Kılıçla Yaşayan , Kılıçla Ölür... V2.0

0
Nightwalker
Bu sefer güvenlik ve hacking ile ilgili 2 ayrı siteden haber var.

1.si artık hackerların deneme tahtasına dönüşen defensive thinking.

Dünyaca ünlü hacker Kevin Mitnick’e ait web sitesi (www.defensivethinking.com) yine hacklendi… 23.02.2003 itibariyle zone-h üyeleri tarafından yapılan saldırıda (http://www.zone-h.org/defaced/2003/02/23/www.defensivethinking.com(1)/) Mitnick’in sitesinin bu kez politik amaçlı hack edildiği bildirildi…
DkD[|| nickli hacker web sitesine erişim yaptıktan sonra web sitesi için bir bozuk konfigürasyon kullanarak (aynı bozuk konfigürasyon bir önceki saldırıda da kullanılmıştı) web sitesinde Filistin/Çeçen taraftarı olarak Sharon/Bush ve Putin’e karşı olduklarını ilan etti…

Bir online chat oturumunda DkD[||, Kevin Mitnick’in Serverlarına karşı kişisel herhangi bir şey taşımadıklarını söylerken; “Orası sadece mesajımı duyurmak için çok iyi bir yer” diye ekledi…

2. olay türkiyenin en ünlü hack sitelerinden cehennem.com`a ait.

www.cehennem.com 25 Şubat tarihinde Blackhammer isimli bir hacker grubu tarafından sitenin forum kısmı hariç tüm sayfaları yeni başka bir adrese yönlendirilerek hacklendi. Bu durum akla güvenlik sitelerinin kendi güvenliklerini getirdi !...

Cehennem.com dan konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:
Bu haberi girmek her ne kadar zor gelsede, 25 Şubat tarihinde sitemiz Blackhammer isimli bir Hacker gurubu tarafından saldırıya uğramıştır.

Bildiğiniz gibi cehennem.com tamamen kontrol paneli üzerinden yönetilmekte, adminler ise yetki derecelerine göre panel özelliklerini kullanmaktadırlar.

Bugün admin yetkili bir kullanıcı sisteme giriş yaparak anket kısmına sayfayı yönlendirici bir kod yerleştirmiş ve sayfanın yönlenmesini sağlamıştır.

Admin seçimlerinde dikkatli olmamıza rağmen şifreyi ele geçiren arkadaş bunu bize iletmek yerine kısa süreli olarak kullanmayı seçerek amacına ulaşmıştır.

Cehennem FTP`sine erişmek gibi birşey söz konusu değildir.

Çoğu Hack saldırısında oldugu gibi Cehennem.com da malesef sistem açığı değil, "insan" faktörü yüzünden yönlendirildi. Blackhammer grubunun gerçekleştirmiş olduğu saldırı Hacked ten daha çok kötü kullanım kategorisine girmektedir.

Sitenin yönlendirildiği sayfaya Hacked bölümümüzden bakabilirsiniz.

Saygılar

Cehennem.com adminlerini olaya karşı gösterdikleri olgunluk ve açık sözlülükten dolayı tebrik etmek istiyorum. Keşke bütün adminler güvenlik olayına bu derece soğukkanlı ve objektif yaklaşsa.

Hacklenen sitenin gönderildiği adres : www10.brinkster.com/xderdere/cehennem.htm

Kaynak: www.olympos.org

Görüşler

0
FZ
Tüm kriptografi (amatör veya profesyonel) uzmanlarına:

http://www.xatrix.org/article2703.html adresinde yer alan makalede SQL Injection yöntemi ile PHPNuke içerik yönetim sistemindeki veritabanındaki Admin MD5 hash kodunun öğrenilebildiğini yazıyor. Nasıl yapılabileceği de güzel güzel açıklanmış.

Buraya kadar tamam iyi güzel de benim anlamadığım MD5 kodunu ele geçirdikten sonra bunun benim ne işime yarayacağı. MD5 kodundan parolaya geri dönmek ancak `brute-force´ yöntemi ile denenebilecek ve pek de akıl kârı olmayan bir şey (tabii parolanın karakter sayısının limiti çok düşük ise o zaman biraz daha fazla şans söz konusu). E yani PHPNuke yazılımı da parolayı aldıktan sonra MD5´i üretiyor olmalı yani doğrudan bir MD5 kodunu bizim ona iletmemiz söz konusu olamaz. Durum böyle iken, ben mi bir şeyi kaçırıyorum acaba? Adı geçen makaledeki `MD5 kodunu kaptıktan sonra sisteme rahatça girersiniz´ iddiasının yanlış olduğunu düşünüyorum.

Bir bilen beni aydınlatsın lütfen.
0
anonim
anladigim kadari ile...

dokumanin sahibi (David Zentner) ustun noron'lar arasi veri transferi ile gozun sinir tabakasindan aldigi ~ haneli alfabe karakterleri ve numaralar ile karisik bir string kompleksini dunya standartlarinda bir kac saniye icinde un-encrypt edilmis hale getirebiliyor.

0
oktay
SQL Injection yontemi ile SELECT yapabildigin gibi UPDATE/INSERT/DELETE de yapabilirsin.

Dolayisiyla admin kullanicinin MD5''li sifresini, gercek halini bildigin bir baska MD5 stringi ile degistirebilirsin.

oktay
0
oktay
bu tirnak isaretleri konusunu protesto ediyorum ;(
0
conan
Ayrica, phpnuke'un (ve bicok sitenin) admin cookie'leri MD5 olarak kullanici dizininde kayitlidir. Cookie taklidi ile admin axx alabilmen de mumkun olur MD5 sifreyi caldiktan sonra. :)
0
FZ
Bu bahsettiğin yöntem çok daha mantıklı geldi bana. Ancak makalede bundan bahsedilmiyor (bahsedilmek zorunda değil o ayrı :)
0
FZ
Doğru, SQL Injection ile UPDATE işlemi de mümkün ancak bu adı geçen makaleyi daha da anlamsız kılıyor. UPDATE yapabilecek olduktan sonra yani veritabanındaki herhangi bir tablodaki istediğim bir satırın istediğim bir alanını istediğim gibi değiştirebilecek olduktan sonra niye oturup MD5 kodunu öğrenmek için vakit kaybedeyim ki?

Git kullanıcı adı alanı içinde Admin ya da her ne ise olan satırdaki Password ya da her ne ise olan alandaki MD5 kodunu şöyle böyle olacak şekilde UPDATE et derim olur biter öyle değil mi? (Tabii bu arada kullanıcı adının veritabanında UNIQUE kısıtı altında belirlendiğini varsayıyorum, aksi takdirde evet, MD5 kodu gerektiği düşünülebilir, eğer başka bir UNIQUE alan yok ise).

Bütün bu teknik detaylar bir yana, bu makalede asıl itiraz ettiğim şey zaten çoğu kişinin anlamakta güçlük çektiği ve anladığını iddia eden çoğu kişinin de yanlış anladığı `MD5 hash code vs. Password´ kavramı konusunda insanların kafasını iyice karıştırabileceği.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sahte Microsoft İmzası

anonim

Microsoft bir işletim sistemi üzerinde yine Microsoft bir web tarayıcısı kullanırken akla gelen ilk şey bu dijital imzalardan en güvenilir olanının yine Microsoft firmasına ait olacağını düşünmektir, çok normal bir şekilde de olması gereken budur.

Fakat ne yazık ki durumun böyle olmadığı Microsoft tarafından yapılan ilginç bir açıklamayla anlaşılmıştır. Yapılan açıklamada denildiğine göre 29 Ocak ve 30 Ocak 2001 tarihinde VeriSign dijital imza firmasından bir kullanıcı Microsoft’un bir elemanı olduğuna inandırarak Class3 bir kod imzasını Microsoft adına elde etmeyi başarmış. Bu da pek tabii ki normalde Microsoft’a ait olmayan bir takım kodların sanki Microsoft tarafından dağıtılıyormuş gibi Internet Explorer’da uyarının gelmesi demek. Bu sayede eğer istenirse ActiveX kontrolleriyle ya da MS Office makroları ile bilgisayarınıza girilmesi ya da zarar verilmesi mümkün olmakta. Bu duruma bir aktif içerikli bir web sayfasını ziyaret ederken düşebileceğiniz gibi, üzerinde eklenti bulunan bir mail ile de başınız derde girebilir. Üstelik yapanın imzasında Microsoft yazdığı halde.

Fazlamesai bir zavallıyı takdim eder...

sundance

Bugün irc.freenode'daki #fazlamesai kanalında arkadaşlarla sohbet ederken, kanalın müdavimlerinden Xybernaut'un nickine benzeyen nickli biri bana özelden mesaj attı, bu ve ardından gelişen zavallı muhabbeti okumanızı isterim. Görün bakın ülkemizde social engineering ne kadar zavallı durumlarda, ne salaklar var :)

Xyber[busy]] cc varmi elinde ?
[sundance] cc ne be ?
[sundance] kredi kartı mı ?
[Xyber[busy]] kredi karti
[sundance] var nolcak ?
[Xyber[busy]] bilgileri ver az
[Xyber[busy]] cok lazim
[Xyber[busy]] neyse oderim
[sundance] :)) haaa, sen benden kaçak kredi karti numarası istedin ?
[sundance] vay çakal vay, rezil etmez miyim ben seni simdi FM camiasına :))

Ulusal Kriptoloji Enstitüsü Stajyer Arıyor

FZ

TÜBİTAK bünyesindeki Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü bu yaz bünyesinde görevlendirmek üzere en az 1 ay çalışabilecek stajyer öğrenciler arıyor. Başvuracak adayların aşağıdaki bölümlerden birinden olmaları isteniyor:
  • Elektrik Mühendisliği
  • Elektronik Mühendisliği
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Dilbilim

ISCTurkey Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı

anonim

"GELECEĞİNİ KORU"

Telekomünikasyon Kurumu, Gazi Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen ISCTURKEY (Information Security and Cryptology Conference) bu yıl "Geleceğini koru!" sloganı ve "Mobil / Elektronik İmza" ana temasıyla 13-14 Aralık tarihlerinde Ankara Sheraton Hotel & Convention Center'da.

Gmail Problemi(!)

e2e

Gmail'in "kişisellik"i ihlal etmesi, sınırsız disk alanı gibi özelliklerinden daha fazla tartışılmıştı. Ama tartışmalar bir süre sonra yerini tam bir sessizliğe bıraktı. Ama SecurityFocus'taki yazıdan sonra bu tartışmaların kolay kolay bitmeyeceği anlaşılıyor.

Google, mail mesajı-reklam ilişkisinde kişisel hakların gözardı edildiği, gizlilik ilkesinin yok sayıldığı eleştirilerine, "Mesajları insanlar değil, bilgisayarlar tarayacak" cevabını veriyordu. SecurityFocus'ta yazan Mark Rasch ise yazısında, "bir insan ya da insanlar tarafından yazılmış bir program; ikisi de aynı şey" diyor. Yazar, ayrıca bu tarz tarama sistemlerinin yeni bir Echelon işlevi taşıyabileceğini belirtiyor. Ve Google'ın bu politikasının ABD yasalarına da ters düştüğünü belirtiyor.