Kuyruklu yalan dolmuşuna binmeyin...

0
ftaski
Geçen gün icq mesajlarıma bakarken boş forward yapmayacağına inandığım bir zat tarafından "Symantec 17 Nisan'da bulunan yeni bir virüsün, antivirüs programları tarafından tanınmadığı, ayrıca 1 haziranda aktif olacağını açıkladı. PC'nizde bu virüsün olup olmadığını incelemek için SULFNBK.EXE adlı dosyayı arattırın." şeklinde bir mesaj aldım. Olayın aslını merak etmeden dosyayı arattım ve bir güzel sildim (Bu dosya uzun dosya isimlerini saklamaya yarayan bir exe imiş). Kıllandığımda geçti çünkü Symantec in sayfasında konu ile ilgili linkte "Category: Hoax"(!!!) yazmaktaydı... Gerek e-maille gerek icq ile gelen her mesaja inanmayınız/inandırtmayınız; zira ben bu mesajı forward ettiğim herkese pişmanlık ve uyarı dolu yeni mesajlar attım ve bazılarına bu dosyayı bulup yolladım. Aman Dikkat. http://www.symantec.com/

Görüşler

0
JarusaLem

heyecanla odama dalan system adminim!!!! bana bu dosyayi aratip silmemi soyledi.
tecrubesiz adminime konuyu anlatmak, virus olsa bile boyle bir dosyanin
win2000 de bulunmayacagini aciklamak icin bir saatimi harcadim..
ama yok biz yine tedbirimizi alalim dedi bana.. her aklima geldikce gulerim artik.. :)))
0
FZ
Bu süper panik virüs uyarılarından gına geldi. Bence artık bu bilgi işlemcilerin değil psikologların uzmanlık alanına girmeye başladı.
0
anonim
o dosyayi banada yollayin bende virus diye sildim makinamdan bi sorun olmadan :o)
olgu@taskin.com
icq: 9848833
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

butch

14 Haziran 2008 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.

Kriptografi ne kadar güvenli?

e2e

Bir süredir devam eden, ABD'nin, İran gizli servisinin iletişimini izlediği yönündeki tartışmaları duymuşsunuzdur. Olay ilk önce bu bilgiyi İran'ın nasıl elde ettiği etrafında dönüyordu. Senaryolardan en kuvvetli olanı ise bir dönemler ABD'nin Irak'ta en çok güvendiği ve gizli servis hizmetlerinden dolayı aylık $335,000 ödediği Ahmad Chalabi'nin bu bilgiyi, içkili bir ABD gizli servis ajanından aldığı ve İran'a verdiğiydi.

BBC'deki bu haber ise olayın teknik olarak nasıl yapılıyor olabileceği üzerinde duruyor.
Çeşitli güvenlik uzmanlarıyla yapılan röportajlardan alıntılarla günümüz kriptografi uygulamalarının kırılamayacağı, bu izleme olayının insan hatası(?) veya bir backdoor sayesinde yapılmış olabileceği anlatılıyor.

Alıntılardan biri beni biraz düşündürttü: Acaba?!

"The Code Book" kitabının yazarı Simon Singh: "... Bugün bir email göndersem, dünyanın tüm gizli servisleri, dünyanın tüm bilgisayarlarını kullansalar dahi çözemezler. Şifrelemeyi yapanlar şifre kırıcıları karşısında oldukça büyük bir avantaja sahipler."

FBI Güvenlik Birimine Yeni Başkan

sundance

Security Focus haberine göre FBI geçtiğimiz günlerde Milli Network Yapısı Koruma Merkezi`ne (NIPC) yeni bir başkan seçti...
Temel olarak ülke çıkarlarına yönelik network saldırılarını, hack denemelerini engellemekle görevli bölümün başına getirilen Ronald Dick, bir anlamda FBI`ın ikinci başı oluyor

Bizde mi ne oluyor ? Milli Ateş Duvarı projemiz var ya, daha ne olsun :)

Web Güvenliği E-Dergi

anonim

İlk sayısı Ağustos 2009`da yayımlanan Web Güvenlik Topluluğu (WGT) E-Dergi projesi ile web güvenliği bilincinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Periyodik yayınlanacak dergide, uzmanlar tarafından birbirinden farklı konular kaleme alınırken, web/yazılım güvenliğinde güncel konuların ve teknolojilerin takibinin sağlanması da hedefleniyor.

Phrack 58 çıktı!

sundance

Internet öncesinden beri güvenlik ve iletişim ortamlarının tartışmasız bir numaralı dergisi PHRACK`in yeni sayısı çıktı.

Özellikle LoopBack bölümünde okur mektuplarına verilen cevapları okumanızı tavsiye ederim, eminim eski sayıları da teker teker elden geçirirsiniz...