ihtiyaci var. O %10un adminleri de eminim bu sistemleri nasil calistiracaklarini biliyorlar. Dolayisiyla eve gelen Linux dagitiminin daha farkli bir ayarla gelmesi gerekli.
0
sundance
Tabi ki deðil. Bunun yanýnda default kurulum denen olayýn zaten açýkcasý çok güvenlikle alakasý yok. FreeBSD, OpenBSD Linux`a büyük fark atýyorlar default kurulumda ama zaten bilen adam için çok da önemli þeyler deðil bunlar. Öte yandan hatýrladýðým kadarýla RedHat 6.2`nin en büyük exploiti zaten Wu-Root deðil, bir baþka exploitti. Galiba PAM modülüyle ilgiliydi yanlis hatirlamiyorsam, bir default password olayiydi ama. Neyse, Bastille iyidir sonuçta :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Virüs Uyarısı - Nyxem

Skeleton

Word, Powerpoint, Excel ve Acrobat gibi dosyaları silmeye programlanmış olan virüs 3 Şubat tarihinde etkin olacak. Son zamanlarda ortaya çıkan diğer virüsler gibi Nyxem de e-posta yoluyla yayılıyor ve kullanıcılara bulaşabiliyor. Çoğu antivirüs yazılımı üreticisi ilgili virüs tanımlarını yayınlamış olmalarına rağmen, F-Secure firmasına göre daha binlerce PC virüsten temizlenmiş değil. Antivirüs yazılımlarınızın güncelliğini kontrol etmeniz için bir gününüz var (tabi tarihiniz doğru ayarlı ise :))

fazlamesai'ye soralım: Ev yapımı alarm sistemleri

butch

Çoğumuzun (özellikle İstanbul'da yaşayanların) gerek aylık servis, gerek tek ödemeyle edindiği alarm sistemlerini kullandığını tahmin ediyorum. Tam da doların başını alıp gittiği bu dönemde dövize endeksli sistemler için yaptığımız harcamanın bir AR-GE yatırımı olarak kullanılabileceği düşüncesiyle fazlamesai'ye sormaya karar verdim. Elimizde RaspberryPi, binbir çesit algılayıcı,...

64 bitlik Şifre 4 Yıl Sonra Kırıldı

FZ

Milyonlarca işlemci saati ve dört yıllık insan emeğinin ardından RC5 64-bitlik şifresi kırıldı.

331.252 adet gönüllü makinanın kullanıldığı deneyde Distributed.net isimli isimli bir bilgisayarcı grubu RSA Security'nin meydan okumasını kabul etti ve 10.000$'lık çeki aldı.

"Her ne kadar bu projenin süresi 64 bitlik RC5 algoritmasının güvenilirliği ile ilgili olarak çok problem yaratmıyor gibi görünse de gene de birkaç yıldan daha uzun süre korunması gereken hassas bilgiler için RC5-64'ü tavsiye etmiyoruz," şeklinde konuştu şifreyi kıran grup.

Network Penetrasyon Testleri Eğitimi / 17-18 Nisan

butch

Bu eğitim güvenlik dünyasında ismi duyulmuş çeşitli açık kaynak kodlu yazılımların en etkin şekilde kullanılarak efektif güvenlik testlerinin yapılabilmesini amaçlamaktadır. Eğitimde kullanılan araçların isimleri çok bilinmesine rağmen detay özellikleri ve etkin kullanımı genelde bilinmemektedir.

Eğitim sonrası katılımcılar herbiri kendi alanında en iyisi sayılabilecek bu araçları tüm detayları ile birlikte nerede nasıl kullanılacağını öğrenmiş olacaktır.

Diğer detaylar ve eğitim içeriğine bu adresten ulaşabilirsiniz.

Google Hacking Database (GHDB)

sonereker

Bir güvenlik açığı veritabanı düşünün, Google'ı kullanarak tüm www'yi tarayan bir sistem: I am Johnny, i hack stuff

Editör'ün notu: Crack aracı olarak Google