"Dungeons & Dragons" ile ilişkili güvenlik riskleri

0
anonim
İsrail Ordusu D&D oynayan yada oynamış olan askerlere daha düşük seviye güvenlik erişim hakları verdiğini açıkladı.

"Gerçeklerden daha kopuk ve etkilenmeye daha açık oluyorlar"

Haberi okumak için buraya lütfen.

Görüşler

0
Geryon
MUhahahaha :) :) :)
0
bahadirkandemir
A: "Dur! Geçemezsin!"
B: "Zar atayım önce..."
0
Nightwalker
İsrail gibi komple paranoyak olmuş bir toplumdan her tür mantıksız davranış biçiminin beklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu açıdan bu saçma sapan haberle ilgili başka bir yorum yapmayacağım. Ama eminim bunlar bizim milliyet gazetesi ile pek güzel anlaşırlardı.

not: Birazdan bizim partinin büyücüsü ile bard ına haber veriyorum israil e sefere çıkıyoruz gelmek isteyen olursa beklerim :)
0
Phaedrus
Ben Bu haberi aktarırken icinde oldugum dusunceyi su sekilde ozetlemek isterim.

Ben Kesinlikle asker olamam!

Kesintili de olsa 8 yıldır RPG oynuyorum. Sadece Medivial Fantasy oynamadım. Sci-fi, cyber-punk, whitewolf settingleri. Conspiracy ler, politik icerikliler.

Ince eliyen sık dokuyan, askerlerin psikolojisini anlamak ve bunlardan dogabilecek risk analizlerini yapan kuruluslara saygım var. "Risk analizi yapan ve bunların farkında olan hayatta kalır" gorusunu meslegim geregince de benimsedim. Hayalgucunu zorlayan, masabasında saatlerce anlatılanı kafasında kuran insan dedikleri gibi yeniliklere ve ilgi cekene inanmaya daha yatkın oluyor. Haliyle ordu gibi kendi capında korkunc maddesel bir mantıgı olan hicbir kurulusda bizler gibilerin isi olmaz.

Evet Benden kesinlikle asker olmaz :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Güvenlik Dedikleri

anonim

Aşağıdaki yazı uzun zamandır güvenlikle ilgili gördüğüm en güzel belgelerden biri. Hiç bir teknik konu içermemesine karşın güvenlik felsefesini kavratmak amacıyla yazılmış ve amacına ulaşan bir belge. tbase.gen.tr sitesinin forumlarında gördüğüm bu yazıyı FM camiası ile de paylaşmak istedim:

Son yılların en gözde terimleri: İnternet, bilgi, hızlı ve kolay erişim, teknoloji… Her şey her yerde ve her şey çok kolay… Peki ya size ait birşeyler varsa ve öyle kalmasını istiyorsanız? İşte o zaman işiniz gerçekten zorlaşıyor. Herşeyin kolay olması için yaptığınız o kadar uğraşın çok daha fazlasını özel bilgilerin gizli kalması için vermek zorundasınız. Çünkü herkesin bildiği gibi yasak olan şeyler daha tatlıdır ve sizin yapılmasını istemedikleriniz başkalarının hedefleridir…

Yeni virus LoveGate´e dikkat

sametc

Bilgisayar güvenliği uzmanları, Asya ve Avrupa'da yayılmaya başlayan LoveGate adlı "worm (solucan)" türü bir bilgisayar virüsü konusunda uyardı. Tam adı LoveGate.c olan virüs, e-mail yoluyla bulaştığı sistemde bir arka kapı açarak bilgisayarda kayıtlı herşeyin güvenliğini tehlikeye atıyor.
Virüs bulaşır bulaşırmaz Pekin'deki iki e-mail adresine mesaj gönderiyor. Virüs yazarının sistemle bağlantı kurmasını sağlayan LoveGate, yazarın başkasının bilgisayarında istediği herşeyi (dosyaları silmek, kişisel bilgileri çalmak, ya da bazı uygulamaları çalıştırmak vs.) yapabilmesine neden oluyor.
E-mail'e eklenmiş LoveGate taşıyan dosyaya tıklandığında, virüs kendi kendini kopyalayarak adres defterindeki isimlere gönderebiliyor.
Anti-virüs şirketi Trend Micro yetkilileri, yayılma hızı yavaşlayan LoveGate'in dünya genelinde 10 bin bilgisayarı etkilediğini tahmin ediyor.
Kaynak:Hürriyetim

Korsan mı değil mi?

bahadirkandemir

BBC'deki bir haberde, Asya'daki tsunami sonrası açılan Felaketler ve Acil Durum Komitesi (Disasters and Emergency Committee - DEC) web sitesini kırma girişimi engellenmiş. Metropolitan Polisi, Bilgisayar Suçları Birimindeki memurların söylediğine göre, BT'nin yılbaşı arifesinde yapılan kırma girişimini bloklamasının ardından bir soruşturma başlatılmış.

Solaris 8 mi ? Yoksa FreeBSD 4.3 mu ?

anonim

Solaris 8 ve FreeBSD 4.3 işletim sistemlerini default kurulumdan sonra Nessus ile güvenlik testine tabi tuttuk. İki isletim sistemi de patch yüklenmeden test edildi ve sonuç FreeBSD daha guvenli ve sağlam.(Sundance:Default kurulum, sistem adminlerinin isi degildir. Sistem adminlerinin işi serverlardır, öyleyse serverlar default kurulmaz)

MyDoom, SCO´ya Karşı

malkocoglu

En hızlı yayılan virüs olarak taımlanan MyDoom, özellikle Windows işletim sistemini ve SCO'nun sitesini hedef alıyor. Biraz önce CNN Int'de seyrettiğimiz SCO'nun CEO'su Darl McBride, Linux'a dava açtıkları için serbest yazılım gurupları tarafından hedef alındıklarını iddia etti. SCO, MyDoom'u yazanın yakalanması için 250.000 $ teklif ediyor.
CNN