MS Windows İçin Açık Kodlu Antivirüs Yazılımı - ClamWin

0
ebola
Siz de benim gibi bir işyerinde istemeyerek de olsa MS Windows sistem yöneticiliği yapıyorsanız eminim virusler en önemli sorunlarınızdandır. İşyeriniz her sene "kapalı kodlu" yazılımlara dünyanın parasını saymaktadır.

Pek çok şeyin bir açık kodlu çözümü var ama bu antivirüs meselesinin yok diyorsanız yanılıyorsunuz. Eski dost ClamAV'nin MS Windows sürümü var. Adı ClamWin. Ben test amacı ile bir iki makineye kurdum ilk izlenimlerim olumlu, size de tavsiye ediyorum.

Görüşler

0
simor
Açık kodun en sevdiğim yanı, yazılımı (her ne ise) ilk yüklediğinizde tamamen önyargısız ve beklentisiz olabilmeniz. BU da bir insana ilk yaklaşımınızda onu dinleyip anlamanın onunla iletişim kurmakta daha iyi olacağı gerçeği gibi . Bence bu yazılımın da gücü şimdiden belli; her ne kadar bir .exe dosyasında takılınca durdurmak zorunda kalsamda, çok kısa zamanda çözüleceğini biliyorum. Bu ayrıca beni c,c++ ı daha hızlı öğrenmeme zorluyor. Ben çok keyif alıyorum ve çözüm üretmeye çalışıyorum. Sadece tüketenler ise butün açık kaynak kod yazılımları tükettikleri zaman gerekli yerlere biraz geri dönüş yapsalar oda yeter. En azından bir işe yararlar :)
0
BatoR
Peki ne yapmalıyım ( ız ) sevgili Simor ? Sadece iyi bir windows kullanıcısı olarak (bulunduğum (uz) şartlarda başka şansım ( ız ) yoktu ) ve programlamadan zerre kadar anlamayan ben ( biz ); sadece kullanarak ( senin deyiminle tüketerek ) bir katkıda bulunduğumu ( zu ); açık kodlu yazılımları kullandığım ( ız ) sürece; yaygınlaşmasını sağlayarak, karşılatığım ( ız ) hataları bildirerek, sadece tüketmiş olmayıp bir işe yaradığımı ( zı ) düşünüyorum...
Şu an kullandığım (tükettiğim ) browser da Firefox. Henüz bugün indirdim...
0
simor
Yanlış veya eksik anlaşılmayayım diye söylüyorum. Bende programcı değilim yeni yeni çok eskiden biraz bulaştığım c/c++ a yeniden başladım. Ben o anlamda destek vermek istiyorum. Geçen sene ve ondan önceki sene mozilla ya çok alt seviyede sadece hataları bildirdim naçizane, buda bir destek. Kimi de parasal destek veriyor herneyse. Programcı olmaya gerek yok.Onu yanlış vurgulamışım. Kimsenin alınmasına da gerek yok. Sadece kafasını kuma gömüp nasılsa her yazılımı ülke şartlarında legal gibi kullanmayı gelecek sanan ve bu konuda da ayrıca ahkam kesen insanlara tüketici diyorum bu anlamda.
0
ebola
Tam doğru bir yere parmak bastınız. Bugün ClamAV'nin sayfasini gezerken yazilanlara baktim.
Adamlar (ve belkide bayanlar) demişlerki eğer C yada Python [www.python.org] bilip zamanınız varsa buyrun kod yazmaya.


Eğer verecek fazla paranız varsa buyrun yardıma.
Ne param nede programcılık bilgim yok derseniz (örn: ben) emin olun sizinde yapabileceğiniz şeyler vardır. Dergilerde, sitelerde haber çıkmasını sağlayın, eşinize dostunuza söyleyin. Güçlenmemize yardım edin demişler.
Tabi tam bunları dememişler ben mealini verdim. :)


Bunu görünce ben neden bunu Fazlamesaiye haber olarak göndermiyorum dedim. Peki siz bu programı niye bir arkadaşınıza mail ile bildirmiyorsunuz?
0
FZ
İyileşecek hastanın doktor ayağına gelirmiş derler. Az önce bir arkadaş damladı, dedi ki abicim acilen yardıma ihtiyacım var, virüs girdi. Dedim ki ey ölümlü sen bilmez misin FM diye bir site var, her gün bu güzide siteyi ziyaret etmeyen çok şey kaybeder. Git bak dedim, adresi verdim. Dedi ki yahu uğraştırma beni şimdi, işim acil, çözüm lazım. Dellendim ben de, 3´e kadar sayıcam, hala bakmadı isen mecburen üzerinde birkaç ölümcül Shao-lin tekniği uygulamak zorunda kalıcam dedim, arkadaş ikna oldu, gitti baktı ve bir süre sonra tepkisi: Allah senden razı olsun! ;-)

1194-2004, 10 yıl, sadece son on yılda özgür yazılımın geldiği noktayı düşünüyorum ve sonraki 10 yılı tahmin etmeye korkuyorum, büyük ihtimalle düşündüklerimizin çok ötesine geçecek.

Fizik devrimini Maxwell, Faraday, Einstein, vb. üstadlarla yaşadık, şimdi sırada bilgisayar devrimi var. İçinde olduğumuz için henüz çok net algılayamıyoruz ancak kesin olan şu ki torunlarımız bizi ağızları açık dinleyecekler (tabii ondan önce ABD tüm dünyayı yok etmezse).
0
simor
Evet son küçük paragrafınız, konuya biraz uzak birçok kişiye abartı gibi gelebilecek olsada çok doğru.
Bu devrimi kokusunu geçte olsa hissediyorum.
Aslında olaya durum açısından bakarsak, global çaplı bir süpergüç(ler) hegamonyasının tekel tehlikesini, gri renkli askeri bota saplanan ikinci bir şişirme sübapı takılmış olarak görüyorum. Kimse bize bizden habersiz bu batıyor yada bu çıkıyor diyemez. Bu microsoft veya xsoft olayı değil. Her grubun her ülkenin her evin kendi "telefon makinesini" (bilgisayar, bilgiişlemci.. ne derseniz artık), yönetme güçü eline geçti. Local olarak Ülkemiz içinde konuşuyorum; hernekadar olayın mekanizması üniversiteler ve bazı kurluluşlar ve kurumlar tarafından harekete geçirilmiş olsa da bireyler genel eknomik sebebler yüzünden katılamıyor benim görüşüm. Aslında ne kadar güze.l Kimse bunu sadece boş zamanı olan insanların eğlencesi olarak görmesin. Tamamen girişimcilik ve pazarlama fırsatı. Binlerce kaynaktan faydalan öğren, geliştir, üret ve sonra git şirketlere bilgi sat, ürün sat, danışmanlık sat.. daha ne olsun işte milyonlarca çalışanı olan ar-ge ve know-how departmanı :))
Yüzlerce büyük firma kasasını açar böyle birşey için .. Zaten açıyorlarda..
0
eyeQ
Cahilligimi bagislayin ama Acik kaynak kodlu Scan Engine yi Reverse Engineering yapmak daha kolay degil mi?

Birde On access scan yokmus surekli on-demnd yapmak gerekecek.

Yanlis anlasilmasin Acikliga karsi degilim ama cehalet hat safhada :-]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

En İyi 75 Güvenlik Aracı

FZ

Fyodor´un Mayıs ayında nmap-hackers e-posta listesinde 1854 üye üzerinden gerçekleştirdiği ayrıntılı anketin sonucunda en çok kullanılan 75 güvenlik aracı tespit edildi. Güvenlikle ilgilenen ya da ilgilenmeyi düşünen herkesin bu listedeki yazılımları (en azından 10-15 tanesini) incelemesinde fayda var.

Yüksek Hızlı Windows NT Parola Kırıcı

FZ

Bilgisayarınıza yetkisiz kişilerin girmesini istemiyorsunuz. Parolalar konusunda hassassınız. Söz gelimi, deneyimli biri olarak şöyle bir parola kullanıyorsunuz: u76d0pelgbuz3. Oldukça karışık ve oluşan harmandan (hash) geriye doğru dönmesi imkansız denecek kadar zor... mu acaba?

Sadece 2 saniye sürmüş yukarıdaki parolanın tespit edilmesi! İnanmayanlar Advanced Instant NT Password Cracker sayfasına bakabilirler. Sistemi geliştiren yazarların konu ile ilgili Lecture Notes in Computer Science (Proceedings of Crypto'03) isimli kaynakta sunacakları teknik makaleyi buradan çekebilirsiniz.

İsterseniz yukarıdaki adrese kendi sisteminizdeki harmanları (hash values) göndererek ne kadar sürede kırıldıklarını da görebilirsiniz ;-)

Cep Telefonları ve Şifreleme Algoritmaları

FZ

GSM sistemi ile çalışan cep telefonlarının veri iletişim güvenliği ile ilgili olarak son günlerde pek çok gazete haberi ile karşılaşmış ve belki de bir kısmını okumuşsunuzdur. Benim burada dikkati çekmek istediğim ise öyle komplo teorileri ya da işte hangi GSM iletişim şirketi kimin telefonunu ne kadar dinlemiş falan değil.

Daha teknik bir konu ile ilgili birkaç belge adresi vermek istiyorum. Cep telefonlarında iki taraflı iletişim şifrelemesi için hemen hemen tüm dünyada yaygın olarak A5 (A5/1 ve A5/2) algoritmaları kullanılıyor. Peki bu algoritmalar ne kadar güvenli ?

Sygate'de artık Symantec Bünyesinde!

parsifal

Brightmail, Veritas derken, Sygate'de Symantec bünyesine dahil oldu.

Demek bundan sonra Sygate 2.0'ı register ederken "yaw yıllardır aynı siteden onay alıyor.", "Yok abi kesin numara bu inanma." muhabbetleride tozlu raflarda yerini alacak.
Nedense gözümün önüne bir anda Tünel'de bir atölye silueti belirdi. :)

URL Parametrelerini doğru kullanmayınca başa gelenler

tongucyumruk

Hep ciddi ciddi şeyler yazacak değiliz, biraz da eğlenelim. Bazen (düzeltme: çoğu zaman) en büyük şirketler dahi web üzerinde birşeyler yaparken en basit güvenlik önlemlerini unutabiliyorlar. İşte bu sefer madara olan şirketimiz de sürekli olarak geliştiricilerin ahını almaktan çekinmeyen Oracle. Bu linke tıklayarak kendilerinin URL parametrelerini hiçbir doğrulamadan geçirmeden doğrudan...