Code:Red Konusunda birkaç tecrübe

0
bonzo
Selamlar,
Buralarda yeniyim bu nedenle yapısını bilemiyorum. Yazdıklarım basit gelebilir veya dili garip, bu nedenle baştan özür diliyorum. Sizlerle Code Red ya da aramızda verdiğimiz isimle Kudret ile geçirdiğim bir hafta sonunda bulduğum asıl olmayan çözümü paylaşmak istedim.
Bu virüsün yapmakta olduğu sizin hatlarınız üzerinden internette belirli server'larla sürekli olarak alış veriş ile hatlarınızı kullanmaktır.

Bunu engellemek için öncelikli olarak hangi adreslerle iletişim olduğunu belirlememiz gerekmektedir. Bunu Agilent LAN Analyzer adlı programla sağlayabiliriz. Programı kurduktan sonra çalıştırdığımızda açılan ana ekranda eğer seçili değilse direk modeminizi ya da modeme bağlı olan network kartınızı seçiniz.

Program çalıştırıldığında sol üstteki yeşil okla ya da menülerden modul->start ile başlatılması gerekmektedir. Daha sonra F9 tuşu, module-> detail ya da grafiğe çift tıklama ile detay görüntü açılmalıdır. Buradan Application Layer Host Table menülerden Monitor Views altından ya da butonlardan ayrı 4 mavi karecik olan ile seçilmeli, çıkan ekranda Chart kısmında Table kısmına geçilmelidir. Bu ekranda uzun süre beklenerek Application blokuna tıklanıp liste alfabetik artan ve sonra alfabetik azalan haline getirilmeli, buradan özellikle de UDP, UDP OTHER ve TCP OTHER türleri dikkatle takip edilmelidir. Bunun yanında Bytes Out kolonuna da tıklanarak büyükten küçüğe sıralanması sağlanabilir, burada sizin kullanmadığınız adreslere olan yüksek trafie dikkat edilmelidir. İlk kolonda bunlara ait olan ip'ler bir kenara not edilmeli, bu ip'leri sizin kullanıp kullanmadığınız sırasıyla;
Ripe IP Sorgu Sayfası
Apnic IP Sorgu Sayfası
adreslerinde sorgulanarak belirlenmeli, kullanmadıklarınız aşağıda belirtilen şekilde engellenmelidir.

İstenmeyen ip'lerle iletişimi engellemek için Blackice Defender adlı programı kullanabiliriz. Bu programı kurup çalıştırdıktan sonra, kişisel isteklerinize göre ayarlamalar yapabilirsiniz. Benim burada anlatmak istediğim, daha önceden belirlediğimiz adresleri reddetme yöntemi. Önce programı system trayden (sağ alttaki saat'in durduğu kısım) açıp ana ekranına gelmek. Burada menülerden Tools->Advanced Firewall Settings seçilmelidir. Gelen sayfada (IP Address) Add butonu ile listede yeni kayıt açılır. IP Address yazan kısma engellemek istediğimiz adresi ekleriz. Reject (reddet) butonunu ve zamanı belirleyen Forever (sonsuz) butonunu seçer Add ile listeye ekleriz. İlerde değişiklik yapmak için Modify, listeden silmek içi Delete butonlarını kullanırız.

Bu sistemleri uyguladıktan sonra en geç makinanızı yeniden başlattığınızda network tarifiğiniz normale dönecektir. Modeminizin activity lambaları hala çok fazla yanıyor olsa da bağlantınız açısından sorun yaratmayacaktır.

!!!ÖNEMLİ NOT!!!
Bu sistem tarafımdan uygulanmış ve başarılı olmuştur. Fakat bu süreç içerisinde farklı denemeler de yapılmıştır. Hiçbir şekilde çözüm garantisi olarak iletilmemektedir. "Sadece bilgi paylaşarak artar" düşüncesi ile sizlere iletilmektedir. Programların bilgisayarınız yazılım ve/veya donanımında meydana getirebileceği sorunlardan hiçbir şekilde şahsım sorumlu değildir.

Not: Programlar;
Agilent LAN Analyzer:www.phoenixdata.co.uk/hp/download-lan.htm
Blackicewww.networkice.com
adreslerinden indirilebilir. Blackice programını orijinal sitede bulmakta zorlananlar Download.Com adresinde çıkan arama satırına blackice yazarak ulaşacakları sayfadan indirebilirler.

Görüşler

0
anonim
Size bu ve benzeri bilumum haserattan kurtulmanin etkili bir formulunu onereyim. www.linux.org.tr/cdsatis/ icersindeki hesap numaralarina 2 milyona bir freeBSD alin. Bu sorundan ve asil buyuk virus ve solucan olan Microsoft'tan sonsuza dek kurtulun..

Aklin yolu birdir, bir gun sizde dogru yolu bulacaksiniz, eminim..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun ve Microsoft Elele: Bir İlk :))

sundance

Evet evet yanlış duymadınız. Sun ve Microsoft iki rakip firma (bildiğim kadarıyla ilk defa) birlikte çalışıp Internet`in en ilginç wormlarından birini dünyaya getirdiler.

Söz konusu worm Solaris 5.6 ve 7 işletim sistemlerindeki bir açıktan (deyim yerindeyse sekerek) Microsoft IIS bulunan makinalara geçiyor ve bunlardaki bazı açıklardan yararlanıp ana sayfalarını değiştiriyor.

Aldığımız haberlere göre binlerce site bu problemden etkilenmiş. En azından ben Türkiye`de üç tane biliyorum :p

Parmak İzinize Güvenmeyin!

FZ

Yani teorik olarak güvenin tabii, iki kişinin aynı parmak izine sahip olması çok ama çok düşük olasılık ama konumuz şu ki Japon şifre uzmanı Tsutomu Matsumoto herhangi bir elektronik hobi dükkanında bulunabilen malzemeleri ve bilgisayarını kullanarak endüstride yaygın olarak kullanılan 11 parmak izi biyometrik güvenlik donanımını kandırmayı başarmış!

Bu vesile ile ve NEC'in geliştirdiği süperbilgisayarı da hatırlatarak "abi Japonlar yapmış" geyiğine son verilmesi, bunun bir geyik değil düpedüz gerçek olduğunun kabul edilmesi kampanyası başlatıyorum! :)

Badtrans Virüsü

anonim

27 Kasım — Bilgisayar güvenliği uzmanları Badtrans adı verilen bir virüsün Avrupa ve ABD’de binlerce bilgisayarı etkilediğini ve hızla yayıldığını açıkladılar.

NTVMSNBC`de yayınlanan habere göre, bilgisayarları etkilemek için farklı metodlar kullanan virüs, bazı kullanıcıları e - postalarını açmadan da etkiliyebiliyor. Virüs enfekte ettiği bilgisayardaki dosyaları araştırarak gizli bilgileri çalmaya çalışıyor.

En Son Ne Zaman Badana Yaptınız?

FZ

Boya deyip geçmeyin, eğer sağda solda kablosuz ağ sistemleri çoğalmaya başladı ise, sinyallerle başa çıkmakta güçlük çekiyorsanız o zaman belki de izolasyona dair bazı şeyler yapmanın zamanı gelmiştir.

Force Field Wireless şirketi bu tür kaygıları olanlar için özel bir boya katkısı üretmiş. Duvarları, tavanı ve zemini boyamak için kullanacağınız boyaya bu katkı malzemesini eklediğinizde görüntüde herhangi bir değişiklik olmuyor ancak kablosuz iletişimde epey bir izolasyon sağlanıyor (diye iddia ediliyor).

Şirketin iddiasına göre duvara homojen olarak yayıldığında söz konusu malzeme 100 Mhz - 5 Ghz frekans aralığındaki sinyalleri yansıtarak odayı bir tür Faraday kafesine dönüştürüyor.

Kaynak: Information Week

Snort Saldırı Tespit ve Engelleme Sistemi Eğitimi

anonim

1-2 Mayıs 2010 tarihlerinde Snort - Saldırı Tespit ve Engelleme Sistemi eğitimi düzenlenecektir.

Snort(Ağ tabanlı saldırı tespit ve engelleme sistemi) eğitimi günümüzde ağ güvenliği denildiğinde akla ilk gelen bileşen Saldırı Engelleme Sistemleri(IPS)ni açık kaynak kodlu IPS yazılımı Snort kullanarak uygulamalı olarak öğreten bir eğitimdir.