100.000 $ isteyen

0
anonim
$100.000`lık Hacking Yarışması.Korea Digital Works`un düzenlediği yarışma`da firmanın güvenlik programı olan WOKS tarafından korunan servera ilk erişim hakkı kazanan ve ismini sitenin index`ine yazan Hacker`a tam $100.000 ödül verilecek.
Yarışmanın amacı KDWorks`un ürünü olan World OK Security`nin (WOKS) ne kadar güvenli olduğunu dünyaya kanıtlamak. Yarışmaya katılmak için www.woksdome.org adresine giderek kayıt yaptırmak gerekiyor. Kayıt yaptırırken isim, e-mail adresi ve kimlik numarası yada pasaport numarası gibi bilgilerinizi vermeniz gerekiyor.

Eger hacking yarışmasını kimse kazanamazsa firma en iyi tekniği kullanan 5 yarışmacıya $10.000 verecek.

Yarışmacılar kurallarada uymak zorunda. Kurallardan bazıları; yarışmacılar sistemi kapatmamalı, diğer yarışmacıları etkileyecek bir şey yapmamalı, DOS saldırıları ile sisteme aşırı yükleme yapmamalı gibi. Kuralların tamamını yarışma sitesinden okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
FZ
Bakalım ICQ numarasını ele geçirmekle, başkasının Hotmail e-maillerini okumakla caka satan arkadaşlar 100.000$ kazanabilecekler mi? ;-) Kore'liler hodri meydan demiş...
0
anonim
tabi canim kesin yaparlar ;)
neden olmasin ha mail hacklemissin
ha ozellikle hacker'lara karsi korunan bir server'i hacklemissin
galiba unuttunuz burasi turkiye
0
anonim
aaa kırmayın canım çocukların hevesini. hem kızdırmayın bakayım, sonra sizinde icq numaranızı çalıp mailinizi hack ederler haaa. O zaman görürsünüz gününüzü...
0
anonim
sanmiyorum hackliycek kimse olcagini. bu arada haber cehennem.com dan
0
HoLY
Bugün aldigim bi mail e göre hackersrus tarafindan server hacklenmiş.Ayrindılı bilgide vardi kullanilan teknik hakkinda,Adamlar iyi para gödürdü helal olsun valla:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Sistemler ve Güvenlik - 3

FZ

"Sana söylemem gereken çok gizli bir şey var: 934FAB9234ASFDGER345ASDF" Anonim

Açık sistemlerde serbestçe kullanabileceğiniz şifreleme yazılımı GnuPG (Gnu Privacy Guard - gpg) isimli özgür güvenlik yazılımını temel alarak anlattığım yazı dizisinin 3. ve son bölümüne hoş geldiniz.

Bu bölüm en kısa ve az detay içeren bölüm ancak burada kısaca ele alacağım konuları ve yazılımları tam olarak kavrayabilmek için 1. ve 2. bölümleri okumuş olmanız gerekiyor.

Phrack #63

sakpolat

Merakla beklenen Phrack dergisinin 63. sayısı yayınlandı.
http://www.phrack.org

UNIX ile ilgili güvenlik problemleri

FZ

Internet Security Systems (ISS) geçen hafta yaptığı bir açıklama ile pek çok büyük ticari UNIX sisteminin güvenlik açığı bulunduğunu belirtti.

Konu ile ilgili olarak HP ve Sun Microsystems firmalarının yoğun eleştirilerine ve "yok bizim sistemlerin öyle bir problemi, atıyorsun" tarzı demeçlerine maruz kalan ISS iddia ettiği problemlerin varlığı konusunda iddialı ve sistem yöneticilerini uyarmaya devam etmekte ısrarlı.

Yazılım Yalan Söyler Mi? Adobe Acrobat Reader Vakası

FZ

Language Blog isimli ve genellikle dilbilimcilerin yazdığı bir kolektif blog'da Adobe Acrobat Reader ile ilgili bir girdi dikkatimi çekti.

Yazara göre Acrobat Reader'in Preferences kısmına gelir ve JavaScript'i kaldırmaya çalışırsanız baktığınız belgede JavaScript kullanıldığına ve bu özellik kaldırılırsa düzgün görüntüleme yapılamayacağına dair bir uyarı geliyor. Blog girdisinin yazarı Acrobat Reader 6.0.3'ü Mac üzerinde kullanırken böyle bir deneme yaptığında benzer bir şeyle karşılaştığını ancak işin garibi söz konusu belgenin kendi hazırladığı ve LaTeX'ten PDF'ye dönüştürdüğü bir belge olduğunu dolayısı ile JavaScript filan içermediğini belirtiyor! Dolayısı ile programın yalan söylemesi söz konusu.

Belgelerde JavaScript kullanılmasının sebebi ise Remote Approach isimli bir şirketin PDF okunduğu zaman bunun okundu bilgisini Internet üzerinden başka bir yere iletecek bir sistem geliştirmiş olması. "Web bug"lardan sonra başımıza bir de bu çıktı ;-) Neyse ki Acrobat Reader'daki JavaScript uyarılara rağmen iptal edilebiliyor.

fazlamesai'ye soralım: Ev yapımı alarm sistemleri

butch

Çoğumuzun (özellikle İstanbul'da yaşayanların) gerek aylık servis, gerek tek ödemeyle edindiği alarm sistemlerini kullandığını tahmin ediyorum. Tam da doların başını alıp gittiği bu dönemde dövize endeksli sistemler için yaptığımız harcamanın bir AR-GE yatırımı olarak kullanılabileceği düşüncesiyle fazlamesai'ye sormaya karar verdim. Elimizde RaspberryPi, binbir çesit algılayıcı,...