Bir Türk Güvenlik Sitesi - Olympos

0
FZ
Geçen hafta haberdar olduğum bir site ile ilgili fazlamesai.net üyelerini bilgilendirmek istedim.

Olympos Network Security, hayatlarını ağ ve bilgisayar güvenliğini araştırma, geliştirmeye adamış kişiler tarafindan kurulmuş. Tek amacı Türkiye’de Bilgisayar/Ağ güvenliği konusunda insanları bilgilendirmek olan bu sitede yayınlanan her şey profesyonel bir ekip tarafından hazırlanmakta.


Sitede Haberler bölümünde Virüsler, Güvenlik Açıkları, vs., Dokümanlar bölümünde Kitaplar, Güvenlik Rehberi, Araçlar, Mesaj Panosu, Ürünler gibi bölümler var.

Son zamanlarda şifreleme, statik veri güvenliği, vs. konularında yoğunlaşmakta olan biri olarak bu güzel siteyi konuyla ilgili herkese tavsiye ederim.

Görüşler

0
Rorqual
ben derim ki olympos.org un tarihine bakmali .Net aleminde Mazisi eski olanlar anladilar demek istedigimi.Korhan ve ...
0
anonim
Çalıstığım iş yerinde 17 tane pc nin network te sniffer lık yaptıgını ve 3 tanesinin de sürekli port taraması işinde olduğunu keşfetmiş bulunmaktayım(uzun zaman önce). Maşallah millet, her eve lazım moduna girmiş birbirlerini izliyor. Admin, firewall kullanmamız gerektiğini söylemiş meraklı arkadaşıma. snifferların amacı saldırmak değil ki firewall engellesin. Bu bağlamda network security alanında faaliyet gosteren bu arkadaslarda da konuyla ilgili bir döküman(antisniff) bulabilmis değilim. işin en ilginç tarafı neyse...
0
sundance
Öncelikle, networkde sniffing yaptığını (eğer promicious modesa) anlaman mümkün değil. Port taraması farkedilen bir şey fakat sniffing (hub üzerinde yapılırsa) aktif bir şey değil. Yani sen kablodan geçen bilgileri dinliyorsun sadece, kimsenin bir şeyden haberi olması mümkün değil...

Öncelikle eğer hublı bir sistemse switchkullanmaya başlamakta yarar var. İlk aşama olarak biraz olsun insanları durduracaktır bu, artık herkes herkesi o kadar kolay dinleyemez. İkinci olaraksa switch üzerinde sniffing yapmak yine mümkün, ama bu da arp spoofing yapmayı gerektiriyor. Fakat arp spoofing, sniffing gibi iz bırakmayan bir şey değil, sistemde birilerinin arp spoofing yapması birçok şekilde farkedilebilir.
Bu konuda sanırım en kapsamlı kaynak Sniffing-FAQ Aradığın soruların çoğunun cevabını orada bulabilirsin.
0
anonim
Kaynak için teşekkürler.

17 kişiden biri arkadaşım olunca ve siniffer lık yaptığını bilince mümkün değil lafı biraz havada kalıyor. Belirttiğin kaynakta da birazdan vereceğim linkteki bilgilerle özdeş sayılır(detecting network kısmı). Networkün promicious modunda olup olmadığını bilmiyorum. Bildiğim tek şey arkadaşımın admin tarafından kandırılması(firewall kullan lafı) ve benim de bu duruma içerlenmiş olmam. Sonuçta yaptığımız denemelerde hiçte hoş olmayan şeylerle karşılaştım. Detect etmek için iris(sniffer dır.antisniffer değil) programının kurulu olması esnasında ve şahız bazında yapılan denemelerde kendimi bir an olsun kötü hissettim. Elde ettiğim şeylerin eskiden beri yapılmış birşey olması ve başkaları üzerinde denenmiş olduğunu bilmek beni epey sinirlendirdi. Bu yüzden pgp olayına girdim.(kullanıcı arkadaşımın azlığı nedeniyle bir süre sonra anahtar şifremi unutmuş olduğumun farkına vardım :) İsterdim ki herşey açık olsun. yalanlar söylenmesin...

makale:

http://neworder.box.sk/showme.php3?id=2818


Kullandığım programlar

antisniff için:
Anasil ve Antisniff

sniffer için:
Iris




0
FZ
Hadi gelin koklayın beni! >:-)

İnsanlardaki bu röntgenleme merakı bayağı derin bir konu ve her türlü bağlamda ortaya çıkıyor anlaşılan. Çok derin bir zevk :-)

Aklıma Biz adlı roman geldi nedense. Hani şu oda duvarlarının şeffaf olduğu bir dünyada yaşayan insanların konu edildiği anti-ütopya.
0
anonim
kapanmıştı, tekrar online olmuş, güzel olmuş.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İlk JPEG virüsü yayınlandı !

huseyin

Microsoft'un yayınladığı ve fazlamesai sitesinde haber olan açıkta GDI kütüphanelerinde sorun olduğu açıklanmıştı.
Hiç gecikmeden birisi Usenet'e exploit yolladı. Virüsü Pazar akşamı Easynews keşfetti. Virüs hakkında ve neler yaptığına dair bilgiye http://www.easynews.com/virus.html adresinden ulaşabilirsiniz.
Resmi görüntülediğinizde uzaktan yönetim yazılımı yükleyip(winvnc veya radmin) irc'ye bağlanıyor.
Kaynak:http://it.slashdot.org/it/04/09/27/2319222.shtml?tid=172&tid=218

Sun ve Microsoft Elele: Bir İlk :))

sundance

Evet evet yanlış duymadınız. Sun ve Microsoft iki rakip firma (bildiğim kadarıyla ilk defa) birlikte çalışıp Internet`in en ilginç wormlarından birini dünyaya getirdiler.

Söz konusu worm Solaris 5.6 ve 7 işletim sistemlerindeki bir açıktan (deyim yerindeyse sekerek) Microsoft IIS bulunan makinalara geçiyor ve bunlardaki bazı açıklardan yararlanıp ana sayfalarını değiştiriyor.

Aldığımız haberlere göre binlerce site bu problemden etkilenmiş. En azından ben Türkiye`de üç tane biliyorum :p

McAfee FBI´ın casus yazılımını görmezden gelecek

anonim

Slashdot'da okuduğum bir habere göre, McAfee, antivirus ürünlerinin, FBI'ın şüphelilerin bilgisayarına sızdırdığı ve tuş vuruşlarını FBI'a gönderen trojanını (Magic Lantern) görmezden geleceğini açıklamış.
Peki virus yazarları Magic Lantern'in modifikasyonlarını çıkarırlarsa? Güvenlik yazılımlarında Amerikan ürünlerine güvenemeyecek miyiz? Güvenlik konularında open-source yaklaşımları gerekliliğini hissettirmeye başladı..

"Hacker"lar sistemlere nasıl girer... ve yakalanır!

anonim

Bir cumartesi günü internette dolaşırken bu hoş ve sürükleyici hikayeye rastladım. Hikaye Abednego (İncil'de bahsedilen, Babilliler tarafından esir edilen ve bir ateş duvarını yürüyerek geçip hayatta kalan bir israilli) ve Dogberry (William Shakespeare`in 'Much Ado About Nothing'deki polis memuru) takma adlarına sahip bir cracker ve sistem yöneticisi arasında geçen siber savaşı anlatıyor. Oldukça eğlenceli ve sürükleyici hikayedeki anlatılan tekniklerin çoğu (hikaye 1998 yılında yazılmış olsada ) halen güncelliğini korumakta. FM camiasının da benim gibi beğeneceğini umarım.

DHKP-C sitesi hack`lendi

anonim

Amerika'da 11 Eylül'de yapılan terörist saldırıların ardından ismi ABD resmi makamları tarafından PKK ile birlikte 'terör örgütü' listesine dahil edilen yasadışı Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi`nin (DHKP-C) başı Türkiye'de bilgisayar korsanları (hacker) ile dertte.

Bir grup hacker, yasadışı sol örgüt DHKP-C'nin resmi web sitesi www.kurtulus.com'un sayfalarına müdahale etti. Kendilerine @Team diyen grup sayfayı hack ettikten sonra girişe, 'Amerikada yaşanan vahşeti protesto ediyoruz' yazısını yerleştirdi. Sayfada ayrıca, 'Terörizme son' yazısı dikkat çekti.

Bu arada aynı terörist grubun www.dhkpc.com adresindeki sayfalarıda bir süre önce başka bir hacker grubu tarafından ele geçirilmişti. Kendilerine Digital Angels Team (Dijital Melekler Takımı) adını veren grup sayfanın ortasına kendilerine ait bir logoyu yerleştirdikten sonra yine gruplarına ait sayfa içinde link vermişlerdi.