Devletimiz Internet de ne kadar Korunuyor?

0
anonim
Silahlarımız var uçaklarımız, gemilerimiz, evet savaşa hazırız, ama o ne; biri geldi tüm telekomünikasyon sistemimizi down etti, bunu 1 kisi yaptı ve gitti ,daha sonra düşman geldi ve gümm gümm işimiz bitti. Evet artık elektronik ve ekonomik savaş önemli. Ülkemizin güvenliği askeri açıdan mükemmel ama Internet açısından nasılız acaba ?

Örnek mi istersiniz ? Devlet Malzeme Ofisi'nin sayfası hack ediliyor , hem de elektronik ticaret kısmı, hem de 1 gunde 2 kez :) ayda kaç kez bilinmiyor. Hacker uyarıyor `burda bug var düzeltin şunu` diyor, ama düzeltmiyorlar, dahası düzeltemiyorlar, ve bunu yapan da DMO değil, o siteyi yapan, asıl bu işi alan bir danışman firma. Üzüldüm açıkcası hem de çok...

Görüşler

0
anonim
Gittim baktım siteye asp ile yapılmış asp=microsoft=nt/2000=yolgeçen hanı modunda server linux+php+mysql olsaydı bişi olmazdı siteye geçmiş olsun ne diyelim :)
0
conan
Tabii ki silahli kuvvetlerimizin iletisim altyapisi konusunda bir calismam yok ama, TSK`nin kendi ic iletisimi icin genel telekomunikasyon hatlarini kullanmadigi kesin. Yani savas esnasinda iletisim altyapisinin cokertilmesi senaryosu silahli kuvvetleri sagir ya da kor birakmaktan su an icin bana uzak gorunuyor.

Ama bahsettigin sorun devletin arabirimi olan web sayfalarinin hack edilmesi ise, bu konuda detayli bir altyapi olusturulmasi konusunda seninle kesinlikle hemfikirim. Ama surasi da bir gercek ki web sayfalarinin hack edilmesi ile bilgi hirsizligi arasinda buyuk bir fark da mevcut. Bugun FBI`in sayfalari da hack ediliyor ama bunlar zaten X sirketi tarafinda host ediliyorlar. Dolayisiyla FBI`in web sayfasini hack eden sahis kalkip da haliyle Usama Bin Laden`in dosyasini da silemiyor ;)

0
Max
TSK nin birimine gore iletisim olayi farkli aslinda su an bu konuda iyi olan Hava Kuvvetleri ve deniz kuvvetleri , kara kuv.leri ise genel ve daha eski bir sistemolan genel olmayan dahili sistemi kullaniyor .Eski Gen.Kur.Bsk.larindan biri artik insan gucunden daha onemlisi elektronik savastir demisti, ki gercekten de hakli elektronik savas sanal savas , Turkiye sanal savas konusunda geri malesef, Ermeniler kalkip geliyor www.kultur.gov.tr ye saldiriyor site gocuyor gaztelerde haber oluyor , makina basina da adam koymuslar bisi olursa eski haline getirmek icin, simdi eger bizim genclerimiz yada internetcilerimiz, chat, icq, gibi gercekten insana arkadas ve dost dan fazla bisi kazandirmicak programlarla hasir nesir olacaklarina, veyahut , irc de trojanlar kullanarak birbirinin makinasina girip kanal calmalarla ugrasacagina internet security gibi konulara agirlik verseler, Ermenilere guzel bir sanal cevap verirdik.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Firefox 2.0.0.5 için kritik uzaktan kod çalıştırma açığı

Yns_

Firefox'un yeni çıkan sürümünde ciddi bir açık bulundu, billy'nin bloğundan örnekleri görmek mümkün.

Açık, dinamik sitelerdeki link verme kodlarını da etkiliyebiliyor, regex'i iyi yazılmamış herhangi bir URL bbcode'u ile veya "A" etiketine izin veren herhangi bir sistemde rahatlıkla sömürülebiliyor.

DEF CON 10 zamanı açıklandı

anonim

DEF CON'un 10.sunun zamanı ve yeri açıklandı. Yer: Las Vegas, Nevada Alexis Hotel. Zaman ise 2-4 Agustos arası. DEF CON'u ilk defa duyanlar icin kısa bir açıklama: Dünyanın en büyük hacker partisi!

Elime geçen programa gore: Alan içerisinde 802.11b wireless network olacakmış. (Laptopını al ve konferans sırasında fazlamesai'ye haber yaz yani) Call for Papers icin ise su linke başvurmanız gerekiyor. Bu sene 3 konuşma alanı olacakmış. Ayrıca da 150'şer kişilik iki tane de demo odası. Örneğin TiVOnuzu nasıl hack edersiniz gibi toplu gosteriler oralarda yapılacakmış.

UNIX ile ilgili güvenlik problemleri

FZ

Internet Security Systems (ISS) geçen hafta yaptığı bir açıklama ile pek çok büyük ticari UNIX sisteminin güvenlik açığı bulunduğunu belirtti.

Konu ile ilgili olarak HP ve Sun Microsystems firmalarının yoğun eleştirilerine ve "yok bizim sistemlerin öyle bir problemi, atıyorsun" tarzı demeçlerine maruz kalan ISS iddia ettiği problemlerin varlığı konusunda iddialı ve sistem yöneticilerini uyarmaya devam etmekte ısrarlı.

Nessus 3 çıktı

darkhunter

Bilinen en iyi zayıflık tarama araçlarından biri olan Nessus'un, 3'üncü versiyonu geçtiğimiz günlerde duyuruldu.

Nessus'un yeni sürümü şu an için sadece FreeBSD ve Linux için çıktı. Windows, MacOS X ve Solaris için 2006'nın ilk ayları ön görülmekte. Hali hazırda destek verilen dağıtımlar şöyle :

Yeni bir MD5 çakışması daha

ndemir

3 ay önce Arjen Lenstra (Lucent Bell Labs and Technische Universiteit Eindhoven), Xiaoyun Wang (Shandong University, Jinan, China) ve Benne de Weger (Technische Universiteit Eindhoven) aynı MD5 çıktısını üreten iki tane X.509 sertifakası bulmuştu.

Ve bir MD5 çakışması daha bulundu.