100.000 $ isteyen

0
anonim
$100.000`lık Hacking Yarışması.Korea Digital Works`un düzenlediği yarışma`da firmanın güvenlik programı olan WOKS tarafından korunan servera ilk erişim hakkı kazanan ve ismini sitenin index`ine yazan Hacker`a tam $100.000 ödül verilecek.
Yarışmanın amacı KDWorks`un ürünü olan World OK Security`nin (WOKS) ne kadar güvenli olduğunu dünyaya kanıtlamak. Yarışmaya katılmak için www.woksdome.org adresine giderek kayıt yaptırmak gerekiyor. Kayıt yaptırırken isim, e-mail adresi ve kimlik numarası yada pasaport numarası gibi bilgilerinizi vermeniz gerekiyor.

Eger hacking yarışmasını kimse kazanamazsa firma en iyi tekniği kullanan 5 yarışmacıya $10.000 verecek.

Yarışmacılar kurallarada uymak zorunda. Kurallardan bazıları; yarışmacılar sistemi kapatmamalı, diğer yarışmacıları etkileyecek bir şey yapmamalı, DOS saldırıları ile sisteme aşırı yükleme yapmamalı gibi. Kuralların tamamını yarışma sitesinden okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
FZ
Bakalım ICQ numarasını ele geçirmekle, başkasının Hotmail e-maillerini okumakla caka satan arkadaşlar 100.000$ kazanabilecekler mi? ;-) Kore'liler hodri meydan demiş...
0
anonim
tabi canim kesin yaparlar ;)
neden olmasin ha mail hacklemissin
ha ozellikle hacker'lara karsi korunan bir server'i hacklemissin
galiba unuttunuz burasi turkiye
0
anonim
aaa kırmayın canım çocukların hevesini. hem kızdırmayın bakayım, sonra sizinde icq numaranızı çalıp mailinizi hack ederler haaa. O zaman görürsünüz gününüzü...
0
anonim
sanmiyorum hackliycek kimse olcagini. bu arada haber cehennem.com dan
0
HoLY
Bugün aldigim bi mail e göre hackersrus tarafindan server hacklenmiş.Ayrindılı bilgide vardi kullanilan teknik hakkinda,Adamlar iyi para gödürdü helal olsun valla:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Distributed Denial of Service´a (dDoS) karşı nasıl bakakalınır?

conan

Steve Gibson, Gibson Araştırma merkezinin güvenlikten sorumlu elemanı(Soyadından çıkardığım kadarıyla da kurucusu olabilir), sayfasında 4 Mayıs 2001 günü grc.com sitelerine yaşadıkları dDoS saldırısını en ince ayrıntılarına kadar anlatmış. Bir sistem yöneticisi ve saldırıyı an an yaşayan `güvenlik görevlisi`nin bakış açısından saldırıyı bu linkten okuyabilirsiniz. Bence alınacak ilginç dersler var. Aynı yazıyı pdf formatında da indirebilirsiniz.

Ayrıca Steve'in hackerlara karşı yazdığı açık mektubu da okumanızı tavsiye ederim :)

JPEG lerde Virüs

redogre

Evet maalesef sonunda bu da yapıldı. McAfee sitesinde ki haberde yeni bulunan Perrun adlı virüsün jpeg uzantılı resim dosyalarını kullanarak bulaştığını yazıyor. Virüsün bulaşması için makinaya extractor'ının da bulaşmış olması gerekiyor. Ama bu olduktan sonra virüs tüm jpeglere bulaşıp yayılıyor.Perrun zararı olmayan bir virüs ama yakında takipçilerinin nasıl olabileceğini herkes tahmin edebilir herhalde.

Sevgili futursuz yazarınız Redogre de, 3 hafta önce ilk defa kurduğu Outlook Express programından açtığı bir jpeg ile Klez sahibi olmuştu. Artık resim dosyalarıda güvensiz olduğuna göre benim gibi rahat insanların da virüs korumasız günleri sona erdi galiba....

Bilgisayar Korsanlarına Beş Yıla Kadar Hapis Cezası

FZ

Adalet Bakanlığı'nın bilişim suçlarına ilişkin hazırladığı kanun tasarısında, bilgisayar korsanlarına 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve adli para cezası verilmesi öngörülüyor. Bakanlık, "Bilişim Ağı Hizmetlerinin Düzenlenmesi ve Bilişim Suçları Hakkında Kanun Tasarısı"nı görüşlerini almak üzere diğer Bakanlıklar ve bakanlıklara bağlı kuruluşlar ile yüksek mahkemeler, üniversiteler, barolar, adli tıp, noterlik, bankalar, adli komisyon başkanlıklarının aralarında bulunduğu 100'den fazla kurum ve kuruluşa gönderdi. Bakanlık, söz konusu kurum ve kuruluşların görüşleri doğrultusunda değişik yaparak tasarıya son şeklini verecek.

Tasarıya göre, bilgisayar korsanlarına 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve adli para cezası da öngörülüyor. Buna göre, bir bilişim ağı aracılığıyla; bilişim sisteminde bulunan verileri veya programları hukuka aykırı olarak bozan, silen, değiştiren, yok eden, erişilmez kılan veya sisteme veri veya program yerleştiren, ekleyen, veri veya programlara zarar veren kişi, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve adlî para cezası alacak.

SQL Server 7.0 için yazılmış WORM yakalandı

FZ

Sistem yöneticisi (sa user) için parola tanımlanmamış SQL Server 7.0 veritabanı sunucu sistemine sızabilen bir worm yazılımı (kurtçuk) yakalandı.

Sisteme girebildikten sonra iki Truva atı (Trojan horse) programını sisteme yerleştiren worm yazılımı bu şekilde kontrolü worm yaratıcısına aktarmaya çalışıyor.

Cehennem.Org´u Hatırlar Mısınız?

anonim

Aşağıda sadece konu başlıklarını ve ayrıntılı bilgiye ulaşabileceğiniz linkleri veriyorum, yorumsuz...

"İnternette şifre tuzağı
'www.cehennem.org', Türk internet kullanıcılarına e-posta yoluyla tuzak kurarak, şifrelerini alıyor. Kurban sayısı ve isimlerini yayınlayan sitenin, bu yolla 10 bine yakın internet kullanıcısının şifresini ele geçirdi.
"

"Cehennem.org'da terör bağlantısı
İnternet kullanıcılarına tuzak kurarak şifrelerini indiren cehennem.org'un kapatıldığı açıklandı. Bu açıklamayı, ABD'den gelen ve şifreleri ele geçirilenleri dehşete düşüren bir açıklama takip etti.
"