Oyun mu oynamak istiyorsun?: Auditor Security Collection

0
darkhunter
Auditor, Knoppix temelli bir live-cd. Buraya kadar her şey normal değil mi? Peki, size bu saatli bombanın içinde neler olduğunu yazana kadar bekleyin :)
Foot-printing, analysis, scanning, wireless, brute-forcing, cracking araçları ile doldurulmuş bu dağıtım fazlasıyla iyi konfigüre edilmiş, saat gibi çalışan ve TV kumandası kullanmak kadar kolay kullanıma sahip, "script-kiddie" aracı.

300'e yakın güvenlik uygulaması ve 64 milyon girişi olan bir word-list ile gelen bu dağıtım, güvenlik uzmanları tarafından kesinlikle incelenmeli diyerek sosyal sorumluluğumu yerine getiriyorum :)

Zira iş yerimdeki yerel ağa (Cross-Over + Wireless - W2K) "tatbikat" tadında saldırdım sonuçlar patronu Linux kullanmaya ikna etti :-) Agresif bir pazarlama politikası izlediğim için aldığım "Aferin!"de cabası :p

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
"Auditor-(Knoppix)", "WHAX-(Slax)" , "PHLAK-(Morphix)", "NavyOS-(Gentoo)" gibi CD den boot edip makinanızı bir savaş aracı haline getiren bu boot cdlere dikkat etmek gerekli en tehlikelileri WHAX zire iinde tüm exploitlerin ve bu exploitlerin nasıl kulanıcalığını anlatan bir araç bulunmakta. İnternette bu araçların nasıl kullanılacağıda artık yazı ile değil video ile desteklenerek ayrıntılı bir şekilde açıklanıyor. Sistem yöneticilerin dikkatine!
0
desenturk
evet o videolardan birini izlemiştim, yaklaşık 15 dakika içerisinde auditor ile kablosuz network ağı nasıl kırıldığı gösterilmiş, ağdaki makinalarda ne olup bittiği öğrenilmişti...
0
zekeriya_akyildiz
sadece o değil Nasıl DoS-DDoS attack yapılır? exploitlerden yaralanılarak sisteme nasıl girilir? Ağ dinlenerek Passworler nasıl çalınır? gibi vidyolarda mevcut! Wriless ağları kırmak artık çocuk oyuncağı!
0
ttk
Adres ve bilgi için teşekkürler.
Kendi makinalarımızı test için oldukça işe yarar sanırım bu tip bir araç.
Yine de sorayım, bununla kafamızı gözümüzü yarmayız değil mi ?? :)
0
darkhunter
Rica ederim.

Bir konuyu netleştirmekte fayda var, bu dağıtım test amacıyla değil, aksiyon amacıyla oluşturulan programlara haiz genellikle. Bu yüzden sisteminizi test etmek için doğrudan tavsiye edilebilecek bir yol olduğunu düşünmüyorum. Zira örneğin exploit tarayıcıların bazılarının sisteme hasar verme olasılığı her zaman söz konu. Yada ağ araçları, ağa girmek için geçtiğiniz kapıyı belirginleştirmeniz ve eskiye oranla daha savunmasız hale getirmeniz olası.

Kısacası, dikkatli olmakta fayda var...
0
ttk
Uyarıları dikkate alacağım.
Ama kurcalamadan da duramam :)
0
Soulblighter
http://eks0.free.fr/whax-demos

bu adreste bazı Whax sunumları mevcut
0
sleytr
Whax ve Auditor dağıtımları, BackTrack adı altında birleşeceklermiş..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Script Kiddie ve Ötesi - Yeraltı Kültürüne Bir Bakış

FZ

AHBL güvenlik yöneticisi Andrew D. Kirch pek çok ``script kiddie´´ grubuna sızmış ve deneyimlerini Newsforge sitesi ile bir IRC röportajı şeklinde paylaşmış. Ele alınan konular arasında DDoS saldırılarını koordine etme konusunda yeni trendlerden tutun, büyük şirketlerin telekonferanslarını bloke etmeye kadar pek çok şey var.

İşte röportajdan bazı önemli alıntılar:

- Bu çocuklar sokak çetesi ile mafya karışımı bir organizasyona benzer şekilde organize oluyorlar. Yani arkadaşımın arkadaşı ilkesi.

- Bunların çoğu MyDoom´dan sonra ortaya çıktı. EMP bir süredir ortalıkta idi ancak ADP, SLiM (ki bu kişi geçenlerde NSA ve NIPC web sitelerinin yanısıra Beyaz Saray posta sunucularına da saldırdı) ve izm 10.000 bilgisayarlık ``DoSnet´´leri (açıkları bulunan sunucu listeleri, bu sunucular daha sonra DDoS saldırılarında kullanılabiliyorlar) 500$ gibi çok cüzi bir fiyata satın aldılar. DCOM bir NT açığı olduğu için -- 2000 ve XP´yi de etkiliyordu -- tüm bu makinalar IP paketlerinin tahrifatında (spoofing) kullanılabiliyor.

Big TTNet is watching you!

tongucyumruk

Easynews kullananlar bilirler login olduğunuz zaman girdiğiniz ip bilgisi karşınıza çıkar. Bende siteye günlük ziyaretimi gerçekleştirdiğim sırada bir baktım yazan IP 195 ile başlayan bir kablonet IP'si değil 212.156 ile başlayan bir ttnet IP'si. Bağlantıda da "Via: 1.1 ttnet-cache..." yazıyor. Bunun üzerine önce Interaktif'teki yetkilileri aradım ve TTNet'in transparent proxy kurup kurmadığını sordum. Aldığım cevap böyle birşeyden haberlerinin olmadığı şeklindeydi. Beni TTNet'e yönlendirdiler onlarla yaptığım görüşmede ise bant genişliğinden daha iyi faydalanmak amacıyla Transparent Proxy uygulamasının denendiğini öğrendim. Kısa süre içinde tam uygulamaya geçilmesini planlıyorlarmış. Kendilerine bağlantıların takip edilmesi hakkındaki endişelerimi ilettiğimde ise böyle birşeyin kesinlikle olmadığı cevabını aldıysam da bunun pek içimi rahatlattığını söyleyemem...

GMAIL güvenlik açığı

mos

Anet haber sunucusu, son_dakika ve internet.guvenlik gruplarına bu akşam yollanan habere göre İsrail web sitesi Nana, Google'ın beta aşamasındaki eletronik posta hesabı Gmail'in çok önemli bir güvenlik sorununa sahip olduğunu açıkladı. Buna göre yalnızca kullanıcı ismi ile, herhangi bir şifre gerektirmeden bir Gmail hesabını tam yetkiyle ele geçirmek mümkün.

Code:Red Konusunda birkaç tecrübe

bonzo

Selamlar,
Buralarda yeniyim bu nedenle yapısını bilemiyorum. Yazdıklarım basit gelebilir veya dili garip, bu nedenle baştan özür diliyorum. Sizlerle Code Red ya da aramızda verdiğimiz isimle Kudret ile geçirdiğim bir hafta sonunda bulduğum asıl olmayan çözümü paylaşmak istedim.

Tehdit ve Cesaret

FZ

Mine G. Kırıkkanat'ın 27 Ekim 2001 tarihli (Cumartesi) yazısından alıntıdır (yorumsuz):

... Suç duyurusunda bulunduğumuz ölüm tehditlerinden biri, İBDA-C imzalıydı ve İhlas Holding kuruluşu ihlas.net.tr'nin bir abonesinden geldiği tespit edildi. Adam bulundu, sorgulandı ve önce DGM, halen İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Ancak başından beri suçu reddediyor ve kişisel Internet şifresini ihlas.net.tr'den edinen başka birisinin onun adresiyle tehdit göndermiş olması ihtimali var.