Web sayfasında adres yayınlamak...

0
sundance
İnsanların size ulaşabilmesi için web sayfanızda adresinizi yayınlamak istiyorsunuz, fakat sayfaları dolaşıp email adresi toplayan web spiderlarından da illallah dediniz. Adresinizi sundance at fazlamesai nokta net veya fazlamesai.net de sundance diye yazdınız, bu sefer de ortalama IT müdürünün bu adresi anlayıp anlamayacağından endişe etmeye başladınız :)

Bu java script sayesinde artık böyle bir derdiniz kalmayacak. Sayfaya girip email adresinizi yazın ve anında size hiçbir spiderın anlayamayacağı karmaşıklıkta geri verilsin. Hem de sayfa üstündeki görüntüsünde ve linkinde hiçbir sorun olmadan. Dahası Javascripti sadece karmaşıklaştırılmış adresinizi bir kez oluşturmak için kullanıyorsunuz, sayfanıza girecek kullanıcıların browserlarında olması da gerekli değil.

Görüşler

0
sleytr
bence browserlarin dogru sekilde algilayip ekrana duzgun basabildigi bir metni bir bot'da cozebilir. su anda yapamasalar bile sonraki sürümlerinde yapabileceklerdir :)

0
bahadirkandemir
Botların otomatik form gönderimi yapıp veritabanını doldurmasını engellemek için "aşağıdaki resimdeki yazıyı şu kutucuğa aynen yazın" diye bir özellik kullanıyoruz. Ufak bir PHP scripti ve GD eklentisinin yardımıyla istenen email adresini PNG image haline getirmek çok kolay. Image dosyasını pixel pixel tarayıp yazıyı okumak sorun olmaz ancak bir image dosyasının bir email adresi içerip içermediğini bir botun anlaması çoook zor.
0
lifesdkver0_1
o kadar da zor değil ;-)
bkz: Ez-Gimpy [www.cs.berkeley.edu]
0
bahadirkandemir
PHP/GD çözümünde email adresine tıklayınca mail göndermek için bir de form mail scripti gerekecektir. Bunu önceki yorumumda eklemeyi unuttum.

Image dosyasına çevirdiğimiz mail adreslerine birer numara verelim. mail.php?to=1 sayfası 1 no'lu mail adresine mail gönderen bir form açar. Bu formu botların kullanmasını engellemek için de "aşağıdaki resimdeki yazıyı şu kutucuğa aynen yazın" sistemi kullanırız.

Kabul ediyorum, çözüm JavaScript kullanmak kadar kolay değil, ama bana daha güvenli gibi geliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Zombie virüsü geri döndü

FZ

Korku filmi başlığı gibi göründüğüne bakmayın, tüm zamanların en karmaşık virüslerinden biri olan Zombie, geri döndü ve bu sefer daha da gelişmiş ve güçlenmiş.

Symantec`ten Peter Szor`un açıklamalarına göre Mistfall motorunu kullanan virüs, hafızada kendine 32 MB yer ayırıp, bulaşmaya çalıştığı programı "decompile" edebiliyor. Daha sonra program kodunun bir kısmını belirleyip iptal ediyor, kendini o bölgeye yerleştiriyor, veri referanslarını yeniden oluşturup, çalışabilir program dosyasını (.exe dosyayı) yeniden derliyor. Böylece ZombieMist, bulaştığı şeye dönüşmüş oluyor. Szor'un açıklamalarına göre böyle bir durumla ilk defa karşılaşılıyor.

Windows 2000´e Güvenlik Ödülü (nasıl yani?)

anonim

Microsoft Windows 2000, Information Technology Security Evaluation for Common Criteria (Bilgi Teknolojileri Güvenlik Değerlendirmesi Ortak Kriterleri) tarafından belirlenen standartlara göre, bugüne kadar bir işletim sisteminin hayata geçirdiği en geniş çaptaki gerçek yaşam senaryoları nedeniyle Common Criteria Sertifikası almaya hak kazandı.

Opera 7.53 ve öncesi versiyonlarda güvenlik açıkları tesbit edildi

ttk

Opera web tarayıcısının 7.53 ve öncesi versiyonlarında, Linux, Mac ve Windows platformlarında tehlikeli güvenlik açıkları tesbit edildi.

Kullanıcının makinasındaki dosya ve klasörlere okuma hakkı ile erişim, Opera ile alınmış maillerine erişim, kullanıcıya ait cookie'lerin çalınabilmesi, adres yanıltması ve kullanıcının daha önce girdiği adreslerin tesbit edilebilmesi bu açıklardan bazıları imiş. Açığı tesbit edenler ilgili yerleri bilgilendirmişler ve Opera web tarayıcısının açıkları giderilmiş 7.54 numaralı versiyonu indirilmek üzere sitesine konulmuş. Bu programı tercih edenlerin yeni versiyonu indirmeleri faydalarına olacaktır.

Orijinal haber için adres : http://www.net-security.org/vuln.php?id=3625

SQL Server 7.0 için yazılmış WORM yakalandı

FZ

Sistem yöneticisi (sa user) için parola tanımlanmamış SQL Server 7.0 veritabanı sunucu sistemine sızabilen bir worm yazılımı (kurtçuk) yakalandı.

Sisteme girebildikten sonra iki Truva atı (Trojan horse) programını sisteme yerleştiren worm yazılımı bu şekilde kontrolü worm yaratıcısına aktarmaya çalışıyor.

Echelon'a karşı kuantum kriptografi

e2e

Computer World'daki habere göre Avrupa Birliği, önümüzdeki 4 yıl boyunca Kuantum Kriptografi altyasıyla güvenli veri iletişimi alanında yapılacak geliştirme çalışmalarına 13 milyon Euro ayırmayı planlıyor.

Eğer proje başarılı olursa "kırılamaz kod" gerçekleştirilmiş olacak. Böylece ABD, İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya gizli servislerine bilgi taşıyan Echelon'un devre dışı bırakılması hedefleniyor.