Web sayfasında adres yayınlamak...

0
sundance
İnsanların size ulaşabilmesi için web sayfanızda adresinizi yayınlamak istiyorsunuz, fakat sayfaları dolaşıp email adresi toplayan web spiderlarından da illallah dediniz. Adresinizi sundance at fazlamesai nokta net veya fazlamesai.net de sundance diye yazdınız, bu sefer de ortalama IT müdürünün bu adresi anlayıp anlamayacağından endişe etmeye başladınız :)

Bu java script sayesinde artık böyle bir derdiniz kalmayacak. Sayfaya girip email adresinizi yazın ve anında size hiçbir spiderın anlayamayacağı karmaşıklıkta geri verilsin. Hem de sayfa üstündeki görüntüsünde ve linkinde hiçbir sorun olmadan. Dahası Javascripti sadece karmaşıklaştırılmış adresinizi bir kez oluşturmak için kullanıyorsunuz, sayfanıza girecek kullanıcıların browserlarında olması da gerekli değil.

Görüşler

0
sleytr
bence browserlarin dogru sekilde algilayip ekrana duzgun basabildigi bir metni bir bot'da cozebilir. su anda yapamasalar bile sonraki sürümlerinde yapabileceklerdir :)

0
bahadirkandemir
Botların otomatik form gönderimi yapıp veritabanını doldurmasını engellemek için "aşağıdaki resimdeki yazıyı şu kutucuğa aynen yazın" diye bir özellik kullanıyoruz. Ufak bir PHP scripti ve GD eklentisinin yardımıyla istenen email adresini PNG image haline getirmek çok kolay. Image dosyasını pixel pixel tarayıp yazıyı okumak sorun olmaz ancak bir image dosyasının bir email adresi içerip içermediğini bir botun anlaması çoook zor.
0
lifesdkver0_1
o kadar da zor değil ;-)
bkz: Ez-Gimpy [www.cs.berkeley.edu]
0
bahadirkandemir
PHP/GD çözümünde email adresine tıklayınca mail göndermek için bir de form mail scripti gerekecektir. Bunu önceki yorumumda eklemeyi unuttum.

Image dosyasına çevirdiğimiz mail adreslerine birer numara verelim. mail.php?to=1 sayfası 1 no'lu mail adresine mail gönderen bir form açar. Bu formu botların kullanmasını engellemek için de "aşağıdaki resimdeki yazıyı şu kutucuğa aynen yazın" sistemi kullanırız.

Kabul ediyorum, çözüm JavaScript kullanmak kadar kolay değil, ama bana daha güvenli gibi geliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft © IIS 5.0 yine... yeniden...

conan

1 Mayis'ta eEye Digital Security gurubunun bugtraq'a acikladigi guvenlik acigina gore Win2000 © IIS 5.00'da .printer ISAPI filtresinde bir buffer overflow mevcut. IIP'deki (Internet Printing Protocol) bu aciga gore http portundan yaklasik 420 byte'in ustu bir bilgi gonderildiginde IIP Win2000'in reboot etmesine neden oluyor.

Acik daha fazla incelendiginde gerekli bellek yerlerine yerlestirilen kodlari da SYSTEM erisim seviyesinde (level access) calistirmanin mumkun oldugu goruluyor. Neden son bes gunde bu kadar cok web sitesi hack edildi acaba ;)

Symantec´ten İnternet Güvenliği Tehditleri Raporu

Nightwalker

Internet güvenliği çözümleri alanında dünya lideri olan Symantec, siber güvenlik eğilimleri hakkındaki en kapsamlı analizleri içeren Symantec Internet Güvenliği Tehdit Raporu’nu yayımladı. 30 terabyte’dan fazla veri incelemesinin sonucu olan bu raporda, ağ-bazlı saldırı eğilimlerine, zayıflık tespitlerine ve kötü niyetli kodlara yer verilmektedir.

JEdit ActiveX Nesnesi Veri İfşa Açığı

anonim

Türkiye'deki bir çok bankanın kullanıcılarını tuş kaydedici (keylogger) ve truva atlarına karşı korumak için hizmete sunduğu JEdit objesinde veri ifşa açığı bulundu. Bu açık kullanılarak kurumsal ağların güvenlik yapılarını aşmak için önemli bilgilere erişilebiliyor.

Web Güvenliği E-Dergi

anonim

İlk sayısı Ağustos 2009`da yayımlanan Web Güvenlik Topluluğu (WGT) E-Dergi projesi ile web güvenliği bilincinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Periyodik yayınlanacak dergide, uzmanlar tarafından birbirinden farklı konular kaleme alınırken, web/yazılım güvenliğinde güncel konuların ve teknolojilerin takibinin sağlanması da hedefleniyor.

Spam ve Hacking Elele

sundance

Spam hepimizin malumu, "Internet ne de güzel bir yer, bulalım birilerinin e-posta adreslerini de reklamla bombalayalım" eylemine verilen isim. Yurt dışında ciddi parasal cezaları olan spam, Türkiye içinde de en ünlü ISP`mizin başını bayağı bir ağrıtmıştı zamanında.

Genelde fazla bilgisayar bilgisi olmayan Spamciler bu sefer oldukça teknik bir yöntem geliştirmişler. Spam atabilmek için birkaç ISP`i hack edip onun üstünden mail göndermişler...