Oyun mu oynamak istiyorsun?: Auditor Security Collection

0
darkhunter
Auditor, Knoppix temelli bir live-cd. Buraya kadar her şey normal değil mi? Peki, size bu saatli bombanın içinde neler olduğunu yazana kadar bekleyin :)
Foot-printing, analysis, scanning, wireless, brute-forcing, cracking araçları ile doldurulmuş bu dağıtım fazlasıyla iyi konfigüre edilmiş, saat gibi çalışan ve TV kumandası kullanmak kadar kolay kullanıma sahip, "script-kiddie" aracı.

300'e yakın güvenlik uygulaması ve 64 milyon girişi olan bir word-list ile gelen bu dağıtım, güvenlik uzmanları tarafından kesinlikle incelenmeli diyerek sosyal sorumluluğumu yerine getiriyorum :)

Zira iş yerimdeki yerel ağa (Cross-Over + Wireless - W2K) "tatbikat" tadında saldırdım sonuçlar patronu Linux kullanmaya ikna etti :-) Agresif bir pazarlama politikası izlediğim için aldığım "Aferin!"de cabası :p

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
"Auditor-(Knoppix)", "WHAX-(Slax)" , "PHLAK-(Morphix)", "NavyOS-(Gentoo)" gibi CD den boot edip makinanızı bir savaş aracı haline getiren bu boot cdlere dikkat etmek gerekli en tehlikelileri WHAX zire iinde tüm exploitlerin ve bu exploitlerin nasıl kulanıcalığını anlatan bir araç bulunmakta. İnternette bu araçların nasıl kullanılacağıda artık yazı ile değil video ile desteklenerek ayrıntılı bir şekilde açıklanıyor. Sistem yöneticilerin dikkatine!
0
desenturk
evet o videolardan birini izlemiştim, yaklaşık 15 dakika içerisinde auditor ile kablosuz network ağı nasıl kırıldığı gösterilmiş, ağdaki makinalarda ne olup bittiği öğrenilmişti...
0
zekeriya_akyildiz
sadece o değil Nasıl DoS-DDoS attack yapılır? exploitlerden yaralanılarak sisteme nasıl girilir? Ağ dinlenerek Passworler nasıl çalınır? gibi vidyolarda mevcut! Wriless ağları kırmak artık çocuk oyuncağı!
0
ttk
Adres ve bilgi için teşekkürler.
Kendi makinalarımızı test için oldukça işe yarar sanırım bu tip bir araç.
Yine de sorayım, bununla kafamızı gözümüzü yarmayız değil mi ?? :)
0
darkhunter
Rica ederim.

Bir konuyu netleştirmekte fayda var, bu dağıtım test amacıyla değil, aksiyon amacıyla oluşturulan programlara haiz genellikle. Bu yüzden sisteminizi test etmek için doğrudan tavsiye edilebilecek bir yol olduğunu düşünmüyorum. Zira örneğin exploit tarayıcıların bazılarının sisteme hasar verme olasılığı her zaman söz konu. Yada ağ araçları, ağa girmek için geçtiğiniz kapıyı belirginleştirmeniz ve eskiye oranla daha savunmasız hale getirmeniz olası.

Kısacası, dikkatli olmakta fayda var...
0
ttk
Uyarıları dikkate alacağım.
Ama kurcalamadan da duramam :)
0
Soulblighter
http://eks0.free.fr/whax-demos

bu adreste bazı Whax sunumları mevcut
0
sleytr
Whax ve Auditor dağıtımları, BackTrack adı altında birleşeceklermiş..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Telekom´u da hack´lediler

anonim

www.ttrehber.gov.tr Digital-Angels tarafından hacklendi.
Digital-angels grubu, www.ttrehber.gov.tr`nin yerine konulan sayfada web adreslerini yazmışlar, ki bu da dikkatsizlik olarak algılanabilir, belki whois bilgisinden geçerli bir isim çıkmaz ama ödeme şeklinden kredi kartı yada banka havalesi araştırması sonucu o arkadaşları yakında mahkemede görebiliriz.

www.ttrehber.gov.tr`nin değişmiş halinin görüntüsü için:
http://users.vr9.com/digitalangels/telekom.jpg


Editörün notu: www.ttrehber.gov.tr adresi, saldırıdan kısa süre sonra kurtarıldı, bizim farkedebildiğimiz, site sadece birkaç saat kadar kapalı kaldı.

Açık Sistemler ve Güvenlik - 1

FZ

"Güvenlik bir ürün değil süreç meselesidir." Bruce Schneier

Neden Güvenlik?

Sevgilinize yazdığınız özel(!) bir e-posta başkaları tarafından kolayca okunabilse kendinizi nasıl hissederdiniz? Ya da bir ihale için hazırladığınız elektronik belgelerle ilgili tüm detaylar rakipleriniz tarafından bir güzel okunsa? Olay yaratacak haberinizdeki en kritik ve gizli noktalar sizinle rekabet eden birileri tarafından kolayca ele geçirilirse ve kendi imzaları ile yayınlansa nasıl bir ruh hali içinde olursunuz?

Web Güvenliği E-Dergi

anonim

İlk sayısı Ağustos 2009`da yayımlanan Web Güvenlik Topluluğu (WGT) E-Dergi projesi ile web güvenliği bilincinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Periyodik yayınlanacak dergide, uzmanlar tarafından birbirinden farklı konular kaleme alınırken, web/yazılım güvenliğinde güncel konuların ve teknolojilerin takibinin sağlanması da hedefleniyor.

Açık Kaynak Polis Bilişimi Sempozyumu´nda

dfisek

Emniyet Genel Müdürlügü tarafından bu yıl ilki Ankara'da düzenlenen Polis Bilişimi Sempozyumu'nun ikinci ve son gününe Linux Kullanıcıları Derneği, açık kaynak ve getirdiği güvenlik modelinin anlatacağı 20 dakikalık bir sunum ile katılıyor.

Bellua Cyber Security Asya 2005 Belgeleri

anonim

21-24 Mart tarihleri arasında Endonezya'da yapılan "Bellua Cyber Security Asya 2005" konferansına ait sunum ve bildirilere buradan erişilebilir. Çok çeşitli bir yelpezade yer alan sunumlar güvenliğe ilgi duyan herkese hitap ediyor.