Galatasaray Üniversitesi Linux’a Geçti

0
charissma
Galatasaray Üniversitesi sessiz sedasız ağ sistemini linux'a çevirdi. Artık 600 adet bilgisayarda fedora core 6 ve fedora core 4 dağıtımları kullanılıyor. Geçiş ihalesini alan Sentim Bilişim Teknolojileri seminerler düzenlemiş ve kullanıcıları linux konusunda bilgilendirmiş. Haberde söylendiğine göre bu Türkiye'nin en büyük linux ağı olmuş.
Üniversitede halen 200 adet Windows yüklü bilgisayar bulunuyor, bunun sebebi ise öğrenci otomasyon programının Linux üzerinde çalışamıyor olması. Projenin Mart ayı ortasında tamamlanması planlanıyor.

Görüşler

0
Chriseba
Yanlış bilmiyorsam, zaten Galatasaray Üniversitesi bir kaç aydır bilgisayarlarında Fedora Core 4 veya 5'i kullanıyordu, demek ki hedeflenen noktaya bugün ulaşılmış.

Linux'a geçme kararını alan ve destekleyen herkesi tebrik etmek lazım. Her bilgisayar için Windows ve her Windows için lisans bedeli ödense, aynı amaca hizmet eden ve aynı kapasitedeki her hangi bir Linux dağıtımları varken çöpe atılmış bir para olurdu. Gerçi Açık Lisans diye bir şey var; tanıdığım internet kafe sahibi (Kadıköy Orange 1 ve 2) her bilgisayar için değil tek bir bilgisayar için lisanslı Windows kullandığını, kafe işletmecisi olduğu için de diğer bilgisayarlara aynı lisanstan kurulum yapabildiğini söylemişti.

Yanlışım varsa düzeltin, bu aralar bulduğum her boş zamanımda ufak bir makale yazıyorum, yanlış bilgi yer almasın aklımda da yazıda da.
0
mturker
Microsoft Partner veya onun gibi birşeyin en alt seviyesinden başlarsanız (ki bu sadece $400 civarında bir para vererek oluyor) zaten size epey bir Windows Lisansı geliyor, hatırladığım kadarıyla 10 adet geliyor, bunun yanında kaçar adet lisanı olduğunu bilmediğim Office ve diğer paketlerden de geliyor. Yani 4 ten fazla XP lisansı alacaksanız direk partner filan olmak daha avantajlı. Elektronik firması olan bir arkadaşım aynen bu şekilde kullanıyor., o kafe sahibi de buna benzer bir şey yapıyor olabilir.
0
mturker
Tabi bunun yanında benim gibi $0 vererek Debian partner olursanız yanında sınırsız sayıda OpenOffice lisansınız da oluyor. Bunun yanında makinenizi iki üç apt-get komutuyla Media Center edition da yapabilirsiniz.
0
koraypeksayar
(Yine kilciklik yapmam cok lazimmis gibi)
Kuran sirket de Microsoft odllu ortagi olunca pek bir ilginc olmus...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Massachusetts eyaleti Linux’a geçiyor

sametc

www.ntvmsnbc.com'da yayınlanan habere göre Massachusetts eyaleti kurumsal bilgisayarlarında Linux işletim sistemi kullanılacağını belirtti. Böylece, ABD’de Linux’a geçen ilk eyalet oluyor.
Massachusetts eyaleti daha önce de Microsoft’a karşı tekel davası açmıştı. Haberin devamı...

Linux Komikleri :)

butch

Linux karikatürlerine ne dersiniz. http://comic.escomposlinux.org/ adresinde haftalık yayınlanan karelerden birkaç örnek Bugzilla , The Matrix Rebooting, Knoppix

PlayStation 2 için LINUX Kitleri

polat

Sony’den yapılan açıklamada, yazılım araçlarını içeren ve Linux işletim sistemini PlayStation 2’lere yüklemek için gerekli disklerin satışına yakında başlanacağı belirtildi. Linux kitleri ilk olarak Japonya’da Mayıs ayında piyasada olacak. Kitler, Haziran ayından itibaren ABD ve Avrupa’da da satışa çıkacak. Sony Sözcüsü, Linux hayranlarının bu işletim sistemini PC’lerinin yanı sıra PlayStation oyun konsollarında da görmek istediklerini söyledi. Kitler, Japonya’da 188, ABD ve Avrupa’da ise 215 dolardan satılacak. Söz konusu kitler, 40 GB’lık dahili sabit disk, USB klavye ve fare de içeriyor. Microsoft’un Windows işletim sistemi ile rekabet eden Linux, açık kodlu ücretsiz bir işletim sistemi. Halen tüm dünyadaki bilgisayarların yüzde 90’ından fazlasında Windows işletim sistemleri kullanılıyor. www.reuters.com
www.ntvmsnbc.com

Slackware 9.0 RC1

mos

Dünyaca meşhur ve ilk GNU/Linux dağıtımlarından biri olan Slackware Linux 9.0'in ilk deneme sürümü ftp.slackware.com adresinde. Bu surumdeki bazi yenilikler: 2.4.20 Linux kernel, KDE 3.1, GNOME 2.2,XFree86 4.3.0,gcc-3.2.2

Galiba sonunda geliyor..

Desktop GNU/Linux Mümkün!

mrtksn

Sıradan bir Desktop PC kullanıcısının hiç bir GNU/Linux dağıtımını kullanamayacağını düşünüyordum, ama bu önyargım kırıldı.

Oda arkadaşımın PC'sinin sabit diski 2 ay kadar önce soru çıkarmaya başladı,bazen tepki vermez oldu ve windowsu boot edemez hale geldi; Bunun üzerine günü kurtarmak için arkadaşıma Knoppix 4.0 Live CD yi önerdim, ilk başta dalga geçti...