MS Windows İçin Açık Kodlu Antivirüs Yazılımı - ClamWin

0
ebola
Siz de benim gibi bir işyerinde istemeyerek de olsa MS Windows sistem yöneticiliği yapıyorsanız eminim virusler en önemli sorunlarınızdandır. İşyeriniz her sene "kapalı kodlu" yazılımlara dünyanın parasını saymaktadır.

Pek çok şeyin bir açık kodlu çözümü var ama bu antivirüs meselesinin yok diyorsanız yanılıyorsunuz. Eski dost ClamAV'nin MS Windows sürümü var. Adı ClamWin. Ben test amacı ile bir iki makineye kurdum ilk izlenimlerim olumlu, size de tavsiye ediyorum.

Görüşler

0
simor
Açık kodun en sevdiğim yanı, yazılımı (her ne ise) ilk yüklediğinizde tamamen önyargısız ve beklentisiz olabilmeniz. BU da bir insana ilk yaklaşımınızda onu dinleyip anlamanın onunla iletişim kurmakta daha iyi olacağı gerçeği gibi . Bence bu yazılımın da gücü şimdiden belli; her ne kadar bir .exe dosyasında takılınca durdurmak zorunda kalsamda, çok kısa zamanda çözüleceğini biliyorum. Bu ayrıca beni c,c++ ı daha hızlı öğrenmeme zorluyor. Ben çok keyif alıyorum ve çözüm üretmeye çalışıyorum. Sadece tüketenler ise butün açık kaynak kod yazılımları tükettikleri zaman gerekli yerlere biraz geri dönüş yapsalar oda yeter. En azından bir işe yararlar :)
0
BatoR
Peki ne yapmalıyım ( ız ) sevgili Simor ? Sadece iyi bir windows kullanıcısı olarak (bulunduğum (uz) şartlarda başka şansım ( ız ) yoktu ) ve programlamadan zerre kadar anlamayan ben ( biz ); sadece kullanarak ( senin deyiminle tüketerek ) bir katkıda bulunduğumu ( zu ); açık kodlu yazılımları kullandığım ( ız ) sürece; yaygınlaşmasını sağlayarak, karşılatığım ( ız ) hataları bildirerek, sadece tüketmiş olmayıp bir işe yaradığımı ( zı ) düşünüyorum...
Şu an kullandığım (tükettiğim ) browser da Firefox. Henüz bugün indirdim...
0
simor
Yanlış veya eksik anlaşılmayayım diye söylüyorum. Bende programcı değilim yeni yeni çok eskiden biraz bulaştığım c/c++ a yeniden başladım. Ben o anlamda destek vermek istiyorum. Geçen sene ve ondan önceki sene mozilla ya çok alt seviyede sadece hataları bildirdim naçizane, buda bir destek. Kimi de parasal destek veriyor herneyse. Programcı olmaya gerek yok.Onu yanlış vurgulamışım. Kimsenin alınmasına da gerek yok. Sadece kafasını kuma gömüp nasılsa her yazılımı ülke şartlarında legal gibi kullanmayı gelecek sanan ve bu konuda da ayrıca ahkam kesen insanlara tüketici diyorum bu anlamda.
0
ebola
Tam doğru bir yere parmak bastınız. Bugün ClamAV'nin sayfasini gezerken yazilanlara baktim.
Adamlar (ve belkide bayanlar) demişlerki eğer C yada Python [www.python.org] bilip zamanınız varsa buyrun kod yazmaya.


Eğer verecek fazla paranız varsa buyrun yardıma.
Ne param nede programcılık bilgim yok derseniz (örn: ben) emin olun sizinde yapabileceğiniz şeyler vardır. Dergilerde, sitelerde haber çıkmasını sağlayın, eşinize dostunuza söyleyin. Güçlenmemize yardım edin demişler.
Tabi tam bunları dememişler ben mealini verdim. :)


Bunu görünce ben neden bunu Fazlamesaiye haber olarak göndermiyorum dedim. Peki siz bu programı niye bir arkadaşınıza mail ile bildirmiyorsunuz?
0
FZ
İyileşecek hastanın doktor ayağına gelirmiş derler. Az önce bir arkadaş damladı, dedi ki abicim acilen yardıma ihtiyacım var, virüs girdi. Dedim ki ey ölümlü sen bilmez misin FM diye bir site var, her gün bu güzide siteyi ziyaret etmeyen çok şey kaybeder. Git bak dedim, adresi verdim. Dedi ki yahu uğraştırma beni şimdi, işim acil, çözüm lazım. Dellendim ben de, 3´e kadar sayıcam, hala bakmadı isen mecburen üzerinde birkaç ölümcül Shao-lin tekniği uygulamak zorunda kalıcam dedim, arkadaş ikna oldu, gitti baktı ve bir süre sonra tepkisi: Allah senden razı olsun! ;-)

1194-2004, 10 yıl, sadece son on yılda özgür yazılımın geldiği noktayı düşünüyorum ve sonraki 10 yılı tahmin etmeye korkuyorum, büyük ihtimalle düşündüklerimizin çok ötesine geçecek.

Fizik devrimini Maxwell, Faraday, Einstein, vb. üstadlarla yaşadık, şimdi sırada bilgisayar devrimi var. İçinde olduğumuz için henüz çok net algılayamıyoruz ancak kesin olan şu ki torunlarımız bizi ağızları açık dinleyecekler (tabii ondan önce ABD tüm dünyayı yok etmezse).
0
simor
Evet son küçük paragrafınız, konuya biraz uzak birçok kişiye abartı gibi gelebilecek olsada çok doğru.
Bu devrimi kokusunu geçte olsa hissediyorum.
Aslında olaya durum açısından bakarsak, global çaplı bir süpergüç(ler) hegamonyasının tekel tehlikesini, gri renkli askeri bota saplanan ikinci bir şişirme sübapı takılmış olarak görüyorum. Kimse bize bizden habersiz bu batıyor yada bu çıkıyor diyemez. Bu microsoft veya xsoft olayı değil. Her grubun her ülkenin her evin kendi "telefon makinesini" (bilgisayar, bilgiişlemci.. ne derseniz artık), yönetme güçü eline geçti. Local olarak Ülkemiz içinde konuşuyorum; hernekadar olayın mekanizması üniversiteler ve bazı kurluluşlar ve kurumlar tarafından harekete geçirilmiş olsa da bireyler genel eknomik sebebler yüzünden katılamıyor benim görüşüm. Aslında ne kadar güze.l Kimse bunu sadece boş zamanı olan insanların eğlencesi olarak görmesin. Tamamen girişimcilik ve pazarlama fırsatı. Binlerce kaynaktan faydalan öğren, geliştir, üret ve sonra git şirketlere bilgi sat, ürün sat, danışmanlık sat.. daha ne olsun işte milyonlarca çalışanı olan ar-ge ve know-how departmanı :))
Yüzlerce büyük firma kasasını açar böyle birşey için .. Zaten açıyorlarda..
0
eyeQ
Cahilligimi bagislayin ama Acik kaynak kodlu Scan Engine yi Reverse Engineering yapmak daha kolay degil mi?

Birde On access scan yokmus surekli on-demnd yapmak gerekecek.

Yanlis anlasilmasin Acikliga karsi degilim ama cehalet hat safhada :-]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet gezgini güven(siz)liği

daegil

Araştırmayı ben de Bruce Schneier blog'unda yayınlayınca farkettim. Araştırmacılar 2004 boyunca MSIE, Firefox ve Opera'daki "bilinen güvensiz" günleri saymışlar, yani bir güvenlik açığının var olup yamasının yayınlanmamış olduğu günleri. MSIE %98 güvensiz çıkmış, yani araştırma senesi boyunca sadece 7 gün bilinen güvenlik açıklarına karşı yamaları mevcut bir gezgin sunabilmişler kullanıcılarına. Firefox %15, Opera ise %17 güvensiz çıkmış. Toplam güvenlik açığı sayılarından daha tutarlı bir yaklaşım...

myspace.com'a Türkiye Kökenli Virüs Saldırısı

FZ

Dünyanın en çok ziyaret edilen ilk 10 web sitesinden myspace.com'da geçtiğimiz hafta büyük bir reklam skandalı yaşandı. Sayfanın reklamlarını gösteren sisteme sızan korsanlar, içinde Truva atı virüsü barındıran bir kodu ziyaretçilere göstermeyi başardı. Rus korsanların bir Türk sitesinin içine sızarak yönettiği operasyon sonucunda 2 milyona yakın kişinin bilgisayarına sızıldı.

Haberin devamı: Radikal

Röportaj: Kıvılcım Hindistan

sundance

Sevgili meslektaşım Huzeyfe Önal, sağolsun NetSec Güvenlik Bülteni'nin bu sayısında benle röportaj yapmak istemiş.

NetSec Bülteni'nin şimdiye kadar ki bütün sayıları için için Life Over Ip'e bakabilirsiniz.

NGB: Kısaca kendinizden bahsedebilir misiniz?

Kıvılcım HİNDİSTAN: Merhaba. Adım Kıvılcım Hindistan. Kadıköy Anadolu Lisesi ve ITÜ Mimarlık Fakültesi mezunuyum. Fazlamesai.net sitesinin kurucularından biriyim.

Ulusal Kriptoloji Enstitüsü Stajyer Arıyor

FZ

TÜBİTAK bünyesindeki Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü bu yaz bünyesinde görevlendirmek üzere en az 1 ay çalışabilecek stajyer öğrenciler arıyor. Başvuracak adayların aşağıdaki bölümlerden birinden olmaları isteniyor:
  • Elektrik Mühendisliği
  • Elektronik Mühendisliği
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Dilbilim

En İyi 75 Güvenlik Aracı

FZ

Fyodor´un Mayıs ayında nmap-hackers e-posta listesinde 1854 üye üzerinden gerçekleştirdiği ayrıntılı anketin sonucunda en çok kullanılan 75 güvenlik aracı tespit edildi. Güvenlikle ilgilenen ya da ilgilenmeyi düşünen herkesin bu listedeki yazılımları (en azından 10-15 tanesini) incelemesinde fayda var.