Code:Red Konusunda birkaç tecrübe

0
bonzo
Selamlar,
Buralarda yeniyim bu nedenle yapısını bilemiyorum. Yazdıklarım basit gelebilir veya dili garip, bu nedenle baştan özür diliyorum. Sizlerle Code Red ya da aramızda verdiğimiz isimle Kudret ile geçirdiğim bir hafta sonunda bulduğum asıl olmayan çözümü paylaşmak istedim.
Bu virüsün yapmakta olduğu sizin hatlarınız üzerinden internette belirli server'larla sürekli olarak alış veriş ile hatlarınızı kullanmaktır.

Bunu engellemek için öncelikli olarak hangi adreslerle iletişim olduğunu belirlememiz gerekmektedir. Bunu Agilent LAN Analyzer adlı programla sağlayabiliriz. Programı kurduktan sonra çalıştırdığımızda açılan ana ekranda eğer seçili değilse direk modeminizi ya da modeme bağlı olan network kartınızı seçiniz.

Program çalıştırıldığında sol üstteki yeşil okla ya da menülerden modul->start ile başlatılması gerekmektedir. Daha sonra F9 tuşu, module-> detail ya da grafiğe çift tıklama ile detay görüntü açılmalıdır. Buradan Application Layer Host Table menülerden Monitor Views altından ya da butonlardan ayrı 4 mavi karecik olan ile seçilmeli, çıkan ekranda Chart kısmında Table kısmına geçilmelidir. Bu ekranda uzun süre beklenerek Application blokuna tıklanıp liste alfabetik artan ve sonra alfabetik azalan haline getirilmeli, buradan özellikle de UDP, UDP OTHER ve TCP OTHER türleri dikkatle takip edilmelidir. Bunun yanında Bytes Out kolonuna da tıklanarak büyükten küçüğe sıralanması sağlanabilir, burada sizin kullanmadığınız adreslere olan yüksek trafie dikkat edilmelidir. İlk kolonda bunlara ait olan ip'ler bir kenara not edilmeli, bu ip'leri sizin kullanıp kullanmadığınız sırasıyla;
Ripe IP Sorgu Sayfası
Apnic IP Sorgu Sayfası
adreslerinde sorgulanarak belirlenmeli, kullanmadıklarınız aşağıda belirtilen şekilde engellenmelidir.

İstenmeyen ip'lerle iletişimi engellemek için Blackice Defender adlı programı kullanabiliriz. Bu programı kurup çalıştırdıktan sonra, kişisel isteklerinize göre ayarlamalar yapabilirsiniz. Benim burada anlatmak istediğim, daha önceden belirlediğimiz adresleri reddetme yöntemi. Önce programı system trayden (sağ alttaki saat'in durduğu kısım) açıp ana ekranına gelmek. Burada menülerden Tools->Advanced Firewall Settings seçilmelidir. Gelen sayfada (IP Address) Add butonu ile listede yeni kayıt açılır. IP Address yazan kısma engellemek istediğimiz adresi ekleriz. Reject (reddet) butonunu ve zamanı belirleyen Forever (sonsuz) butonunu seçer Add ile listeye ekleriz. İlerde değişiklik yapmak için Modify, listeden silmek içi Delete butonlarını kullanırız.

Bu sistemleri uyguladıktan sonra en geç makinanızı yeniden başlattığınızda network tarifiğiniz normale dönecektir. Modeminizin activity lambaları hala çok fazla yanıyor olsa da bağlantınız açısından sorun yaratmayacaktır.

!!!ÖNEMLİ NOT!!!
Bu sistem tarafımdan uygulanmış ve başarılı olmuştur. Fakat bu süreç içerisinde farklı denemeler de yapılmıştır. Hiçbir şekilde çözüm garantisi olarak iletilmemektedir. "Sadece bilgi paylaşarak artar" düşüncesi ile sizlere iletilmektedir. Programların bilgisayarınız yazılım ve/veya donanımında meydana getirebileceği sorunlardan hiçbir şekilde şahsım sorumlu değildir.

Not: Programlar;
Agilent LAN Analyzer:www.phoenixdata.co.uk/hp/download-lan.htm
Blackicewww.networkice.com
adreslerinden indirilebilir. Blackice programını orijinal sitede bulmakta zorlananlar Download.Com adresinde çıkan arama satırına blackice yazarak ulaşacakları sayfadan indirebilirler.

Görüşler

0
anonim
Size bu ve benzeri bilumum haserattan kurtulmanin etkili bir formulunu onereyim. www.linux.org.tr/cdsatis/ icersindeki hesap numaralarina 2 milyona bir freeBSD alin. Bu sorundan ve asil buyuk virus ve solucan olan Microsoft'tan sonsuza dek kurtulun..

Aklin yolu birdir, bir gun sizde dogru yolu bulacaksiniz, eminim..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kevin Mitnick'in kartı

sundance

80'lerde başlayan phreaker/cracker hayatı, yıllarca süren tutukluluk süresi ve hakkında yazılmış onca şeyden sonra tam anlamıyla bir modern zamanlar efsanesi olan Kevin Mitnick'in iş için kullandığı kişisel karta bu sabah Digg'de rastladım...

Eğer gerçekse oldukça orjinal değil mi?
Bu arada birçok ülkenin kanunlarına göre bu kartı taşımak bile suç :)

Bilgi iletişim Güvenliğinde Yerli Çözüm: i-Bekçi

anonim

Hürriyetim.com' un haberine göre: Devletin en üst düzey güvenliğini öngören birimlerde yaklaşık 2 yıldır kullanıldığı belirtilen 100-150 arası adet i-Bekçi, ilgili birimlerin tüm veri-ses trafiğini GSA (VPN) üzerinden taşıyor ve aynı zamanda internet güvenliğini sağlıyor.

Bugüne kadar çokuluslu yabancı firmaların elinde olan Türkiye Geniş Alan Ağı iletişim ve güvenlik sistemleri pazarının genç oyuncusu i-Bekçi, üzerinde bulunan yerel ve uzak ağ bağlantı arabirimleri sayesinde, kurumsal kullanıcılar ve kurumsal sunuculara erişimi sınırlayarak güvenliği artırıyor

Şifresiz Gizlilik

anonim

Bir şeyi saklamanın en iyi yolu onu herkesin gözü önüne koymaktır. Sıradan bir gün düşünün; siz güvenliğe önem veren bir sistem yöneticisi olarak her zamanki gibi sunucularınıza giren ve çıkan trafiği takip ediyorsunuz. Her şey normal gözükürken o çıktığını gördüğünüz sıradan http paketi aslında içinde sizin root şifrenizi taşıyor olabilir. Bu master tezi gizli kanallarla veri gönderimi konusu tartışıyor. Tezin bulunduğu sitede bu konunun firewallları aşmak dahil pek çok konuda kullanımı ile ilgili döküman ve kod bulabilirsiniz. Unutmayın, paranoyak olmanız takip edilmediğiniz anlamına gelmez :)

VIRUS ALERT - W32/Nimda@MM

anonim

Hızla yayıldığı belirtilen bu ' worm ' hem e-mail attachment ile ( readme.exe ) hem de Microsft IIS serverda 15 Mayıs 2001'de bulunan bir güvenlik açığını ( PWS Escaped Characters Decoding Command Execution Vulnerability ) kullanarak yayılabilmektedir. Ayrıca, Internet Explorer 5.0 veya 5.5 kullanılarak web ( http ) üzerinden mailboxlara ( hotmail, yahoo, vs..) erişim söz konusu olduğunda, yine bir başka güvenlik açığını kullanarak bu mesaj okunduğunda ve hatta sadece önizleme penceresinde görüntülendiğinde dahi sisteme bulaşabilmektedir.

Virüslerin 20 Yıllık Tarihi

FZ

Bu hafta bilgisayar virüslerinin 20. yıldönümü. Basit rahatsızlık veren küçük yazılımlardan tutun ülkelerarası ağları yavaşlatan ve televizyonlara çıkan, en ilgisiz insanların dahi ilgi alanına girmeye başlayan pek çok virüs söz konusu.

Belgelendirilmiş ilk virüs ABD´de doktora eğitimi esnasında bu tip bir çalıştırma gerçekleştiren Fred Cohen tarafından yazılmış durumda.

Şu anda dünya üzerinde yaklaşık 60,000 farklı virüs var.

Cohen o dönemde kullanılan VAX bilgisayarları üzerindeki VD isimli bir grafik programına geliştirdiği virüsü yerleştirmiş ve sistemdeki diğer yazılımlara nasıl bulaşılabileceğini pratik olarak göstermişti. Cohen, gerçekleştirdiği çalışmayı bir güvenlik seminerinde sunduğunda takvimler 10 Kasım 1983 tarihini gösteriyordu.