AnkaSEC ’10 Bilgi Güvenliği Konferansı Aktif Katılım Çağrısı

0
honal

Ülkemizde gerçekleştirilen bilgi/bilişim güvenliği çalışmalarına katkı olmak amacıyla her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Ankara’ya özel bilgi güvenliği etkinliği AnkaSEC konferansı bu yıl 23 Aralık 2010 tarihinde Ankara TÜBİTAK Başkanlık binasında gerçekleştirilecektir.

Konferans kayıt olan herkese açık ve ücretsizdir.

#AnkaSEC Nedir?

AnkaSec(Ankara Bilgi Güvenliği Konferansı) bilgi/bilişim güvenliği alanında çalışan, bu alana merak duyan ve konusunun uzmanları arasında bilgi paylaşımı yayma amaçlı Ankara’ya özel bir etkinliktir.

AnkaSec, benzeri güvenlik etkinliklerinden farklı olarak ürün/teknoloji bağımsız, pratiğe yönelik bir etkinlik olma amacı taşımaktadır.

#Kimlere Hitap Eder?

AnkaSEC, özelde bilgi güvenliği yöneticileri, ağ ve sistemi güvenliği departmanı çalışanları, güvenlik ürünü satış ve pazarlamacıları, ethical hacking konusu meraklıları, adli bilişim analizi konusu meraklıları, yazılım uzmanları, siber güvenlik uzmanlarına yönelik olmakla birlikte bilgi güvenliği ve alt dallarına meraklı herkesin ilgiyle izleyeceği bir etkinliktir.

#Konferansın Ana Konuları

AnkaSEC ‘10 konferansında gerçekleştirilecek sunum ve çalıştaylar aşağıdaki konuları kapsamaktadır.

  • -Zararlı kod analizi ve geliştirme teknikleri
  • -Saldırı tespit ve engelleme yöntemleri
  • -DDoS saldırıları ve korunma yöntemleri
  • -Yazılım güvenliği
  • - Açık kaynak kodlu güvenlik projeleri
  • -Siber kavramlar(siber savaş, siber ordu, siber tehdit)
  • -WLAN/EDGE/3G iletişim güvenliği
  • -Internet takip/izleme sistemleri
  • -Ipv6 güvenliği
  • -Sanallaştırma güvenliği
  • -Bilişim sistemlerinde adli bilişim analizi
  • -Sızma testleri(pentest) ve yöntemleri
  • -Exploit geliştirme yöntemleri
  • -Tersine mühendislik yöntemleri
  • -Web uygulama güvenliği
  • -Internet ortamında istihbarat toplama yöntemleri
  • -Türkiye’de siber güvenliğe verilen önem ve siber güvenlik yol haritası


#Konferansa Aktif Katılım

Konferansa konuşmacı olarak katılmak isteyenler sunum konularını cfp@ankasec.org adresine aşağıdaki formatta 15 Kasım 2010 tarihine kadar gönderebilirler.
Konuşmalar 30,45 dakikalık, çalıştaylar 30 dakikalıktır.
Ad soyad:
Çalıştığı şirket:
Telefon numarası:
E-posta adresi:
Kısa özgeçmiş:
Konuşma başlığı ve konusu:
Daha önce konuşmacı olarak  katıldığı konferanslar:

#NOT:
-Doğrudan bir ürünü,firmayı anlatan sunumlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
-Tüm gönderiler AnkaSEC düzenleme ekibi tarafından incelenerek karar verilecektir.

#Sponsorluk

AnkaSEC konuşmacılarının ve katılımcılarının masraflarını karşılamak amacıyla farklı kategorilerde sponsorlar aranmaktadır. Sponsorluk konusunda hazırladığımız “sponsorluk dosyasına” http://www.ankasec.org/sponsorluk.pdf adresinden erişilebilir.

İlgili Yazılar

.Net gelmeden wormu geldi

tongucyumruk

.Net platformu için yazılmış ilk worm duyuruldu. Sharpei adlı wormun bir kısmı C# ile yazılmış ve .Net framework yüklü bilgisayarları etkiliyor.

Konuyla ilgili Slashdot'ta ve CNET'te çıkan haberler

Bilgi iletişim Güvenliğinde Yerli Çözüm: i-Bekçi

anonim

Hürriyetim.com' un haberine göre: Devletin en üst düzey güvenliğini öngören birimlerde yaklaşık 2 yıldır kullanıldığı belirtilen 100-150 arası adet i-Bekçi, ilgili birimlerin tüm veri-ses trafiğini GSA (VPN) üzerinden taşıyor ve aynı zamanda internet güvenliğini sağlıyor.

Bugüne kadar çokuluslu yabancı firmaların elinde olan Türkiye Geniş Alan Ağı iletişim ve güvenlik sistemleri pazarının genç oyuncusu i-Bekçi, üzerinde bulunan yerel ve uzak ağ bağlantı arabirimleri sayesinde, kurumsal kullanıcılar ve kurumsal sunuculara erişimi sınırlayarak güvenliği artırıyor

Siyah Şapkalar Buluşuyor (Black Hat USA 2005)

sefalet

Siyah Şapkaların buluşması rüya şehri Las Vegas'da gerçekleşmekte.Bilişim güvenliği üzerine çeşitli bildiri ve eğitimlerin verildiği etkinlikler 23-28 temmuz arasında.

Etkinliklerin içeriğine bakmak için;
http://blackhat.com

Ama açıkcası benim haberi paylaşmamın nedeni giden olur ihtimali değil, şu adresteki güzel arşiv;
http://blackhat.com/html/bh-multimedia-archives-index.html

Phrack 57 Çıktı!

sundance

Cyber (ve Cyber öncesi) Hack Phreak ortamlarının en sağlam dergisi PHRACK`in 57`inci sayısı çıktı.

Yaklaşık 15 yıldır yayında olan PHRACK ilk sayısını 17 Kasım 1985`te çıkartmıştı. Zamanında 2400Bps BBS`ler ve uzun dalga radyo BBS arşivlerinin vazgeçilmez parçalarını oluşturan PHRACK sayıları, hala eski tadını korumakta. Biraz olsun neler dönüyor bu kapalı kutuların içinde merak ediyorsanız, kesinlikle kaçırmayın...

Darik´s Boot and Nuke İle Makinanızı Uçurun!

FZ

Şirketinizde 50 tane eski makina var ve bunları satışa çıkardınız. Gayet güzel. Peki ya personelinizin kullanmış olduğu bu makinalardaki eski bilgiler? Formatlamış olmanız yeterli mi? Internet'te küçük bir araştırma size birkaç kez formatlanmış ve farklı işletim sistemleri yüklenmiş makinalardan bile pek çok verinin sökülüp alınabileceğini gösterecektir. Daha birkaç ay önce bir açık artırmada elden çıkarılan pek çok bilgisayardaki eski bilgiler, parolalar, kişisel ve özel bilgilerin kolayca elde edilebileceği görülmüştü. GNU/Linux camiası bunun için pratik ve hızlı bir çözüm geliştirmiş: DBAN