EnderUNIX'ten Yeni Yazılım!- SwArpMon

0
honal
EnderUNIX yazılım geliştiricilerinden Özkan Kırık, yönetilebilir switch'lerin MAC tablolarını SNMP aracılığı ile takip ederek switch üzerindeki MAC Adresi - Port değişimlerini email yolu ile sistem yöneticisine bildiren 'swArpMon' isimli yazılımı geliştirdi.
Program, ağa fiziksel olarak eklenen, ağdan fiziksel olarak çıkarılan ve ağ üzerinde fiziksel olarak yer değiştiren bilgisayarları tespit etmek için kullanılabilir. Özellikle ağ yöneticileri için kullanışlı olacak uygulamanın özellikleri şöyle:
  • Curses tabanlı yönetim arayüzü
  • Kolay kullanım
  • Kolay konfigürasyon
  • Ağa eklenen bilgisayarları raporlama
  • Ağdan çıkarılan bilgisayarları raporlama
  • Ağda yer değiştiren bilgisayarları raporlama
  • Raporların e-mail ile bildirilmesi
  • Her türlü yönetilebilir switch ile çalışabilme
Açık kod dünyasına saygılarımızla duyurulur.
Geliştirici: Özkan Kırık
Proje sayfası: http://www.enderunix.org/swarpmon/
EnderUNIX Yazılım Geliştirme Takımı http://www.EnderUNIX.org/ İstanbul, TR

İlgili Yazılar

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #1

Zakkum

İnternetin her geçen gün daha fazla hayatımızın içine girmesi güvenlik konusunu daha sık ve geniş ölçekte tartışılır hale getirdi. Özellikle son yıllarda internet üzerinden gerçekleşen ifşa hareketleri (Wikileaks, Snowden, Panama Belgeleri vs.) konuyu haliyle daha da alevlendirdi. Bugün artık herhangi bir şüpheye yer bırakmadan biliyoruz ki kullandığımız internet artık bir kitlesel gözetleme...

DDoS şirket iflas ettirdi

conan

İngiltere'nin en eski İnternet Servis Sağlayıcılarından CloudNine Communications yaşadığı yoğun Distributed Denial of Service (DDoS) atakları sonucunda geçen hafta şirketi rakibine sattığını açıkladı! Yaşadıkları yoğun ataklar sonucunda müşterilerine hizmet verememekten dolayı gelirleri sürekli olarak düşen şirket en sonunda 2500 müşterisiyle birlikte rakibi ZetNet'e satıldı. Kurucularından Emeric Miszti'nin dediğine göre basit olarak sitelerini bakım nedeniyle çok uzun süreli kapamak zorunda kalmışlar ve sonunda düşünüp taşınıp şirketi ZetNet'e satmaya karar vermişler.

Akşam'ın bilgisayar eki!

sundance

Bugünden itibaren Akşam gazetesi her hafta, özellikle yeni başlayanları hedef alan 32 sayfalık bir ek çıkartacak.

Internet'ten Linux'a birçok konunun işlendiği bu ekte Fazlamesai ekibi olarak Güvenlik bölümünden sorumlu olacağız. İşlememizi isteyeceğiniz konularda önerilerinizi ve eleştirilerinizi bekliyoruz.

Internet Ortamındaki Kişisel Bilgisayarlar İçin Temel Güvenlik Tehditleri

anonim

Bilgisayarı karıştırırken bir kongre için yazıp daha sonra göndermekten vazgeçtiğim aşağıdaki tarama/derleme türündeki makale özeti gözüme çarptı. Aslında daha çok başlangıç düzeyindeki bir makalede olsa bilgisayarın harddiskinde tozlanmasına gönlüm razı olmadı. Burada en azından yeni başlayan arkadaşlar için bir kaynak olabileceğini düşünüyorum.

Google'dan güvenli iletişim için yeni bir adım: Anahtar Şeffaflığı Sistemi

tongucyumruk

Tam da WhatsApp'ın kullanıcıların şifreleme anahtarlarını değiştirmesinin bir güvenlik açığı oluşturup oluşturmadığının tartışıldığı şu günlerde Google sanki önceden durumun kokusunu almış gibi kullanıcıların anahtarlarını ve anahtar geçmişlerini doğrulamayı sağlayacak Anahtar Şeffaflığı (Key Transparency) aracını duyurdu.

Anahtar Şeffaflığı sunucu/istemci modeli ile çalışan bir anahtar...