İzinsiz Fotoğraf Çeken Gillette Rafları!

0
anonim
İngiltere'de Gilette raflarının tüketiciden izinsiz fotoğraf çektiği ortaya çıktı. Yani gidiyorsunuz, jilet almak icin rafa elinizi atıyorsunuz. Ürünü alışveriş sepetine attığınız anda gizli bir kamera yüzünüzün fotoğrafını çekiyor! Boykot basladı,

http://www.boycottgillette.com
RFID (Radio Frequency Identification): Bu teknoloji en başından beri sadece geliştirilmis barkod olarak tanıtıldı. Kağıt kadar ince bir etiketin içinde küçük bir microyongadan olusan sistem, örnegin süpermarketlerde ürünlerin envanter amaçlı izlenmesi ve kasada okutulması ürünün yakınından geçirilen bir okuyucu ile saglanacaktı.

Saklanan gercek şu ki her Ülker fındıklı gofretin üzerine basılmıs barkod aynıdır. Ancak RFID teknolojisi ile hedeflenen her ürune ayrı bir ID vermek. Bu o ürünü sizinle ilişkilendirilmesine izin veriyor. Ayrıca kullandıgınız ürunlerin içine yerleştirilmis alıcıların sizin taşıdığınız ürünleri tanımlanmasına izin verecek, sizin bütun alıskanlıklarınızın envanterinini çıkartabilecek.

Görüşler

0
alivardar
>Saklanan gercek şu ki her Ülker fındıklı gofretin üzerine basılmıs barkod aynıdır.
Bunu anlamadım örnek olması açısından mı verdiniz? Yoksa bu üründe de aynı şey olduğunumu söylüyorsunuz.
Türkiyede ki ürünlerde RFID cihazına denk gelen oldumu?
Saygılar
0
zekeriya_akyildiz
çok var ama resim çekmiyorlar veya seni izlemiyorlar sadece parasını vermezsen kapıdan çıkarken bağırıyorlar :P

Johnson&Johnson ürünlerinin tümünde var mesela (ince metal şerit dikkat et görürsün)



0
conan
ince metal serif RFID degildir. Elektronik anti hirsizlik mekanizmasinin bir parcasidir.
0
zekeriya_akyildiz
oda bir çeşit RFID. bunların(RFID) birçok versiyonu mevcut eğer googleda biraz araştırısanız görürsünüz
0
conan
RFID = Radio Frequency Identification

O metalik bantin neresinden radyo sinyali yayiliyor merak ettim. Neyse, eminim benden daha fazla bilgi sahibisinizdir bu konuda. Pek ellesmeyeyim bilmedigim konulari :)
0
simor
O ince metal şerit(ler), benim bildiğim kendi özsalınımı bulunan ve bunu harekete geçiren güçlü manyetik alanla (kapı çıkışındaki uzun karşılıklı antenler) birlikte titreşen ve kısa dalga boyunda sabit bir sinyal yollayan ve içinde dijital bilgi barındırmayan aygıtlar. RFID ler ise içlerinde eşsiz kodlar barındıran çipler ve kendi içlerinde bir anten barındırıyorlar. Bazı bilgisayar parçalarının ambalajında mevcut şu anda ülkemizde. Büyük kare biçimli ve labirent gibi anteni olan etiketler. Onlarda şeritler gibi yakınındaki özel modülasyonlu elektromanyetik dalga ile endüklenip bilgiyi host cihazına yolluyorlar. Fakat şeritlerden farkı içlerinde çip ve eşsiz kod barındırmaları. Tabi dediğiniz gibi RFID lerin çok çeşitleri var ama o şeritlere RFID denmiyor ama ne dendiğini bilmiyorum.
0
Phaedrus
Ornek olarak verdim.

Su anki TR kullanımını inanın bilmiyorum.
0
zekeriya_akyildiz
Bu tavırla insanları ancak paranoyak yaparlar. Artık marketlere giderkende kılık değiştiririz kredi kartı vs. yerine nakit para kullanırız, parmak izmiz alınmasın diye eldiven giyeriz, yüzümüzede kar maskesi takarız, ses kaydımızda alınmasın diye az konuşuruz-hatta hiç konuşmayız-, el yazımız okunmasın diye hiçbiryere imzada atmayız yazıda yazmayız. Soranlara sakın gerçek adınızı vermeyin, evinize giderken havanın iyice karamasını bekleyin ve şehirde bir tur atın arabayıda en az üç sokak aşağıya park edin -ki izleyemesinler-. bu böyle sürer gider ama uygulamanın geri tepeceği gayet eçık.
0
Phaedrus
Acıkcası istedigi kadar resmimi ceksin. Pek umrumda degil. Ancak benden izin almadan, yada sormadan yapması oldukca rahatsiz edici. Evinizin icine dinleme cihazı konmasının biraz daha yumusak(!) hali.
0
zekeriya_akyildiz
Bu bilgileri nasıl kullanacaklar orasıda ilginç. mesela bu uygulamayı prezervatif firmalarıda uygulasa mesela!. Benim ayda nekadar kullandığımımı hesaplayıp neyapacak? Eşimi arayıp maaşallah sırrınız ne mi diyecek? yada gilette tıraş bıcağı alıyormuşşsunuz ama son iki haftadır almıyorsunuz ? neden diye telefonm u edecekler? yaptığım her alışveriş izlenecekmi?
0
darkhunter
Yakın bir gelecekte bu teknolojinin yayılması olası. Bu durum, yakın gelecekte anketörlerin aç kalmasının da olası olduğunu çağrıştırdı bende...
0
mrtksn
pazar araştırması olsa gerek. Müşteriyi iyice sahiplenmeyi amaçlıyorlardır muhtemelen. Yani müşterlieri kataloglayacaklar, inceleyecekler, her müşteri hangi ürünü almış, ne sıklıkla almış, yeni ürün çıkınca almış mı, sakalı uzamış mı? yoksa sakal mı bırakıyor!Sakal bırakıyorsa hemen önüne bunda vazgeçirecek bir şeyler çıkaralım, fln...
0
sametc
Aslında izlemelerine gerek kalmadı ne kullanıyoruz bilgisayarımızın su kadar MB su program falan belli hersey.. size iki olaydan bahsedicem:

1- HP R507 foto makinesi ile amerika'daki abime resim gondermek gerekli(fotoğraf makinesi benim degil yandaki komşumun)komşudan surucu CD'sini aldım ve surucuyu bilgisayara kurdum toplamda 499 MB tuttu alanı......

sonra fotoğraflar cekildi hersey tamamlandı sonra makineyi CD ile beraber komşuya verdik.... sonra artık suruculerine gerek kalmadi silmek icin tusa basiyoruz bekliyoruz ve o da ne resimleride silmeye kalkışıyor? evet aynen mesaj soyle:uygulamalarla beraber resimlerinizde silincektir....

simdi surucu ve uygulamalarla resimlerin alakası ne ? neden siliyorsun resimleri...... ben neden boşu boşuna 500 MB alanı heba edeyim? yani elbette kopyala ile sildiremezsiniz ama standartlari konusuyorum...

ikinci olay ise : bu cektiğim resimleri abime gondermek gerek zira abimle MSN hotmailden haberleşmekteyiz....

fotoğrafları gondermek icin mozilla firefox aciyoruz,hotmaile giriyoruz,resimleri gondermek icin tusa basiyoruz oooo oda ne sadece explorer 6 ile gonderilirmiş resim. :(

işte kapitalist sistem böyledir sizi artık tuketici değil köle goruyorlar bizde aptal tuketicileriz onlara 500 $ gibi meblah odeyerek onların istediği gibi yaşıyoruz sizce bu durumda fotoğraflara gerek varmı ?.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hangi Dağıtımın Güvenlik Açıklarına Cevabı Daha İyi?

darkhunter

SearchSecurity, genel güvenlik açıklarının yamanması konusunda, hangi dağıtımların daha başarılı ve hızlı olduğuna dair istatistiksel bilgiler vermiş.

Sun ve Microsoft Elele: Bir İlk :))

sundance

Evet evet yanlış duymadınız. Sun ve Microsoft iki rakip firma (bildiğim kadarıyla ilk defa) birlikte çalışıp Internet`in en ilginç wormlarından birini dünyaya getirdiler.

Söz konusu worm Solaris 5.6 ve 7 işletim sistemlerindeki bir açıktan (deyim yerindeyse sekerek) Microsoft IIS bulunan makinalara geçiyor ve bunlardaki bazı açıklardan yararlanıp ana sayfalarını değiştiriyor.

Aldığımız haberlere göre binlerce site bu problemden etkilenmiş. En azından ben Türkiye`de üç tane biliyorum :p

Fazlamesai'ye soralım: Peki bu durumda ne yaparsınız?

sundance

27 Aralık tarihinde ortaya çıkan Windows Meta File Exploit bir fenomen halini almış durumda. Windows 95'den bu yana bütün sürümlerde bulunduğu tespit edilen açık, Internet Explorer üstünden gösterilen imajlar vasıtasıyla kod çalıştırılmasını sağlıyor ve en çok Windows XP'leri etkiliyor.

Microsoft tarafından yapılan açıklamada resmi yamanın 10 Ocak'tan önce yayınlanamayacağının belirtilmesi çok ciddi endişeler uyandırıyor. Bazı uzmanlar gayri resmi bir yamayı önerirken, Mozilla Firefox kullanıldığı takdirde sözkonusu kod çalıştırılmadan önce kullanıcının onayının istendiği ve bunun geçici bir önlem olabileceği belirtiliyor.

Steganografi ve Steganaliz: Bulamadığın şeyi çözemezsin

FZ

ACM Queue dergisinin son sayısında Huaiqing Wang ve Shuozhong Wang isimli iki Çinli araştırmacının steganografi ile ilgili ilginç bir makaleleri var.

Steganografi, bir verinin başka bir veri içine yerleştirilmesi için kullanılan yöntemlere verilen genel isim. Bir resmin içine bir başka resmi, bir resmin içine şifreli mesajı, bir MP3 dosyasının içine bir resmi ya da yine şifreli ya da şifresiz bir mesajı gömmeniz ve bilmeyen birinin içine gömülü görüntü ya da ses dosyasını grafik göstericiler ve müzik çalıcılarla normal bir dosya gibi görümesi, dinlemesi mümkün. Konu ile ilgili çok güzel bir ansiklopedi maddesini okumak faydalı olacaktır.

Not: Acaba vakti olan biri ilgili Wikipedia maddesini Türkçe vikipediye aktarabilir mi? En azından bir kısmını?

Röportaj: Kıvılcım Hindistan

sundance

Sevgili meslektaşım Huzeyfe Önal, sağolsun NetSec Güvenlik Bülteni'nin bu sayısında benle röportaj yapmak istemiş.

NetSec Bülteni'nin şimdiye kadar ki bütün sayıları için için Life Over Ip'e bakabilirsiniz.

NGB: Kısaca kendinizden bahsedebilir misiniz?

Kıvılcım HİNDİSTAN: Merhaba. Adım Kıvılcım Hindistan. Kadıköy Anadolu Lisesi ve ITÜ Mimarlık Fakültesi mezunuyum. Fazlamesai.net sitesinin kurucularından biriyim.