Rapid7, Metasploit’i Satın Aldı

0
anonim
Türkiye satışlarını, Endersys’in yaptığı önde gelen “bütünleşik zayıflık tarama sistemi” üreticisi Rapid7, dünyanın en geniş exploit veritabanına sahip açık kod “penetration test framework” Metasploit projesini satın aldı.
Bu satın alma ile zayıflık tarama çözümü Rapid7 Nexpose™ daha gelişmiş özelliklere kavuşacak ve Rapid7 Metasploit projesine özel kaynak aktararak projenin daha hızlı ilerlemesini sağlayacak.

Rapid7 CEO’su Mike Tuchen, yaptığı açıklamada “Metasploit ve Rapid7 Nexpose, pazar için çok önemli yeteneklerini daha ileri götürmek üzere pozisyonlandılar. Geniş çözüm portföyümüz ile kurumların ve devlet kuruluşlarının güvenlik açıklarını tanımlama ve giderme konusundaki ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılayan ilk şirketiz.” dedi.

Metasploit proje yöneticisi HD Moore şunları söyledi: “2003’den beri Metasploit projesi guvenlik hakkındaki bilgisini paylaşmaya ve üst düzey ürünler geliştirmeye odaklanmıştır. Bu satın alma ile birlikte proje, tahsis edilmiş kaynaklara sahip olacaktır. Proje daha hızlı ilerleyecek ve açık kod topluluğa daha kaliteli çözümleri sunmamızı sağlayacak.”

HD Moore ve diğer Metasploit proje üyeleri de Rapid7’ye katıldı. HD Moore, Rapid7’de CSO (Chief Security Officer) olarak çalışacak.

Metasploit projesi hakkında daha fazla bilgi için: http://www.metasploit.com

Rapid7 ve ürünleri hakkında bilgi almak için: http://www.rapid7.com

Endersys - Rapid7 Türkiye satış ortağı: http://www.endersys.com.tr

İlgili Yazılar

Türkiye´de Online Alışveriş Tehlikesi

ts

Bir çogumuz internetten alisveris yapiyoruz. Çogu zaman internetten alışveriş yapmak zaman kazandırıyor, daha çok çeşide birkaç tıklama ile ulaşmamızı sağlıyor.

Tüm bu olumlu yanlarina nazaran her zaman kafaları karıştıran yanları da olmuştur Internetten alışverişin. Dünyadaki gelişmelere paralel olarak artık yurt dışındaki kapsamlı alişveriş sitelerinin yanında onlarla yarışabilecek yerli versiyonlarına da ulaşabiliyoruz. Fakat ilk günden beri insanların kafasını kurcalayan güvenlik konusunda her geçen gün yaşanan olumlu, olumsuz tecrübeler kimilerini internetten alışveriş yapmaya yöneltiyor kimilerini ise güvenlik gibi birtakım kararsız konulardan dolayı tereddüde düşürüyor.

NetSec Güvenlik Bülteni: Sayı 3

onal

Ağ güvenliği listesi (NetSec) üyeleri tarafından hazırlanan güvenlik bülteninin 3. sayısı çıktı. Buradan okuyabilirsiniz.

EnderUNIX'ten Yeni Yazılım!- SwArpMon

honal

EnderUNIX yazılım geliştiricilerinden Özkan Kırık, yönetilebilir switch'lerin MAC tablolarını SNMP aracılığı ile takip ederek switch üzerindeki MAC Adresi - Port değişimlerini email yolu ile sistem yöneticisine bildiren 'swArpMon' isimli yazılımı geliştirdi.

Web Güvenliği E-Dergi 2. Sayı

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından hazırlanan, iki aylık periyotlarda yayımlanması planlanan web güvenliği e-dergi`nin Ağustos 2009`da yayımlanan ilk sayısından sonra, Ekim 2009 2. sayısı da yayımlandı.

Güvenlik Dedikleri

anonim

Aşağıdaki yazı uzun zamandır güvenlikle ilgili gördüğüm en güzel belgelerden biri. Hiç bir teknik konu içermemesine karşın güvenlik felsefesini kavratmak amacıyla yazılmış ve amacına ulaşan bir belge. tbase.gen.tr sitesinin forumlarında gördüğüm bu yazıyı FM camiası ile de paylaşmak istedim:

Son yılların en gözde terimleri: İnternet, bilgi, hızlı ve kolay erişim, teknoloji… Her şey her yerde ve her şey çok kolay… Peki ya size ait birşeyler varsa ve öyle kalmasını istiyorsanız? İşte o zaman işiniz gerçekten zorlaşıyor. Herşeyin kolay olması için yaptığınız o kadar uğraşın çok daha fazlasını özel bilgilerin gizli kalması için vermek zorundasınız. Çünkü herkesin bildiği gibi yasak olan şeyler daha tatlıdır ve sizin yapılmasını istemedikleriniz başkalarının hedefleridir