Rapid7, Metasploit’i Satın Aldı

0
anonim
Türkiye satışlarını, Endersys’in yaptığı önde gelen “bütünleşik zayıflık tarama sistemi” üreticisi Rapid7, dünyanın en geniş exploit veritabanına sahip açık kod “penetration test framework” Metasploit projesini satın aldı.
Bu satın alma ile zayıflık tarama çözümü Rapid7 Nexpose™ daha gelişmiş özelliklere kavuşacak ve Rapid7 Metasploit projesine özel kaynak aktararak projenin daha hızlı ilerlemesini sağlayacak.

Rapid7 CEO’su Mike Tuchen, yaptığı açıklamada “Metasploit ve Rapid7 Nexpose, pazar için çok önemli yeteneklerini daha ileri götürmek üzere pozisyonlandılar. Geniş çözüm portföyümüz ile kurumların ve devlet kuruluşlarının güvenlik açıklarını tanımlama ve giderme konusundaki ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılayan ilk şirketiz.” dedi.

Metasploit proje yöneticisi HD Moore şunları söyledi: “2003’den beri Metasploit projesi guvenlik hakkındaki bilgisini paylaşmaya ve üst düzey ürünler geliştirmeye odaklanmıştır. Bu satın alma ile birlikte proje, tahsis edilmiş kaynaklara sahip olacaktır. Proje daha hızlı ilerleyecek ve açık kod topluluğa daha kaliteli çözümleri sunmamızı sağlayacak.”

HD Moore ve diğer Metasploit proje üyeleri de Rapid7’ye katıldı. HD Moore, Rapid7’de CSO (Chief Security Officer) olarak çalışacak.

Metasploit projesi hakkında daha fazla bilgi için: http://www.metasploit.com

Rapid7 ve ürünleri hakkında bilgi almak için: http://www.rapid7.com

Endersys - Rapid7 Türkiye satış ortağı: http://www.endersys.com.tr

İlgili Yazılar

Açık Kaynağın Yararları

Soulblighter

Geçen hafta çalınan Windows 2000 kaynak kodlarını inceleyen iyi niyetli :) bir yazılımcı, IE 5 gözatıcısında açık tespit etti.

Bu açık kullanılarak, bitmap dosyası ile (ne alakaysa, klasik M$ açığı) kullanıcının bilgisayarında aşırı yüklenme meydana getirilebiliyor. Açığı bulan yazılımcı, haberi www.securitytracker.com adresinde duyurdu.

DOS, DDOS Atakları ve Korunma Yöntemleri Semineri

anonim

Tarih: 15 Ekim 2009 Perşembe, 14:00 – 17:00
Yer: Microsoft İstanbul Ofisi Levent Mah, Aydın Sok, No:7, Levent, İst

Huzeyfe Önal tarafından gerçekleştirilecek olan bu seminerde, internet’teki en büyük sorunlardan biri olan Denial-Of-Service atakları üzerinde durulacak, bu atakların sistemlere verdiği zararlar ayrıntılı şekilde ele alınacak ve bu saldırılara karşı neler yapılabileceği aktarılacaktır.

Etkinlik kayıt linki

Sygate'de artık Symantec Bünyesinde!

parsifal

Brightmail, Veritas derken, Sygate'de Symantec bünyesine dahil oldu.

Demek bundan sonra Sygate 2.0'ı register ederken "yaw yıllardır aynı siteden onay alıyor.", "Yok abi kesin numara bu inanma." muhabbetleride tozlu raflarda yerini alacak.
Nedense gözümün önüne bir anda Tünel'de bir atölye silueti belirdi. :)

fazlamesai'ye soralım: Ev yapımı alarm sistemleri

butch

Çoğumuzun (özellikle İstanbul'da yaşayanların) gerek aylık servis, gerek tek ödemeyle edindiği alarm sistemlerini kullandığını tahmin ediyorum. Tam da doların başını alıp gittiği bu dönemde dövize endeksli sistemler için yaptığımız harcamanın bir AR-GE yatırımı olarak kullanılabileceği düşüncesiyle fazlamesai'ye sormaya karar verdim. Elimizde RaspberryPi, binbir çesit algılayıcı,...

Zombie virüsü geri döndü

FZ

Korku filmi başlığı gibi göründüğüne bakmayın, tüm zamanların en karmaşık virüslerinden biri olan Zombie, geri döndü ve bu sefer daha da gelişmiş ve güçlenmiş.

Symantec`ten Peter Szor`un açıklamalarına göre Mistfall motorunu kullanan virüs, hafızada kendine 32 MB yer ayırıp, bulaşmaya çalıştığı programı "decompile" edebiliyor. Daha sonra program kodunun bir kısmını belirleyip iptal ediyor, kendini o bölgeye yerleştiriyor, veri referanslarını yeniden oluşturup, çalışabilir program dosyasını (.exe dosyayı) yeniden derliyor. Böylece ZombieMist, bulaştığı şeye dönüşmüş oluyor. Szor'un açıklamalarına göre böyle bir durumla ilk defa karşılaşılıyor.