Opera 7.53 ve öncesi versiyonlarda güvenlik açıkları tesbit edildi

0
ttk
Opera web tarayıcısının 7.53 ve öncesi versiyonlarında, Linux, Mac ve Windows platformlarında tehlikeli güvenlik açıkları tesbit edildi.

Kullanıcının makinasındaki dosya ve klasörlere okuma hakkı ile erişim, Opera ile alınmış maillerine erişim, kullanıcıya ait cookie'lerin çalınabilmesi, adres yanıltması ve kullanıcının daha önce girdiği adreslerin tesbit edilebilmesi bu açıklardan bazıları imiş. Açığı tesbit edenler ilgili yerleri bilgilendirmişler ve Opera web tarayıcısının açıkları giderilmiş 7.54 numaralı versiyonu indirilmek üzere sitesine konulmuş. Bu programı tercih edenlerin yeni versiyonu indirmeleri faydalarına olacaktır.

Orijinal haber için adres : http://www.net-security.org/vuln.php?id=3625

Görüşler

0
ebola
Hazır güvenlik açıklarından başlamışken Firefox 0.93, Thunderbird 0.73 dedi.

http://www.mozilla.org
0
Challenger
Ek olarak Mozilla 1.7.2 :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Şifresiz Gizlilik

anonim

Bir şeyi saklamanın en iyi yolu onu herkesin gözü önüne koymaktır. Sıradan bir gün düşünün; siz güvenliğe önem veren bir sistem yöneticisi olarak her zamanki gibi sunucularınıza giren ve çıkan trafiği takip ediyorsunuz. Her şey normal gözükürken o çıktığını gördüğünüz sıradan http paketi aslında içinde sizin root şifrenizi taşıyor olabilir. Bu master tezi gizli kanallarla veri gönderimi konusu tartışıyor. Tezin bulunduğu sitede bu konunun firewallları aşmak dahil pek çok konuda kullanımı ile ilgili döküman ve kod bulabilirsiniz. Unutmayın, paranoyak olmanız takip edilmediğiniz anlamına gelmez :)

Yeni bir MD5 çakışması daha

ndemir

3 ay önce Arjen Lenstra (Lucent Bell Labs and Technische Universiteit Eindhoven), Xiaoyun Wang (Shandong University, Jinan, China) ve Benne de Weger (Technische Universiteit Eindhoven) aynı MD5 çıktısını üreten iki tane X.509 sertifakası bulmuştu.

Ve bir MD5 çakışması daha bulundu.

15 Yaşındaki Hacker Kraliçesi

sundance

Uzakdoğu`da yerel bir ISP`nin öğrenciler arasında düzenlediği "Hacker Kraliçesi" yarışmasında Choi Hae-ran adındaki 15 yaşındaki öğrenci birinci oldu.

Diğer yarışmacıların bir kaç günde hack etmeyi başardıkları siteleri dört saat gibi kısa bir sürede ele geçiren genç kraliçenin (prenses daha uygun sanırım :) bütün hacking bilgilerini Internet`de dolaşarak edindiği ve bilgisayar dergilerini ve teknik kitapları ders kitaplarına tercih etmesine rağmen sınıfının önde gelen öğrencilerinden olduğu açıklandı.

Açık Kaynağın Yararları

Soulblighter

Geçen hafta çalınan Windows 2000 kaynak kodlarını inceleyen iyi niyetli :) bir yazılımcı, IE 5 gözatıcısında açık tespit etti.

Bu açık kullanılarak, bitmap dosyası ile (ne alakaysa, klasik M$ açığı) kullanıcının bilgisayarında aşırı yüklenme meydana getirilebiliyor. Açığı bulan yazılımcı, haberi www.securitytracker.com adresinde duyurdu.

Hacker´lar California´nın Elektrik Şebekesindeler

PCc0d3r

Hacker'lar bu sefer ABD'nin California eyaletinin elektrik şebekesine dadandı. 25 Nisan'da şebekenin ana bilgisayarına giren sanal korsanlar 11 Mayıs'a kadar fark edilmemişler. Neyse ki sisteme önemli bir hasar verilmemiş (ki bunu yapabilecekleri noktalara dahi erişmiş hacker'lar).

FBI'ın yaptığı araştırmalara göre saldırının Çin'in Guangdong bölgesinden yapıldığı tahmin edilmekte. Ayrıca Santa Clara ve Tulsa'dan da olabileceğini söyledi yetkililer...