NetSec Güvenlik Bülteni: Sayı 3

0
onal
Ağ güvenliği listesi (NetSec) üyeleri tarafından hazırlanan güvenlik bülteninin 3. sayısı çıktı. Buradan okuyabilirsiniz.

İlgili Yazılar

L7-Linux için uygulama katmanı paket sınıflandırıcı

anonim

Takip ettigim mail grupların bir tanesinden gelen mail icinde tanıtımını gorupte asagıdaki netfilter eklentisini farkettim.

l7 - Application Layer Packet Classifier for Linux

Networkunuze girip cıkabilecek paketlerler uzerinde etkinliginizi en ust duzeye cıkartabilecek, kullanıcıların bilgisayarlarına sahip oldukları yerel haklarla yukleyebildikleri ve kullana bildikleri P2P, IM oyun vb. programlarının baglantı/transfer ini, portlara bakmaksızın engelleyebilecek bir yazılım. Desteklenen protokoller ve performans dokumleri burada.

Kılıçla Yaşayan , Kılıçla Ölür... :)

anonim

Kevin Mitnick'in şirketinin web sitesi geçen hafta web sisteminde küçük bilinen bir açık olduğunu belirten bir Alaska'lı hacker tarafından hack edildi. Keşiften sonra 2 saat içerisinde gerekli yama geçildi.

Gizli anahtarlarınızı gizleyemezsiniz!

tongucyumruk

İngiliz ulusal güvenlik ajansı Home Office, 2000 yılında çıkan RIPA adlı yasanın üçüncü bölümündeki bugüne kadar kullanmaya başlamadğı hakkını kullanmak yönünde hazırlıklara başladı. Sözkonusu yasanın üçüncü bölümü İngiliz polisine ihtiyaç duyması halinde kişilerin açık anahtar tabanlı şifreleme uygulamalarında kullanılan gizli anahtarını isteme hakkını tanıyor. Gizli anahtarını teslim etmeyi reddedenler içinse hapis cezası öngörülüyor.

nic.tr'ye Phishing Saldırısı ve Yurdumun "Hacker"ları

dayioglu

Hafta sonu nic.tr'ye (https://www.nic.tr) yönelik yoğun bir phishing saldırısı gerçekleşti. Kısa sürede savuşturduk ve kişisel web siteme yaptıklarımızın kısmi ve kısa bir özetini yazdım.

(Bkz.http://www.dayioglu.net/?q=node/144).

Meğer bu aslında yalnızca bir başlangıçmış. Kısa sürede ülkenin en babayiğit (!) hacker'ları siteme muhterem yorumları ile katkı sağlamaya başladılar.

Fazlamesai'ye soralım: Peki bu durumda ne yaparsınız?

sundance

27 Aralık tarihinde ortaya çıkan Windows Meta File Exploit bir fenomen halini almış durumda. Windows 95'den bu yana bütün sürümlerde bulunduğu tespit edilen açık, Internet Explorer üstünden gösterilen imajlar vasıtasıyla kod çalıştırılmasını sağlıyor ve en çok Windows XP'leri etkiliyor.

Microsoft tarafından yapılan açıklamada resmi yamanın 10 Ocak'tan önce yayınlanamayacağının belirtilmesi çok ciddi endişeler uyandırıyor. Bazı uzmanlar gayri resmi bir yamayı önerirken, Mozilla Firefox kullanıldığı takdirde sözkonusu kod çalıştırılmadan önce kullanıcının onayının istendiği ve bunun geçici bir önlem olabileceği belirtiliyor.