Monitörünüzü Radyo Verici Olarak Kullanabilir Misiniz?

0
FZ
Yani hiçbir ekstra donanım kullanmadan, mevcut bilgisayar sisteminizde kullandığınız monitörünüz bir radyo verici olarak çalışabilir mi?

Bu sorunun cevabı evet. Şimdiye dek belki de casusluk ya da bilimkurgu romanlarında okuduğunuz ve TEMPEST olarak geçen olgunun ne demek olduğunu eğlenceli bir şekilde öğrenmek isterseniz yapmanız gereken tek şey Tempest for Eliza sitesinden ilgili programı çekmek, derlemek ve açıklandığı şekilde çalıştırmak.
Programı çalıştırmadan önce bir AM radyonuz varsa hazırlayın ve program çalışır çalışmaz monitörünüzün yakınında tutup programa parametre olarak vermiş olduğunuz frekansa ayarlayayın. Sonra yan odaya geçip radyoyla oynamaya devam edin bakalım duyabilecek misiniz ;-)

Bu programı ben kendi sisteminde deneyemiyorum çünkü Linux üzerinde grafik arabirim kullanmayı gerektiriyor ancak deneyenler buraya deneyimlerini aktarırlarsa sevinirim.

Görüldüğü gibi bilgisayarınızdan müzik dinlemek için ses kartına ihtiyacınız yok :) Aslında benim aklıma ilk gelen bilgisayar sisteminin bağlı olduğu networkü kullanmadan radyo alıcısı olan arkadaşlarıma mesaj yollayabileceğim oldu, veya TEMPEST yöntemi ile beni dinlemeye kalkışabilecek gizli servis ajanlarının kafasını karıştırabileceğim. Tabii programın kullanılma alanı tamamen hayal gücünüzle sınırlı.

İyi eğlenceler.

Görüşler

0
anonim
10 MHz''e ayarladim ama baska frekanslardan da duyulabiliyor melodi (hatta daha net olarak). Program icin libsdl gerekiyor (readme''sinde link var). Slackware kullanicilari once libsdl''yi sourcedan kurduktan sonra /etc/ld.so.conf ''a /opt/kde/lib satirini eklesinler ve ldconfig komutunu versinler..

Bu arada linux''da so ve rc ekleri hangi kelimelerin kisaltmasi? Biliyordum unuttum ve hatirlayamiyorum :)
0
FZ
Programın derlenmesi ile ilgili verdiğin bu önemli teknik bilgi için teşekkürler ;-)
0
anonim
sen ne zaman terliklerini şapka olarak kullanabiliyorsan monütörünü de radyo vericisi olarak kullanabilirsin:::)))
0
anonim
sen ne zaman terliklerini şapka olarak kullanabiliyorsan monütörünü de radyo vericisi olarak kullanabilirsin:::)))

Evet sen bildiğin kadar konuşursun, diğerleride bildiklerini yaparlar.
0
anonim
Rica ederim FZ..

Kendi sorununu kendin cöz. rc, run commands in kisaltmasi. Eskiden kalma bir kisaltma gunumuzde rc ayar dosyalarinin sonuna ekleniyor.
Peki so neydi, sanirim bunun cevabi daha kolay..
0
selox
ya bu dediklerini hangi program yapıyoruz abicim ya ben hiç bişey anlamadım şunu sıfırdan detaylı anlatırsanız sevinirim ya...
0
anonim
Pardon deneyimlerimi yazmayi unutmusum :)
Baya bi dip gurultusunun yaninda melodi secilebiliyor gayet net. yukarda yazdigim gibi baska frekanslardan da dinlenebiliyor. Hatta o frekanslarda dip gurultusu azsa daha iyi dinleniyor. Yan odadan calisti ama 2 oda yanda duyulmuyordu (ya da melodi bitmisti :)) Ekran goruntusu is siyah beyaz pijama desenli (yatay). Notaya gore kalinliklari degisiyor..
0
conan
Hehe ben de denedim. Hem de AM radyom yoktu ben de FM denedim. :P

107.0 Mhz frekansi bostu argument olarak 107000000 verdim boylece daha ince cubuklarla fur elise dinleyebildim :)

Bayagi eglenceli bir o kadar da dusundurucu!

Bi de gizli ajan seni-beni dinlemez ki :) TEMPEST dinleme aletleri bayagi pahali aslinda.

TEMPEST konusunda turkce dokuman: GSU-LinuX Kripto-tr (Son değişiklik tarihi: 28.02.1999 17:02)

0
FZ
Gizli ajan seni beni dinlemez diyorsun ama burada yazılanlardan sonra insanın içinden acaba(?) diyesi geliyor ;-)

Aslında niyetim sadece bilgisayarla ilgili insanların dikkatini bu konuya çekmek idi. Biraz da kışkırtmak tabii ;-)

Bu arada verdiğin link için de çok teşekkür ederim.
0
anonim
Bisi kesfettim, o frekans ayari yayinin yapildigi kanal frekansini degistirmiyor. Sadece muzigin tonunu degistiriyor (bas-tiz). Isterseniz deneyin melodiyi duydugunuz herhangi bir kanala gecin radyoda (bu arada kisa uzun orta AM olan heryerden her yerden cikiyor, walkmanle bile) ve frekansi degistirin melodiyi duymaya devam eersiniz farkli bir tonda.
Bu arada conan FM bandinda duydugunu yazmis. Dedigim gibi her bandda cikiyor fakat FM (frequency modulation) ve AMin (amplitude modulation) mantigi farkli bu yuzden supheyle yaklasiyorum (ben duyamadim fm de). FM de basarili olan baska var mi?
0
tongucyumruk
Bende AM de duyamadim 107000000hz (fm) deneyince FM 107 bandindan dinleyebildim
0
anonim
Bilmem kimse okurmu bu saatten sonra ama..


FM ve AM farkli modulasyonlar, fakat fourier amcamizin tezleri geregi FM uzerinde bir AM bilesen olmasi muhakkak. Iyi bir verici FM'li sinyali limitleyerek bu AM'i keser, iyi bir alicida FM limiter A sinifi ve asiri surulmus calisir, ardindan gelen senkron dedektor tamamen FM demodule yapar. Fakat artik bu iyi alicilar uretilmiyor. Genelde faz dedektorlu alicilar kullaniliyor, limiter filan yok. Bu durumda AM Bileseni (Monitorunuzun dogal olarak limitlemedigi bilesen) dedektore ulasip ses cikmasini sagliyor.


Bu yaziyi okuduktan sonra biraz daha gayrete geldim. Ayakustu bir clamp devresi ve Diferansiyel A sinifi Amplifikatorler yaptim.

Sonucta bilin bakalim ne oldu ?

Evet, siyah beyaz olarak, monitorumun goruntusunu baska bir monitore aktarmayi basardim. Goruntu kalitesi cok kotu ama nasil duzeltilecegini biliyorum. Dogrusu daha once bu kadar kolay olacagini hic sanmiyordum.

Echelon filan hikaye. Guvenlik konsepti bence bastan yazilmali agalar.Firewall vs. hepsi bence bir yutturmaca valla.. Biz onlarla ugrasirken bu amcalar bizim cigerimizi goruyorlardir.

0
anonim
Valla öncelikle vay anasını diyorum, helal olsun. Hani bu tür işlerin teoriği çok konuşulur ama aramızda pratiğe dökebilen birilerinin olması beni çok sevindirdi, eline sağlık.

Ah bir de nickini yazsan :)
0
anonim
Isin asli su ki, nick yazmak kasiyor, once bir nick almak lazim. Aldigimiz nickin sifresi maillerin icinde kaliyor. Mailler Linux'ta kaliyor. Linux bilmem nerdeki dukkanda, biz evde, veya baska makinede. Ustune bize tek bir sistem yetmiyor, sabah Linux, oglen BSD, ikindin baska Linux, aksama Windows, Yatarken yeni gozdem ExoOS...

Boyle olunca, bu tur nick isleri zor oluyor. Tez elden nick ve password ezberleme metodlari gelistirmek lazim.

Bu arada, nick, skoylu. Isim Serdar KOYLU. Zaten buralarda benim gibi boyle islere soyunan baska fazla mesaici de yok bildigim kadariyla..

Saygi ve sevgiler..
0
FZ
Yaw aklıma ne geldi, acaba mesela bu programı baz alan şöyle bir sistem olsa: Ben mikrofondan konuşsam, alet benim sesimi alıp bu programda kullanılan ilkeleri kullanarak monitörden gönderse ve böylece civardaki radyolardan insanlar beni dinleyebilse ;-)

Ya da monitörleri paralel çalıştırabilir miyiz? Veya monitörün büyüklüğü yayın gücünü nasıl etkiler?

Peki aynı deneyi LCD monitör ile yapsak ne olur? Laptop bilgisayarda falan. Hmm, şimdilik bu kadar.
0
conan
Olay aslinda monitorde degil, o frekansi yayan ya da yollayan aslinda ekran karti. Basit bir deneyle bu sonuca varabilirsin. Monitoru kapat ya da fisten cek. Ses (sarki) azalsa da yine de gelir. Git ekran karti cikisina parmagini sok, degdir, (korkma carpilmiyorsun) :) O zaman daha da siddetli duyuyorsun. Cunku vucudun anten oluyor.

Benim bir tanidigim CPU`su ile yayin yapiyordu. Hatta oyle bir verici program bile yazmisti. Bulabilirsem programi bir yerlere koymaya calisayim.

Bu tip bir program icin ses frekansini ornekleyip bu frekansi yukselterek ekran kartinin yayabilecegi bir frekansa getirmek lazim sanirim. Yani bu islerden pek anlamam ama belki de HAM Radio`cu birisi daha detayli bir bilgi verebilir bize. ;)
0
anonim
Sinyali ureten elbette Ekran karti. Ama Video cikis katlariniz (Monitorun icinde) sinyali guclendiriyor ve Ara kablonuz sinyali yayiyor. Eger parmaginizi koyarsaniz, anten oluyor.
0
anonim
ben saatin lcd''si ile yaptım.
allah inandırsın dayak yiyodum!
0
anonim
Windows da bunu deneyen var mı?Varsa bir anlatırsa sevinirim.Kolay gelsin...
jetfer@yahoo.com
0
urxalit
Arkadaşlar iyi güzel ama elektronik malzeme satan yerlerde kibrit kutusu kadar radyo vericileri olur. Bir pil bir de anten olması için düz bir kablo bağlarsınız. En azından 50 m´ye yayın yapan bir radyonuz olur. Kasmayın yani. ;)
0
conan
Biz burada bilgisayarinin dinlenebilme olasiliklari uzerinde konusuyoruz. O program yayin amacli yazilmis degil, sadece bir bilgisayarin nasil rahatlikla dinlenebilecegini gosteren konsept bir program.

Yoksa bastirir parayi walkie talkie de alirim ben heheh ;)
0
FZ
Sana katılıyorum! Ben de tam olarak bunu demek istiyordum işte ;-)
0
anonim
insan bu kadar mal olabilir
0
FZ
Şimdi burada şöyle bir olay var. Yıllar önce efsanevi Dr.Dobb''s Journal dergisinde bir proje vardı. Amcam .wav dosyasını açıp belli bir dönüşümden geçirip seri porta (RS-232) gönderiyordu. Seri porta bağlı girişten çıkan iki kablo, küçük basit bir hoparlörün iki girişine lehimlenmiş olduğu takdirde, istediğiniz .wav dosyasını seri porttan dinleyebiliyordun.

O zaman ses kart yok muydu? Vardı elbette, e o halde amcam neden kasmış bu kadar, oturmuş o kadar C kodu falan yazmış...

Maksak insanları kışkırtmak, farklı bakış açıları sunmak, ufuklarını genişletmek.

Yoksa tabii ki ciddi anlamda bir radyo verici - radyo alıcı sistemi kurmak istesek, bu iş için monitörü kullanacak halimiz yok ;-)

Hem farkında isen ben bu konuyu güvenlik kategorisinde gönderdim, ve mevzuyu TEMPEST ile bağlantılandırdım ;-)

Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
0
anonim
Selamlar..
O isin puf noktasi u harfidir. Binary olarak 01010101 ^e denk gelir. UART'in bolme registerinin degeri set edilerek frekans ayarlanir.

10 yil filan once, bu metodu bulup cikarip MID'leri calmak icin bir hayli ugrasmistim. Bu teknoloji eskidi. Simdi moda olan, PWM teknigi, Seri Porttan zor yapiliyor, ama standart hoparlorden beep'den fazlasi icin iyi netice veriyor.
0
anonim
Benim anlamadığım şey monitörün gönderdiği ses tam olarak neyin sesi.Yani bu sese ulaşanlar bilgiyi yada görüntüyü nasıl elde edecekler.
0
conan
Ekran kartini public frekansta yayin yapacak sekilde ayarlayabiliyorsan ve bunu radyo gibi bir alicida dinleyebiliyorsan, ekran kartinin normal zamanda yaydigi frekansi dinleyebilecek bir alici da yapabilirsin. Geriye kalan yakaladigin (dinledigin) bu frekansi goruntuye cevirmek, ki genelde bunu her monitor yapar :)
0
FZ
Gönderilen bir radyo dalgası. Bu elektromanyetik dalga Beethoven'ın bir eserinin kodlanmış halini taşıyor ve sen de elindeki normal bir AM/FM radyo alıcı ile bu dalgayı hoparlöre göndererek bunları duyabileceğin ses titreşimlerine dönüştürmüş oluyorsun.

Bu sistem sana görüntü göndermiyor, daha doğrusu mantıklı bir görüntü göndermiyor.

Ancak conanın dediği gibi, monitörün normal çalışması esnasında yaydığı elektromanyetik dalgalar uygun araçlar ve dönüştürücülerle başka bir monitörde tekrar görüntü olarak inşaa edilebilir ki bu biraz derin ve de karmaşık bir konu. Bu konu ile ilgili daha detaylı bilgi istersen Internet arama motorlarında TEMPEST kısaltmasını aratmanı tavsiye ederim, karşına çıkacak bilgiler seni epey şaşırtabilir ;-)
0
anonim
Benzer bir uygulama da asagidaki adreste, kaynak kodlariyla verilmis. Sadece monitorun degil ayrica harddisk''in, islemcinin ve PCI bus''un yaydigi dalgalar da dinlenebiliyor.

http://perso.wanadoo.fr/berke/tempest/

0
conan
Berke`nin yazdigi CPU`dan yayinlanan Fat Boy Slim sarkisini da dinlemeni tavsiye ederim ;)

0
anonim
ya arkadaşlar ben denedim ama olmadı bu dediğiniz sadece linux larda mı oluyor windows 9x lerde olmuyormu bunu siteye eklerseniz sevinirim
0
anonim
0
anonim
ya arkadaşlar ben denedim ama olmadı bu dediğiniz sadece linux larda mı oluyor windows 9x lerde olmuyormu bunu siteye eklerseniz sevinirim. ha bu arada indirilen programın açılımı olmuyor
0
ceyhunyor
Lcd monitörde olur mu?
0
ceyhunyor
Lcd monitörde olur mu?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sadmind/IIS 9 bin sunucuyu vurdu

pulsar

Computer Emergency Response Team’in (CERT) bu hafta başında duyurduğu Solaris/IIS solucanı, kısa süre içinde ‘büyük iş’ başardı. Attrition.org’un verilerine göre solucan üç hafta içinde 8 bin 800 web sitesini otomatikman etkisiz hale getirdi.

Okulu Bırakıyorum, Okula Gidiyorum!

PCc0d3r

Her zaman demişimdir Türkiye'deki eğitim sistemi bir işe yaramaz diye. Hele bir de şu haberi duyunca Fransa'da oku diye fısıldadı şeytan bana: Fransa'da Zi Hackademy adında (elbette resmi olmayan) bir okul açılmış. 450 Franc karşılığında gittiğiniz okul toplam 9 saat ders veriyor ve verilen eğitimin konusu ise bence cok ilgi çekici: "bir sistem nasıl hack edilir?".
Ben daha fazla dayanamayacağım haberi biraz daha araştıracağım. Siz nerden mi başlayacaksınız işte buradan.

JavaScrypt

FZ

Autodesk firmasının kurucularından ve efsanevi AutoCAD programının yazarlarından biri olan John Walker, DES şifreleme standardının yerini almış olan AES´i (yani Rijndael algoritmasını) JavaScript ortamına taşıdı. Şifreleme, şifre çözme, parola cümlesi oluşturma ve steganografi işlevlerini barındıran bu JavaScript kullanımı GPL lisanslı olarak isteyen herkesin kullanımına açık.

C/C++ dururken neden JavaScript kullanayım, deli miyim divane miyim ben tepkisini verecekler ilgili sayfada usta programcının gerekçelerini okuyabilirler.

NSA SELinux´u Güncelledi

FZ

ABD´nin en önemli istihbarat kurumlarında NSA (National Security Agency), 23 Şubat 2004 tarihinde SELinux sistemini güncelledi ve kamuoyuna son gelişmeleri duyurdu. Ayrıntılı bilgiye ve SELinux kaynaklarına bu adresten erişebilirsiniz.

Security Portal

sundance

Güvenlikle ilgili en son haberlere anında erişmek mi istiyorsunuz ? Ya da bu konuda bilginizi arttırmak makaleler okumak mı ?

Security Portal.com bu iş için en ideal sitelerden biri. Dahası Windows makinanıza SecurityFocus Page indirip, çok daha dinamik olarak en son exploitlerden ve güncellemelerden haberdar olabilirsiniz.
Unutmayın herşey on dakika daha önce haberdar olabilmek için...