ShmooCon'06 Hacker toplantısı sona erdi!

0
sundance
13-15 Ocak arası Washington DC'de düzenlenen hacker toplantısı ShmooCon oldukça hareketli geçmiş. Insecure.org'dan meşhur Fyodor'un Nmap'le Playboy.com'da pr0n aradığı sunumdan SimpleNomad'ın Windows yüklü makinalara wireless üzerinden erişilmesini sağlayan hack'ine kadar oldukça ilginç toplantılara sahne olmuş. Cisco VPN Conc.'larla ilgili bir sıfır gün açığının bile yayınlandığı etkinliği izleyip haberdar eden Emre Sağlam (a.k.a. Conan)'a teşekkürler.

İlgili Yazılar

Güvenlikte En Zayıf Halka: İnsan

ts

İnsanlar konuşur. Konuşmalarımız, davranışlarımız sonuçlar doğurur ve bu sonuçlar yaşamımızı yönlendirir, gelişmelere zemin hazırlar.

Bilgi güvenliği gibi bir konu her ne kadar teknik gibi gözükse de içerisinde insan ögesi bulunan sosyal yansımaları içeren bir konu. Bilgi güvenliği insanlardan ve onların ürünü olan zararlı kodlardan korunmayı içerdiği bir gerçek. Konu böyle olunca sistemlerini korumak için uğraşan sistem yöneticileri ve diğer yanda yeni zayıflıklar keşfedip yöntemler bulan hackerlar, bir çarkın dişlileri gibi bu endüstrinin gelişimine on ayak oluyorlar. Fakat bazen insanlardan birşeyler öğrenmenin en iyi yolu sistemlerine sizip kritik bilgilerine ulaşmaktan öte bir hal alabiliyor. Onlarla birebir iletişime geçmek ya da zaten göz önünde olan şeyleri incelemek risksiz, saf bilgi akışını kolaylaştiriyor. Bu yönteme ise kısaca “Sosyal Mühendislik” adı veriliyor.

Microsoft © IIS 5.0 yine... yeniden...

conan

1 Mayis'ta eEye Digital Security gurubunun bugtraq'a acikladigi guvenlik acigina gore Win2000 © IIS 5.00'da .printer ISAPI filtresinde bir buffer overflow mevcut. IIP'deki (Internet Printing Protocol) bu aciga gore http portundan yaklasik 420 byte'in ustu bir bilgi gonderildiginde IIP Win2000'in reboot etmesine neden oluyor.

Acik daha fazla incelendiginde gerekli bellek yerlerine yerlestirilen kodlari da SYSTEM erisim seviyesinde (level access) calistirmanin mumkun oldugu goruluyor. Neden son bes gunde bu kadar cok web sitesi hack edildi acaba ;)

Güvenli veya kolay: Birini seçmek zorunda mıyız? (veya: WhatsApp gerçekten güvenli mi?)

tongucyumruk

Geçtiğimiz hafta ortalık The Guardian'ın yayınladığı WhatsApp'taki güvenlik açığı mesajlarınızın dinlenmesini mümkün kılıyor haberi ile çalkalandı. WhatsApp'ın da kullandığı Signal protokolünü geliştiren Open Whisper Systems'tan cevap gelmekte gecikmedi: WhatsApp'ta bir arka kapı yoktur. Peki ne oldu? Gündemi takip edemeyenler için bir TL;DR sunmakta fayda olacağını...

Symantec´ten İnternet Güvenliği Tehditleri Raporu

Nightwalker

Internet güvenliği çözümleri alanında dünya lideri olan Symantec, siber güvenlik eğilimleri hakkındaki en kapsamlı analizleri içeren Symantec Internet Güvenliği Tehdit Raporu’nu yayımladı. 30 terabyte’dan fazla veri incelemesinin sonucu olan bu raporda, ağ-bazlı saldırı eğilimlerine, zayıflık tespitlerine ve kötü niyetli kodlara yer verilmektedir.

Solaris 8 mi ? Yoksa FreeBSD 4.3 mu ?

anonim

Solaris 8 ve FreeBSD 4.3 işletim sistemlerini default kurulumdan sonra Nessus ile güvenlik testine tabi tuttuk. İki isletim sistemi de patch yüklenmeden test edildi ve sonuç FreeBSD daha guvenli ve sağlam.(Sundance:Default kurulum, sistem adminlerinin isi degildir. Sistem adminlerinin işi serverlardır, öyleyse serverlar default kurulmaz)