İzinsiz Fotoğraf Çeken Gillette Rafları!

0
anonim
İngiltere'de Gilette raflarının tüketiciden izinsiz fotoğraf çektiği ortaya çıktı. Yani gidiyorsunuz, jilet almak icin rafa elinizi atıyorsunuz. Ürünü alışveriş sepetine attığınız anda gizli bir kamera yüzünüzün fotoğrafını çekiyor! Boykot basladı,

http://www.boycottgillette.com
RFID (Radio Frequency Identification): Bu teknoloji en başından beri sadece geliştirilmis barkod olarak tanıtıldı. Kağıt kadar ince bir etiketin içinde küçük bir microyongadan olusan sistem, örnegin süpermarketlerde ürünlerin envanter amaçlı izlenmesi ve kasada okutulması ürünün yakınından geçirilen bir okuyucu ile saglanacaktı.

Saklanan gercek şu ki her Ülker fındıklı gofretin üzerine basılmıs barkod aynıdır. Ancak RFID teknolojisi ile hedeflenen her ürune ayrı bir ID vermek. Bu o ürünü sizinle ilişkilendirilmesine izin veriyor. Ayrıca kullandıgınız ürunlerin içine yerleştirilmis alıcıların sizin taşıdığınız ürünleri tanımlanmasına izin verecek, sizin bütun alıskanlıklarınızın envanterinini çıkartabilecek.

Görüşler

0
alivardar
>Saklanan gercek şu ki her Ülker fındıklı gofretin üzerine basılmıs barkod aynıdır.
Bunu anlamadım örnek olması açısından mı verdiniz? Yoksa bu üründe de aynı şey olduğunumu söylüyorsunuz.
Türkiyede ki ürünlerde RFID cihazına denk gelen oldumu?
Saygılar
0
zekeriya_akyildiz
çok var ama resim çekmiyorlar veya seni izlemiyorlar sadece parasını vermezsen kapıdan çıkarken bağırıyorlar :P

Johnson&Johnson ürünlerinin tümünde var mesela (ince metal şerit dikkat et görürsün)



0
conan
ince metal serif RFID degildir. Elektronik anti hirsizlik mekanizmasinin bir parcasidir.
0
zekeriya_akyildiz
oda bir çeşit RFID. bunların(RFID) birçok versiyonu mevcut eğer googleda biraz araştırısanız görürsünüz
0
conan
RFID = Radio Frequency Identification

O metalik bantin neresinden radyo sinyali yayiliyor merak ettim. Neyse, eminim benden daha fazla bilgi sahibisinizdir bu konuda. Pek ellesmeyeyim bilmedigim konulari :)
0
simor
O ince metal şerit(ler), benim bildiğim kendi özsalınımı bulunan ve bunu harekete geçiren güçlü manyetik alanla (kapı çıkışındaki uzun karşılıklı antenler) birlikte titreşen ve kısa dalga boyunda sabit bir sinyal yollayan ve içinde dijital bilgi barındırmayan aygıtlar. RFID ler ise içlerinde eşsiz kodlar barındıran çipler ve kendi içlerinde bir anten barındırıyorlar. Bazı bilgisayar parçalarının ambalajında mevcut şu anda ülkemizde. Büyük kare biçimli ve labirent gibi anteni olan etiketler. Onlarda şeritler gibi yakınındaki özel modülasyonlu elektromanyetik dalga ile endüklenip bilgiyi host cihazına yolluyorlar. Fakat şeritlerden farkı içlerinde çip ve eşsiz kod barındırmaları. Tabi dediğiniz gibi RFID lerin çok çeşitleri var ama o şeritlere RFID denmiyor ama ne dendiğini bilmiyorum.
0
Phaedrus
Ornek olarak verdim.

Su anki TR kullanımını inanın bilmiyorum.
0
zekeriya_akyildiz
Bu tavırla insanları ancak paranoyak yaparlar. Artık marketlere giderkende kılık değiştiririz kredi kartı vs. yerine nakit para kullanırız, parmak izmiz alınmasın diye eldiven giyeriz, yüzümüzede kar maskesi takarız, ses kaydımızda alınmasın diye az konuşuruz-hatta hiç konuşmayız-, el yazımız okunmasın diye hiçbiryere imzada atmayız yazıda yazmayız. Soranlara sakın gerçek adınızı vermeyin, evinize giderken havanın iyice karamasını bekleyin ve şehirde bir tur atın arabayıda en az üç sokak aşağıya park edin -ki izleyemesinler-. bu böyle sürer gider ama uygulamanın geri tepeceği gayet eçık.
0
Phaedrus
Acıkcası istedigi kadar resmimi ceksin. Pek umrumda degil. Ancak benden izin almadan, yada sormadan yapması oldukca rahatsiz edici. Evinizin icine dinleme cihazı konmasının biraz daha yumusak(!) hali.
0
zekeriya_akyildiz
Bu bilgileri nasıl kullanacaklar orasıda ilginç. mesela bu uygulamayı prezervatif firmalarıda uygulasa mesela!. Benim ayda nekadar kullandığımımı hesaplayıp neyapacak? Eşimi arayıp maaşallah sırrınız ne mi diyecek? yada gilette tıraş bıcağı alıyormuşşsunuz ama son iki haftadır almıyorsunuz ? neden diye telefonm u edecekler? yaptığım her alışveriş izlenecekmi?
0
darkhunter
Yakın bir gelecekte bu teknolojinin yayılması olası. Bu durum, yakın gelecekte anketörlerin aç kalmasının da olası olduğunu çağrıştırdı bende...
0
mrtksn
pazar araştırması olsa gerek. Müşteriyi iyice sahiplenmeyi amaçlıyorlardır muhtemelen. Yani müşterlieri kataloglayacaklar, inceleyecekler, her müşteri hangi ürünü almış, ne sıklıkla almış, yeni ürün çıkınca almış mı, sakalı uzamış mı? yoksa sakal mı bırakıyor!Sakal bırakıyorsa hemen önüne bunda vazgeçirecek bir şeyler çıkaralım, fln...
0
sametc
Aslında izlemelerine gerek kalmadı ne kullanıyoruz bilgisayarımızın su kadar MB su program falan belli hersey.. size iki olaydan bahsedicem:

1- HP R507 foto makinesi ile amerika'daki abime resim gondermek gerekli(fotoğraf makinesi benim degil yandaki komşumun)komşudan surucu CD'sini aldım ve surucuyu bilgisayara kurdum toplamda 499 MB tuttu alanı......

sonra fotoğraflar cekildi hersey tamamlandı sonra makineyi CD ile beraber komşuya verdik.... sonra artık suruculerine gerek kalmadi silmek icin tusa basiyoruz bekliyoruz ve o da ne resimleride silmeye kalkışıyor? evet aynen mesaj soyle:uygulamalarla beraber resimlerinizde silincektir....

simdi surucu ve uygulamalarla resimlerin alakası ne ? neden siliyorsun resimleri...... ben neden boşu boşuna 500 MB alanı heba edeyim? yani elbette kopyala ile sildiremezsiniz ama standartlari konusuyorum...

ikinci olay ise : bu cektiğim resimleri abime gondermek gerek zira abimle MSN hotmailden haberleşmekteyiz....

fotoğrafları gondermek icin mozilla firefox aciyoruz,hotmaile giriyoruz,resimleri gondermek icin tusa basiyoruz oooo oda ne sadece explorer 6 ile gonderilirmiş resim. :(

işte kapitalist sistem böyledir sizi artık tuketici değil köle goruyorlar bizde aptal tuketicileriz onlara 500 $ gibi meblah odeyerek onların istediği gibi yaşıyoruz sizce bu durumda fotoğraflara gerek varmı ?.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

CIA'den Open Source Center

sundance

Geçen hafta yayınlanan bir habere göre CIA, topluma açık bilgilerden istihbarat amacıyla yararlanmak için bir organizasyon kurmuş.

Open Source Center ismiyle anılacak olan bu merkez, Internet, ticari veritabanları, periyodik yayınlar, radyo, video, haritalar ve diğer basılı kaynaklar üzerinden bilgi edinip bunları ülke çıkarları doğrultusunda kullanacak.

Klasik kaynakları daha önce kullanmakta olan, dünya çapında dinleme operasyonlarına sahip organizasyonun, sokaktaki insanın erişebileceği bilgilerden ne gibi sonuçlar çıkartabileceği merakla bekleniyor.

Monitörünüzü Radyo Verici Olarak Kullanabilir Misiniz?

FZ

Yani hiçbir ekstra donanım kullanmadan, mevcut bilgisayar sisteminizde kullandığınız monitörünüz bir radyo verici olarak çalışabilir mi?

Bu sorunun cevabı evet. Şimdiye dek belki de casusluk ya da bilimkurgu romanlarında okuduğunuz ve TEMPEST olarak geçen olgunun ne demek olduğunu eğlenceli bir şekilde öğrenmek isterseniz yapmanız gereken tek şey Tempest for Eliza sitesinden ilgili programı çekmek, derlemek ve açıklandığı şekilde çalıştırmak.

DDoS şirket iflas ettirdi

conan

İngiltere'nin en eski İnternet Servis Sağlayıcılarından CloudNine Communications yaşadığı yoğun Distributed Denial of Service (DDoS) atakları sonucunda geçen hafta şirketi rakibine sattığını açıkladı! Yaşadıkları yoğun ataklar sonucunda müşterilerine hizmet verememekten dolayı gelirleri sürekli olarak düşen şirket en sonunda 2500 müşterisiyle birlikte rakibi ZetNet'e satıldı. Kurucularından Emeric Miszti'nin dediğine göre basit olarak sitelerini bakım nedeniyle çok uzun süreli kapamak zorunda kalmışlar ve sonunda düşünüp taşınıp şirketi ZetNet'e satmaya karar vermişler.

Alcatel DSL Modemlerde Güvenlik Sorunları

parsifal

Eğer Alcatel DSL modeminiz varsa şunu bilin ki herhangi bir internet kullanıcısı modeminizin ayarlarını ve şifrenizi değiştirebilir, bilgilerinizi çalabilir veya zevk için modeminizi bozabilir.

Bunu keşfeden ise Tsutomu Shimomura. Shimomura 1994 yılında Kevin Mitnick'in izini bulmuştu. Mitnick ise ABD'nin aranan en ünlü internet hackerlarından biri idi. Sayısız bilgisayar sistemine girip şifrelerden tutun gizli program kodlarına kadar pek çok bilgiyi ele geçirmişti.

Adobe itiraf etti ! Kalpazanlığa karşı koruma koyduk

sundance

Dünyaca ünlü grafik yazılımları üreticisi Adobe (Photoshop vs.) Associated Press'de yeralan habere göre yazılımlarına birçok ülke parasının scan edildikten sonra editlenememesini sağlayan bir teknoloji yerleştirdiklerini itiraf etti!

Bir kullanıcının Photoshop CS ile $20'lık bir banknotun resmini açmaya çalıştığında karşılaştığı garip durumu bildirmesi ile böyle bir açıklama yapmak zorunda kalan Adobe yetkilileri büyük tepki topladı. Bir Micros~1 yetkilisi sözkonusu teknolojinin Windows'da bulunmadığını belirtirken, sözkonusu teknolojinin Amerika, İngiltere, Japonya, Kanada ve AT ülkelerine yayılmış 27 bankanın ortak olarak geliştirdiği bildirildi. Dahası Ulead'in bir başka yazılımında da aynı teknoloji kullanılmakta.

Ne demişler Paranoyak olmanız, herkesin sizin peşinizde olmadığı anlamına gelmez :)