Kontörleriniz Nereye Gitti ? (Turkcell Açığı Kabul Etti ! )

0
anonim
Geçtiğimiz günlerde Turkcell'in Mobilaktif.com adresli sitesi üzerindeki bir açıkla istenilen Turkcell abonesinden kontör silinmesine dair haberlere, siteden açığı kabul eden bir açıklama geldi: http://www.mobilaktif.com/popup.php?sp=haberler
Mağdur olan kullanıcılar mail yoluyla başvurarak kontör iadesi hakkında bilgi alabilirler. (infomobil@mobilaktif.com) Aşağıda site tarafından yapılan açıklamayı sunuyoruz:

Sevgili mobilaktif üyelerimiz; mobilaktif.com'da bazı üyelerin kontörlerinin, istismar amacıyla kendilerini defalarca sisteme üye yapmak yoluyla, başka şahıslar tarafından hack edilerek kullanıldırılmış olduğunu farketmiş bulunmaktayız. Tamamen site admin bilgisi ve müdahalesi dışında gelişen bu durum için özür dileriz. Güvenlik unsurları üzerinde çalışılmakta olup, tamamlanana dek çok kısa bir süre için üyeler SMS kullanımlarını aktive edemeyeceklerdir. Mağdur olan kullanıcılarımızla ilgili de en kısa sürede bir çözüm yoluna gidilecektir. mobilaktif.com

Kaynak: http://www.cehennem.com

Bu tip olaylar hoş değil ama insanların güvenlik konusunun önemini anlamaları için mutlaka bu tip olayların başlarına gelmesi gerekiyor. İyi ki biri çıkıp Türkiye´de o ciddi ve büyük firmaların kaç tanesinin standartlara uygun bir güvenlik politikası var diye araştırma yapmıyor. Çıkacak sonuç tüm ülke için utanç kaynağı olurdu eminim.

Görüşler

0
anonim
:-) garip gerçekten `tok insan açın halinden anlamaz`lafında olduğu gibi insanın başına internet kaynaklı bir musibet gelmeli ki olayın ehemniyetini anlasın. İşin galibi turkcell bence bu kadar komik durumlara düşmemeli, boyut aslında beklenilenden az bence dua ederimde ilerliyen günlerde abuk fatura beyanları çıkıp gelmesin yada daha münasip paralara faturaları ödeme kolaylıkları ile karşılaşılmasın. Nede olsa night`ın belirttiği gibi müthiş bir güvenlik politikaları var ya! Aslında trcell elemanlarında da iş yok bence elemanlar zaten koca popocuklarını kaldıramıyorlar basket oynarken ;-) göndersinler onları manasız eğitim adları altında daha da manasız sertifika firmalarına, orada alacaklarını 1 hafta izin verip evlerinde çalışmalarına ve sonuc sınavı ile isteseler %100 başarıya ulaşacaklarını bilseler... Para işte bazen insana harcayınca rahatlık veriyor.

Siz siz olun evdeki küçücük bilginizi bile ile sakının meraklısı (lameside hiç anlamıyanıda iyiside)bol...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #1

Zakkum

İnternetin her geçen gün daha fazla hayatımızın içine girmesi güvenlik konusunu daha sık ve geniş ölçekte tartışılır hale getirdi. Özellikle son yıllarda internet üzerinden gerçekleşen ifşa hareketleri (Wikileaks, Snowden, Panama Belgeleri vs.) konuyu haliyle daha da alevlendirdi. Bugün artık herhangi bir şüpheye yer bırakmadan biliyoruz ki kullandığımız internet artık bir kitlesel gözetleme...

Fazlamesai bir zavallıyı takdim eder...

sundance

Bugün irc.freenode'daki #fazlamesai kanalında arkadaşlarla sohbet ederken, kanalın müdavimlerinden Xybernaut'un nickine benzeyen nickli biri bana özelden mesaj attı, bu ve ardından gelişen zavallı muhabbeti okumanızı isterim. Görün bakın ülkemizde social engineering ne kadar zavallı durumlarda, ne salaklar var :)

Xyber[busy]] cc varmi elinde ?
[sundance] cc ne be ?
[sundance] kredi kartı mı ?
[Xyber[busy]] kredi karti
[sundance] var nolcak ?
[Xyber[busy]] bilgileri ver az
[Xyber[busy]] cok lazim
[Xyber[busy]] neyse oderim
[sundance] :)) haaa, sen benden kaçak kredi karti numarası istedin ?
[sundance] vay çakal vay, rezil etmez miyim ben seni simdi FM camiasına :))

Gmail Problemi(!)

e2e

Gmail'in "kişisellik"i ihlal etmesi, sınırsız disk alanı gibi özelliklerinden daha fazla tartışılmıştı. Ama tartışmalar bir süre sonra yerini tam bir sessizliğe bıraktı. Ama SecurityFocus'taki yazıdan sonra bu tartışmaların kolay kolay bitmeyeceği anlaşılıyor.

Google, mail mesajı-reklam ilişkisinde kişisel hakların gözardı edildiği, gizlilik ilkesinin yok sayıldığı eleştirilerine, "Mesajları insanlar değil, bilgisayarlar tarayacak" cevabını veriyordu. SecurityFocus'ta yazan Mark Rasch ise yazısında, "bir insan ya da insanlar tarafından yazılmış bir program; ikisi de aynı şey" diyor. Yazar, ayrıca bu tarz tarama sistemlerinin yeni bir Echelon işlevi taşıyabileceğini belirtiyor. Ve Google'ın bu politikasının ABD yasalarına da ters düştüğünü belirtiyor.

Gelmeyin Microsoft`un Üstüne :)

sundance

Love Bug, Kournikova gibi virus/worm saldırılarından illalah diyen Amerikan Hava Kuvvetleri, Microsoft`un hazırladığı Outlook Security Patch`e resmi olarak gülmek için bir rapor hazırlıyor!!!

Bilindiği üzere yollanan e-maildaki Visual Basic kodunun çalıştırılması sayesinde yayılan bu virüsleri durdurmak için Microsoft bu tür kodların çalışmasına izin vermesi için kullanıcının onaylayacağı bir window çıkartma yolunu seçmişti.

Kernel'da yeni açık

e2e

Linux kernel'ında bulunan yeni bir açıktan faydalanılarak basit bir C programıyla kernel'ın kırılabilecegi ve bu açık sayesinde tüm sistemin kilitlenebileceği belirtiliyor

Bu güvenlik açığından 2.4.2x ve 2.6.x versiyonları; x86 ile x86_86 mimarileri etkileniyor.