Rapid7, Metasploit’i Satın Aldı

0
anonim
Türkiye satışlarını, Endersys’in yaptığı önde gelen “bütünleşik zayıflık tarama sistemi” üreticisi Rapid7, dünyanın en geniş exploit veritabanına sahip açık kod “penetration test framework” Metasploit projesini satın aldı.
Bu satın alma ile zayıflık tarama çözümü Rapid7 Nexpose™ daha gelişmiş özelliklere kavuşacak ve Rapid7 Metasploit projesine özel kaynak aktararak projenin daha hızlı ilerlemesini sağlayacak.

Rapid7 CEO’su Mike Tuchen, yaptığı açıklamada “Metasploit ve Rapid7 Nexpose, pazar için çok önemli yeteneklerini daha ileri götürmek üzere pozisyonlandılar. Geniş çözüm portföyümüz ile kurumların ve devlet kuruluşlarının güvenlik açıklarını tanımlama ve giderme konusundaki ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılayan ilk şirketiz.” dedi.

Metasploit proje yöneticisi HD Moore şunları söyledi: “2003’den beri Metasploit projesi guvenlik hakkındaki bilgisini paylaşmaya ve üst düzey ürünler geliştirmeye odaklanmıştır. Bu satın alma ile birlikte proje, tahsis edilmiş kaynaklara sahip olacaktır. Proje daha hızlı ilerleyecek ve açık kod topluluğa daha kaliteli çözümleri sunmamızı sağlayacak.”

HD Moore ve diğer Metasploit proje üyeleri de Rapid7’ye katıldı. HD Moore, Rapid7’de CSO (Chief Security Officer) olarak çalışacak.

Metasploit projesi hakkında daha fazla bilgi için: http://www.metasploit.com

Rapid7 ve ürünleri hakkında bilgi almak için: http://www.rapid7.com

Endersys - Rapid7 Türkiye satış ortağı: http://www.endersys.com.tr

İlgili Yazılar

Linux Ağ Ve Sistem Güvenliği Değerlendirme Sınavı

honal

Bilgi Güvenliği Akademisi'nden Linux güvenlik bilgisini ölçmenize imkan verecek yeni bir sınav!

LASG(Linux Ağ Ve Sistem Güvenliği) testi temel seviyede Linux ağ ve sistem güvenliği bilgisini ölçme amaçlı hazırlanmış olup 30 sorudan oluşmaktadır.

Sorularda işletim sistemi olarak Red Hat Linux dağıtımı baz alınmış olmakla birlikte diğer dağıtımlara uyumluluk oranı %90′dır.

Sınava giriş için tıklayınız.

Netsec Güvenlik Bülteni: Sayı 30 – 18.07.2010

anonim

Netsec ağ ve bilgi güvenliği listesi üyeleri tarafından hazırlanan güvenlik bülteninin 30. sayısı çıktı.

Güvenlik Semineri ve Capture The Flag Yarışması

sundance

3-4 Mart günlerinde Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenecek Free Days kapsamında, Fazlamesai üyelerinden Emre Sağlam, Kıvılcım Hindistan ve EnderUnix'den Huzeyfe Önal'ın katılacağı bir seminer ve ardından da iki ayrı güne yayılmış güvenlik workshopları düzenlenecek.

Bunlara ek olarak da etkinlik süresince ödüllü bir "Capture The Flag" yarışmamız olacak. Web zayıflıkları, GNU/Linux işletim sistemi ve wireless konularındaki zayıflıkları olan sistemimize bakalım kim en kısa sürede ulaşacak.

Makyajsız siteler

barbar

Internetin haşarı çocuklarının yaptıkları yaramazlıkları takip edebileceğiniz bir site bu. İçeriğinde hangi grup kime kızmış, hıncını nasıl almış, kimleri selamlamış gibi konulara açıklık geliyor.
Sistem yöneticileri hangi sistem nasıl kırılmış log dosyalarından öğrenip, isterlerse önlem bile alabilirler.
defacement archives

OpenBSD Paket Süzgeci Türkçe Kullanım Kılavuzu

anonim

PF Tcp/Ip trafiğini süzme ve ağ adres dönüşümü (NAT) sağlayan bir OpenBSD sistemidir. Bu sistemin temel ayarları ile ilgili ilk türkçe doküman yayımlandı. Söz konusu belgeye bu adresten erişilebilir.