ISCTurkey Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı

0
anonim
"GELECEĞİNİ KORU"

Telekomünikasyon Kurumu, Gazi Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen ISCTURKEY (Information Security and Cryptology Conference) bu yıl "Geleceğini koru!" sloganı ve "Mobil / Elektronik İmza" ana temasıyla 13-14 Aralık tarihlerinde Ankara Sheraton Hotel & Convention Center'da.
Konferansın amacı bilgi güvenliği ve kriptoloji alanında teknik ve uygulamalı bilgilerin sunulması için bir ortam yaratmak ve bu alandaki uluslararası işbirliğini geliştirmek. Kamu kurumlarından, üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarından ve özel sektörden temsilcilerin olacağı konferans uluslararası katılımlı.

Konferanstaki diğer ana başlıklar: Mobil / Elektronik İmza Hukuku, Kriptoloji, Bilgi Güvenliği, Bilgisayar ve Ağ Güvenliği ve Sektör Uygulamaları.

Konferans adresi: http://www.iscturkey.org

İlgili Yazılar

Microsoft Windows Explorer'da Kritik Güvenlik Açığı

FZ

Microsoft, 18 Ocak'ta rapor edilen kritik bir MS Windows Güvenlik açığı ile ilgili olarak hala yama yayınlamadı. Söz konusu açık Windows Explorer'daki bir problemden kaynaklanıyor ve keyfi bir komut çalıştırılmasına izin veriyor.

Israil merkezli GreyMagic Software geçen gece yayınladığı bülten ile Win2000 Pro., Server ve Advanced Server sistemlerinin etkilenebileceğini belirtti. Şirketin verdiği bilgilere göre, Windows 2000'deki Web View DLL'sini kullanan tüm sistemler de aynı açıktan muzdarip.

Bültene göre "kötü niyetli dosyanın etkisini göstermesi için çalıştırılmasına, üzerine çift tıklanmasına gerek yok. Dosyayı seçtiğiniz anda söz konusu açıktan faydalanan kötü niyetli yazılım devreye giriyor."

Detaylı bilgi için: http://searchsecurity.techtarget.com

Alcatel DSL Modemlerde Güvenlik Sorunları

parsifal

Eğer Alcatel DSL modeminiz varsa şunu bilin ki herhangi bir internet kullanıcısı modeminizin ayarlarını ve şifrenizi değiştirebilir, bilgilerinizi çalabilir veya zevk için modeminizi bozabilir.

Bunu keşfeden ise Tsutomu Shimomura. Shimomura 1994 yılında Kevin Mitnick'in izini bulmuştu. Mitnick ise ABD'nin aranan en ünlü internet hackerlarından biri idi. Sayısız bilgisayar sistemine girip şifrelerden tutun gizli program kodlarına kadar pek çok bilgiyi ele geçirmişti.

DEF CON 10 zamanı açıklandı

anonim

DEF CON'un 10.sunun zamanı ve yeri açıklandı. Yer: Las Vegas, Nevada Alexis Hotel. Zaman ise 2-4 Agustos arası. DEF CON'u ilk defa duyanlar icin kısa bir açıklama: Dünyanın en büyük hacker partisi!

Elime geçen programa gore: Alan içerisinde 802.11b wireless network olacakmış. (Laptopını al ve konferans sırasında fazlamesai'ye haber yaz yani) Call for Papers icin ise su linke başvurmanız gerekiyor. Bu sene 3 konuşma alanı olacakmış. Ayrıca da 150'şer kişilik iki tane de demo odası. Örneğin TiVOnuzu nasıl hack edersiniz gibi toplu gosteriler oralarda yapılacakmış.

.Net gelmeden wormu geldi

tongucyumruk

.Net platformu için yazılmış ilk worm duyuruldu. Sharpei adlı wormun bir kısmı C# ile yazılmış ve .Net framework yüklü bilgisayarları etkiliyor.

Konuyla ilgili Slashdot'ta ve CNET'te çıkan haberler

Spam ve Hacking Elele

sundance

Spam hepimizin malumu, "Internet ne de güzel bir yer, bulalım birilerinin e-posta adreslerini de reklamla bombalayalım" eylemine verilen isim. Yurt dışında ciddi parasal cezaları olan spam, Türkiye içinde de en ünlü ISP`mizin başını bayağı bir ağrıtmıştı zamanında.

Genelde fazla bilgisayar bilgisi olmayan Spamciler bu sefer oldukça teknik bir yöntem geliştirmişler. Spam atabilmek için birkaç ISP`i hack edip onun üstünden mail göndermişler...