Kontörleriniz Nereye Gitti ? (Turkcell Açığı Kabul Etti ! )

0
anonim
Geçtiğimiz günlerde Turkcell'in Mobilaktif.com adresli sitesi üzerindeki bir açıkla istenilen Turkcell abonesinden kontör silinmesine dair haberlere, siteden açığı kabul eden bir açıklama geldi: http://www.mobilaktif.com/popup.php?sp=haberler
Mağdur olan kullanıcılar mail yoluyla başvurarak kontör iadesi hakkında bilgi alabilirler. (infomobil@mobilaktif.com) Aşağıda site tarafından yapılan açıklamayı sunuyoruz:

Sevgili mobilaktif üyelerimiz; mobilaktif.com'da bazı üyelerin kontörlerinin, istismar amacıyla kendilerini defalarca sisteme üye yapmak yoluyla, başka şahıslar tarafından hack edilerek kullanıldırılmış olduğunu farketmiş bulunmaktayız. Tamamen site admin bilgisi ve müdahalesi dışında gelişen bu durum için özür dileriz. Güvenlik unsurları üzerinde çalışılmakta olup, tamamlanana dek çok kısa bir süre için üyeler SMS kullanımlarını aktive edemeyeceklerdir. Mağdur olan kullanıcılarımızla ilgili de en kısa sürede bir çözüm yoluna gidilecektir. mobilaktif.com

Kaynak: http://www.cehennem.com

Bu tip olaylar hoş değil ama insanların güvenlik konusunun önemini anlamaları için mutlaka bu tip olayların başlarına gelmesi gerekiyor. İyi ki biri çıkıp Türkiye´de o ciddi ve büyük firmaların kaç tanesinin standartlara uygun bir güvenlik politikası var diye araştırma yapmıyor. Çıkacak sonuç tüm ülke için utanç kaynağı olurdu eminim.

Görüşler

0
anonim
:-) garip gerçekten `tok insan açın halinden anlamaz`lafında olduğu gibi insanın başına internet kaynaklı bir musibet gelmeli ki olayın ehemniyetini anlasın. İşin galibi turkcell bence bu kadar komik durumlara düşmemeli, boyut aslında beklenilenden az bence dua ederimde ilerliyen günlerde abuk fatura beyanları çıkıp gelmesin yada daha münasip paralara faturaları ödeme kolaylıkları ile karşılaşılmasın. Nede olsa night`ın belirttiği gibi müthiş bir güvenlik politikaları var ya! Aslında trcell elemanlarında da iş yok bence elemanlar zaten koca popocuklarını kaldıramıyorlar basket oynarken ;-) göndersinler onları manasız eğitim adları altında daha da manasız sertifika firmalarına, orada alacaklarını 1 hafta izin verip evlerinde çalışmalarına ve sonuc sınavı ile isteseler %100 başarıya ulaşacaklarını bilseler... Para işte bazen insana harcayınca rahatlık veriyor.

Siz siz olun evdeki küçücük bilginizi bile ile sakının meraklısı (lameside hiç anlamıyanıda iyiside)bol...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

"Dungeons & Dragons" ile ilişkili güvenlik riskleri

anonim

İsrail Ordusu D&D oynayan yada oynamış olan askerlere daha düşük seviye güvenlik erişim hakları verdiğini açıkladı.

"Gerçeklerden daha kopuk ve etkilenmeye daha açık oluyorlar"

Haberi okumak için buraya lütfen.

Tehdit ve Cesaret

FZ

Mine G. Kırıkkanat'ın 27 Ekim 2001 tarihli (Cumartesi) yazısından alıntıdır (yorumsuz):

... Suç duyurusunda bulunduğumuz ölüm tehditlerinden biri, İBDA-C imzalıydı ve İhlas Holding kuruluşu ihlas.net.tr'nin bir abonesinden geldiği tespit edildi. Adam bulundu, sorgulandı ve önce DGM, halen İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Ancak başından beri suçu reddediyor ve kişisel Internet şifresini ihlas.net.tr'den edinen başka birisinin onun adresiyle tehdit göndermiş olması ihtimali var.

Dreamcast kullanarak firewall nasıl delinir...

conan

Yaratıcılıkta sınır tanımayan hacker "dostlarımız", artık ebay`den 100$'ın altına bulunabilen Dreamcast`leri içine Linux yükleyerek şirketlerin sistemlerine giriyorlarmış. Dreamcast`i seçmelerinin asıl nedeni ucuz olması ve içinde ethernet bağlantısıyla gelmesi 1 2. Yöntem ise oldukça güzel :) Şirket içinde networke bir oyun makinası getirdim diyerekten aslında bir ayağı firewall dışında bir ayağı ise içeride olan bir hackbox sokmuş oluyorlar. Bu kutu içerisinde SSH, Web browsers gibi toollar ekleyerek de firewall bypass edilmiş bölgeye istedikleri bir yerden sızabiliyorlar. (Günümüzde tuvaletten bile network kablosu geçtiği düşünülürse basit bir ziyaretçi bile içeri bir box sokabilir hehe)

Güvenlik... Nereye Kadar?

FZ

Bilgisayar güvenlik uzmanları son algoritmaları, 2048 bitlik şifreleme yöntemlerini, vs. kıran kırana tartışa dursun, uzakta, güneyde bir yerde....

Tarih 27 Ağustos 2003. Yer: Avustralya, Uluslararası Sydney Havaalanı. Kendilerini bilgisayar teknisyeni olarak tanıtan iki adam kargo ve istihbarat bölümünün bilgi işlem departmanına ellerini kolların sallaya sallaya giriyorlar, 2 kocaman Mainframe´i söktükten sonra tekerlekli arabalar üzerine yükleyip binadan dışarı çıkarıyorlar. Adamlardan bir daha haber alınamıyor...
Haberin tamamı

Linux Ağ Ve Sistem Güvenliği Değerlendirme Sınavı

honal

Bilgi Güvenliği Akademisi'nden Linux güvenlik bilgisini ölçmenize imkan verecek yeni bir sınav!

LASG(Linux Ağ Ve Sistem Güvenliği) testi temel seviyede Linux ağ ve sistem güvenliği bilgisini ölçme amaçlı hazırlanmış olup 30 sorudan oluşmaktadır.

Sorularda işletim sistemi olarak Red Hat Linux dağıtımı baz alınmış olmakla birlikte diğer dağıtımlara uyumluluk oranı %90′dır.

Sınava giriş için tıklayınız.