Firefox 2.0.0.5 için kritik uzaktan kod çalıştırma açığı

0
Yns_
Firefox'un yeni çıkan sürümünde ciddi bir açık bulundu, billy'nin bloğundan örnekleri görmek mümkün.

Açık, dinamik sitelerdeki link verme kodlarını da etkiliyebiliyor, regex'i iyi yazılmamış herhangi bir URL bbcode'u ile veya "A" etiketine izin veren herhangi bir sistemde rahatlıkla sömürülebiliyor.
Şu an için bildiğim kadarıyla genel bir yama yayımlanmadı, yayımlanana kadar bağlantılara tıklamadan önce dikkat etsek iyi olacak sanırım :)

Görüşler

0
smacker
Bu sorunu ortadan kaldırmanın yolu 1991'de bulundu.
0
Yns_
bu arada bugzilla'da resmi olmayan bir patch yayınlanmış durumda.
0
gnnaahh
Kusura bakmayin tam geyik bir yorum yapacagim.
-ki ler bitisik daha hos!

Demekki acik kaynak kapali kaynaktan pekte ileri seviyede degilmis.
Demekki kaynak acik olunca guvenlik daha hizli saglaniyormus.
Demekki sorun ne zeka seviyesinde nede ahlaktaymis. Sorun populer olmaktaymis.

Guvenli olacaksaniz populer olmakyacaksin.

Guruh adamin uzagini yakinini bir yapar valla :P




0
pvc
Demek ki kapalı kaynak açık kaynaktan daha gerideymiş.
Demek ki kaynak kapalı olunca unoffical patch çıkarılamıyormuş.
Demek ki sorun ne iq seviyesinde nede cahillikteymiş. Sorun saçma sapan yazma hastalığıymış.

Güvenli olacaksanız açık kaynak kullanacaksınız.

Yoksa kasap önünde ciğer bekleyen kedi gibi yama beklersiniz.
0
anonim

http://secunia.com/product/12434/?task=advisories adresindeki "Unpatched 46% (6 of 13 Secunia advisories)" ibaresinden görüleceği üzere

Demek ki Firefox açık kaynağın nimetlerinden yararlanamamaktaymış.
0
pvc
Firefox'dan bahseden kim? Açık kaynak, kapalı kaynaga göre yamalanabilir özellige sahiptir diyoruz. Buda açık kaynagı diğerine göre 1 adım önde kılar.

Kodları kapalı bir programa istesen de yama çıkaramazsın ama ne oldugunu bildigin bir şeye yama yapılabilir.

Yoksa konumuz şu program o nimetlerden yararlanamıyormuş değil ki.

Böyle basit saptırmalarla çıkıyor polemikler zaten.
0
gnnaahh
Sizi bir yerelere mudur yapsalar mudurseniz emekli yapsalarda biraz tatil yapsaniz.
0
everestk
Firefox 2.0.0.6 versiyonu çıktı.
Yapılan Değişiklikler :
Fixed in Firefox 2.0.0.6
MFSA 2007-27 Unescaped URIs passed to external programs
MFSA 2007-26 Privilege escalation through chrome-loaded about:blank windows
0
pvc
Açık kaynak kapalı kaynaktan daha ileri seviyededir. Bunu biliyor musan? Çünkü açık kaynak için unoffical patch'ler çıkabilir. Birileri açığı önceden farkeder ve kapatabilir. Ama kapalı kaynak sözgelimi Micisoft, o zaman sadece onların vicdanına kalırsın... Yama çıksa diye dua edip çıkınca zevke gelir, Billy amcanın gözlük camlarını yalarsın.

Açık kaynak çok daha iyidir. En azından sorunların giderilmesi için M$ ve Billy amcayı beklemek zorunda kalmıyorsun...
0
rao
şu ifade dikkatinizi çekmedi mi??

These examples are launched through the Firefox browser, but require the user to have Internet Explorer 7 installed on their machine

Problem firefox da ise IE 7 ne alaka??

Bende IE 7 yok,olmayacak ta,WinXP ile gelip kurulan IE 6.0.(bilmem kaç var) ve o linklere tıklayınca gmail bana oturum aç diyor başka bir şey de olmuyor.

0
pvc
O yazıyı nereden yapıştırdınız?
0
rao
eğer benim yazdığım metin ise haberde adı geçen billy nin blog undan

http://xs-sniper.com/blog/remote-command-exec-firefox-2005/

****NOTE****
diye belirtilmiş olan bölgedeki ilk cümle
0
Yns_
Keşke Firefox geliştiricileri de senin gibi düşünseydi de, kapatmasalardı açığı..

En "geek" örnek olarak web tasarımcılarını gösterebilmek mümkün.

Zira, müşteriler firefox fanatiği ya da internet explorer düşmanı değil. Dolayısıyla bir site geliştirirken, yazdığınız her css/xhtml kodunu Internet Explorer/Firefox gibi favori tarayicilarda denemek zorundasiniz.

ve evet burada asil nokta ikisinin de yüklü olması, ve ikisinin de yüklü olduğunda bu açığın 'exploit' edilebilmesi...
0
rao
sanırsam yanlış anlaşıldık, IE 7 yok sorun da yok manasında yazmadım bunun direkt olarak firefox'a mal edilmesi manasında yazmıştım.

neyse uzatmanın da bir manası yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Monitörünüzü Radyo Verici Olarak Kullanabilir Misiniz?

FZ

Yani hiçbir ekstra donanım kullanmadan, mevcut bilgisayar sisteminizde kullandığınız monitörünüz bir radyo verici olarak çalışabilir mi?

Bu sorunun cevabı evet. Şimdiye dek belki de casusluk ya da bilimkurgu romanlarında okuduğunuz ve TEMPEST olarak geçen olgunun ne demek olduğunu eğlenceli bir şekilde öğrenmek isterseniz yapmanız gereken tek şey Tempest for Eliza sitesinden ilgili programı çekmek, derlemek ve açıklandığı şekilde çalıştırmak.

Güvenlik, Paranoya ve ICAT

FZ

Eğer bilgisayar kullanıyorsanız ve güvenlik kavramı size basit bir kelimeden daha fazlasını ifade ediyorsa o halde biraz sonra bahsedeceğim siteye bakmak zorundasınız!

ICAT Metabase isimli bu Internet sitesi en son 2 Ağustos 2001 tarihinde güncellenmiş olup bilgisayar yazılımları ve donanımları ile ilgili 2680 kadar "zayıf, saldırılabilir" noktanın çok detaylı ve spesifik kategorilendirilmiş bir veritabanını içeriyor.

%100 güvenlik mümkün değil

daegil

Önemli güvenlik organizasyonlarından Information Systems Security Association'ın İngiltere şubesi, web sunucularının saldırıya uğradığını ve ana sayfanın değiştirildiğini belirtti. Yetkililere göre 2004 Aralık tarihinde ana sunucu başka bir makinaya taşındıktan ve güncellendikten sonra, bazı yamaların yüklenmesinin unutulması yüzünden böyle bir şey mümkün olabildi.

7 Ocak 2005 - 19:39 tarihinde gerçekleşen olaya dair bir web sitesinden alınan bilgiye göre eylemin sorumlusu "iskorpitx" takma isimli kötü niyetli bir bilgisayarcı. Aynı haber sitesinde yer alan ve vakayı gösteren görüntüde büyük Türk bayrakları vardı ve "HACKED By iSKORPiTX (Turkish Hacker)" yazıyordu, ardından tarayıcı kullanıcıyı yunus resimleri ile dolu bir siteye yönlendiriyordu.

Kaynak: http://news.zdnet.co.uk/0,39020330,39185308,00.htm

O gün geldi mi ?

sundance

Bruce Schneier'ın Weblog'unda yayınlanan bir bloga göre Lexus marka arabaların bazı modelleri, sahip oldukları gprs telefonlar sayesinde bilgisayar virüsü kapabiliyorlar, dahası sistemleri bu yüzden devre dışı kalabiliyor.

Acaba "O" gün yaklaştı mı ?

En Son Ne Zaman Badana Yaptınız?

FZ

Boya deyip geçmeyin, eğer sağda solda kablosuz ağ sistemleri çoğalmaya başladı ise, sinyallerle başa çıkmakta güçlük çekiyorsanız o zaman belki de izolasyona dair bazı şeyler yapmanın zamanı gelmiştir.

Force Field Wireless şirketi bu tür kaygıları olanlar için özel bir boya katkısı üretmiş. Duvarları, tavanı ve zemini boyamak için kullanacağınız boyaya bu katkı malzemesini eklediğinizde görüntüde herhangi bir değişiklik olmuyor ancak kablosuz iletişimde epey bir izolasyon sağlanıyor (diye iddia ediliyor).

Şirketin iddiasına göre duvara homojen olarak yayıldığında söz konusu malzeme 100 Mhz - 5 Ghz frekans aralığındaki sinyalleri yansıtarak odayı bir tür Faraday kafesine dönüştürüyor.

Kaynak: Information Week