Güvenlik, Paranoya ve ICAT

0
FZ
Eğer bilgisayar kullanıyorsanız ve güvenlik kavramı size basit bir kelimeden daha fazlasını ifade ediyorsa o halde biraz sonra bahsedeceğim siteye bakmak zorundasınız!

ICAT Metabase isimli bu Internet sitesi en son 2 Ağustos 2001 tarihinde güncellenmiş olup bilgisayar yazılımları ve donanımları ile ilgili 2680 kadar "zayıf, saldırılabilir" noktanın çok detaylı ve spesifik kategorilendirilmiş bir veritabanını içeriyor.

Sitenin ana sayfasındaki detaylı arama ve filtreleme formuna deneme amaçlı Windows NT ile ilgili işletim sistemi seviyesinde 2001 yılında belirlenmiş zayıflıkları getir dediğim ve birkaç saniye sonra karşıma 12 kayıttan oluşan bir özet liste geldi. Her bir kaydın üzerine tıklayıp söz konusu problemin detaylarını ve olası çözümlerini öğrenebildim.

Ne gibi problemler? Mesela: Windows 2000 ve NT sistemlerdeki Dr. Watson programının default konfigürasyonu altında user.dmp göçme (crash dump) dosyası diske genel-okunabilir şeklinde yazılıyor ve böylece yerel bir kullanıcı sistemdeki hassas bilgilere ulaşabiliyor!

Veya: Windows MEdia Player'deki WMP ActiveX kontrolü uzaktan saldıran birinin Internet Explorer içinden JavaScript URLleri aracılığı ile komutlar çalıştırmasına izin veriyor ki bu da zaten 'Frame Domain Verification' zayıflığının bir varyantı.

Yukarıdaki iki basit örnek dahi sitenin detaycılığına işaret ediyor sanırım. Sadece Windows değil aynı zamanda UNIX sistemler için de benzer taramalar yapabilir ve bunları çok değişik kategorilere göre filtreleyebilirsiniz.

Hararetle tavsiye olunur!

İlgili Yazılar

Internet´in En Kara Günü!

sundance

6 Temmuz 2003 muhtemelen Internet'in en kara günlerinden biri olarak tarihe geçecek! Zira bugün, www.defacers-challenge.com, dünya çapında sistem kırıcıları 6,000'e yakın siteyi en kısa sürede kırmaya davet etti.

Eğer medya her zamanki gibi bu habere atlamasaydı, sonuç bu kadar feci olmayabilirdi. Bir delinin kuyuya attığı taş pekala da orada kalabilirdi.

Yarışmayı boykot edip, hakem site zone-h.org'a saldıranlar mı dersiniz, yoksa ünlü olma adına kırdıkları sitelerden haber veren yarışmacılar mı (ikisi de zone-h'a denial-of-service yapmış tamamen zıt sebeplerle :)) Kırılan sitlerin listesi haberde, özellikle Sapık Ferit tarafından re-hack edilmiş pcoyun.net'e dikkat :)))

Kernel'da yeni açık

e2e

Linux kernel'ında bulunan yeni bir açıktan faydalanılarak basit bir C programıyla kernel'ın kırılabilecegi ve bu açık sayesinde tüm sistemin kilitlenebileceği belirtiliyor

Bu güvenlik açığından 2.4.2x ve 2.6.x versiyonları; x86 ile x86_86 mimarileri etkileniyor.

İlk JPEG virüsü yayınlandı !

huseyin

Microsoft'un yayınladığı ve fazlamesai sitesinde haber olan açıkta GDI kütüphanelerinde sorun olduğu açıklanmıştı.
Hiç gecikmeden birisi Usenet'e exploit yolladı. Virüsü Pazar akşamı Easynews keşfetti. Virüs hakkında ve neler yaptığına dair bilgiye http://www.easynews.com/virus.html adresinden ulaşabilirsiniz.
Resmi görüntülediğinizde uzaktan yönetim yazılımı yükleyip(winvnc veya radmin) irc'ye bağlanıyor.
Kaynak:http://it.slashdot.org/it/04/09/27/2319222.shtml?tid=172&tid=218

FBI Güvenlik Birimine Yeni Başkan

sundance

Security Focus haberine göre FBI geçtiğimiz günlerde Milli Network Yapısı Koruma Merkezi`ne (NIPC) yeni bir başkan seçti...
Temel olarak ülke çıkarlarına yönelik network saldırılarını, hack denemelerini engellemekle görevli bölümün başına getirilen Ronald Dick, bir anlamda FBI`ın ikinci başı oluyor

Bizde mi ne oluyor ? Milli Ateş Duvarı projemiz var ya, daha ne olsun :)

Cehennem.Org´u Hatırlar Mısınız?

anonim

Aşağıda sadece konu başlıklarını ve ayrıntılı bilgiye ulaşabileceğiniz linkleri veriyorum, yorumsuz...

"İnternette şifre tuzağı
'www.cehennem.org', Türk internet kullanıcılarına e-posta yoluyla tuzak kurarak, şifrelerini alıyor. Kurban sayısı ve isimlerini yayınlayan sitenin, bu yolla 10 bine yakın internet kullanıcısının şifresini ele geçirdi.
"

"Cehennem.org'da terör bağlantısı
İnternet kullanıcılarına tuzak kurarak şifrelerini indiren cehennem.org'un kapatıldığı açıklandı. Bu açıklamayı, ABD'den gelen ve şifreleri ele geçirilenleri dehşete düşüren bir açıklama takip etti.
"