Code:Red Konusunda birkaç tecrübe

0
bonzo
Selamlar,
Buralarda yeniyim bu nedenle yapısını bilemiyorum. Yazdıklarım basit gelebilir veya dili garip, bu nedenle baştan özür diliyorum. Sizlerle Code Red ya da aramızda verdiğimiz isimle Kudret ile geçirdiğim bir hafta sonunda bulduğum asıl olmayan çözümü paylaşmak istedim.
Bu virüsün yapmakta olduğu sizin hatlarınız üzerinden internette belirli server'larla sürekli olarak alış veriş ile hatlarınızı kullanmaktır.

Bunu engellemek için öncelikli olarak hangi adreslerle iletişim olduğunu belirlememiz gerekmektedir. Bunu Agilent LAN Analyzer adlı programla sağlayabiliriz. Programı kurduktan sonra çalıştırdığımızda açılan ana ekranda eğer seçili değilse direk modeminizi ya da modeme bağlı olan network kartınızı seçiniz.

Program çalıştırıldığında sol üstteki yeşil okla ya da menülerden modul->start ile başlatılması gerekmektedir. Daha sonra F9 tuşu, module-> detail ya da grafiğe çift tıklama ile detay görüntü açılmalıdır. Buradan Application Layer Host Table menülerden Monitor Views altından ya da butonlardan ayrı 4 mavi karecik olan ile seçilmeli, çıkan ekranda Chart kısmında Table kısmına geçilmelidir. Bu ekranda uzun süre beklenerek Application blokuna tıklanıp liste alfabetik artan ve sonra alfabetik azalan haline getirilmeli, buradan özellikle de UDP, UDP OTHER ve TCP OTHER türleri dikkatle takip edilmelidir. Bunun yanında Bytes Out kolonuna da tıklanarak büyükten küçüğe sıralanması sağlanabilir, burada sizin kullanmadığınız adreslere olan yüksek trafie dikkat edilmelidir. İlk kolonda bunlara ait olan ip'ler bir kenara not edilmeli, bu ip'leri sizin kullanıp kullanmadığınız sırasıyla;
Ripe IP Sorgu Sayfası
Apnic IP Sorgu Sayfası
adreslerinde sorgulanarak belirlenmeli, kullanmadıklarınız aşağıda belirtilen şekilde engellenmelidir.

İstenmeyen ip'lerle iletişimi engellemek için Blackice Defender adlı programı kullanabiliriz. Bu programı kurup çalıştırdıktan sonra, kişisel isteklerinize göre ayarlamalar yapabilirsiniz. Benim burada anlatmak istediğim, daha önceden belirlediğimiz adresleri reddetme yöntemi. Önce programı system trayden (sağ alttaki saat'in durduğu kısım) açıp ana ekranına gelmek. Burada menülerden Tools->Advanced Firewall Settings seçilmelidir. Gelen sayfada (IP Address) Add butonu ile listede yeni kayıt açılır. IP Address yazan kısma engellemek istediğimiz adresi ekleriz. Reject (reddet) butonunu ve zamanı belirleyen Forever (sonsuz) butonunu seçer Add ile listeye ekleriz. İlerde değişiklik yapmak için Modify, listeden silmek içi Delete butonlarını kullanırız.

Bu sistemleri uyguladıktan sonra en geç makinanızı yeniden başlattığınızda network tarifiğiniz normale dönecektir. Modeminizin activity lambaları hala çok fazla yanıyor olsa da bağlantınız açısından sorun yaratmayacaktır.

!!!ÖNEMLİ NOT!!!
Bu sistem tarafımdan uygulanmış ve başarılı olmuştur. Fakat bu süreç içerisinde farklı denemeler de yapılmıştır. Hiçbir şekilde çözüm garantisi olarak iletilmemektedir. "Sadece bilgi paylaşarak artar" düşüncesi ile sizlere iletilmektedir. Programların bilgisayarınız yazılım ve/veya donanımında meydana getirebileceği sorunlardan hiçbir şekilde şahsım sorumlu değildir.

Not: Programlar;
Agilent LAN Analyzer:www.phoenixdata.co.uk/hp/download-lan.htm
Blackicewww.networkice.com
adreslerinden indirilebilir. Blackice programını orijinal sitede bulmakta zorlananlar Download.Com adresinde çıkan arama satırına blackice yazarak ulaşacakları sayfadan indirebilirler.

Görüşler

0
anonim
Size bu ve benzeri bilumum haserattan kurtulmanin etkili bir formulunu onereyim. www.linux.org.tr/cdsatis/ icersindeki hesap numaralarina 2 milyona bir freeBSD alin. Bu sorundan ve asil buyuk virus ve solucan olan Microsoft'tan sonsuza dek kurtulun..

Aklin yolu birdir, bir gun sizde dogru yolu bulacaksiniz, eminim..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Web tabanlı ücretsiz Antivirus Uygulaması

SHiBuMi

Virüslerle mücadele için şimdiye kadar kullandığım tek yöntem tanımadığım kimselerden gelen e-postaları açmamak ve ne olduğunu bilmediğim .exe uzantılı dosyaları açmamaktan ibaretti. Şimdiye kadar da bir problem yaşamadım. Antivirüs yazılımlarına hiçbir zaman ısınamadım, oraya buraya yerleştirdikleri tarayıcı uygulamalar yüzünden zırt pırt makinayı çökertmekten başka bir işe yaradıklarını da görmedim. Trend Micro firması benim gibi kullanıcıların çok hoşuna gidecek bir iş yapmış ve web tabanlı, ücretsiz olarak kullanılabilen bir virüs tarayıcısı geliştirmiş.

Microsoft Olası JPEG Saldırısına Karşı Araç Yayınladı

anonim

Güvenlik uzmanlarının, çok büyük bir kurtçuk saldırısının yaklaştığı öngürüsünde bulunduğu bugünlerde Microsoft JPEG işleme sistemindeki GDI kütüphanesinin açıklarını tanımlayan bir "tarayıcı alet" yayınladı.

Tarama aracı MS04-028 yaması ile birlikte yayınlandı. Bu yama JPEG imaj dosyalarının işlenmesi sırasında ortaya çıkan kritik bir açığı kapatıyor. Internet Fırtına Merkezi (The Internet Storm Center - ISC) de windows kullanıcısı olmayan kullanıcılar için bir tarayıcı yayınladı.

Solaris Sistemlerde Ciddi Güvenlik Açığı

FZ

Dün yayınlanan ve sadece Sun Solaris 10, Solaris 11 işletim sistemlerini etkileyen güvenlik açığı telnet servisine herhangi bir sistem kullanıcısının parolasız bağlanabilmesini sağlıyor. Eğer root kullanıcısının telnet erişim yetkisi varsa bu, parolayı bilmeden sisteme tam yetkili erişilmesi manasına geliyor. Benzer bir açık 1994 yılında bazı UNIX sistemlerinde de görülmüştü.

Güvenlik açığını nasıl test edersiniz?

Alcatel DSL Modemlerde Güvenlik Sorunları

parsifal

Eğer Alcatel DSL modeminiz varsa şunu bilin ki herhangi bir internet kullanıcısı modeminizin ayarlarını ve şifrenizi değiştirebilir, bilgilerinizi çalabilir veya zevk için modeminizi bozabilir.

Bunu keşfeden ise Tsutomu Shimomura. Shimomura 1994 yılında Kevin Mitnick'in izini bulmuştu. Mitnick ise ABD'nin aranan en ünlü internet hackerlarından biri idi. Sayısız bilgisayar sistemine girip şifrelerden tutun gizli program kodlarına kadar pek çok bilgiyi ele geçirmişti.

Keylogger üreticisine dava... Ama neden?

tongucyumruk

ABD ordusunda çalışıyorsanız, eşinize güvenmediğiniz için bilgisayarına keylogger yüklediyseniz ve boşanmanızın ardından durum ortaya çıkınca hiç tahmin etmediğiniz tazminat davası ile karşı karşıya kalırsanız ne yaparsınız?

Tabiiki her vatansever Amerikan vatandaşının yapacağını: Kanadalı şirketi dava edersiniz.