100.000 $ isteyen

0
anonim
$100.000`lık Hacking Yarışması.Korea Digital Works`un düzenlediği yarışma`da firmanın güvenlik programı olan WOKS tarafından korunan servera ilk erişim hakkı kazanan ve ismini sitenin index`ine yazan Hacker`a tam $100.000 ödül verilecek.
Yarışmanın amacı KDWorks`un ürünü olan World OK Security`nin (WOKS) ne kadar güvenli olduğunu dünyaya kanıtlamak. Yarışmaya katılmak için www.woksdome.org adresine giderek kayıt yaptırmak gerekiyor. Kayıt yaptırırken isim, e-mail adresi ve kimlik numarası yada pasaport numarası gibi bilgilerinizi vermeniz gerekiyor.

Eger hacking yarışmasını kimse kazanamazsa firma en iyi tekniği kullanan 5 yarışmacıya $10.000 verecek.

Yarışmacılar kurallarada uymak zorunda. Kurallardan bazıları; yarışmacılar sistemi kapatmamalı, diğer yarışmacıları etkileyecek bir şey yapmamalı, DOS saldırıları ile sisteme aşırı yükleme yapmamalı gibi. Kuralların tamamını yarışma sitesinden okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
FZ
Bakalım ICQ numarasını ele geçirmekle, başkasının Hotmail e-maillerini okumakla caka satan arkadaşlar 100.000$ kazanabilecekler mi? ;-) Kore'liler hodri meydan demiş...
0
anonim
tabi canim kesin yaparlar ;)
neden olmasin ha mail hacklemissin
ha ozellikle hacker'lara karsi korunan bir server'i hacklemissin
galiba unuttunuz burasi turkiye
0
anonim
aaa kırmayın canım çocukların hevesini. hem kızdırmayın bakayım, sonra sizinde icq numaranızı çalıp mailinizi hack ederler haaa. O zaman görürsünüz gününüzü...
0
anonim
sanmiyorum hackliycek kimse olcagini. bu arada haber cehennem.com dan
0
HoLY
Bugün aldigim bi mail e göre hackersrus tarafindan server hacklenmiş.Ayrindılı bilgide vardi kullanilan teknik hakkinda,Adamlar iyi para gödürdü helal olsun valla:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gmail Problemi(!)

e2e

Gmail'in "kişisellik"i ihlal etmesi, sınırsız disk alanı gibi özelliklerinden daha fazla tartışılmıştı. Ama tartışmalar bir süre sonra yerini tam bir sessizliğe bıraktı. Ama SecurityFocus'taki yazıdan sonra bu tartışmaların kolay kolay bitmeyeceği anlaşılıyor.

Google, mail mesajı-reklam ilişkisinde kişisel hakların gözardı edildiği, gizlilik ilkesinin yok sayıldığı eleştirilerine, "Mesajları insanlar değil, bilgisayarlar tarayacak" cevabını veriyordu. SecurityFocus'ta yazan Mark Rasch ise yazısında, "bir insan ya da insanlar tarafından yazılmış bir program; ikisi de aynı şey" diyor. Yazar, ayrıca bu tarz tarama sistemlerinin yeni bir Echelon işlevi taşıyabileceğini belirtiyor. Ve Google'ın bu politikasının ABD yasalarına da ters düştüğünü belirtiyor.

Açık Sistemler ve Güvenlik - 1

FZ

"Güvenlik bir ürün değil süreç meselesidir." Bruce Schneier

Neden Güvenlik?

Sevgilinize yazdığınız özel(!) bir e-posta başkaları tarafından kolayca okunabilse kendinizi nasıl hissederdiniz? Ya da bir ihale için hazırladığınız elektronik belgelerle ilgili tüm detaylar rakipleriniz tarafından bir güzel okunsa? Olay yaratacak haberinizdeki en kritik ve gizli noktalar sizinle rekabet eden birileri tarafından kolayca ele geçirilirse ve kendi imzaları ile yayınlansa nasıl bir ruh hali içinde olursunuz?

Virüslerin 20 Yıllık Tarihi

FZ

Bu hafta bilgisayar virüslerinin 20. yıldönümü. Basit rahatsızlık veren küçük yazılımlardan tutun ülkelerarası ağları yavaşlatan ve televizyonlara çıkan, en ilgisiz insanların dahi ilgi alanına girmeye başlayan pek çok virüs söz konusu.

Belgelendirilmiş ilk virüs ABD´de doktora eğitimi esnasında bu tip bir çalıştırma gerçekleştiren Fred Cohen tarafından yazılmış durumda.

Şu anda dünya üzerinde yaklaşık 60,000 farklı virüs var.

Cohen o dönemde kullanılan VAX bilgisayarları üzerindeki VD isimli bir grafik programına geliştirdiği virüsü yerleştirmiş ve sistemdeki diğer yazılımlara nasıl bulaşılabileceğini pratik olarak göstermişti. Cohen, gerçekleştirdiği çalışmayı bir güvenlik seminerinde sunduğunda takvimler 10 Kasım 1983 tarihini gösteriyordu.

Bilgi iletişim Güvenliğinde Yerli Çözüm: i-Bekçi

anonim

Hürriyetim.com' un haberine göre: Devletin en üst düzey güvenliğini öngören birimlerde yaklaşık 2 yıldır kullanıldığı belirtilen 100-150 arası adet i-Bekçi, ilgili birimlerin tüm veri-ses trafiğini GSA (VPN) üzerinden taşıyor ve aynı zamanda internet güvenliğini sağlıyor.

Bugüne kadar çokuluslu yabancı firmaların elinde olan Türkiye Geniş Alan Ağı iletişim ve güvenlik sistemleri pazarının genç oyuncusu i-Bekçi, üzerinde bulunan yerel ve uzak ağ bağlantı arabirimleri sayesinde, kurumsal kullanıcılar ve kurumsal sunuculara erişimi sınırlayarak güvenliği artırıyor

Kevin Mitnick: Soru / Cevap

anonim

Internet'e geri dönen Kevin Mitnick, slashdot.org'da sorulan soruları cevaplıyor. Yazıda ilginç soru ve cevaplar yer alıyor.. http://slashdot.org/article.pl?sid=03/02/04/2233250