Türk Telekom´u da hack´lediler

0
anonim
www.ttrehber.gov.tr Digital-Angels tarafından hacklendi.
Digital-angels grubu, www.ttrehber.gov.tr`nin yerine konulan sayfada web adreslerini yazmışlar, ki bu da dikkatsizlik olarak algılanabilir, belki whois bilgisinden geçerli bir isim çıkmaz ama ödeme şeklinden kredi kartı yada banka havalesi araştırması sonucu o arkadaşları yakında mahkemede görebiliriz.

www.ttrehber.gov.tr`nin değişmiş halinin görüntüsü için:
http://users.vr9.com/digitalangels/telekom.jpg


Editörün notu: www.ttrehber.gov.tr adresi, saldırıdan kısa süre sonra kurtarıldı, bizim farkedebildiğimiz, site sadece birkaç saat kadar kapalı kaldı.

Görüşler

0
Max
Bu haberi yazdıktan sonra Digital-Angels in sayfasina bir bakayım dedim ve galiba arkadaşların sayfasında da bir prolem olmuş, yada arkadaşlar sayfanın yapı sırasında bir hata yaptılar. Bu arada aldığım bir habere göre TTnet deki kritik işlemleri yapan sunucuların Digital-Unix olduğunu ve bunlardan Alcatel'in sorumlu olduğunu öğrendim,bir diğer öğrendiğim konu ise Alcatel de gerçekten ün salmış hackerların bulunduğu sanırım yakın zamanda bir misilleme olacak gibi geliyor bana belkide yanlış düşünüyorum.

Saygılarıma.
0
anonim
bir hafta once emekliye ayrildigim takimimi kutlarim ama domain den whois cekerek yada kredi karti bilgilerinden gercek kisilere ulasamiyceklerinide bildiririm :)
sevgiler
Wicked- Turkish security team emeklisi:))
0
anonim
Unutmayin ki kimse ulasilamaz degildir. Bunun cok farkli yontemleri var, bunu sizde biliyorsunuz, bunun olup olmayacagini yani sizin gibi ulasilamaz olup olmadiklarini hepbirlikte gorecegiz, umarim dediginiz gibidir.
0
Max
Bukadr kendinize guveniyorsaniz neden TTnet in 212.156.4.19 ip li makinasi gibi Digital-Unix calisanlari hacklemiyorsunuz yoksa sizzzzz sadece asp calisan yerlerimi hackliyorsunuz :))))
0
anonim
Sen bu cümleleri yazdında adam mı oldun? Saat 05:33 ve ben birazdan senin gibi bir sallamanın kendini bilmez bir şekilde sarfettiği cümleler sonucu sinirlenerek bir ISP i ucurmak üzereyim...Senin kıçına şaplak aTmaK istiyorum...
0
anonim
Max göt kafalı lamerın tekidir
0
anonim
Devlet malina zarar vermekten farksiz bu.. siz buldugunuz aciklari kapatmalari icin uyari yapsaniz o zaman melek olurdunuz belkide net fedaisi diye turkiyede bir ilk''i yapardiniz, dusene tekme vurmaktan farksiz bu sizin yaptiginiz, siz hacklediginiz siteye konu buluyorsunuz , yoksa hedefiniz belli degilki, hangisini hacklerseniz ona birsey yaziyorsunuz,
bugun www.disneyland.com u hacklerseniz konu olarak neden 14 yasından buyukler salincaklara binemiyor diye sayfaya baslik atarsiniz,
neredenmi biliyorum? aranizda 2 ay kaldim sizinle calistim ama asla yaptiklarinizdan birsey anlamadim,resmen 2 ay bosuna sizin icin emek verdim,sizinle kalmak yerine irc de kizlarla chat yapmayi tercih ederimkendi domainlerini hackleyen bir takimda oldugumu anladigimda zaten takimda olmam icin bir neden yoktu.

turks@mail.ru
0
anonim
evet senin gibi boş boğaz insanlarla bir arada olma gafletinde bulunurlarsa yakalanırlar ama bundan sonra oyle bir hata yapmicaklar emin ol bu arada kına mı yakıcaksınız ?
0
anonim
domain hacklemek nasi oluyor bu arada sanırım satın alındı demek istiyorsun ummm peki trt ve içişleri ve hatta telekomudamı satın aldılar ??
0
anonim
TRT ve İçişleri bakanlığı IIS'in Unicode bug'uyla hacklendi.Domain Hacking domain hakkındaki bilgileri değiştirmek yoluyla yapılan işlemdir. (Ki sadece networksolutions.com'da mümkün).tr'li adreslerden sorumlu olan ODTÜ'dür.Dolayısıyla bilgilerde değişiklik değil paranla satın bile alamadığın bir ortamdan bahsediyorum. :)
0
anonim
Atma her angels dmekle iyilik yapan anlamına mı gelio eziq?? :\\ sanane herkes istedii yapar.Protesto yapmakta haklı!
0
anonim
la sixdir git...Reklam olmaya calısan dalkawuk...öyle bir takımda bulunmusta bilmem nede...Yalancı döth!
0
anonim
WWW.KURTULUS.COM A BAKANZI :) YANE KOSKOCA DIGITAL ANGELS MAIL ADRESI ELLERINDE OLDUGU HALDE BIR WEB SAYFASINI TRANSFER EDIP ICINE INDEX ATAMIYORSA BUNUN SUCLUSU HERALDE LAMERLER DEGILDIR.. COCUK KANDIRMAYI BIRAKINDA BIR TANE ADAMGIBI BIRSEY HACKLEYIN.MISOSKIANS IN SAYFASINI HURRUYETIN EN GUZEL KOSESINDE YAYINLATIRIM O ZAMAN GRUBUNUZUN ADINI DEGISMEK ZORUNDA KALIRSINIZ.. GOV.TR SAYFALARINI BEN BU ISE BASLADIGIM GUNDE ILK OKUL COCUKLARI HACKLIYORDU .. FRONTPAGEDE INDEX YAPIP FTPILE YOLLAMAK KADAR KOLAY..
0
anonim
iyilik yapan iyilik bulur kotuluk yapan da elbet hem bu dunya da hemde oteki dunyada elbet cezasini bulur.Ellerine ne gecti acaba hackleyenlerin bircok vatandasimiza lazim olan numaralari almamalari demek o kadar insanin da ahini almis olur ona gore sadece Telekom olarak gormemek lazim Tum Halkimiza yapilan bir haksizliktir. Kimki haksizlik ederse Adalet elbet tecelli eder.
0
anonim
İyi yapmışlar OH OLSUN !!!
0
anonim
Bence bu olay çok basit. Kişi daha yükseğini yapamayınca yaşamak için basitine sarılıyor. Benim söyleyeceğim Mitnick gibilerini hoca olarak işaretleyerekten aynı takımda olduklarını hissedeceklerine(bu büyük bir gaf) onları güvenlik sitelerinde şanslarını deneyip savaşı protesto etsinler bakalım. (bu ne index.html yazmaya benzer ne spoof a nede DoS a)
0
anonim
1 2 saat değil 8 saate yakın o şekilde kaldı :o)
artı adres www.digital-angels.org/telekom.jpg

ve merhaba ..
0
anonim
Bu adamların işi gücü saçmalamak zaten.Gerçek suçluyu bulsunlar Türkiye'yi Türkler yönetmiyor ki esas sorun bu.Savaş da bu yüzden gündemde.
0
anonim
Aslanım benim her zaman söylediğim şeyi birinden
duymak beni mutlu etti gerçektende gören insanlar var yani
0
wonder_oSey
ilk önce turk telekoma gecmiş olsun diye söze baslıyorum orayı hackleyen kişilerin whois bilgilerinden yakalanması kolaydır bunu da turkiyede yapmak cok kolaydır.
0
anonim
saçma... ben gitip bi yeri hacleyeyim sonra http://fazlamesai.net adresini bırakım... direk burayamı saldıracaklar...
0
cartman
Kırmızı renk güzel gitmemiş en iyisi siyah font üzerine yeşil ;-)
0
anonim
Digital Angels Gurubu Herşeyden önce halkın sesidir.En büyük özellikleri ise herşeyden önce milliyetçi birer kişiliğe sahip olmaktır.
Tek işleri saçmalamak dediğiniz insanlar..Türkiyede kimsenin yapamadıklarını yapıyorlar....Ne türle olursa
0
anonim
whois den bulabileceklerinimi sanıyorsunuz!sahte kimlik ve cc ile alınmışsa yakalanmaları imkansız. özellikle türkiyede ip ler dynamic olduğu için çok zor. bağlandığı isp nin loglarına girseler bile santral analog sa bişicik olmas!!!
0
anonim
analog olması bi şey değiştirmez.Yinede telefon numarasını çıkartabilirler.Ayrıca bu arada şunu unutmamak lazım siteleri reg edilirken de sonuçta bir ip log dosyasında yerini aldı bile..Bu ip ayrıca email için kullandıkları ip bunalr bile araştırma kapsamını daraltabilir.
0
anonim
analog olması bi şey değiştirmez.telefon numarasını çıkartabilirler.çünkü şunu unutmamak lazım siteleri reg edilirken de sonuçta bir ip log dosyasında yerini aldı bile..Bu ip ayrıca email için kullandıkları ip bunlar bile araştırma kapsamını daraltabilir.
0
anonim
bir zik olmazZZzzZZz
adamlar hala daha milattan onceki NT3 kullaniyosa
kendileri ka$iniyo demektir...
SErWer dedigin Unix Tabanli olur karde$Im :))
0
anonim
nt 4.0 kulanıo istanbul rize bayburt unicode açığı var unicodeların scripts olanı başlayan işe yarıo bundan 4 ay önceydi sanırım bunlar dosyalarına zarar vermeden uyarı yazdım öküzlük yapıp hacklendi yazmayın ulan millete zarar vermekten başka napıosunuz be gidin uyarın
haa bu arada ööle bi yakalnırsınki aklın hayalin durur senin sen o ilkel numaralar işe yaramaz sanma
0
anonim
Türk Telekom A.Ş. sistem yöneticilerine geçmiş olsun. Biraz daha dikkatli olurlar belki. Yanlız Digital-Angels'ın ilk işi değil ve sizden daha akıllılar merak etmeyin. Onları bulamazsınız...
0
anonim
bureklamin iyisi kotusu olmaz derlermis:)
Biri bana su DA ne yaptiginive nasil yaptigini anlatsadainansam
:rapsodi
0
anonim
Yok yaw... Unix tabanlı olur demek.
Al sana nt tabanlı server, git bak bi hikayesi neymiş...

www.terraserver.com

üzerinden günde 70 gb lık veri transferi yapılan bir site. Database inde günde ortalama on milyon sorgu döndürülüyor. Dakikada yedi bin query eder.
Databaseinin toplam büyüklüğü 3 TB (terabit)
Ve bu sistem win 2000 üzerinde host ediliyor...

server dediğin unix tabanlı olurmuymuş olmazmıymış bi gör...
0
anonim
belki whois bilgisinden geçerli bir isim çıkmaz ama ödeme şeklinden kredi kartı yada banka havalesi araştırması sonucu o arkadaşları yakında mahkemede görebiliriz.

Yaklasik 3 senedir angellarin her icraatindan sonra herkez ayni yorumu yapiyor ama hala bir sonuc yok :o)

Buda beni sevindiriyor...
0
anonim
akıllıca davranıldıgı takdirde pek yakalanacaklarını sanmam zira, sitelerini ziyaret ederseniz pek öyle yakalanacak gibi olmadıklarını görürsünüz, zira bu arkadaslar üyeri geldiginde her Türk gencinin yapacagı gibi Türk Milleti adına kendi üstlerine düseni bu ortamda fazlasıyla yerine getirmişlerdir. Birine kasten saldırma (-yada lisan-ı na-münasiple hacking) cezalandırma arasında cok ince bir cizgi vardır. Bildiğim kadarıyla siteleri 3.5 yılı askındır acık, ve hala ortalarda yoklar. Herkesinde bildigi gibi en iyi hacker en iyi sistemlere girip cıkan değil (Mitnick gibi) yakalanmayandır. Sevgiyle kalın.
0
anonim
Hey TeleKom...
Acı var mıy dı Acı???
yakalanmazlar,
yakalansalarda bi bogg olmaz.
bi d efiatlari düsürsünler diye hack yapsaydılar keşkem..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

nic.tr'ye Phishing Saldırısı ve Yurdumun "Hacker"ları

dayioglu

Hafta sonu nic.tr'ye (https://www.nic.tr) yönelik yoğun bir phishing saldırısı gerçekleşti. Kısa sürede savuşturduk ve kişisel web siteme yaptıklarımızın kısmi ve kısa bir özetini yazdım.

(Bkz.http://www.dayioglu.net/?q=node/144).

Meğer bu aslında yalnızca bir başlangıçmış. Kısa sürede ülkenin en babayiğit (!) hacker'ları siteme muhterem yorumları ile katkı sağlamaya başladılar.

Lastik Hortum Kriptanalizi: Türk Usulü Şifre Çözme - Ya Seve Seve Ya ...

muhuk

Böyle haberlerle anılmak çok üzücü. Bruce Schneier'ın yazısından kısa bir alıntı yaparak yorumlara dikkatinizi çekmek istiyorum:
Cryptographers have long joked about rubber-hose cryptanalysis: basically, beating the keys out of someone. Seems that this might have actually happened in Turkey

108 Bitlik Şifre Çözme Yarışı Sona Erdi

FZ

Certicom tarafından düzenlenen ve belirli bazı 108bitlik şifreleme sistemlerin güvenliğinin test edilmesini amaçlayan 10.000$ ödüllü ECC2K-108 şifresi çözüldü.

DefCon Videoları Google'da

FZ

Hacking Social Lives: MySpace.com, Tactical Exploitation, Convert Debugging, The Executable Image Exploit, Internet Wars 2007, Virtual World, Real Hacking, Webserver Botnets, How to be a WiFi Ninja ve Real-time Steganography with RTP gibi başlıklarla hazırlanmış DefCon videolarını Google Video üzerinden izleyebilirsiniz.

Not: Haber verdiği için LispNYC'den Marc Spitzer'a teşekkürler.

İzinsiz Fotoğraf Çeken Gillette Rafları!

anonim

İngiltere'de Gilette raflarının tüketiciden izinsiz fotoğraf çektiği ortaya çıktı. Yani gidiyorsunuz, jilet almak icin rafa elinizi atıyorsunuz. Ürünü alışveriş sepetine attığınız anda gizli bir kamera yüzünüzün fotoğrafını çekiyor! Boykot basladı,

http://www.boycottgillette.com