Devletimiz Internet de ne kadar Korunuyor?

0
anonim
Silahlarımız var uçaklarımız, gemilerimiz, evet savaşa hazırız, ama o ne; biri geldi tüm telekomünikasyon sistemimizi down etti, bunu 1 kisi yaptı ve gitti ,daha sonra düşman geldi ve gümm gümm işimiz bitti. Evet artık elektronik ve ekonomik savaş önemli. Ülkemizin güvenliği askeri açıdan mükemmel ama Internet açısından nasılız acaba ?

Örnek mi istersiniz ? Devlet Malzeme Ofisi'nin sayfası hack ediliyor , hem de elektronik ticaret kısmı, hem de 1 gunde 2 kez :) ayda kaç kez bilinmiyor. Hacker uyarıyor `burda bug var düzeltin şunu` diyor, ama düzeltmiyorlar, dahası düzeltemiyorlar, ve bunu yapan da DMO değil, o siteyi yapan, asıl bu işi alan bir danışman firma. Üzüldüm açıkcası hem de çok...

Görüşler

0
anonim
Gittim baktım siteye asp ile yapılmış asp=microsoft=nt/2000=yolgeçen hanı modunda server linux+php+mysql olsaydı bişi olmazdı siteye geçmiş olsun ne diyelim :)
0
conan
Tabii ki silahli kuvvetlerimizin iletisim altyapisi konusunda bir calismam yok ama, TSK`nin kendi ic iletisimi icin genel telekomunikasyon hatlarini kullanmadigi kesin. Yani savas esnasinda iletisim altyapisinin cokertilmesi senaryosu silahli kuvvetleri sagir ya da kor birakmaktan su an icin bana uzak gorunuyor.

Ama bahsettigin sorun devletin arabirimi olan web sayfalarinin hack edilmesi ise, bu konuda detayli bir altyapi olusturulmasi konusunda seninle kesinlikle hemfikirim. Ama surasi da bir gercek ki web sayfalarinin hack edilmesi ile bilgi hirsizligi arasinda buyuk bir fark da mevcut. Bugun FBI`in sayfalari da hack ediliyor ama bunlar zaten X sirketi tarafinda host ediliyorlar. Dolayisiyla FBI`in web sayfasini hack eden sahis kalkip da haliyle Usama Bin Laden`in dosyasini da silemiyor ;)

0
Max
TSK nin birimine gore iletisim olayi farkli aslinda su an bu konuda iyi olan Hava Kuvvetleri ve deniz kuvvetleri , kara kuv.leri ise genel ve daha eski bir sistemolan genel olmayan dahili sistemi kullaniyor .Eski Gen.Kur.Bsk.larindan biri artik insan gucunden daha onemlisi elektronik savastir demisti, ki gercekten de hakli elektronik savas sanal savas , Turkiye sanal savas konusunda geri malesef, Ermeniler kalkip geliyor www.kultur.gov.tr ye saldiriyor site gocuyor gaztelerde haber oluyor , makina basina da adam koymuslar bisi olursa eski haline getirmek icin, simdi eger bizim genclerimiz yada internetcilerimiz, chat, icq, gibi gercekten insana arkadas ve dost dan fazla bisi kazandirmicak programlarla hasir nesir olacaklarina, veyahut , irc de trojanlar kullanarak birbirinin makinasina girip kanal calmalarla ugrasacagina internet security gibi konulara agirlik verseler, Ermenilere guzel bir sanal cevap verirdik.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ağ güvenliğiniz için, m0n0wall kurun

Soulblighter

m0n0wall, Manuel Kasper tarafından FreeBSD üzerinde geliştirilmiş açık kaynak bir ateşduvarı ve kablosuz yönlendirici. m0n0wall, Check Point Firewall-1 ve Cisco PIX gibi ticari ateşduvarlarının sunduğu özelliklerin bir çoğunu sunuyor.

Botnet Riskine Maruz Kalan ADSL Modem / Router Cihazlar

FZ

Az önce bize ulaşan bir e-postayı paylaşıyorum:

"Emre Bey,

Router'ları infect eden bir tür botnet'e rastlanılmıştır.

Bu konu hakkında olabildiğince yaygın olarak adsl, kablo ve wireless kullanıcılarını uyarmak ve önlem alma konusunda hızlı davranmalıyız.

Bu konudaki haberi Fazlamesai ve blogunuzda yayınlarsanız seviniriz.

http://www.adam.com.au/bogaurd/PSYB0T.pdf
http://www.dronebl.org/blog/8"

Firefox 2.0.0.5 için kritik uzaktan kod çalıştırma açığı

Yns_

Firefox'un yeni çıkan sürümünde ciddi bir açık bulundu, billy'nin bloğundan örnekleri görmek mümkün.

Açık, dinamik sitelerdeki link verme kodlarını da etkiliyebiliyor, regex'i iyi yazılmamış herhangi bir URL bbcode'u ile veya "A" etiketine izin veren herhangi bir sistemde rahatlıkla sömürülebiliyor.

LKD listeleri yeniden düzenleniyor

rootshell

Linux.org.tr´da Mustafa Akgül hocamızın imzasıyla yayınlanan açıklamaya göre LKD listeleri çıkan bir problem yüzünden yeniden oluşturulmuştur, eski üyeler ve yenileri lütfen müdüriyete ;)

Rootshell´e not: Lütfen bir dahaki sefere metni aldığın yerin urlini yazarsan, haberine müdahale etmek zorunda kalmayız.

Bir ICQ hackerı ile röportaj

sundance

Hep merak etmişimdir, neden ICQ numaraları çalınır, insanlar bunu niye yapar vs. diye.

Hayal meyal hatırlıyorum Robin`in ICQ numarasının çalınmış olduğunu, bugün de onu online görünce, hemen `naber` dedim, gelen cevap ilginçti

`Ben sandığın kişi değilim onun ICQ`sunu hackledim`

Bunun üstüne de çok ilginç bir sohbet başladı... Siz hiç altı haneli bir ICQ numarasının $200 gibi paralara satılabildiğini biliyor muydunuz ? Ben bilmiyordum :) (Ed: 31/12/2001 itibariyle Robin ICQ numarasını geri almış bulunmakta :)