Code:Red Konusunda birkaç tecrübe

0
bonzo
Selamlar,
Buralarda yeniyim bu nedenle yapısını bilemiyorum. Yazdıklarım basit gelebilir veya dili garip, bu nedenle baştan özür diliyorum. Sizlerle Code Red ya da aramızda verdiğimiz isimle Kudret ile geçirdiğim bir hafta sonunda bulduğum asıl olmayan çözümü paylaşmak istedim.
Bu virüsün yapmakta olduğu sizin hatlarınız üzerinden internette belirli server'larla sürekli olarak alış veriş ile hatlarınızı kullanmaktır.

Bunu engellemek için öncelikli olarak hangi adreslerle iletişim olduğunu belirlememiz gerekmektedir. Bunu Agilent LAN Analyzer adlı programla sağlayabiliriz. Programı kurduktan sonra çalıştırdığımızda açılan ana ekranda eğer seçili değilse direk modeminizi ya da modeme bağlı olan network kartınızı seçiniz.

Program çalıştırıldığında sol üstteki yeşil okla ya da menülerden modul->start ile başlatılması gerekmektedir. Daha sonra F9 tuşu, module-> detail ya da grafiğe çift tıklama ile detay görüntü açılmalıdır. Buradan Application Layer Host Table menülerden Monitor Views altından ya da butonlardan ayrı 4 mavi karecik olan ile seçilmeli, çıkan ekranda Chart kısmında Table kısmına geçilmelidir. Bu ekranda uzun süre beklenerek Application blokuna tıklanıp liste alfabetik artan ve sonra alfabetik azalan haline getirilmeli, buradan özellikle de UDP, UDP OTHER ve TCP OTHER türleri dikkatle takip edilmelidir. Bunun yanında Bytes Out kolonuna da tıklanarak büyükten küçüğe sıralanması sağlanabilir, burada sizin kullanmadığınız adreslere olan yüksek trafie dikkat edilmelidir. İlk kolonda bunlara ait olan ip'ler bir kenara not edilmeli, bu ip'leri sizin kullanıp kullanmadığınız sırasıyla;
Ripe IP Sorgu Sayfası
Apnic IP Sorgu Sayfası
adreslerinde sorgulanarak belirlenmeli, kullanmadıklarınız aşağıda belirtilen şekilde engellenmelidir.

İstenmeyen ip'lerle iletişimi engellemek için Blackice Defender adlı programı kullanabiliriz. Bu programı kurup çalıştırdıktan sonra, kişisel isteklerinize göre ayarlamalar yapabilirsiniz. Benim burada anlatmak istediğim, daha önceden belirlediğimiz adresleri reddetme yöntemi. Önce programı system trayden (sağ alttaki saat'in durduğu kısım) açıp ana ekranına gelmek. Burada menülerden Tools->Advanced Firewall Settings seçilmelidir. Gelen sayfada (IP Address) Add butonu ile listede yeni kayıt açılır. IP Address yazan kısma engellemek istediğimiz adresi ekleriz. Reject (reddet) butonunu ve zamanı belirleyen Forever (sonsuz) butonunu seçer Add ile listeye ekleriz. İlerde değişiklik yapmak için Modify, listeden silmek içi Delete butonlarını kullanırız.

Bu sistemleri uyguladıktan sonra en geç makinanızı yeniden başlattığınızda network tarifiğiniz normale dönecektir. Modeminizin activity lambaları hala çok fazla yanıyor olsa da bağlantınız açısından sorun yaratmayacaktır.

!!!ÖNEMLİ NOT!!!
Bu sistem tarafımdan uygulanmış ve başarılı olmuştur. Fakat bu süreç içerisinde farklı denemeler de yapılmıştır. Hiçbir şekilde çözüm garantisi olarak iletilmemektedir. "Sadece bilgi paylaşarak artar" düşüncesi ile sizlere iletilmektedir. Programların bilgisayarınız yazılım ve/veya donanımında meydana getirebileceği sorunlardan hiçbir şekilde şahsım sorumlu değildir.

Not: Programlar;
Agilent LAN Analyzer:www.phoenixdata.co.uk/hp/download-lan.htm
Blackicewww.networkice.com
adreslerinden indirilebilir. Blackice programını orijinal sitede bulmakta zorlananlar Download.Com adresinde çıkan arama satırına blackice yazarak ulaşacakları sayfadan indirebilirler.

Görüşler

0
anonim
Size bu ve benzeri bilumum haserattan kurtulmanin etkili bir formulunu onereyim. www.linux.org.tr/cdsatis/ icersindeki hesap numaralarina 2 milyona bir freeBSD alin. Bu sorundan ve asil buyuk virus ve solucan olan Microsoft'tan sonsuza dek kurtulun..

Aklin yolu birdir, bir gun sizde dogru yolu bulacaksiniz, eminim..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Güvenlik Semineri ve Capture The Flag Yarışması

sundance

3-4 Mart günlerinde Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenecek Free Days kapsamında, Fazlamesai üyelerinden Emre Sağlam, Kıvılcım Hindistan ve EnderUnix'den Huzeyfe Önal'ın katılacağı bir seminer ve ardından da iki ayrı güne yayılmış güvenlik workshopları düzenlenecek.

Bunlara ek olarak da etkinlik süresince ödüllü bir "Capture The Flag" yarışmamız olacak. Web zayıflıkları, GNU/Linux işletim sistemi ve wireless konularındaki zayıflıkları olan sistemimize bakalım kim en kısa sürede ulaşacak.

ATM PINlerine Karşı Yeni Bir Saldırı Şekli

FZ

Bankaların otomatik para çekme makinaları olarak kullandığımız ATM'lere karşı Decimalisation Table Attacks for PIN Cracking isimli bir saldırı yöntemi geliştirilmiş durumda.

OpenBSD, chroot, overflow, güvenlik, vs.

FZ

Sinan "noir" Eren'in OpenBSD kurcalama (hacking :) bağlamında ele aldığı ve son zamanlarda FM'de de güvenlik pratiklerinden biri olarak işlenen chroot olgusunda (Apache ve chroot, eDonkey ve chroot) problem yaratabilecek teknikleri sergilediği Smashing The Kernel Stack For Fun And Profit yazısının Phrack'in derinliklerinde kaybolup gitmesine gönlüm razı olmadı :-P

Türk Telekom Sitesi ve Win2003 Server

anonim

13 Haziran Cuma günü web sunucularına gizlice girilen Turk Ttelekom web sitesinin hangi işletim sistemi ve web sunucu yazılımını kullandığını merak edip ufak bir araştırma yaptım. Sanırım oralarda birileri bir hayli hayalperest, aşırı iyimser vs.

Netcraft.com sitesindeki "What's that site running?"e Türk Telekom´un kullandığı işletim sistemi ve web sunucusunu öğrenmek için girdiğimde en son yapılan örnekleme göre 10-13 Haziran arası bir tarihte Windows 2003 platforumuna bir geciş yaşandığını ve haliyle IIS 6.0´a terfi edilmiş olduğunu gördüm.

Gizli Mesajınızı Spam Mail İçinde Saklayın!

ts

Şifreli yazışmak icin kullanilabilecek birçok yöntem bulunuyor. Bunların içinde en ilginci ise Spammimic adında bir sitede bulunuyor.

Bu sitede istenilen yazı bir spam mail'in içerisine gizleniyor ve Spammimic internet sitesinde çözülmediği takdirde gerçek mesaja ulaşılamıyor.

Editörün Notu: Eğlenceli bir yazılım, gramer steganografisi gibi görülebilir ancak ciddi olarak kullanılabilecek türden bir uygulamaya benzemiyor.