NSA Bizi Yiyor Mu?

0
experience
NSA'yı biliyoruz, söylenene gore hepimizi, her şeyimizi dinliyor bu keratalar.

Washington Post'ta 27 Ocak'ta yayımlanmış bir haber denk geldi. Habere burdan ulaşabilirsiniz.

Haberin özeti: Bush, NSA'yı ziyaret etmiş. Buraya kadar normal ama bu haberden ben NSA'nın pek de alengirli kulengirli sistemler kullanmadığına kanaat getirdim (bizi yiyor olmasınlar sakın?)
Arkaplandaki dev ekrana yansıtılan görüntüye dikkatle bakın.

Resme bir göz atın. Eminim sizin de dikkatinizi çekecektir. Bu kesinlikle Talisker Radar.

Tıpkı filmlerden fırlamış gibi değil mi?

İşin diğer bir ilginç tarafi koskoca (!) NSA'nın bir Internet sitesini referans alıp, devlet başkanlarının ziyareti esnasında tüm dünyanın görebileceği şekilde ekrana yansıtması.

Görüşler

0
xcorex
ahahah :) adamlar tırışkadan ibaret :P arkadaki görüntünün bi oyundan olmadığına şükretmeli :)
0
tongucyumruk
NSA tabii bizi yiyor fakat büyük ekrana web sitesi yansıtarak değil, web sitesi görüntüsünün önüne Bush ve takım arkadaşlarını montajlayarak...

Montajın hemen kendini belli ediyor olmasını geçiyorum, NSA gibi bir kuruluşun gerçekten binasının içini gösteren bir fotoğrafı gazetelere dağıtacağını mı düşünüyorsunuz?
0
experience
yedigimizden degil zaten. $upheli yakla$iyoruz.
bizi yiyor mu dememden kasit her $ey olabilir.
montaj da olur
patlatma da olur. (bkz: patlatma tor$in taban adidas)
bu arada editor haberimi turkce karakterlere cevirmi$
zahmet olmu$. (hmm. policy dedikleri bu olsa gerek)
0
FZ
bu arada editor haberimi turkce karakterlere cevirmi$ zahmet olmu$. (hmm. policy dedikleri bu olsa gerek)

Evet oldu. Şurayı kullanmayı deneseniz (ascii -- tr dönüşümü için): http://pisi.uludag.org.tr:8080/zemberek_web/
0
experience
ali$kanlik bi noktadan sonra.
hem bak zemberek de varmi$. zahmet olmaz artik. cok buyuk bir geli$me bu.
aferim.
0
loker
haberi okuyup "yok daha neler" diyordum ki, neyse bir aklı selim gelmiş yazmış diye içime su serpildi...

Böyle sazanları yemeye projeksiyon makinasına gerek yok ki, karagöz hacivat yeter :-p

0
robertosmix
Dünya Ticaret Merkezine 2 dev uçakla girdiklerinde de, bizler CIA bu kadar aptal mı, ABD gerçekten de bu kadar zavallı mı gibi sorular sormuştuk kendimize? Ama bu gün aslında öyle olmadığını ABD'nin nihayetinde İran'a kadar dayanmasıyla gördük. ABD süper güçtür.. onu hafife almayınız. Hafife almanızı istese bile. :)
0
ykarslioglu
Değerli kardeşim, ABD'yi hafife alan biri olarak bana ne yapmamı tavsiye buyurursunuz? ABD'yi hafife almayın diye tavsiyede bulunan biri olarak siz ne yapıyorsunuz (veya yaptınız)? Size bu büyük lafları söyleten ne tür bir tecrübe yaşadınız? Daha genel bir soru sorayım: Bugün İran ne yapmalı? Amerikalıları ülkelerine buyur mu etmeleri gerekiyor? Konumuzla ilgili bir soru sorayım: Bizler bu adamların bizi izlemelerine karşı tedbir alamayacak durumda mıyız? Cevabınız evet ise siz bu "big brother"ın elinden kurtulmak için neler yapıyorsunuz. Yada size zarar vermemeleri için onlarla ne tür bir anlaşmanız var? Daha önce Pardus hakkındaki yorumlarınızın üzerine (eğer onunla paralel olacaklarsa) bunlara vereceğiniz cevaplar eğlenceli olacak zannımca :-)
0
robertosmix
Hayır, cevap vermesem millet görmediğimi zannedecek. Neyse.

Değerli kardeşim, ABD'yi hafife alan biri olarak bana ne yapmamı tavsiye buyurursunuz?

Soruları sorarken takındığınız tavrı pek beğenmedim ama olsun. Her telden insana cevap veririm. Nihayetinde ben de daha başka bir teldenim. Herneyse. Sorunuza cevap olarak, size ABD'yi hafife almamanızı tavsiye ederim.

ABD'yi hafife almayın diye tavsiyede bulunan biri olarak siz ne yapıyorsunuz (veya yaptınız)?

Hiç birşey yapmıyorum. İşim olmaz zaten. Birşey yapmam mı gerekiyor?

Size bu büyük lafları söyleten ne tür bir tecrübe yaşadınız?

Bunlar büyük laflar değil. Tavsiyeler. ABD'de çeşitli konferanslar vasıtasıyla bir kaç kez bulundum, oradaki insanlarla tanıştım. Internette de ABD vatandaşlarının neler yaptığını görüyorum/görüyoruz, nedir yani?

Bugün İran ne yapmalı?

Şu anki politikasına devam etmeli. Kendilerini takdir ediyorum. Rakibini ciddiye alıp objektif davranarak, kanımca şu an ABD'yi köşeye sıkıştırmış durumdalar. Eğer ABD atağa geçerse tüm Dünyayı bu sefer çok daha ciddi bir şekilde karşısına almış olur, bu da uzun vadede ABD'ye çok pahalıya mal olacaktır, eğer atağa geçmezse de İran Ortadoğuda büyük bir prestij kazanmış olacak, bir çok ülke bundan gaz alıp ABD'ye daha büyük zorluklar çıkartacaktır.

Amerikalıları ülkelerine buyur mu etmeleri gerekiyor?

Nasıl yani?

Bizler bu adamların bizi izlemelerine karşı tedbir alamayacak durumda mıyız?

Tabii ki tedbir alabilecek durumdayız. Bunun için öncelikle onları iyi tetkik etmeliyiz şüphesiz. Tabii onlar derken sokaktaki ABD vatandaşını değil ABD askeri birliklerini vs. kastediyorum.

Daha önce Pardus hakkındaki yorumlarınızın üzerine (eğer onunla paralel olacaklarsa) bunlara vereceğiniz cevaplar eğlenceli olacak zannımca

Konuya vakıf olmadığınız halde nasıl da tanımadığınız birisini böyle kendi çapınızda makaraya alıyorsunuz, hayret ediyorum doğrusu. Ben Pardus'u ülkeme yakıştıramadığımdan orda burda bağırıp çağırıyorum. Pardus'un %90 ABD malı olduğunu bildiğimden bağırıp çağırıyorum. Linux çekirdeği, üzerindeki yazılımlar, KDE,Gnome vs. ABD yapımı. Sadece Çomar, Pisi vs. (topu topu 10-15 yazılım) İster açık kaynak kodlu olsunlar, ister olmasınlar ABD ürünü ABD ürünüdür. Rica ediyorum biraz araştırın bunları ve ondan sonra ithamda bulunun.

Ben ABD'nin hakimiyetinde olmayan işletim sistemleri geliştirebileceğimizi de biliyorum. Pardus ekibinin bunu yapabileceğini de biliyorum. Ama aynı zamanda bunu "yapmamalarını" da eleştiriyorum.

Siz arkadaşlarınıza Pardus'u tanıtırken, şüphesiz vatana hizmet ettiğinizi düşünüyorsunuz, iyi niyetlisiniz. Ama ben bir ABD malının başka bir ABD malı (Windows) ile giriştiği rekabete alet olduğunuzdan fazlasını görmüyorum.

Yıldırım bey, eğleniyormusunuz? Anlıyorum, hizmet ettiğiniz makamlar ve sıfatınız göz önüne alındığında bir vatanseverden fazlasını hakediyorsunuz, ancak vakıf olmadığınız konularda fikir yürüten insanları peşinen yargılamanız hiç de etik değil.
0
ykarslioglu
1- Görmeseniz üzülürdüm. 2- ABD'yi hafife alanlar da hiçbir şey yapmıyorlar. Sizin bir farkınız olmalı diye düşünmüştüm. 3- Yurtdışı görmüşlüğünüz olduğunu öğrendim 4- Nasıl "Nasıl yani?"? Soruyu mu anlamadınız, gündemi mi takip etmiyorsunuz? ABD süper güç değil miydi? 5- Pardus'a (Linux'ların hepsine) ABD üretimi olarak bakıyorsanız (yani sadece bu biçimde algılıyorsanız) konuşacak fazla birşey yok. 6- Siz benim hangi konuya ne kadar vakıf olduğumu hangi "vukufiyetinize" dayanarak biliyorsunuz? 7- Benim sizin hakkınızdaki yargım peşinen değil, daha önceki yazdıklarınızı dikkatle okuduktan sonra oluştu. İsmimi, ünvanımı ve hizmet ettiğim makamları (!?) bilen birisi olarak insanları peşinen yargılama alışkanlığımın olmadığını da en azından tahmin etmeniz gerekirdi. Sizin yazdıklarınıza dayanarak, insanlar benim "derin kamu görevlilerinden" biri olduğumu düşünmeye başladılar. Bkz: Bir aşağıda yorum yazan arkadaş- Düzeltme babından söyleyeyim: Tıp doktoruyum, patoloji uzmanıyım ve bir akademik pozisyonda öğretim üyesi olarak -benim muadillerimin yaptığı gibi- ülkeme hizmet ediyorum. Bilişim konularına ise sizin deyiminizle "yeterince vakıf" değilim. Bunun bir tartışma zinciri olarak uzayıp gitmesini istemediğimi ve bundan sonra yazacaklarınıza cevap vermeyeceğimi bilmenizi isterim. Saygılarımla...
0
FZ
Linux çekirdeği, üzerindeki yazılımlar, KDE,Gnome vs. ABD yapımı.

FZ kar maskesini takar, etrafı kolaçan eder ve ardından haykırır:

Kahrolsun Finlandiya'lı kodırlar, İngiliz emperyalist işbirlikçi hekırlar, Avustralyalı ve İspanyol programcı destekçileri ayrıca da çekik gözlü Japon yardakçıları! Alman kökenli masaüstü ortamlarına ve Meksikalı işbirlikçilerine geçit vermeyeceğiz! Kahrolsun Kanadalı şifreleme sistemleri ve Güney Afrikalı kurulum betikleri!

Koşarak uzaklaşan FZ ulusal assembler ve mikrokod projesine bulunduğu bu küçücük destekle göğsünü kabartarak karanlığa karışır.

Başka bir uzay-zaman koordinatında bıyıklı bir adamın sözleri yankılanır: Be consistent.
0
bahadirkandemir

BK, kar maskesini takar, sessizce FZ'nin kulağına fısıldar:

Stallman'ı unutmayalım. Mossad casusu olduğunu biliyoruz. Ateist olduğunu söylüyor ama biz yemeyiz. GPL sayesinde kodlarımıza kadar girdiler, ruhumuza işlediler.

0
robertosmix
Savaş lordu Wu ortalıkta kar maskeleriyle hoplayıp zıplayanları sessizce bir süre izledi, dinledi..

Sonra arkasını dönüp kafasını sallaya sallaya yürümeye başladı..

Sordu kendi kendisine... "Acaba gözlüğünü çıkartmadan kar maskesini kafasına geçirmeye çalışan şu çocuk... hayal etmekten fazlasını yapamaz mı?"

Devam etti... "Belki de çevirimlerini 'okumuyor'dur ?" (Bkz: Programlamanın Taosu)

Söylenerek yoluna devam etti.. "Larry Wall ha??? Vah vah vah...."


0
bahadirkandemir

Hayranınızım

0
FZ
Hayır! Ben daha çok hayranıyım onun, çık aradan! Giremezsin aramıza! robertOSMIX ile mutlu, mesuth ve bahtiyar bir mizah krallığı kuracağızdır. ABD işletim sistemlerinin yeri olmayacaktır cennetimizde ve utandım kendimden adeta. Zavallıyımdır ben Larry Wall filan da kim oluyor ki. Peh! ABD menşeli. Perl filan ne ki. Kahrolsun ABD çıkışlı, dış mihraklı işletim sistemi kullananlar.

Kendimi cezalandırmaya gideceğimdir şimdi kendi 'çevirimlerimi' okumadığım için. Ağzıma biber sürüp döngü kullanmadan 'ben kötü bir çocuğum' cümlesini ulusal bir mikroişlemci kullanan bir bilgisayarda, ulusal assembler aracılığı ile yazdıracağımdır. Güleceğimdir ağlanacak halime.
0
darkhunter
Ve film burada kopar...
0
robertosmix
Tamam, peki, görürsem söylerim.
0
koraypeksayar
Kısaca:
Elbette "yiyor" aynen "bizim NSA"lerin de bizi yediği gibi.

Uzunca:
ABD'nin istediği korkutmak. Bkz. Micheal Moore. Bay Moore'un savunduğu bu tezi %90 kanıtlanır buluyorum.

Ya da diğer lisanla elinde olmayanı elindeymiş gibi göstermek. Bkz. M$...

"Bizim NSA" de yine aynı doğrultuda iş başında

Bir kitap tavsiye edeyim. "The Cluetrain Manifesto". Kitap genelde iş dünyası ve müşteriden bahsediyor ama konu hükümet-vatandaş'a da kolayca uyarlanabilir.

Son olarak:
NSA herkesi çoktandır yiyor. Bizim NSA'ler de... Sonuncu kez kısaca; korkun ve korkutun. Kazanan siz olursunuz :)

Not 1: Bence "Echelon" da bir aldatmaca. İzleme izniyle izlemeden ibaret.

Not 2: Rahatsız oldum... Maalesef "bizim NSA"lerden birini burada sezdim. Kamu görevlisi olduğu izlenimi bırakan arkadaşın yorumları da "korkutma" ve "akıl karıştırma" içerikli... Daha açıklayıcı olmasını isterdim.
0
o_ozardic
Bush'un NSA ziyareti, Fyodor'un Nmap sitesine de haber olmuş, arkadaki ekranda Nmap ile ilgili bilgileri de görebiliyorsunuz. Tabii insecure.org'daki haberde NSA'in kendilerini yiyip yemediği tartışılmamış :) Bir de alternatif haber resmi var şu adreste: NSA'in Popup'la imtihanı
0
astronash
Arkadaslar bilmiyorum dikkatinizi çektimi? Bush tam olarak karsısındaki adama bakmıyor. biraz daha kameraya yakın bi yere bakıyor. bu montaj yani...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansı

onal

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansları- Türkiye’de eksikliği hissedilen ürün/teknoloji bağımsız güvenlik anlayışına katkı amacıyla düşünülmüş bir etkinlik serisidir.

IstSec etkinliklerinde konusunda uzman kişiler tarafından yapılacak uygulamalı sunumlar eşliğinde katılımcılar merak ettiği konulara cevap bulmakla kalmayıp uygulamalı olarak görebilecekler.

Yılda iki kere yapılması planlanan IstSec etkinliklerinin ilki Microsoft, RSA ve ADEO’nun sponsorluğunda Microsoft Türkiye ofisinde yapılacaktır.

Greasemonkey Güvenlik Açığı

butch

Oldukça ilgi gören Firefox eklentilerinden biri olan Greasemonkey'in geliştiricileri tarafından yapılan açıklamaya göre, eklentide kullanıcıların bilgisayarlarında bulunan verilere erişim sağlayan önemli bir güvenlik açığı bulunuyor. Greasemonkey kullanıcılarının eklentiyi kaldırmaları şiddetle öneriliyor. Detaylar için eweek.com ve mozdev.org.

iPhone Hediyeli Hacking Yarışması!

anonim

IstSec ‘09 – İstanbul Bilgi Güvenliği Konferansı’nın ikinci günü yapılacak Capture The Flag yarışmasına katılarak son model bir iPhone(iPhone 3Gs) kazanma şansı elde edebilirsiniz.

CTF yarışması gerçek hayatta sistem adminleri, network adminleri ve güvenlik adminlerinin yaptığı hataları simüle eden bir yarışmadır ve toplam 11 adımdan oluşmaktadır.

Big Brother Is Watching You

metalyric

Uyarı: Aşağıdaki haberin yazarı, daha sonra "haberdeki bilgisayara el konulduğunun gözünden kaçtığını" belirterek haberin geri çekilmesini talep etmiştir. Malesef bu habere yorum yapan okurlarımıza olan sorumluluğumuz yüzünden böyle bir şey yapamıyoruz. Lütfen haberi bunun bilinciyle okuyun.

CAPTCHA'ların sonu!

tongucyumruk

Sanıyorum hepimiz CAPTCHA denen şeyi ve ne kadar sinir bozucu olduğunu biliriz. OCR sistemlerinin tanıyamaması için iyice bozulan bu yazılar aynı zamanda bizim gözlerimizi de olağan dışı şekillere sokarlar. Ne varki bir yandan da spam-bot olarak anılan ve başta forumlar olmak üzere birçok yerde otomatize edilmiş halde reklam yayınlayan yazılımlardan korunmak için de en başarılı yol CAPTCHA kullanmak. Yani, en azından şu ana kadar öyleydi...