Galatasaray Üniversitesi Linux’a Geçti

0
charissma
Galatasaray Üniversitesi sessiz sedasız ağ sistemini linux'a çevirdi. Artık 600 adet bilgisayarda fedora core 6 ve fedora core 4 dağıtımları kullanılıyor. Geçiş ihalesini alan Sentim Bilişim Teknolojileri seminerler düzenlemiş ve kullanıcıları linux konusunda bilgilendirmiş. Haberde söylendiğine göre bu Türkiye'nin en büyük linux ağı olmuş.
Üniversitede halen 200 adet Windows yüklü bilgisayar bulunuyor, bunun sebebi ise öğrenci otomasyon programının Linux üzerinde çalışamıyor olması. Projenin Mart ayı ortasında tamamlanması planlanıyor.

Görüşler

0
Chriseba
Yanlış bilmiyorsam, zaten Galatasaray Üniversitesi bir kaç aydır bilgisayarlarında Fedora Core 4 veya 5'i kullanıyordu, demek ki hedeflenen noktaya bugün ulaşılmış.

Linux'a geçme kararını alan ve destekleyen herkesi tebrik etmek lazım. Her bilgisayar için Windows ve her Windows için lisans bedeli ödense, aynı amaca hizmet eden ve aynı kapasitedeki her hangi bir Linux dağıtımları varken çöpe atılmış bir para olurdu. Gerçi Açık Lisans diye bir şey var; tanıdığım internet kafe sahibi (Kadıköy Orange 1 ve 2) her bilgisayar için değil tek bir bilgisayar için lisanslı Windows kullandığını, kafe işletmecisi olduğu için de diğer bilgisayarlara aynı lisanstan kurulum yapabildiğini söylemişti.

Yanlışım varsa düzeltin, bu aralar bulduğum her boş zamanımda ufak bir makale yazıyorum, yanlış bilgi yer almasın aklımda da yazıda da.
0
mturker
Microsoft Partner veya onun gibi birşeyin en alt seviyesinden başlarsanız (ki bu sadece $400 civarında bir para vererek oluyor) zaten size epey bir Windows Lisansı geliyor, hatırladığım kadarıyla 10 adet geliyor, bunun yanında kaçar adet lisanı olduğunu bilmediğim Office ve diğer paketlerden de geliyor. Yani 4 ten fazla XP lisansı alacaksanız direk partner filan olmak daha avantajlı. Elektronik firması olan bir arkadaşım aynen bu şekilde kullanıyor., o kafe sahibi de buna benzer bir şey yapıyor olabilir.
0
mturker
Tabi bunun yanında benim gibi $0 vererek Debian partner olursanız yanında sınırsız sayıda OpenOffice lisansınız da oluyor. Bunun yanında makinenizi iki üç apt-get komutuyla Media Center edition da yapabilirsiniz.
0
koraypeksayar
(Yine kilciklik yapmam cok lazimmis gibi)
Kuran sirket de Microsoft odllu ortagi olunca pek bir ilginc olmus...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SUSE 9.1 Personal (ISO)

alper

Alman Pro-Linux sitesinin verdiği habere göre SUSE 9.1 Personal artık iso dosyası halinde indirilebiliyor. Suse firmasının eskiden beri böyle bir politikasının olmadığı biliniyordu. Yast'in serbest bırakılmasından, Personal ve Professional sürümlerinin de ftp'lerde yer almasından sonra Suse 9.1 Personal sürümü de iso olarak böylelikle ftp'lerde yerini almış oldu.

Mandrake 9.2 Beta 1 Çıktı

Teorisyen

Mandrakenin resmi linux sitesinde yayınlanan bu habere göre Mandrake Linux 9.2 Beta 1 yayınlanmış...

Ingo Molnar röportajı

raistlinthewiz

KernelTrap.org, ünlü kernel hackerlardan Ingo Molnar ile bir röportaj gerçekleştirdi. Yeni O(1) Schedular'ı 2.5 serisine dahil edilen Ingo, 2.5 serisinin yeni Virtual Memory yapısından bahsediyor. Linux Kernel ile ilgilenen arkadaşların birçok yararlı bilgi bulabileceği bir yazı. www.kerneltrap.org/node.php?id=517

PostgreSQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 24 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL tanıtılacak ve gelişmiş özellikleri anlatılacaktır. Ayrıca, PostgreSQL ile kurumsal çözümlerin nasıl yapılacağı ve PL/pgSQL SQL Yordamsal Dili'nin özelliklerinden de bahsedilecektir.

Hata Toleranslı Shell

lifesdkver0_1

ftsh (Fault Tolerant Shell), kabuk programlamaya hata merkezli bir bakış açısı getiren; basit bir scripting dili. Temelde yaptığı işi, bir scripting diline try - catch bloğu koyulmuş gibi oluşabilecek muhtemel hatayı kontrol altında tutup işleyişi ona göre devam ettirmek.