Hack Teknikleri

0
anonim
Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünden Ahmet BERKAY'ın yazdığı bu doküman bilgisayar güvenliğine giriş niteliği taşıyor ve pek çok güvenlik riskini kuş bakışı inceliyor.
Özellikle yazının son bölümünde yer alan plan 9 ile ilgili değerlendirmeleri ilgi çekici buldum. Faydalı olması dileğiyle...

Görüşler

0
yilmaz
www.securityfocus.com u takip ederek bir çok illegal eylem gerçekleştirmek mümkün.
0
madpilot
Sosyal muhendislik tanımını toplum muhendisligi (Kevin Mitnick'in yazdigi ODTU yayınları tarafından türkçeye cevirilen Aldatma Sanatı adlı kitaptaki kullanım) olarak kullanabilir miyiz?
0
sefalet

İkisini de kullanmak yanlış olur kanımca."Sosyal aldatmaca" ( belirttiğiniz kitabın ismide bunu açıklar nitelikte) veya benzeri bir isim konabilir.Toplum MÜhendisliği diye bir kavram zaten var ve belirttiğiniz kitapta geçen anlamın dışında kullanılıyor.Basit olarak toplumun mevcut olan işleyişine müdahale etmek onu dönüştürmek anlamında.Örneğin sokak çocuklarının kurtarılması ve eğitimlerinin verilmesi bir toplum mühendisliği örneği olarak görülebilir.
0
sefalet
Düzeltilmesi gereken pek çok Türkçe yazım hatası var hele bazı cümleleri anlamak epey güç olabiliyor.Örneğin:

"3.Hack değerlerini "yarasız amaçlar için denenen programlar" kabul etmiş kişi."

Bu kadar hata ve metnin bana tanıdık gelmesi yabancı bir kaynağın çevirisi hatta yazılım kullanılarak çevrilmesi durumunu aklıma getirdi.

birde jargon dosyasından alındığı söylenen "Hacker" tanımında,

"8.zaralı amaçlar için hassas bilgileri ele geçirmeye çalışan" denmiş.(aynen alıntıladım)

Jargon dosyasında bu şekilde bir tanımın yapıldığını bana gösteren olursa sevinirim benim gözümden kaçmış.

Bunların dışında Türkçe olması ve hiç bilmeyenlere genel bilgi vermesi eğilimi nedeniyle sanıyorum yararlı bir çalışma olur.(ama ben referans almazdım)
0
conan
Crack teknikleri olmasin? <img src="http://www.vwvortex.com/vwbb/rolleyes.gif">
0
conan
Crack teknikleri olmasin?
0
sefalet

Daha önce tartıştık ama "Cracker" kavramının kullanımı da pek doğru gelmiyor bana.Bizzat bu sözü çıkaranların temel aldıkları jargon file ve "Hacker" kavramı ile çelişmesinden dolayı.

konuyla ilgili pek çok tartışma yapılmış fazlamesai.net de.Benimde katıldığım tartışmalardan biri için:
http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=3062
0
robertosmix
Herkes hacker herkes cracker... ne güzel!!
0
abakana
Hepsini okumadım ama İbrahim Hoca muhtemelen bu yazının üzerini çizmiştir diye düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla kendisi typo ve gramer konusunda çok hassas biri.
0
jfever
cizilmeyecek gibi degil acikcasi. iki sayfa kadar okuyabildim ve devam edemedim. turkce dokuman hazirlayan insanlarin daha ozenli davranmalarini yada gidip ingilizce yazmalarini diliyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

512 Byte'lık Güvenlik Koduna 3 Tane Bug Nasıl Sığdırılır?

darkhunter

Microsoft'un oyun platformu xbox'ın, boot sırasında çağırdığı 512 Byte'lık güvenlik kodunda 3 adet bug tespit edilmiş...

512 Byte'lık koda 3 adet bug sığdırmayı başaran Microsoft'u kutluyor, başarılarının devamını diliyorum...

Not: FM Forum'da konuyu gündeme getiren "abc"ye teşekkürler.

Internet Ortamındaki Kişisel Bilgisayarlar İçin Temel Güvenlik Tehditleri

anonim

Bilgisayarı karıştırırken bir kongre için yazıp daha sonra göndermekten vazgeçtiğim aşağıdaki tarama/derleme türündeki makale özeti gözüme çarptı. Aslında daha çok başlangıç düzeyindeki bir makalede olsa bilgisayarın harddiskinde tozlanmasına gönlüm razı olmadı. Burada en azından yeni başlayan arkadaşlar için bir kaynak olabileceğini düşünüyorum.

Pasaportumda casus çip mi var?

towsonu2003

Yakında pasaport başvurusunda mı bulunmayı düşünüyorsunuz?

Radikal'in geçtiği habere göre 2007'nin başlarından itibaren yeni pasaportunuzda, daha önce beklenildiği üzere, içinde kişisel bilgilerinizin bulunduğu bir RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) çipi olacak. Ama bu çipe eklenecek bilgiler hakkında detaylar henüz bilinmiyor.

Eşeği Kafese Sokmak

tongucyumruk

Tamam kabul ediyorum biraz saçma bir başlık oldu ama Türkçe yazınca böyle bir hal aldı. Aslında konuya uygun bir başlık. Konumuz Linux altındaki en popüler P2P dosya paylaşım programı mlDonkey'i chroot ortamında çalıştırarak sistemimizi güvenceye almak...

İlk JPEG virüsü yayınlandı !

huseyin

Microsoft'un yayınladığı ve fazlamesai sitesinde haber olan açıkta GDI kütüphanelerinde sorun olduğu açıklanmıştı.
Hiç gecikmeden birisi Usenet'e exploit yolladı. Virüsü Pazar akşamı Easynews keşfetti. Virüs hakkında ve neler yaptığına dair bilgiye http://www.easynews.com/virus.html adresinden ulaşabilirsiniz.
Resmi görüntülediğinizde uzaktan yönetim yazılımı yükleyip(winvnc veya radmin) irc'ye bağlanıyor.
Kaynak:http://it.slashdot.org/it/04/09/27/2319222.shtml?tid=172&tid=218