Kontörleriniz Nereye Gitti ? (Turkcell Açığı Kabul Etti ! )

0
anonim
Geçtiğimiz günlerde Turkcell'in Mobilaktif.com adresli sitesi üzerindeki bir açıkla istenilen Turkcell abonesinden kontör silinmesine dair haberlere, siteden açığı kabul eden bir açıklama geldi: http://www.mobilaktif.com/popup.php?sp=haberler
Mağdur olan kullanıcılar mail yoluyla başvurarak kontör iadesi hakkında bilgi alabilirler. (infomobil@mobilaktif.com) Aşağıda site tarafından yapılan açıklamayı sunuyoruz:

Sevgili mobilaktif üyelerimiz; mobilaktif.com'da bazı üyelerin kontörlerinin, istismar amacıyla kendilerini defalarca sisteme üye yapmak yoluyla, başka şahıslar tarafından hack edilerek kullanıldırılmış olduğunu farketmiş bulunmaktayız. Tamamen site admin bilgisi ve müdahalesi dışında gelişen bu durum için özür dileriz. Güvenlik unsurları üzerinde çalışılmakta olup, tamamlanana dek çok kısa bir süre için üyeler SMS kullanımlarını aktive edemeyeceklerdir. Mağdur olan kullanıcılarımızla ilgili de en kısa sürede bir çözüm yoluna gidilecektir. mobilaktif.com

Kaynak: http://www.cehennem.com

Bu tip olaylar hoş değil ama insanların güvenlik konusunun önemini anlamaları için mutlaka bu tip olayların başlarına gelmesi gerekiyor. İyi ki biri çıkıp Türkiye´de o ciddi ve büyük firmaların kaç tanesinin standartlara uygun bir güvenlik politikası var diye araştırma yapmıyor. Çıkacak sonuç tüm ülke için utanç kaynağı olurdu eminim.

Görüşler

0
anonim
:-) garip gerçekten `tok insan açın halinden anlamaz`lafında olduğu gibi insanın başına internet kaynaklı bir musibet gelmeli ki olayın ehemniyetini anlasın. İşin galibi turkcell bence bu kadar komik durumlara düşmemeli, boyut aslında beklenilenden az bence dua ederimde ilerliyen günlerde abuk fatura beyanları çıkıp gelmesin yada daha münasip paralara faturaları ödeme kolaylıkları ile karşılaşılmasın. Nede olsa night`ın belirttiği gibi müthiş bir güvenlik politikaları var ya! Aslında trcell elemanlarında da iş yok bence elemanlar zaten koca popocuklarını kaldıramıyorlar basket oynarken ;-) göndersinler onları manasız eğitim adları altında daha da manasız sertifika firmalarına, orada alacaklarını 1 hafta izin verip evlerinde çalışmalarına ve sonuc sınavı ile isteseler %100 başarıya ulaşacaklarını bilseler... Para işte bazen insana harcayınca rahatlık veriyor.

Siz siz olun evdeki küçücük bilginizi bile ile sakının meraklısı (lameside hiç anlamıyanıda iyiside)bol...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SecureProgramming.com: Güvenli Programlama Teknikleri

FZ

Süper bir uygulama geliştitiriyorsunuz, keskin bir C/C++ (ya da Java, PHP, vs.) programcısı olduğunuzu düşünüyorsunuz, uygulamanızı diğerleri ile de paylaşıyor ve bununla gurur duyuyorsunuz.

Birkaç gün sonra defalarca ıncığına cıncığına dek test ettiğiniz uygulamadaki açıklar SecurityFocus gibi sitelerde yayınlanıyor... Klasik ve kulağa tanıdık gelen bir senaryo değil mi?

Ciddi anlamda uygulama geliştiren ve abuk sabuk güvenlik açıklarına yazılımlarında yer vermek istemeyen programcıların, Secure Programming Cookbook for C and C++ kitabının yazarları tarafından kamuya açılan http://www.secureprogramming.com sitesini ziyaret etmelerinde fayda var.

Dünyaca Ünlü Hackerlar Türkiye'de Buluşuyor

FZ

Beyond Security, Profilo ve Servus işbirliği ile 5 Ekim 2007 tarihinde "TrSEC İstanbul Security and Hacking Conference"ı düzenliyor. Konferans Mecidiyeköy’deki Profilo Alışveriş Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenecek.

Şifresiz Gizlilik

anonim

Bir şeyi saklamanın en iyi yolu onu herkesin gözü önüne koymaktır. Sıradan bir gün düşünün; siz güvenliğe önem veren bir sistem yöneticisi olarak her zamanki gibi sunucularınıza giren ve çıkan trafiği takip ediyorsunuz. Her şey normal gözükürken o çıktığını gördüğünüz sıradan http paketi aslında içinde sizin root şifrenizi taşıyor olabilir. Bu master tezi gizli kanallarla veri gönderimi konusu tartışıyor. Tezin bulunduğu sitede bu konunun firewallları aşmak dahil pek çok konuda kullanımı ile ilgili döküman ve kod bulabilirsiniz. Unutmayın, paranoyak olmanız takip edilmediğiniz anlamına gelmez :)

Alcatel DSL Modemlerde Güvenlik Sorunları

parsifal

Eğer Alcatel DSL modeminiz varsa şunu bilin ki herhangi bir internet kullanıcısı modeminizin ayarlarını ve şifrenizi değiştirebilir, bilgilerinizi çalabilir veya zevk için modeminizi bozabilir.

Bunu keşfeden ise Tsutomu Shimomura. Shimomura 1994 yılında Kevin Mitnick'in izini bulmuştu. Mitnick ise ABD'nin aranan en ünlü internet hackerlarından biri idi. Sayısız bilgisayar sistemine girip şifrelerden tutun gizli program kodlarına kadar pek çok bilgiyi ele geçirmişti.

Windows ve Güvenlik - Daha Doğrusu: Micros~1 ve Güvenlik

cayfer

Windows işletim sistemlerinin güvenlik sorunları bitmez! Çünkü "güvenlik" kavramı Micro~1'un umurunda değil! "Güvenlik", tasarım süreçlerinin bir parçası değil.

Neden mi?