#1 Numaralı Hacker Klübünün Kurucusu Öldü

0
sundance
Dünyaca ünlü Chaos Computer Club'ın başkanı Wau Holland geçirdiği bir kalp krizi sonucu öldü.

CCC 1981 yılında Almanya'da kurulmuş ve o tarihten bu yana kendine bilgisayar kültürünün gelişmesini amaç edinmiş bir grup. İlk eylemlerini çok ucuza ve kolayca üretilebilecek modem şemaları yayma şeklinde gerçekleştiren grup, daha sonra bir çok White Hat (İyinin yanında, doğrunun koruyucusu :) Hack eylemine imzasını atmıştır.
Ne kadar özel bir grup oldukları konusunda bir örnek vermek gerekirse, anlatılan efsanevi hikaye şudur;

Bir çeşit komün halinde yaşayan CCC üyelerinden bir kısmı bir süre sonra para karşılığı çalışacakları bazı işlere girmek isterler ve bu konu grupça tartışılır. Sonuçta grup üyeleri beraberce isteyenin istediği işe girebileceğini fakat kazancının yarısının CCC'e ait olacağına karar verirler ve hiçkimse buna itiraz etmez. Bugün herbiri önemli güvenlik sistemlerin başında olan bu kişiler hala bu geleneğe bağlı kalmaktadırlar.

Ben değil 'biz' demek o kadar da zor değil sanırım...

İlgili Yazılar

IstSec '09 - İstanbul Bilgi Güvenliği Konferansı

sundance

2009 yılında dünyaya damgası vuran ve siber tehditlere karşı önemini daha çok hissettiren siber güvenlik, siber casus yetiştirme politikaları, siber savaşlar ve bu alana yönelik olarak ülkelerin bütçelerinden ayırdıkları hatırı sayılır oranlara ulaşan rakamlar, bilgi güvenliğini bireysel, kurumsal ve ülke güvenliği açısından kritik öneme kavuşturmuştur. ISTSEC ‘09 konferansı bu eksendeki soru ve sorunlara çözüm ve çözüm önerileri sunmayı hedeflemektedir.

Kayıt için www.istsec.org

Gündem: Email servisleri (ve güvenlik)

e2e

FM'nin gündemi "web tabalı e-posta" servisleriyle devam ediyorken, (FZ'nin bir yorumunda yazdığı, "kendi mail sunucunuzu kurun" önerisinden de esinlenerek) güvenli bir mail servisi kurmanın yöntemlerini öğrenmek fena olmaz.

POP destekli bir mail sunucusu için belki daha ayrıntılı bir araştırma yapmak gerekir. Ama web tabanlı bir mail servisi için gerekli güvenlik adımları Secure Web Based Mail Services başlıklı bu makaleden öğrenilebilir.

Röportaj: Kıvılcım Hindistan

sundance

Sevgili meslektaşım Huzeyfe Önal, sağolsun NetSec Güvenlik Bülteni'nin bu sayısında benle röportaj yapmak istemiş.

NetSec Bülteni'nin şimdiye kadar ki bütün sayıları için için Life Over Ip'e bakabilirsiniz.

NGB: Kısaca kendinizden bahsedebilir misiniz?

Kıvılcım HİNDİSTAN: Merhaba. Adım Kıvılcım Hindistan. Kadıköy Anadolu Lisesi ve ITÜ Mimarlık Fakültesi mezunuyum. Fazlamesai.net sitesinin kurucularından biriyim.

Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi

sundance

Ya da Nasıl Hacker Olunur 101

Herbirşeyde geriden gelen bir ülkeyiz ya, bilgisayar ve Internet`in geriden gelmesi bir yana bunların bağlı olduğu alt-kültürler de geriden geliyor.
Hacking denen eylemi ele alalım, Turkiye`nin en ünlü hacker`ı T.Ş. Unix`in U`sundan anlamayan bir çocuk...

Lastik Hortum Kriptanalizi: Türk Usulü Şifre Çözme - Ya Seve Seve Ya ...

muhuk

Böyle haberlerle anılmak çok üzücü. Bruce Schneier'ın yazısından kısa bir alıntı yaparak yorumlara dikkatinizi çekmek istiyorum:
Cryptographers have long joked about rubber-hose cryptanalysis: basically, beating the keys out of someone. Seems that this might have actually happened in Turkey