Code:Red Konusunda birkaç tecrübe

0
bonzo
Selamlar,
Buralarda yeniyim bu nedenle yapısını bilemiyorum. Yazdıklarım basit gelebilir veya dili garip, bu nedenle baştan özür diliyorum. Sizlerle Code Red ya da aramızda verdiğimiz isimle Kudret ile geçirdiğim bir hafta sonunda bulduğum asıl olmayan çözümü paylaşmak istedim.
Bu virüsün yapmakta olduğu sizin hatlarınız üzerinden internette belirli server'larla sürekli olarak alış veriş ile hatlarınızı kullanmaktır.

Bunu engellemek için öncelikli olarak hangi adreslerle iletişim olduğunu belirlememiz gerekmektedir. Bunu Agilent LAN Analyzer adlı programla sağlayabiliriz. Programı kurduktan sonra çalıştırdığımızda açılan ana ekranda eğer seçili değilse direk modeminizi ya da modeme bağlı olan network kartınızı seçiniz.

Program çalıştırıldığında sol üstteki yeşil okla ya da menülerden modul->start ile başlatılması gerekmektedir. Daha sonra F9 tuşu, module-> detail ya da grafiğe çift tıklama ile detay görüntü açılmalıdır. Buradan Application Layer Host Table menülerden Monitor Views altından ya da butonlardan ayrı 4 mavi karecik olan ile seçilmeli, çıkan ekranda Chart kısmında Table kısmına geçilmelidir. Bu ekranda uzun süre beklenerek Application blokuna tıklanıp liste alfabetik artan ve sonra alfabetik azalan haline getirilmeli, buradan özellikle de UDP, UDP OTHER ve TCP OTHER türleri dikkatle takip edilmelidir. Bunun yanında Bytes Out kolonuna da tıklanarak büyükten küçüğe sıralanması sağlanabilir, burada sizin kullanmadığınız adreslere olan yüksek trafie dikkat edilmelidir. İlk kolonda bunlara ait olan ip'ler bir kenara not edilmeli, bu ip'leri sizin kullanıp kullanmadığınız sırasıyla;
Ripe IP Sorgu Sayfası
Apnic IP Sorgu Sayfası
adreslerinde sorgulanarak belirlenmeli, kullanmadıklarınız aşağıda belirtilen şekilde engellenmelidir.

İstenmeyen ip'lerle iletişimi engellemek için Blackice Defender adlı programı kullanabiliriz. Bu programı kurup çalıştırdıktan sonra, kişisel isteklerinize göre ayarlamalar yapabilirsiniz. Benim burada anlatmak istediğim, daha önceden belirlediğimiz adresleri reddetme yöntemi. Önce programı system trayden (sağ alttaki saat'in durduğu kısım) açıp ana ekranına gelmek. Burada menülerden Tools->Advanced Firewall Settings seçilmelidir. Gelen sayfada (IP Address) Add butonu ile listede yeni kayıt açılır. IP Address yazan kısma engellemek istediğimiz adresi ekleriz. Reject (reddet) butonunu ve zamanı belirleyen Forever (sonsuz) butonunu seçer Add ile listeye ekleriz. İlerde değişiklik yapmak için Modify, listeden silmek içi Delete butonlarını kullanırız.

Bu sistemleri uyguladıktan sonra en geç makinanızı yeniden başlattığınızda network tarifiğiniz normale dönecektir. Modeminizin activity lambaları hala çok fazla yanıyor olsa da bağlantınız açısından sorun yaratmayacaktır.

!!!ÖNEMLİ NOT!!!
Bu sistem tarafımdan uygulanmış ve başarılı olmuştur. Fakat bu süreç içerisinde farklı denemeler de yapılmıştır. Hiçbir şekilde çözüm garantisi olarak iletilmemektedir. "Sadece bilgi paylaşarak artar" düşüncesi ile sizlere iletilmektedir. Programların bilgisayarınız yazılım ve/veya donanımında meydana getirebileceği sorunlardan hiçbir şekilde şahsım sorumlu değildir.

Not: Programlar;
Agilent LAN Analyzer:www.phoenixdata.co.uk/hp/download-lan.htm
Blackicewww.networkice.com
adreslerinden indirilebilir. Blackice programını orijinal sitede bulmakta zorlananlar Download.Com adresinde çıkan arama satırına blackice yazarak ulaşacakları sayfadan indirebilirler.

Görüşler

0
anonim
Size bu ve benzeri bilumum haserattan kurtulmanin etkili bir formulunu onereyim. www.linux.org.tr/cdsatis/ icersindeki hesap numaralarina 2 milyona bir freeBSD alin. Bu sorundan ve asil buyuk virus ve solucan olan Microsoft'tan sonsuza dek kurtulun..

Aklin yolu birdir, bir gun sizde dogru yolu bulacaksiniz, eminim..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

"Dungeons & Dragons" ile ilişkili güvenlik riskleri

anonim

İsrail Ordusu D&D oynayan yada oynamış olan askerlere daha düşük seviye güvenlik erişim hakları verdiğini açıkladı.

"Gerçeklerden daha kopuk ve etkilenmeye daha açık oluyorlar"

Haberi okumak için buraya lütfen.

Bilişim Guvenliği Günleri İstanbul 2010

anonim

Tarih: 2 Haziran Çarşamba
Yer: Grand Cevahir Oteli

Katılım için web sayfasından kayıt gerekiyor.

www.bilisimguvenligigunleri.com

Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

butch

15 Kasım 2008 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.

Garanti Bankası Hack Mi Edildi ?

sundance

Cuma günü yaklaşık olarak saat 11'den 3'e kadar Garanti Bankası web sitesine ulaşmak isteyenler, amaçlarına ulaşamadılar. Dahası Garanti`nin bankaları arasındaki bağlantı da bir şekilde zarar gördü, ATM'ler cevap vermedi, banka şubeleri hizmet veremedi.

Şu ana kadar bunun sebebinin ne olduğuyla ilgili bir bilgi bize ulaşmadı, haberi olanlar lütfen bizi de haberdar etsin.

Türkiye`nin ilk -ekonomik olarak ciddi- güvenlik saldırısı olmasın bu ?

Devletimiz Internet de ne kadar Korunuyor?

anonim

Silahlarımız var uçaklarımız, gemilerimiz, evet savaşa hazırız, ama o ne; biri geldi tüm telekomünikasyon sistemimizi down etti, bunu 1 kisi yaptı ve gitti ,daha sonra düşman geldi ve gümm gümm işimiz bitti. Evet artık elektronik ve ekonomik savaş önemli. Ülkemizin güvenliği askeri açıdan mükemmel ama Internet açısından nasılız acaba ?

Örnek mi istersiniz ? Devlet Malzeme Ofisi'nin sayfası hack ediliyor , hem de elektronik ticaret kısmı, hem de 1 gunde 2 kez :) ayda kaç kez bilinmiyor. Hacker uyarıyor `burda bug var düzeltin şunu` diyor, ama düzeltmiyorlar, dahası düzeltemiyorlar, ve bunu yapan da DMO değil, o siteyi yapan, asıl bu işi alan bir danışman firma. Üzüldüm açıkcası hem de çok...