Bir Türk Güvenlik Sitesi - Olympos

0
FZ
Geçen hafta haberdar olduğum bir site ile ilgili fazlamesai.net üyelerini bilgilendirmek istedim.

Olympos Network Security, hayatlarını ağ ve bilgisayar güvenliğini araştırma, geliştirmeye adamış kişiler tarafindan kurulmuş. Tek amacı Türkiye’de Bilgisayar/Ağ güvenliği konusunda insanları bilgilendirmek olan bu sitede yayınlanan her şey profesyonel bir ekip tarafından hazırlanmakta.


Sitede Haberler bölümünde Virüsler, Güvenlik Açıkları, vs., Dokümanlar bölümünde Kitaplar, Güvenlik Rehberi, Araçlar, Mesaj Panosu, Ürünler gibi bölümler var.

Son zamanlarda şifreleme, statik veri güvenliği, vs. konularında yoğunlaşmakta olan biri olarak bu güzel siteyi konuyla ilgili herkese tavsiye ederim.

Görüşler

0
Rorqual
ben derim ki olympos.org un tarihine bakmali .Net aleminde Mazisi eski olanlar anladilar demek istedigimi.Korhan ve ...
0
anonim
Çalıstığım iş yerinde 17 tane pc nin network te sniffer lık yaptıgını ve 3 tanesinin de sürekli port taraması işinde olduğunu keşfetmiş bulunmaktayım(uzun zaman önce). Maşallah millet, her eve lazım moduna girmiş birbirlerini izliyor. Admin, firewall kullanmamız gerektiğini söylemiş meraklı arkadaşıma. snifferların amacı saldırmak değil ki firewall engellesin. Bu bağlamda network security alanında faaliyet gosteren bu arkadaslarda da konuyla ilgili bir döküman(antisniff) bulabilmis değilim. işin en ilginç tarafı neyse...
0
sundance
Öncelikle, networkde sniffing yaptığını (eğer promicious modesa) anlaman mümkün değil. Port taraması farkedilen bir şey fakat sniffing (hub üzerinde yapılırsa) aktif bir şey değil. Yani sen kablodan geçen bilgileri dinliyorsun sadece, kimsenin bir şeyden haberi olması mümkün değil...

Öncelikle eğer hublı bir sistemse switchkullanmaya başlamakta yarar var. İlk aşama olarak biraz olsun insanları durduracaktır bu, artık herkes herkesi o kadar kolay dinleyemez. İkinci olaraksa switch üzerinde sniffing yapmak yine mümkün, ama bu da arp spoofing yapmayı gerektiriyor. Fakat arp spoofing, sniffing gibi iz bırakmayan bir şey değil, sistemde birilerinin arp spoofing yapması birçok şekilde farkedilebilir.
Bu konuda sanırım en kapsamlı kaynak Sniffing-FAQ Aradığın soruların çoğunun cevabını orada bulabilirsin.
0
anonim
Kaynak için teşekkürler.

17 kişiden biri arkadaşım olunca ve siniffer lık yaptığını bilince mümkün değil lafı biraz havada kalıyor. Belirttiğin kaynakta da birazdan vereceğim linkteki bilgilerle özdeş sayılır(detecting network kısmı). Networkün promicious modunda olup olmadığını bilmiyorum. Bildiğim tek şey arkadaşımın admin tarafından kandırılması(firewall kullan lafı) ve benim de bu duruma içerlenmiş olmam. Sonuçta yaptığımız denemelerde hiçte hoş olmayan şeylerle karşılaştım. Detect etmek için iris(sniffer dır.antisniffer değil) programının kurulu olması esnasında ve şahız bazında yapılan denemelerde kendimi bir an olsun kötü hissettim. Elde ettiğim şeylerin eskiden beri yapılmış birşey olması ve başkaları üzerinde denenmiş olduğunu bilmek beni epey sinirlendirdi. Bu yüzden pgp olayına girdim.(kullanıcı arkadaşımın azlığı nedeniyle bir süre sonra anahtar şifremi unutmuş olduğumun farkına vardım :) İsterdim ki herşey açık olsun. yalanlar söylenmesin...

makale:

http://neworder.box.sk/showme.php3?id=2818


Kullandığım programlar

antisniff için:
Anasil ve Antisniff

sniffer için:
Iris




0
FZ
Hadi gelin koklayın beni! >:-)

İnsanlardaki bu röntgenleme merakı bayağı derin bir konu ve her türlü bağlamda ortaya çıkıyor anlaşılan. Çok derin bir zevk :-)

Aklıma Biz adlı roman geldi nedense. Hani şu oda duvarlarının şeffaf olduğu bir dünyada yaşayan insanların konu edildiği anti-ütopya.
0
anonim
kapanmıştı, tekrar online olmuş, güzel olmuş.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Telekom Sitesi ve Win2003 Server

anonim

13 Haziran Cuma günü web sunucularına gizlice girilen Turk Ttelekom web sitesinin hangi işletim sistemi ve web sunucu yazılımını kullandığını merak edip ufak bir araştırma yaptım. Sanırım oralarda birileri bir hayli hayalperest, aşırı iyimser vs.

Netcraft.com sitesindeki "What's that site running?"e Türk Telekom´un kullandığı işletim sistemi ve web sunucusunu öğrenmek için girdiğimde en son yapılan örnekleme göre 10-13 Haziran arası bir tarihte Windows 2003 platforumuna bir geciş yaşandığını ve haliyle IIS 6.0´a terfi edilmiş olduğunu gördüm.

İlk JPEG virüsü yayınlandı !

huseyin

Microsoft'un yayınladığı ve fazlamesai sitesinde haber olan açıkta GDI kütüphanelerinde sorun olduğu açıklanmıştı.
Hiç gecikmeden birisi Usenet'e exploit yolladı. Virüsü Pazar akşamı Easynews keşfetti. Virüs hakkında ve neler yaptığına dair bilgiye http://www.easynews.com/virus.html adresinden ulaşabilirsiniz.
Resmi görüntülediğinizde uzaktan yönetim yazılımı yükleyip(winvnc veya radmin) irc'ye bağlanıyor.
Kaynak:http://it.slashdot.org/it/04/09/27/2319222.shtml?tid=172&tid=218

Açık Kaynak Polis Bilişimi Sempozyumu´nda

dfisek

Emniyet Genel Müdürlügü tarafından bu yıl ilki Ankara'da düzenlenen Polis Bilişimi Sempozyumu'nun ikinci ve son gününe Linux Kullanıcıları Derneği, açık kaynak ve getirdiği güvenlik modelinin anlatacağı 20 dakikalık bir sunum ile katılıyor.

Greasemonkey Güvenlik Açığı

butch

Oldukça ilgi gören Firefox eklentilerinden biri olan Greasemonkey'in geliştiricileri tarafından yapılan açıklamaya göre, eklentide kullanıcıların bilgisayarlarında bulunan verilere erişim sağlayan önemli bir güvenlik açığı bulunuyor. Greasemonkey kullanıcılarının eklentiyi kaldırmaları şiddetle öneriliyor. Detaylar için eweek.com ve mozdev.org.

OpenBSD 3.5 pf firewall sistemi geliştiricileri ile söyleşi

FZ

Aralarında Can Erkin Acar´ın da bulunduğu OpenBSD pf firewall güvenlik sistemi geliştiricileri ile yapılmış O´Reilly söyleşisinin 2. bölümünü burada okuyabilirsiniz.

Söz konusu söyleşi OpenBSD 3.5 çıkışına dikkatleri çekmek ve güvenlik konusunda hassasiyetleri ile bilinen geliştirici ekibinin ortaya koyduğu ``pf´´ (packet filter) firewall sistemini daha iyi tanıtmak amacı ile yapılmış.