Oyun mu oynamak istiyorsun?: Auditor Security Collection

0
darkhunter
Auditor, Knoppix temelli bir live-cd. Buraya kadar her şey normal değil mi? Peki, size bu saatli bombanın içinde neler olduğunu yazana kadar bekleyin :)
Foot-printing, analysis, scanning, wireless, brute-forcing, cracking araçları ile doldurulmuş bu dağıtım fazlasıyla iyi konfigüre edilmiş, saat gibi çalışan ve TV kumandası kullanmak kadar kolay kullanıma sahip, "script-kiddie" aracı.

300'e yakın güvenlik uygulaması ve 64 milyon girişi olan bir word-list ile gelen bu dağıtım, güvenlik uzmanları tarafından kesinlikle incelenmeli diyerek sosyal sorumluluğumu yerine getiriyorum :)

Zira iş yerimdeki yerel ağa (Cross-Over + Wireless - W2K) "tatbikat" tadında saldırdım sonuçlar patronu Linux kullanmaya ikna etti :-) Agresif bir pazarlama politikası izlediğim için aldığım "Aferin!"de cabası :p

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
"Auditor-(Knoppix)", "WHAX-(Slax)" , "PHLAK-(Morphix)", "NavyOS-(Gentoo)" gibi CD den boot edip makinanızı bir savaş aracı haline getiren bu boot cdlere dikkat etmek gerekli en tehlikelileri WHAX zire iinde tüm exploitlerin ve bu exploitlerin nasıl kulanıcalığını anlatan bir araç bulunmakta. İnternette bu araçların nasıl kullanılacağıda artık yazı ile değil video ile desteklenerek ayrıntılı bir şekilde açıklanıyor. Sistem yöneticilerin dikkatine!
0
desenturk
evet o videolardan birini izlemiştim, yaklaşık 15 dakika içerisinde auditor ile kablosuz network ağı nasıl kırıldığı gösterilmiş, ağdaki makinalarda ne olup bittiği öğrenilmişti...
0
zekeriya_akyildiz
sadece o değil Nasıl DoS-DDoS attack yapılır? exploitlerden yaralanılarak sisteme nasıl girilir? Ağ dinlenerek Passworler nasıl çalınır? gibi vidyolarda mevcut! Wriless ağları kırmak artık çocuk oyuncağı!
0
ttk
Adres ve bilgi için teşekkürler.
Kendi makinalarımızı test için oldukça işe yarar sanırım bu tip bir araç.
Yine de sorayım, bununla kafamızı gözümüzü yarmayız değil mi ?? :)
0
darkhunter
Rica ederim.

Bir konuyu netleştirmekte fayda var, bu dağıtım test amacıyla değil, aksiyon amacıyla oluşturulan programlara haiz genellikle. Bu yüzden sisteminizi test etmek için doğrudan tavsiye edilebilecek bir yol olduğunu düşünmüyorum. Zira örneğin exploit tarayıcıların bazılarının sisteme hasar verme olasılığı her zaman söz konu. Yada ağ araçları, ağa girmek için geçtiğiniz kapıyı belirginleştirmeniz ve eskiye oranla daha savunmasız hale getirmeniz olası.

Kısacası, dikkatli olmakta fayda var...
0
ttk
Uyarıları dikkate alacağım.
Ama kurcalamadan da duramam :)
0
Soulblighter
http://eks0.free.fr/whax-demos

bu adreste bazı Whax sunumları mevcut
0
sleytr
Whax ve Auditor dağıtımları, BackTrack adı altında birleşeceklermiş..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Crack aracı olarak Google

sundance

Google'a gidip, allinurl:wwwboard/passwd.txt arattırırsanız, size çok kullanılan bir forum programı olan wwwboard sitelerinin admin isimleri ve DES ile kodlanmış (Jack the Nipper ile çözülebilecek) şifrelerini bulabilirsiniz.

Bu ve bunun gibi başka Google incelikleri için bu makaleyi okuyabilirsiniz.

Opera 7.53 ve öncesi versiyonlarda güvenlik açıkları tesbit edildi

ttk

Opera web tarayıcısının 7.53 ve öncesi versiyonlarında, Linux, Mac ve Windows platformlarında tehlikeli güvenlik açıkları tesbit edildi.

Kullanıcının makinasındaki dosya ve klasörlere okuma hakkı ile erişim, Opera ile alınmış maillerine erişim, kullanıcıya ait cookie'lerin çalınabilmesi, adres yanıltması ve kullanıcının daha önce girdiği adreslerin tesbit edilebilmesi bu açıklardan bazıları imiş. Açığı tesbit edenler ilgili yerleri bilgilendirmişler ve Opera web tarayıcısının açıkları giderilmiş 7.54 numaralı versiyonu indirilmek üzere sitesine konulmuş. Bu programı tercih edenlerin yeni versiyonu indirmeleri faydalarına olacaktır.

Orijinal haber için adres : http://www.net-security.org/vuln.php?id=3625

Darik´s Boot and Nuke İle Makinanızı Uçurun!

FZ

Şirketinizde 50 tane eski makina var ve bunları satışa çıkardınız. Gayet güzel. Peki ya personelinizin kullanmış olduğu bu makinalardaki eski bilgiler? Formatlamış olmanız yeterli mi? Internet'te küçük bir araştırma size birkaç kez formatlanmış ve farklı işletim sistemleri yüklenmiş makinalardan bile pek çok verinin sökülüp alınabileceğini gösterecektir. Daha birkaç ay önce bir açık artırmada elden çıkarılan pek çok bilgisayardaki eski bilgiler, parolalar, kişisel ve özel bilgilerin kolayca elde edilebileceği görülmüştü. GNU/Linux camiası bunun için pratik ve hızlı bir çözüm geliştirmiş: DBAN

Hacker`lar İşe Alınır mı?

FZ

Yukarıdaki sorunun cevabı nedir diye düşündünüz mü bilmiyorum ama benim cevabım "alınmalıdırlar, tabii haklarında gerekli araştırmalar ve testler yapıldıktan sonra" şeklindeydi.

Bugün okuduğum bir haberde ise yakın zamanda yapılmış bir araştırmaya göre şirket yöneticilerinin görüşlerinin bu konuda olumsuz olduğu anlatılıyor.

Hackerlar işe alınır mı? haberindeki sonuçların ilginç olan kısmı ise genel eğilimin hackerları tam zamanlı şirket elemanı olarak değil de daha çok aralıklarla başvurulacak bir tür danışman statüsünde yönünde olması.

Paranoyaklar için Linux: Tinfoil Hat

sundance

Bilgisayarınızda herhangibir şifre girerken rahatsız mı oluyorsunuz ? Bir başkasının bilgisayarına oturduğunuz zaman ilk onbeş dakika herhangibir keylogger var mı diye aramakla mı geçiyor ? PGP kullanmadığınız her e-mailin bir gün size soruşturma diye döneceğinden mi korkuyorsunuz ?

İşte sizin gibi normal vatandaşlar için bir Linux dağıtım Tinfoil Hat
Herhangibir keylogger kullanılmaması, PGP integrasyonu, şifrelerin ekrandan seçerek girilmesinden tutun da anti-tempest ekran renkleri ile herhangibir dijital kamera ile ekranın fotoğrafının bile çekilememesini sağlayan bir dağıtım... FZ, söz senin ;)