Spam ve Hacking Elele

0
sundance
Spam hepimizin malumu, "Internet ne de güzel bir yer, bulalım birilerinin e-posta adreslerini de reklamla bombalayalım" eylemine verilen isim. Yurt dışında ciddi parasal cezaları olan spam, Türkiye içinde de en ünlü ISP`mizin başını bayağı bir ağrıtmıştı zamanında.

Genelde fazla bilgisayar bilgisi olmayan Spamciler bu sefer oldukça teknik bir yöntem geliştirmişler. Spam atabilmek için birkaç ISP`i hack edip onun üstünden mail göndermişler...
İnsanoğlu bir kez kötü yola meyletmesin neler neler oluyor :) Sen tut desteklediğin (belki de desteklemediğin) aday için hack ettiğin ISP`ler üzerinden propoganda mailları at.

Bir çok ISP bu olaya alet edilmiş durumda ve olay FBI`ın elkoymasını gerektirecek kadar büyük boyutlara ulaşmış. Şu anda kurban durumundaki ISP`ler ve özellikle de saldırının odağı olan clickaction.com bu çalışmalarında FBI`a destek olmakta. Herne kadar saldırıyı gerçekleştiren "kendini adamış bir profesyonel" olarak tanımlansa da FBI iz üstünde olduğunu belirtiyor.

Düşünüyorum da zamanında A. Güçlü binlerce kişiye SOL üzerinden mail atarken bir türlü engellenememişti. Adamın adı, sanı, hatta adresi bilinebilmesine rağmen, birçok kullanızı uzun süre zat-ı şahanelerinin tecavüzkar e-postalarına maruz kalmıştı.

Ne diyelim inşallah bizde de bu konudaki açıklar kapanır da, güvenlik açısından elek gibi olan ISP`lerimiz biraz nefes alır :)

İlgili Yazılar

NetSec Topluluğu Ankara Buluşması - 7 Kasım 2010

anonim

7 Kasım’da Labris Teknoloji sponsorluğunda, Ankara EMO’nun ev sahipliğinde Ankara’lı NetSec üyeleriyle bir buluşma toplantısı düzenliyoruz. Vakti olan ve bu güvenlik dünyasının insanları nasıl şeylermiş diye merak eden tüm herkes davetlidir.

fazlamesai'ye soralım: Ev yapımı alarm sistemleri

butch

Çoğumuzun (özellikle İstanbul'da yaşayanların) gerek aylık servis, gerek tek ödemeyle edindiği alarm sistemlerini kullandığını tahmin ediyorum. Tam da doların başını alıp gittiği bu dönemde dövize endeksli sistemler için yaptığımız harcamanın bir AR-GE yatırımı olarak kullanılabileceği düşüncesiyle fazlamesai'ye sormaya karar verdim. Elimizde RaspberryPi, binbir çesit algılayıcı,...

Çalışanların 2/3'ü şifrelerini not ediyor

anonim

Searchsecurity.com tarafından yapılan araştırmada kullanıcılar IT şifrelerini en az bir defa kağıt kalem ile not ettiklerini itiraf ettiler. Bunun başlıca sebebi olarak firmaların yüzde 75'inin şifreleri en az 13 haftada bir değiştirmeleri cevabını verdiler.

Şirketler şifre seçiminin önemini yavaş yavaş kavramaya başladı fakat güvenli sağlam şifre ile akılda kalması çok zor şifre arasındaki ince çizgiyi fark etmek gerekiyor aksi takdirde kullanıcı şifreyi not almak ve hatta bu notu ekranın köşesine iliştirmek zorunda kalıyor.
Zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür sözünü bir kez daha hatırlatıyorum.
Haberin Kaynağı

Windows 2000´e Güvenlik Ödülü (nasıl yani?)

anonim

Microsoft Windows 2000, Information Technology Security Evaluation for Common Criteria (Bilgi Teknolojileri Güvenlik Değerlendirmesi Ortak Kriterleri) tarafından belirlenen standartlara göre, bugüne kadar bir işletim sisteminin hayata geçirdiği en geniş çaptaki gerçek yaşam senaryoları nedeniyle Common Criteria Sertifikası almaya hak kazandı.

Paralı Askerler 3.Dünya Savaşını`mı Başlattı ?

sundance

8 Mart günü yaklaşık 40 kadar Amerikan e-ticaret sitesi Rusya ve Ukrayna`dan kaynaklandığı tahmin edilen saldırılara uğradı.
Reuters`in verdiği habere göre saldırıya uğrayan sitelerin hepsi de Microsoft Windows NT işletim sistemindeki bir zayıflık yüzünden zarar gördüler. FBI`ın bildirdiğine göre sözkonusu problem 1998 yılında tespit edilmiş ve gerektiği gibi patchlenmiş.
Security Focus`un haberi oldukça ilginç detaylar içeriyor. Yaklaşık 1 milyon kullanıcının kredi kartı bilgileri Mafya`nın elinde tahminen.