Apache.org´u nasıl hack ettim?

0
conan
Baştan söyleyeyim, hack eden ben değilim ;) Daha önce Apache.org un başına gelenler yazısında belirttiğim olayın akabinde, hack'in nasıl gercekleştirildigine dair hacker (cracker?) ile bir IRC roportajı yapılmış.

Kendini fluffy bunny diye tanıtan hacker roportajda detaylı bir şekilde apache.org, VA Linux (themes.org), Source Forge (5 ay) ve de bir ISP'yi (Akamai.net) nasıl eline geçirdiğini anlatıyor. Genel olarak sniffing ve SSH üstünden trojan horse yollayarak passwordleri ele geçirdiğinden bahseden bunny kendisine white hat mi yoksa black hat mi diye soranlara da gray hat olduğunu soylemiş ;) (Do not underestimate the power of the dark side... [Star Wars - Yoda])

Detaylı bilgi

İlgili Yazılar

Web Güvenlik Topluluğu Buluşması - 14 Kasım

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından düzenlenen web güvenliği etkinliğine web güvenliği ile ilgilenen herkes davetlidir.

BugTraq Tarayıcı Testi

Soulblighter

SecurityFocus sitesinde Michal Zalewski tarafından gerçekleştirilmiş bir tarayıcı testi var. Ben de bu testin çevirisini (özetle) burada sunuyor ve yorumlarınızı merakla bekliyorum :)

Çok kullanılan web tarayıcılarının potansiyel saldırılara ve DoS ataklarına ne kadar dayanabildiklerini ölçmek istedim. Bu amaçla kullanışlı bir araç hazırladım.

Windows XP kullanıcılarına hodri meydan!

sundance

Geçtiğimiz günlerde FZ`nin yorumlarından birinde inanılmaz irkildiğimiz bir yazıya:` Windows XP Microsoft`un Nereye Gittiğinin İşareti!` rastladık. Yorumlarda kaybolup gitmesine gönlümüzün razı olmadığı bu yazının büyük bir bölümünü Türkçe`ye çevirip yayınlama ihtiyacı duyduk. Bu yazıda

-Windows XP`nin Internet`e birçok sebeple kullanıcının kontrolü dışında bağlandığı
-Eğer bu bağlantılara izin verilmezse fonksionların bir kısmının kapandığını
-Lisans anlaşması gereği herhangibir MS patchi install eden kullanıcıların makinalarının yönetim haklarını yasal olarak MS`a devrettiği
gibi saçmasapan iddialar var. FM`i takip eden Microsoft Profesyonelleri`nden bu yazıyı okuyup bizleri aydınlatmalarını rica ediyoruz. İnanıyoruz ki bu kadar yoğun kullanılan, başarılı bir işletim sistemi hakkında böyle asılsız ithamlar yapılıyorsa gerektiği şekilde cevap verilmeli ;)

İşte size bir Linux virüsü..

skoylu

Almanya'dan bir arkadaş, ekte bir virüs yollamış. Basit bir ELF/x86 virüsü. Görünürde tek yaptığı, x86 ELF binary'lerine bulaşmak. Bu daha önceki kodlara benzemiyor, yani eski bir virüs değil.
Korunmak için virüs temizleyici filan almanız gerekmiyor. Sistemi root olarak kullanmayın ve executable dosyalarınıza kullanıcı için yazma hakkı vermeyin yeterli. Zaten hep yaptığımız da bu değil mi? Standart dağıtımlar tüm executable dosyaları böyle kuruyor. Size kalan sistemi root olarak kullanmamak sadece...
Bu arada virüsü inceliyorum derken sildim :( Yenisi elime geçince dileyenlere bir örnek yollarım..

Opera 7.53 ve öncesi versiyonlarda güvenlik açıkları tesbit edildi

ttk

Opera web tarayıcısının 7.53 ve öncesi versiyonlarında, Linux, Mac ve Windows platformlarında tehlikeli güvenlik açıkları tesbit edildi.

Kullanıcının makinasındaki dosya ve klasörlere okuma hakkı ile erişim, Opera ile alınmış maillerine erişim, kullanıcıya ait cookie'lerin çalınabilmesi, adres yanıltması ve kullanıcının daha önce girdiği adreslerin tesbit edilebilmesi bu açıklardan bazıları imiş. Açığı tesbit edenler ilgili yerleri bilgilendirmişler ve Opera web tarayıcısının açıkları giderilmiş 7.54 numaralı versiyonu indirilmek üzere sitesine konulmuş. Bu programı tercih edenlerin yeni versiyonu indirmeleri faydalarına olacaktır.

Orijinal haber için adres : http://www.net-security.org/vuln.php?id=3625