"Dungeons & Dragons" ile ilişkili güvenlik riskleri

0
anonim
İsrail Ordusu D&D oynayan yada oynamış olan askerlere daha düşük seviye güvenlik erişim hakları verdiğini açıkladı.

"Gerçeklerden daha kopuk ve etkilenmeye daha açık oluyorlar"

Haberi okumak için buraya lütfen.

Görüşler

0
Geryon
MUhahahaha :) :) :)
0
bahadirkandemir
A: "Dur! Geçemezsin!"
B: "Zar atayım önce..."
0
Nightwalker
İsrail gibi komple paranoyak olmuş bir toplumdan her tür mantıksız davranış biçiminin beklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu açıdan bu saçma sapan haberle ilgili başka bir yorum yapmayacağım. Ama eminim bunlar bizim milliyet gazetesi ile pek güzel anlaşırlardı.

not: Birazdan bizim partinin büyücüsü ile bard ına haber veriyorum israil e sefere çıkıyoruz gelmek isteyen olursa beklerim :)
0
Phaedrus
Ben Bu haberi aktarırken icinde oldugum dusunceyi su sekilde ozetlemek isterim.

Ben Kesinlikle asker olamam!

Kesintili de olsa 8 yıldır RPG oynuyorum. Sadece Medivial Fantasy oynamadım. Sci-fi, cyber-punk, whitewolf settingleri. Conspiracy ler, politik icerikliler.

Ince eliyen sık dokuyan, askerlerin psikolojisini anlamak ve bunlardan dogabilecek risk analizlerini yapan kuruluslara saygım var. "Risk analizi yapan ve bunların farkında olan hayatta kalır" gorusunu meslegim geregince de benimsedim. Hayalgucunu zorlayan, masabasında saatlerce anlatılanı kafasında kuran insan dedikleri gibi yeniliklere ve ilgi cekene inanmaya daha yatkın oluyor. Haliyle ordu gibi kendi capında korkunc maddesel bir mantıgı olan hicbir kurulusda bizler gibilerin isi olmaz.

Evet Benden kesinlikle asker olmaz :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DefCon Videoları Google'da

FZ

Hacking Social Lives: MySpace.com, Tactical Exploitation, Convert Debugging, The Executable Image Exploit, Internet Wars 2007, Virtual World, Real Hacking, Webserver Botnets, How to be a WiFi Ninja ve Real-time Steganography with RTP gibi başlıklarla hazırlanmış DefCon videolarını Google Video üzerinden izleyebilirsiniz.

Not: Haber verdiği için LispNYC'den Marc Spitzer'a teşekkürler.

Windows ve Güvenlik - Daha Doğrusu: Micros~1 ve Güvenlik

cayfer

Windows işletim sistemlerinin güvenlik sorunları bitmez! Çünkü "güvenlik" kavramı Micro~1'un umurunda değil! "Güvenlik", tasarım süreçlerinin bir parçası değil.

Neden mi?

Windows Durmuyor

anonim

Windows´ta güvenlik açığı başlıklı haberlerden sıkıldınız mı bilmiyorum ama Windows da durmuyor ki. Yine kritik bir güvenlik açığı üstelik ie kullanmıyor olmanızda sizi kurtaramıyor. Microsoft Windows 98, Microsoft Windows 98 Second Edition, Microsoft Windows Me, Microsoft Windows NT 4.0, Microsoft Windows NT 4.0 Terminal Server Edition, Microsoft Windows 2000 işletim sistemlerinde etkili bu açık sayesinde crackerımızın web sitesini ziyaret ederseniz oluşan açık yüzünden cracker o an kayıtlı olan kullanıcının yetkilerine sahip oluyor. Admin yetkileride buna dahil. Ayrıntılı bilgi ve yama için: Bu adrese

Yeni bir MD5 çakışması daha

ndemir

3 ay önce Arjen Lenstra (Lucent Bell Labs and Technische Universiteit Eindhoven), Xiaoyun Wang (Shandong University, Jinan, China) ve Benne de Weger (Technische Universiteit Eindhoven) aynı MD5 çıktısını üreten iki tane X.509 sertifakası bulmuştu.

Ve bir MD5 çakışması daha bulundu.

bogofilter İle Olasılıksal SPAM Filtreleme

FZ

Paul Graham 2002 yılı Ağustos'unda yazdığı makalede spam filtrelemede Bayes Teoremi'nin (Öznel Olasılık Teorisi) kullanılabilirliğine değinerek SPAM e-posta (email) ile savaş konusunda yeni bir akımı başlatmış oldu.

Graham'a göre aldığımız her email'e içerdiği kelimeler - mesaj başlığındakiler (header) de dahil olmak üzere- incelenerek 0 ile 1 arasında bir spam skoru atamak mümkün. Bu sayının hesaplanabilmesi için öncelikle size gelen çok sayıda spam ve spam olmayan emailin ayrı ayrı incelenmesi gerekiyor. Bu inceleme sonucunda eğer belli bir kelimeye sadece spam olan emaillerde rastlanıyorsa o kelimeyi göreceğiniz bir sonraki emailin de spam olma olasılığı çok yüksek olacaktır. Aynı mantıktan yola çıkarak, büyük bir çoğunlukla gerçekten okumak istediğiniz emaillerde rastlanan kelimelerin gelecekte de spam içermeyen emaillerde görülmesi beklenir. Bu anlattıklarımızın iyice yerleşmesi için birkaç örnek verelim: