Galatasaray Üniversitesi Linux’a Geçti

0
charissma
Galatasaray Üniversitesi sessiz sedasız ağ sistemini linux'a çevirdi. Artık 600 adet bilgisayarda fedora core 6 ve fedora core 4 dağıtımları kullanılıyor. Geçiş ihalesini alan Sentim Bilişim Teknolojileri seminerler düzenlemiş ve kullanıcıları linux konusunda bilgilendirmiş. Haberde söylendiğine göre bu Türkiye'nin en büyük linux ağı olmuş.
Üniversitede halen 200 adet Windows yüklü bilgisayar bulunuyor, bunun sebebi ise öğrenci otomasyon programının Linux üzerinde çalışamıyor olması. Projenin Mart ayı ortasında tamamlanması planlanıyor.

Görüşler

0
Chriseba
Yanlış bilmiyorsam, zaten Galatasaray Üniversitesi bir kaç aydır bilgisayarlarında Fedora Core 4 veya 5'i kullanıyordu, demek ki hedeflenen noktaya bugün ulaşılmış.

Linux'a geçme kararını alan ve destekleyen herkesi tebrik etmek lazım. Her bilgisayar için Windows ve her Windows için lisans bedeli ödense, aynı amaca hizmet eden ve aynı kapasitedeki her hangi bir Linux dağıtımları varken çöpe atılmış bir para olurdu. Gerçi Açık Lisans diye bir şey var; tanıdığım internet kafe sahibi (Kadıköy Orange 1 ve 2) her bilgisayar için değil tek bir bilgisayar için lisanslı Windows kullandığını, kafe işletmecisi olduğu için de diğer bilgisayarlara aynı lisanstan kurulum yapabildiğini söylemişti.

Yanlışım varsa düzeltin, bu aralar bulduğum her boş zamanımda ufak bir makale yazıyorum, yanlış bilgi yer almasın aklımda da yazıda da.
0
mturker
Microsoft Partner veya onun gibi birşeyin en alt seviyesinden başlarsanız (ki bu sadece $400 civarında bir para vererek oluyor) zaten size epey bir Windows Lisansı geliyor, hatırladığım kadarıyla 10 adet geliyor, bunun yanında kaçar adet lisanı olduğunu bilmediğim Office ve diğer paketlerden de geliyor. Yani 4 ten fazla XP lisansı alacaksanız direk partner filan olmak daha avantajlı. Elektronik firması olan bir arkadaşım aynen bu şekilde kullanıyor., o kafe sahibi de buna benzer bir şey yapıyor olabilir.
0
mturker
Tabi bunun yanında benim gibi $0 vererek Debian partner olursanız yanında sınırsız sayıda OpenOffice lisansınız da oluyor. Bunun yanında makinenizi iki üç apt-get komutuyla Media Center edition da yapabilirsiniz.
0
koraypeksayar
(Yine kilciklik yapmam cok lazimmis gibi)
Kuran sirket de Microsoft odllu ortagi olunca pek bir ilginc olmus...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vector 3.0 çıktı

anonim

DistroWatch'un haberine göre Vector Linux 3.0 versiyonu cikti. Bu versiyonda önemli yenilikler var. Tamamen Slackware tabanlı hale getirilen dağıtımda ayrıca Slackware'in paket araçları pkgtools da bulunuyor. Bu sayede Slackware için olan her paketi (ve update'leri) yükleyebilirsiniz. Ayrica LSB uyumlu ve versiyon 2.5'a göre sadece 20MB daha büyük !

Gentoo Türkiye

pinhanarch

Gentoo Türkiye sitesi, Gentoo'nun haftalık bülteninde duyuruldu. Umarız katılımı ve devamlılığı sürekli olur.

Gentoo Türkiye : http://www.gentoo-tr.org/

Haber kaynağı: http://www.gentoo.org/news/en/gwn/20041129-newsletter.xml

Pardus Projesi Tatilde!

cuneytturanli

http://liste.uludag.org.tr/duyuru/2007-July/000060.html adresinde aşağıdaki şekilde belirtildiği üzere Pardus projesi tatile çıkmış. Bu süreç içerisinde projedeki kimsenin proje ile ilgilenmeyeceğine dair olarak şunlar yazılmış.

Selamlar;
Bağlı olduğumuz enstitü UEKAE, işlerin düzgün programlanabilmesi için ara verilemeyecek durumda olmayan tüm projeler için toplu izin tercih ediyor ve bu haftadan başlayarak üç hafta boyunca kapalı olacak.
Ara sıra uğrarsak şaşırmayın, artık bu bir sır değil, hepimiz deliyiz; ama resmi olarak 13 Ağustos'a kadar e-posta listelerinden, hata takip sisteminden uzakta günler geçireceğiz... Bu süre içinde kişisel e-postalarımızı okumamak/yanıtlamamak da büyük bir olasılık :-)

Ağustos'ta görüşmek üzere...


Tübitak destekli büyük kurumların kullandığı proje tatilde. Peki büyük kurumlar nasıl güvenecek o zaman bu projeye? Pardus tatilde ise ciddiyet nerede?

Slackware 10.1 duyuruldu

selim

Uzun suredir beklenen, hatta Pat'in hastanede yatmasından dolayı çıkış tarihi belli olmayan Slackware' in 10.1 sürümü duyuruldu.
Daha çok hataların düzeltildiği bir sürüm. Büyük değisikliklerin 11. sürümde yapılacağı söyleniyor.

10.1 numaralı sürümdeki değişiklikler:

Distrowatch.com Türkçe!

anonim

Linux dağıtımları paket karşılaştırma ve haber sitesi Distrowatch sitesi dil desteklerinin arasına Türkçe'yi de katmış!
Bir de haberleri Türkçe alabilseydik, tadından yenmezdi...