AnkaSEC ’10 Bilgi Güvenliği Konferansı Aktif Katılım Çağrısı

0
honal

Ülkemizde gerçekleştirilen bilgi/bilişim güvenliği çalışmalarına katkı olmak amacıyla her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Ankara’ya özel bilgi güvenliği etkinliği AnkaSEC konferansı bu yıl 23 Aralık 2010 tarihinde Ankara TÜBİTAK Başkanlık binasında gerçekleştirilecektir.

Konferans kayıt olan herkese açık ve ücretsizdir.

#AnkaSEC Nedir?

AnkaSec(Ankara Bilgi Güvenliği Konferansı) bilgi/bilişim güvenliği alanında çalışan, bu alana merak duyan ve konusunun uzmanları arasında bilgi paylaşımı yayma amaçlı Ankara’ya özel bir etkinliktir.

AnkaSec, benzeri güvenlik etkinliklerinden farklı olarak ürün/teknoloji bağımsız, pratiğe yönelik bir etkinlik olma amacı taşımaktadır.

#Kimlere Hitap Eder?

AnkaSEC, özelde bilgi güvenliği yöneticileri, ağ ve sistemi güvenliği departmanı çalışanları, güvenlik ürünü satış ve pazarlamacıları, ethical hacking konusu meraklıları, adli bilişim analizi konusu meraklıları, yazılım uzmanları, siber güvenlik uzmanlarına yönelik olmakla birlikte bilgi güvenliği ve alt dallarına meraklı herkesin ilgiyle izleyeceği bir etkinliktir.

#Konferansın Ana Konuları

AnkaSEC ‘10 konferansında gerçekleştirilecek sunum ve çalıştaylar aşağıdaki konuları kapsamaktadır.

  • -Zararlı kod analizi ve geliştirme teknikleri
  • -Saldırı tespit ve engelleme yöntemleri
  • -DDoS saldırıları ve korunma yöntemleri
  • -Yazılım güvenliği
  • - Açık kaynak kodlu güvenlik projeleri
  • -Siber kavramlar(siber savaş, siber ordu, siber tehdit)
  • -WLAN/EDGE/3G iletişim güvenliği
  • -Internet takip/izleme sistemleri
  • -Ipv6 güvenliği
  • -Sanallaştırma güvenliği
  • -Bilişim sistemlerinde adli bilişim analizi
  • -Sızma testleri(pentest) ve yöntemleri
  • -Exploit geliştirme yöntemleri
  • -Tersine mühendislik yöntemleri
  • -Web uygulama güvenliği
  • -Internet ortamında istihbarat toplama yöntemleri
  • -Türkiye’de siber güvenliğe verilen önem ve siber güvenlik yol haritası


#Konferansa Aktif Katılım

Konferansa konuşmacı olarak katılmak isteyenler sunum konularını cfp@ankasec.org adresine aşağıdaki formatta 15 Kasım 2010 tarihine kadar gönderebilirler.
Konuşmalar 30,45 dakikalık, çalıştaylar 30 dakikalıktır.
Ad soyad:
Çalıştığı şirket:
Telefon numarası:
E-posta adresi:
Kısa özgeçmiş:
Konuşma başlığı ve konusu:
Daha önce konuşmacı olarak  katıldığı konferanslar:

#NOT:
-Doğrudan bir ürünü,firmayı anlatan sunumlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
-Tüm gönderiler AnkaSEC düzenleme ekibi tarafından incelenerek karar verilecektir.

#Sponsorluk

AnkaSEC konuşmacılarının ve katılımcılarının masraflarını karşılamak amacıyla farklı kategorilerde sponsorlar aranmaktadır. Sponsorluk konusunda hazırladığımız “sponsorluk dosyasına” http://www.ankasec.org/sponsorluk.pdf adresinden erişilebilir.

İlgili Yazılar

Virüslerin 20 Yıllık Tarihi

FZ

Bu hafta bilgisayar virüslerinin 20. yıldönümü. Basit rahatsızlık veren küçük yazılımlardan tutun ülkelerarası ağları yavaşlatan ve televizyonlara çıkan, en ilgisiz insanların dahi ilgi alanına girmeye başlayan pek çok virüs söz konusu.

Belgelendirilmiş ilk virüs ABD´de doktora eğitimi esnasında bu tip bir çalıştırma gerçekleştiren Fred Cohen tarafından yazılmış durumda.

Şu anda dünya üzerinde yaklaşık 60,000 farklı virüs var.

Cohen o dönemde kullanılan VAX bilgisayarları üzerindeki VD isimli bir grafik programına geliştirdiği virüsü yerleştirmiş ve sistemdeki diğer yazılımlara nasıl bulaşılabileceğini pratik olarak göstermişti. Cohen, gerçekleştirdiği çalışmayı bir güvenlik seminerinde sunduğunda takvimler 10 Kasım 1983 tarihini gösteriyordu.

Web Servisleri Güvenliği: Evrim Geçiren Tehdit Modeli

FZ

Gene bir makaleye gönderme, bu sefer Yahoo! şirketinin baş bilimadamı Udi Manber'in IEEE Symposium Security and Privacy etkinliğinde söyledikleri...

\r \r Özetlemek gerekirse Udi Manber gelişen web servisleri ile birlikte Internet üzerinden gerçekleştirilen güvenlik ihlallerinin de farklılaştığını, küçük küçük ama çok sayıda gerçekleştirilen saldırıların esas problemi oluşturduğunu ve bunlara çözüm bulunması gerektiğini söylüyor.

\r \r Manber'in dikkat çektiği enteresan konulardan biri de puanlama (rating) sistemleri, diyor ki "eğer bir oyun, bir site ya da bir ürünü puanlıyorsanız, insanlar bu puanlama mekanizmasına gizlice müdahele edip belli bir maddeyi en yüksek puana çıkarmak için çılgınca çaba harcıyorlar!"

MP3 Çalar ile ATM’den Kredi Kartı Bilgisi Çalındı

innaw

İngiltere, Manchester'da yaşayan 41 yaşındaki Maxwell Parsons, sıradan bir MP3 çalar ile bankaların güvenlik sistemlerini aşarak kredi kartı bilgilerini ele geçirdiği suçlaması ile tutuklandı. 200.000 £ çaldığı bildirilen Parsons’un “ters mühendislik” olarak adlandırılan ve son dönemde yaygınlaşan bir yöntem kullandığı bildiriliyor.

Kaynaklar: 1, 2

Security Portal

sundance

Güvenlikle ilgili en son haberlere anında erişmek mi istiyorsunuz ? Ya da bu konuda bilginizi arttırmak makaleler okumak mı ?

Security Portal.com bu iş için en ideal sitelerden biri. Dahası Windows makinanıza SecurityFocus Page indirip, çok daha dinamik olarak en son exploitlerden ve güncellemelerden haberdar olabilirsiniz.
Unutmayın herşey on dakika daha önce haberdar olabilmek için...

PDF Virüsü Görüldü

anonim

Adobe`nin popüler dosya formatı PDF için ilk defa virüs tesbit edildi. Bu virus PDF dosyalari içine gömülü olarak taşınıyor ve yayılıyor. Aslında bir VBS virüsü olan PDFWorm, kendisini bir PDF dosyasının içine gömerek Outlook`un adres defterinden kendisini yayıyor. Virüsün amacı yüksek düzeyde yayılmak değil, sadece olayın yapılabilirliğini kanıtlamak. Bu sebepten, mail'le gelen PDF dosyası Acrobat Reader'le açıldığında aktive olmuyor, sadece Acrobat'la açıldığında aktive oluyor.
Detaylı bilgi için:http://www.coderz.net/zulu/outlook.pdfworm.txt