Kontörleriniz Nereye Gitti ? (Turkcell Açığı Kabul Etti ! )

0
anonim
Geçtiğimiz günlerde Turkcell'in Mobilaktif.com adresli sitesi üzerindeki bir açıkla istenilen Turkcell abonesinden kontör silinmesine dair haberlere, siteden açığı kabul eden bir açıklama geldi: http://www.mobilaktif.com/popup.php?sp=haberler
Mağdur olan kullanıcılar mail yoluyla başvurarak kontör iadesi hakkında bilgi alabilirler. (infomobil@mobilaktif.com) Aşağıda site tarafından yapılan açıklamayı sunuyoruz:

Sevgili mobilaktif üyelerimiz; mobilaktif.com'da bazı üyelerin kontörlerinin, istismar amacıyla kendilerini defalarca sisteme üye yapmak yoluyla, başka şahıslar tarafından hack edilerek kullanıldırılmış olduğunu farketmiş bulunmaktayız. Tamamen site admin bilgisi ve müdahalesi dışında gelişen bu durum için özür dileriz. Güvenlik unsurları üzerinde çalışılmakta olup, tamamlanana dek çok kısa bir süre için üyeler SMS kullanımlarını aktive edemeyeceklerdir. Mağdur olan kullanıcılarımızla ilgili de en kısa sürede bir çözüm yoluna gidilecektir. mobilaktif.com

Kaynak: http://www.cehennem.com

Bu tip olaylar hoş değil ama insanların güvenlik konusunun önemini anlamaları için mutlaka bu tip olayların başlarına gelmesi gerekiyor. İyi ki biri çıkıp Türkiye´de o ciddi ve büyük firmaların kaç tanesinin standartlara uygun bir güvenlik politikası var diye araştırma yapmıyor. Çıkacak sonuç tüm ülke için utanç kaynağı olurdu eminim.

Görüşler

0
anonim
:-) garip gerçekten `tok insan açın halinden anlamaz`lafında olduğu gibi insanın başına internet kaynaklı bir musibet gelmeli ki olayın ehemniyetini anlasın. İşin galibi turkcell bence bu kadar komik durumlara düşmemeli, boyut aslında beklenilenden az bence dua ederimde ilerliyen günlerde abuk fatura beyanları çıkıp gelmesin yada daha münasip paralara faturaları ödeme kolaylıkları ile karşılaşılmasın. Nede olsa night`ın belirttiği gibi müthiş bir güvenlik politikaları var ya! Aslında trcell elemanlarında da iş yok bence elemanlar zaten koca popocuklarını kaldıramıyorlar basket oynarken ;-) göndersinler onları manasız eğitim adları altında daha da manasız sertifika firmalarına, orada alacaklarını 1 hafta izin verip evlerinde çalışmalarına ve sonuc sınavı ile isteseler %100 başarıya ulaşacaklarını bilseler... Para işte bazen insana harcayınca rahatlık veriyor.

Siz siz olun evdeki küçücük bilginizi bile ile sakının meraklısı (lameside hiç anlamıyanıda iyiside)bol...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet´in En Kara Günü!

sundance

6 Temmuz 2003 muhtemelen Internet'in en kara günlerinden biri olarak tarihe geçecek! Zira bugün, www.defacers-challenge.com, dünya çapında sistem kırıcıları 6,000'e yakın siteyi en kısa sürede kırmaya davet etti.

Eğer medya her zamanki gibi bu habere atlamasaydı, sonuç bu kadar feci olmayabilirdi. Bir delinin kuyuya attığı taş pekala da orada kalabilirdi.

Yarışmayı boykot edip, hakem site zone-h.org'a saldıranlar mı dersiniz, yoksa ünlü olma adına kırdıkları sitelerden haber veren yarışmacılar mı (ikisi de zone-h'a denial-of-service yapmış tamamen zıt sebeplerle :)) Kırılan sitlerin listesi haberde, özellikle Sapık Ferit tarafından re-hack edilmiş pcoyun.net'e dikkat :)))

TÜBİTAK Milli Bir Yazılımla Şifrelemeli Cep Telefonu Geliştirdi

anonim

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), tamamen özgün ve milli bir yazılımla şifreleme özellikli cep telefonu geliştirdi.

Sahte Microsoft İmzası

anonim

Microsoft bir işletim sistemi üzerinde yine Microsoft bir web tarayıcısı kullanırken akla gelen ilk şey bu dijital imzalardan en güvenilir olanının yine Microsoft firmasına ait olacağını düşünmektir, çok normal bir şekilde de olması gereken budur.

Fakat ne yazık ki durumun böyle olmadığı Microsoft tarafından yapılan ilginç bir açıklamayla anlaşılmıştır. Yapılan açıklamada denildiğine göre 29 Ocak ve 30 Ocak 2001 tarihinde VeriSign dijital imza firmasından bir kullanıcı Microsoft’un bir elemanı olduğuna inandırarak Class3 bir kod imzasını Microsoft adına elde etmeyi başarmış. Bu da pek tabii ki normalde Microsoft’a ait olmayan bir takım kodların sanki Microsoft tarafından dağıtılıyormuş gibi Internet Explorer’da uyarının gelmesi demek. Bu sayede eğer istenirse ActiveX kontrolleriyle ya da MS Office makroları ile bilgisayarınıza girilmesi ya da zarar verilmesi mümkün olmakta. Bu duruma bir aktif içerikli bir web sayfasını ziyaret ederken düşebileceğiniz gibi, üzerinde eklenti bulunan bir mail ile de başınız derde girebilir. Üstelik yapanın imzasında Microsoft yazdığı halde.

100.000 $ isteyen

anonim

$100.000`lık Hacking Yarışması.Korea Digital Works`un düzenlediği yarışma`da firmanın güvenlik programı olan WOKS tarafından korunan servera ilk erişim hakkı kazanan ve ismini sitenin index`ine yazan Hacker`a tam $100.000 ödül verilecek.

McAfee FBI´ın casus yazılımını görmezden gelecek

anonim

Slashdot'da okuduğum bir habere göre, McAfee, antivirus ürünlerinin, FBI'ın şüphelilerin bilgisayarına sızdırdığı ve tuş vuruşlarını FBI'a gönderen trojanını (Magic Lantern) görmezden geleceğini açıklamış.
Peki virus yazarları Magic Lantern'in modifikasyonlarını çıkarırlarsa? Güvenlik yazılımlarında Amerikan ürünlerine güvenemeyecek miyiz? Güvenlik konularında open-source yaklaşımları gerekliliğini hissettirmeye başladı..