100.000 $ isteyen

0
anonim
$100.000`lık Hacking Yarışması.Korea Digital Works`un düzenlediği yarışma`da firmanın güvenlik programı olan WOKS tarafından korunan servera ilk erişim hakkı kazanan ve ismini sitenin index`ine yazan Hacker`a tam $100.000 ödül verilecek.
Yarışmanın amacı KDWorks`un ürünü olan World OK Security`nin (WOKS) ne kadar güvenli olduğunu dünyaya kanıtlamak. Yarışmaya katılmak için www.woksdome.org adresine giderek kayıt yaptırmak gerekiyor. Kayıt yaptırırken isim, e-mail adresi ve kimlik numarası yada pasaport numarası gibi bilgilerinizi vermeniz gerekiyor.

Eger hacking yarışmasını kimse kazanamazsa firma en iyi tekniği kullanan 5 yarışmacıya $10.000 verecek.

Yarışmacılar kurallarada uymak zorunda. Kurallardan bazıları; yarışmacılar sistemi kapatmamalı, diğer yarışmacıları etkileyecek bir şey yapmamalı, DOS saldırıları ile sisteme aşırı yükleme yapmamalı gibi. Kuralların tamamını yarışma sitesinden okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
FZ
Bakalım ICQ numarasını ele geçirmekle, başkasının Hotmail e-maillerini okumakla caka satan arkadaşlar 100.000$ kazanabilecekler mi? ;-) Kore'liler hodri meydan demiş...
0
anonim
tabi canim kesin yaparlar ;)
neden olmasin ha mail hacklemissin
ha ozellikle hacker'lara karsi korunan bir server'i hacklemissin
galiba unuttunuz burasi turkiye
0
anonim
aaa kırmayın canım çocukların hevesini. hem kızdırmayın bakayım, sonra sizinde icq numaranızı çalıp mailinizi hack ederler haaa. O zaman görürsünüz gününüzü...
0
anonim
sanmiyorum hackliycek kimse olcagini. bu arada haber cehennem.com dan
0
HoLY
Bugün aldigim bi mail e göre hackersrus tarafindan server hacklenmiş.Ayrindılı bilgide vardi kullanilan teknik hakkinda,Adamlar iyi para gödürdü helal olsun valla:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Klavyeden Çıkan Sesler Ne Yazıldığını Ele Veriyor

FZ

University of California, Berkeley araştırmacıları klavyede tuşa basarken çıkan sesleri analiz edip hangi tuşlara basıldığını anlamanın yolunu keşfetti.

10 dakikalık bir kaydı dinleyen sistem yazılanların %96sını çözebiliyor.

Bu tekniğin çalışmasının sebebi ise "a" tuşuna basıldığında çıkan sesle, mesela "t" tuşuna basıldığında çıkan ses arasında fark olması. Bilgisayar bilimleri profesörü Doug Tyger yapılan işin bir davulun değişik yerlerine vurulduğunda değişik ses çıkmasının fark edilmesine benzetti.

Wikileaks kurucusu tecavüzle suçlandı/suçlanmadı!

sundance

Sızdırılmış dökümanları bütün dünyaya yayarak, özgür basının idol sitelerinden biri olan Wikileaks'in sözcüsü Julian Assange hakkındaki tecavüz suçlaması İsveç makamları tarafından geri çekildi.

Daha önce Bilderberg toplantı raporlarını, 9/11 sırasındaki 575,000 SMS kaydını ve son olarak da Afganistan'daki savaşla ilgili 92,000 belgeyi halka duyuran Wikileaks ve sözcüsü, popülaritenin artması ile çeşitli saldırılara maruz kalmışlardı.

Greasemonkey Güvenlik Açığı

butch

Oldukça ilgi gören Firefox eklentilerinden biri olan Greasemonkey'in geliştiricileri tarafından yapılan açıklamaya göre, eklentide kullanıcıların bilgisayarlarında bulunan verilere erişim sağlayan önemli bir güvenlik açığı bulunuyor. Greasemonkey kullanıcılarının eklentiyi kaldırmaları şiddetle öneriliyor. Detaylar için eweek.com ve mozdev.org.

Kriptografi ne kadar güvenli?

e2e

Bir süredir devam eden, ABD'nin, İran gizli servisinin iletişimini izlediği yönündeki tartışmaları duymuşsunuzdur. Olay ilk önce bu bilgiyi İran'ın nasıl elde ettiği etrafında dönüyordu. Senaryolardan en kuvvetli olanı ise bir dönemler ABD'nin Irak'ta en çok güvendiği ve gizli servis hizmetlerinden dolayı aylık $335,000 ödediği Ahmad Chalabi'nin bu bilgiyi, içkili bir ABD gizli servis ajanından aldığı ve İran'a verdiğiydi.

BBC'deki bu haber ise olayın teknik olarak nasıl yapılıyor olabileceği üzerinde duruyor.
Çeşitli güvenlik uzmanlarıyla yapılan röportajlardan alıntılarla günümüz kriptografi uygulamalarının kırılamayacağı, bu izleme olayının insan hatası(?) veya bir backdoor sayesinde yapılmış olabileceği anlatılıyor.

Alıntılardan biri beni biraz düşündürttü: Acaba?!

"The Code Book" kitabının yazarı Simon Singh: "... Bugün bir email göndersem, dünyanın tüm gizli servisleri, dünyanın tüm bilgisayarlarını kullansalar dahi çözemezler. Şifrelemeyi yapanlar şifre kırıcıları karşısında oldukça büyük bir avantaja sahipler."

Akustik Şifre Analizi: Mikroişlemcinizin Çıkardığı Sesler ve Potansiyel Saldırı

FZ

Bilgisayarınızın kalbini dinlemeyi denediniz mi? Acaba GnuPG ile bir şeyleri şifrelerken çıkan ``sesler´´ olası bir saldırgana bazı ipuçları verir mi? Mikroişlemciyi dinlemek mi!? O da ne! diyenlerden misiniz?

O halde Adi Shamir ve Eran Tromer´in Acoustic Cryptanalysis başlıklı bu ilginç çalışması ufkunuzu genişletebilir.