İzinsiz Fotoğraf Çeken Gillette Rafları!

0
anonim
İngiltere'de Gilette raflarının tüketiciden izinsiz fotoğraf çektiği ortaya çıktı. Yani gidiyorsunuz, jilet almak icin rafa elinizi atıyorsunuz. Ürünü alışveriş sepetine attığınız anda gizli bir kamera yüzünüzün fotoğrafını çekiyor! Boykot basladı,

http://www.boycottgillette.com
RFID (Radio Frequency Identification): Bu teknoloji en başından beri sadece geliştirilmis barkod olarak tanıtıldı. Kağıt kadar ince bir etiketin içinde küçük bir microyongadan olusan sistem, örnegin süpermarketlerde ürünlerin envanter amaçlı izlenmesi ve kasada okutulması ürünün yakınından geçirilen bir okuyucu ile saglanacaktı.

Saklanan gercek şu ki her Ülker fındıklı gofretin üzerine basılmıs barkod aynıdır. Ancak RFID teknolojisi ile hedeflenen her ürune ayrı bir ID vermek. Bu o ürünü sizinle ilişkilendirilmesine izin veriyor. Ayrıca kullandıgınız ürunlerin içine yerleştirilmis alıcıların sizin taşıdığınız ürünleri tanımlanmasına izin verecek, sizin bütun alıskanlıklarınızın envanterinini çıkartabilecek.

Görüşler

0
alivardar
>Saklanan gercek şu ki her Ülker fındıklı gofretin üzerine basılmıs barkod aynıdır.
Bunu anlamadım örnek olması açısından mı verdiniz? Yoksa bu üründe de aynı şey olduğunumu söylüyorsunuz.
Türkiyede ki ürünlerde RFID cihazına denk gelen oldumu?
Saygılar
0
zekeriya_akyildiz
çok var ama resim çekmiyorlar veya seni izlemiyorlar sadece parasını vermezsen kapıdan çıkarken bağırıyorlar :P

Johnson&Johnson ürünlerinin tümünde var mesela (ince metal şerit dikkat et görürsün)



0
conan
ince metal serif RFID degildir. Elektronik anti hirsizlik mekanizmasinin bir parcasidir.
0
zekeriya_akyildiz
oda bir çeşit RFID. bunların(RFID) birçok versiyonu mevcut eğer googleda biraz araştırısanız görürsünüz
0
conan
RFID = Radio Frequency Identification

O metalik bantin neresinden radyo sinyali yayiliyor merak ettim. Neyse, eminim benden daha fazla bilgi sahibisinizdir bu konuda. Pek ellesmeyeyim bilmedigim konulari :)
0
simor
O ince metal şerit(ler), benim bildiğim kendi özsalınımı bulunan ve bunu harekete geçiren güçlü manyetik alanla (kapı çıkışındaki uzun karşılıklı antenler) birlikte titreşen ve kısa dalga boyunda sabit bir sinyal yollayan ve içinde dijital bilgi barındırmayan aygıtlar. RFID ler ise içlerinde eşsiz kodlar barındıran çipler ve kendi içlerinde bir anten barındırıyorlar. Bazı bilgisayar parçalarının ambalajında mevcut şu anda ülkemizde. Büyük kare biçimli ve labirent gibi anteni olan etiketler. Onlarda şeritler gibi yakınındaki özel modülasyonlu elektromanyetik dalga ile endüklenip bilgiyi host cihazına yolluyorlar. Fakat şeritlerden farkı içlerinde çip ve eşsiz kod barındırmaları. Tabi dediğiniz gibi RFID lerin çok çeşitleri var ama o şeritlere RFID denmiyor ama ne dendiğini bilmiyorum.
0
Phaedrus
Ornek olarak verdim.

Su anki TR kullanımını inanın bilmiyorum.
0
zekeriya_akyildiz
Bu tavırla insanları ancak paranoyak yaparlar. Artık marketlere giderkende kılık değiştiririz kredi kartı vs. yerine nakit para kullanırız, parmak izmiz alınmasın diye eldiven giyeriz, yüzümüzede kar maskesi takarız, ses kaydımızda alınmasın diye az konuşuruz-hatta hiç konuşmayız-, el yazımız okunmasın diye hiçbiryere imzada atmayız yazıda yazmayız. Soranlara sakın gerçek adınızı vermeyin, evinize giderken havanın iyice karamasını bekleyin ve şehirde bir tur atın arabayıda en az üç sokak aşağıya park edin -ki izleyemesinler-. bu böyle sürer gider ama uygulamanın geri tepeceği gayet eçık.
0
Phaedrus
Acıkcası istedigi kadar resmimi ceksin. Pek umrumda degil. Ancak benden izin almadan, yada sormadan yapması oldukca rahatsiz edici. Evinizin icine dinleme cihazı konmasının biraz daha yumusak(!) hali.
0
zekeriya_akyildiz
Bu bilgileri nasıl kullanacaklar orasıda ilginç. mesela bu uygulamayı prezervatif firmalarıda uygulasa mesela!. Benim ayda nekadar kullandığımımı hesaplayıp neyapacak? Eşimi arayıp maaşallah sırrınız ne mi diyecek? yada gilette tıraş bıcağı alıyormuşşsunuz ama son iki haftadır almıyorsunuz ? neden diye telefonm u edecekler? yaptığım her alışveriş izlenecekmi?
0
darkhunter
Yakın bir gelecekte bu teknolojinin yayılması olası. Bu durum, yakın gelecekte anketörlerin aç kalmasının da olası olduğunu çağrıştırdı bende...
0
mrtksn
pazar araştırması olsa gerek. Müşteriyi iyice sahiplenmeyi amaçlıyorlardır muhtemelen. Yani müşterlieri kataloglayacaklar, inceleyecekler, her müşteri hangi ürünü almış, ne sıklıkla almış, yeni ürün çıkınca almış mı, sakalı uzamış mı? yoksa sakal mı bırakıyor!Sakal bırakıyorsa hemen önüne bunda vazgeçirecek bir şeyler çıkaralım, fln...
0
sametc
Aslında izlemelerine gerek kalmadı ne kullanıyoruz bilgisayarımızın su kadar MB su program falan belli hersey.. size iki olaydan bahsedicem:

1- HP R507 foto makinesi ile amerika'daki abime resim gondermek gerekli(fotoğraf makinesi benim degil yandaki komşumun)komşudan surucu CD'sini aldım ve surucuyu bilgisayara kurdum toplamda 499 MB tuttu alanı......

sonra fotoğraflar cekildi hersey tamamlandı sonra makineyi CD ile beraber komşuya verdik.... sonra artık suruculerine gerek kalmadi silmek icin tusa basiyoruz bekliyoruz ve o da ne resimleride silmeye kalkışıyor? evet aynen mesaj soyle:uygulamalarla beraber resimlerinizde silincektir....

simdi surucu ve uygulamalarla resimlerin alakası ne ? neden siliyorsun resimleri...... ben neden boşu boşuna 500 MB alanı heba edeyim? yani elbette kopyala ile sildiremezsiniz ama standartlari konusuyorum...

ikinci olay ise : bu cektiğim resimleri abime gondermek gerek zira abimle MSN hotmailden haberleşmekteyiz....

fotoğrafları gondermek icin mozilla firefox aciyoruz,hotmaile giriyoruz,resimleri gondermek icin tusa basiyoruz oooo oda ne sadece explorer 6 ile gonderilirmiş resim. :(

işte kapitalist sistem böyledir sizi artık tuketici değil köle goruyorlar bizde aptal tuketicileriz onlara 500 $ gibi meblah odeyerek onların istediği gibi yaşıyoruz sizce bu durumda fotoğraflara gerek varmı ?.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye'de Elektronik İmza Sonunda Başlıyor

anonim

Türkiye'de ıslak imza ile aynı hukuki sonuçları doğuracak elektronik imza (e-imza) dağıtımı başlıyor.

Türkiye'de e-devlet uygulamalarının gelişmesini sağlayacak olan elektronik imzada (e-imza) geri sayım başladı. Sektörde faaliyet göstermek üzere Telekomünikasyon Kurumu’na başvuran 3 firmadan biri olan Türktrust, istenilen şartları karşılayarak kurumdan yetki belgesi aldı.

Kaynak: http://www.hurriyetim.com.tr

NetSec Güvenlik Bülteni: Sayı 3

onal

Ağ güvenliği listesi (NetSec) üyeleri tarafından hazırlanan güvenlik bülteninin 3. sayısı çıktı. Buradan okuyabilirsiniz.

Güvenli veya kolay: Birini seçmek zorunda mıyız? (veya: WhatsApp gerçekten güvenli mi?)

tongucyumruk

Geçtiğimiz hafta ortalık The Guardian'ın yayınladığı WhatsApp'taki güvenlik açığı mesajlarınızın dinlenmesini mümkün kılıyor haberi ile çalkalandı. WhatsApp'ın da kullandığı Signal protokolünü geliştiren Open Whisper Systems'tan cevap gelmekte gecikmedi: WhatsApp'ta bir arka kapı yoktur. Peki ne oldu? Gündemi takip edemeyenler için bir TL;DR sunmakta fayda olacağını...

GnuPG Sisteminde Kullanılan El-Gamal İmza Anahtarlarında Problem

FZ

(FM kurucu editörlerinden sundance´in uyarısına göre:) Phong Nguyen isimli uzmanın tespitine göre GnuPG sayısal şifreleme ve belge imzalama sisteminde kullanılan ve sistemin belge imzalama kısmını ilgilendiren ElGamal anahtar oluşturma kısmında ciddi bir problem mevcut. Bu ciddi açıktan yola çıkarak ElGamal imzalı belgelerde değişiklik yapmak ve daha da önemlisi bunlardan yola çıkarak belgeyi imzalayan kişinin sahip olduğu özel (private) sayısal anahtarı birkaç saniyede öğrenmek mümkün.

Konu ile ilgili ilk resmi yazışmalardan birini bu adreste okuyabilirsiniz.

PGP Yeniden Open Source oluyor mu ?

sundance

Newsforge`da yayınlanan habere göre PGP`nin yazarı Zimmerman, 1997 yılında PGP`i sattığı Networ Associates şirketine, PGP`i Open Source yapmaları ya da kendisine geri satmaları isteğiyle başvurmuş.

Zimmerman`ın isteğinin temel sebebi, önce Nasdaq Kasım 2000 krizi ile, sonra da 11 Eylul 2001 krizi ile vurulan Silicon Vadisi`nin girdiği kriz, ve dolayısıyla Network Associates`in PGP konusunda sürdürülebilir bir model ortaya koyamaması ve son olarak da PGP konusunda çalışan bütün mühendislerinin işine son vermesi.

Zimmerman`ın önerdiği modeller OpenSource ve şirket yapısının nasıl biraraya getirileceği konusunda ilginç açılımlar içeriyor...