FBI insecure.org loglarının peşinde

0
e2e
SecurityFocus'taki habere göre, FBI, ünlü network tarama aracı Nmap'in download sitesi insecure.org'un loglarının peşinde.

Proje yöneticisi Fyodor bir mail listesine gönderdiği mesajda yasalar tarafından sıkıştırılabileceğini, bunun için mücadele edeceğini, fakat kullanıcılarının da dikkatli olmasını istiyor. "Network üzerindeki her hareketiniz iz bırakır" diyen Fyodor, anonim kalmak isteyen kullanıcılarına proxy kullanmalarını öneriyor.

İlgili Yazılar

Internet gezgini güven(siz)liği

daegil

Araştırmayı ben de Bruce Schneier blog'unda yayınlayınca farkettim. Araştırmacılar 2004 boyunca MSIE, Firefox ve Opera'daki "bilinen güvensiz" günleri saymışlar, yani bir güvenlik açığının var olup yamasının yayınlanmamış olduğu günleri. MSIE %98 güvensiz çıkmış, yani araştırma senesi boyunca sadece 7 gün bilinen güvenlik açıklarına karşı yamaları mevcut bir gezgin sunabilmişler kullanıcılarına. Firefox %15, Opera ise %17 güvensiz çıkmış. Toplam güvenlik açığı sayılarından daha tutarlı bir yaklaşım...

OpenBSD Paket Süzgeci Türkçe Kullanım Kılavuzu

anonim

PF Tcp/Ip trafiğini süzme ve ağ adres dönüşümü (NAT) sağlayan bir OpenBSD sistemidir. Bu sistemin temel ayarları ile ilgili ilk türkçe doküman yayımlandı. Söz konusu belgeye bu adresten erişilebilir.

Bir efsane: Phrack

sundance

Hatırlıyorum da ilk Phrack Magazine'i okuduğumda Amiga kulanıyordum. Elemanın teki BlueBox kullanarak yabancı bir BBS`ten indirmişti (Jason of Bronx) Okudum ve bayıldım.

Phrack taaa 1985`te başlamış, temel olarak telefon sistemlerinin özelliklerini keşfetmeyi ve bu bilgileri paylaşmayı hedef edinmiş bir underground dergi. Sadece dijital ortamda dağıtılıyor, taa 1985'te akustik kuplör kullanan (300 bps) BBS`lerden beri...

Metasploit artık Rapid7'nin

caiaphas_

Uzun zamandan beri hem UNIX hem de WIN32 üzerinde başarı ile çalışan ve tüm otoriteler tarafından da en çok tercih edilen penetrasyon aracı olan Metasploit Rapid7 tarafından satın alındı.

Açık kaynak desteğinin devam edip etmeyeceği Metasploit tarafından yapılan açıklama ile netlik kazandı. Metasploit açık kaynak kod üretmeye devam edecek, bunun yanında Rapid7'nin güvenlik açığı tarama ürünü olan NeXpose ile de entegre edilecek. Habere göre HD Moore dahil pek çok Metasploit geliştiricisinin Rapid7 ekibine katıldığı da ayrıca belirtiliyor. HD bundan sonra güvenlik şefi olarak görevine devam edecek.

Windows 2000’de bir açık daha

pulsar

Microsoft bu ay içerisinde 2. defa, DoS saldırısına yol açabilecek güvenlik açığı uyarısında bulundu.
Microsoft’tan yapılan açıklamada, Windows 2000 Server’daki yeni açığın ‘Denial of Service’ saldırısına yol açabileceği vurgulandı. Windows 2000 Server’ın yanı sıra Advanced Server ve Datacenter’ı da etkileyen açık, Kerberos servisindeki bellek ‘sızmasından’ kaynaklanıyor. Kerberos diğer bilgisayarlardan gelen isteklerin onaylanmasıyla ilgili bir yöntem.
Konuyla ilgili güvenlik duyurusunu müşterilerine gönderen Microsoft, gerekli yamayı da çıkardı. Yeni açığın Defcom Labs tarafından ocak sonlarında keşfedildiği belirtildi.
Way be adamların hataları bile endüstri standardı?!