Devletimiz Internet de ne kadar Korunuyor?

0
anonim
Silahlarımız var uçaklarımız, gemilerimiz, evet savaşa hazırız, ama o ne; biri geldi tüm telekomünikasyon sistemimizi down etti, bunu 1 kisi yaptı ve gitti ,daha sonra düşman geldi ve gümm gümm işimiz bitti. Evet artık elektronik ve ekonomik savaş önemli. Ülkemizin güvenliği askeri açıdan mükemmel ama Internet açısından nasılız acaba ?

Örnek mi istersiniz ? Devlet Malzeme Ofisi'nin sayfası hack ediliyor , hem de elektronik ticaret kısmı, hem de 1 gunde 2 kez :) ayda kaç kez bilinmiyor. Hacker uyarıyor `burda bug var düzeltin şunu` diyor, ama düzeltmiyorlar, dahası düzeltemiyorlar, ve bunu yapan da DMO değil, o siteyi yapan, asıl bu işi alan bir danışman firma. Üzüldüm açıkcası hem de çok...

Görüşler

0
anonim
Gittim baktım siteye asp ile yapılmış asp=microsoft=nt/2000=yolgeçen hanı modunda server linux+php+mysql olsaydı bişi olmazdı siteye geçmiş olsun ne diyelim :)
0
conan
Tabii ki silahli kuvvetlerimizin iletisim altyapisi konusunda bir calismam yok ama, TSK`nin kendi ic iletisimi icin genel telekomunikasyon hatlarini kullanmadigi kesin. Yani savas esnasinda iletisim altyapisinin cokertilmesi senaryosu silahli kuvvetleri sagir ya da kor birakmaktan su an icin bana uzak gorunuyor.

Ama bahsettigin sorun devletin arabirimi olan web sayfalarinin hack edilmesi ise, bu konuda detayli bir altyapi olusturulmasi konusunda seninle kesinlikle hemfikirim. Ama surasi da bir gercek ki web sayfalarinin hack edilmesi ile bilgi hirsizligi arasinda buyuk bir fark da mevcut. Bugun FBI`in sayfalari da hack ediliyor ama bunlar zaten X sirketi tarafinda host ediliyorlar. Dolayisiyla FBI`in web sayfasini hack eden sahis kalkip da haliyle Usama Bin Laden`in dosyasini da silemiyor ;)

0
Max
TSK nin birimine gore iletisim olayi farkli aslinda su an bu konuda iyi olan Hava Kuvvetleri ve deniz kuvvetleri , kara kuv.leri ise genel ve daha eski bir sistemolan genel olmayan dahili sistemi kullaniyor .Eski Gen.Kur.Bsk.larindan biri artik insan gucunden daha onemlisi elektronik savastir demisti, ki gercekten de hakli elektronik savas sanal savas , Turkiye sanal savas konusunda geri malesef, Ermeniler kalkip geliyor www.kultur.gov.tr ye saldiriyor site gocuyor gaztelerde haber oluyor , makina basina da adam koymuslar bisi olursa eski haline getirmek icin, simdi eger bizim genclerimiz yada internetcilerimiz, chat, icq, gibi gercekten insana arkadas ve dost dan fazla bisi kazandirmicak programlarla hasir nesir olacaklarina, veyahut , irc de trojanlar kullanarak birbirinin makinasina girip kanal calmalarla ugrasacagina internet security gibi konulara agirlik verseler, Ermenilere guzel bir sanal cevap verirdik.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Owasp - En çok karşılaşılan 10 web güvenlik problemi ( 2007 güncellemesi )

Yns_

Owasp -the free and open application security community- web uygulamalarında en çok karşılaşılan 10 güvenlik problemini ele almış.

İçerikte saldırı türleri, örnek saldırılar ve önlemler ele alınmış. Bu adresten word veya .PDF formatında indirip inceleyebilirsiniz.

Switch Kullanılan Ağlarda Trafik dinleme(Sniffing)

anonim

HUB kullanılan ortamlarda trafik dinleme işlemi oldukça basittir. Ağa bağlı bir makineye kurulacak bir sniffer aracılığı ile ağdaki tüm trafik dinlenebilir. Bu zaafiyet HUB sistemlerin çalışma mantığından kaynaklanır, hub ile birbirine bağlı sistemlerde iki sistem birbiri arasında haberleşmek istese bile aralarındaki trafik tüm hostlara gidecektir(broadcast mantığı ile çalışır).
Not:Yazıda kaynaklar kısmındabu makale unutulmuş.

Kişisel Firewall Sisteminiz Dışarı Çıkışları Kontrol Eder Mi?

FZ

Internete uzun süreli bağlı olarak kalıp da ZoneAlarm, Tiny Personal Firewall, Sygate Personal Firewall, BlackICE gibi güvenlik yazılımı kullanmayanınız pek yoktur herhalde.

Gittikçe gelişen güvenlik metodolojileri kullanan bu yazılımlar sadece bilgisayarınıza giren (inbound) değil aynı zamanda bilgisayarınızdan çıkan verileri de (outbound) kontrol etmeye çalışıyorlar ki kişisel bilgileriniz, birtakım dosyalarınız, vs. sizin haberiniz olmadan birilerinin sistemine gönderilmesin.

Microsoft Office Kullanıcıları, Dikkat!

FZ

W97M.Killboot virüsü Master Boot Record'a yazıyor.

Antivirüs firması Symantec, Microsoft Word kullanıcılarını hedefleyen yeni bir virüs konusunda kamuoyunu uyardı.

Söz konusu virüs bilgisayardaki harddisklerin Master Boot Record (MBR) bölümünü bozuyor (ve böylece de bilgisayarın açılmasını engelliyor).

W97M.Killboot olarak isimlendirilen virüs mevcut Word belgesine bulaştığı gibi bu belge kapatılır kapatılmaz Normal.dot isimli şablona da bulaşıyor. Yani kapatılan her belge virüsü taşımaya başlıyor.

KAISER, Meltdown, Spectre... Neler oluyor?

tongucyumruk

butch kibarca "neler oluyor?" diye sorduktan sonra kısaca son günlerde bilişim dünyasini sallayan, "bulutlarımız ne olacak?", "oyunlar da mı yavaşlayacak?" ve, "Bitcoin alalım mı?" gibi sorulara yol açan haberler üzerine kısa bir Türkçe açıklama yapma ihtiyacı hissettim.

Baştan söyleyeyim, konu üzerine çok derin bilgisi olan bir insan değilim, bu konu...