Open Source File Sharing

0
anonim
Windows`daki imesh`ler, kazaa`lar, napster`lar hepsini bir kenera bırakın. kurtuluş open source`da dememiş miydik size? giFT (internet file transfer), açık kaynak kodlu bir dosya paylaşım programı ve shareware programlardan eksiğinden çok fazlası var. hımmm bunu kanıtlamak lazım, şöyle ki: matrix`in 538 mb`lik divx filmini indiriyorum şu an, darısı sizin başınıza...matrix divx yazdığımda yaklaşık 10 tane sonuç buldu ve elbette bu bağlantıların en yavaşı 56 k modemde 2.5 kb'lık bir dosya transferine sebep oluyor, eğer bağlantınız hızlı ise gerisini siz düşünün...
Bunun dışında sadece video değil her ama her türlü dosyayı aratabiliyorsunuz, yeterki karşıdaki adam sharing'e açık tutmuş olsun... ne diyim artık gözümüz aydın...
gift.sourceforge.net

Görüşler

0
tongucyumruk
Açıkçası GnuTella gibi yaygınlık kazanmaya başlamış GPL bir sistem varken bu sistemin pek tutulacağını sanmıyorum... ancak Clientlari hem kendi protokollerini hemde GnuTella protokolünü desteklerse anlam kazanmaya başlayabilir diye düşünüyorum. Zira bu tip P2P sistemlerde sistemin teknik üstünlükleri vs... gibi etkenlerden çok kullanıcı sayısı tercihleri etkiliyor. Eğer yeterince kullanıcı toplamayı başarabilirse bir yer edinebilir belki. Ama özellikle Xml tabanlı bir protokol kullanmasının etkileyici olduğunu belirtmeden geçemem...
0
anonim
Ben simdiye kadar dosya indirme hizi olarak ML Donkey`den daha basarilisini gormedim. Edonkey networkunu kullaniyor, ama orjinal edonkey clienttan cok cok daha hizli.

Bunlar disinda Tonguc`un dedigine de katilmiyorum, Gnutella onemli bir client ama cok da iyi bir sistemi yok. Edonkey`in sistem bence su andakiler icinde en iyisi. Hem minimum bir upload acik tutmak zorundasiniz, hem de indireceginiz dosyanin tamaminin birilerinde olmasi sart degil. Kimde ne kadar bolumu varsa onu indirebiliyorsunuz. ML Donkey indirip bir deneyin derim.

*Bu arada MLDonkey needs any operating system better than Windows XP, guess what :)
0
tongucyumruk
Açıkçası GNUTella'da bana en çekici gelen taraf olmuştu upload mecburiyeti olmaması... Zira ben kablo kullanıyorum ve 100kb'nin üzerindeki dosyaları yollamak için komşumdan rica edip modemini kullanmam gerekiyor... Bu nedenle upload mecburiyeti getiren programların pek hoşuma gittiğini söyleyemem... GNUTella'ya sempatim özellikle kullanıcı sayısının oldukça iyi olmasından kaynaklanıyor. Nede olsa ne kadar çok kullanıcı o kadar çok dosya... EDonkey, kazaa, imesh gibi alternatiflerle ile açıkçası hiç ilgilenmedim demekki ilgilenmeye başlama zamanı gelmiş.
0
anonim
Upload zorunlulugu olmayan sistemler bence olmeye mahkum. Dahasi 300-400Mb civari dosyalarin dagitildigi sistemler ise Edonkey mantiginda calismak zorunda. Zira sadece kullanicilarin %5-10 arasi bir kismi broadbanddeyken boyle yuzlerce mb bir dosyanin tamamina sahip birilerini bulup onlardan indirmeye calismak cok zor. Bunun yerine kimde ne kadari varsa oradan indiriyorsun.
Dahasi, edonkeyin 1'e 3 orani var, eger 3K ile download edeceksen 1 K ile kendinden uploada izin vermen gerekiyor. Bu gercekten edonkey cemaatini ayakta tutan bir sey. Oyle ki, edonkey protokolunu reverse engineer edip mldonkey clientini yazan elemanlar bu ozelligi korumuslar ve kodun bu kismini kapali tutuyorlar, sebep cok basit.
Edonkey'deki kisi sayisini filan merak ediyorsan bakacagin yer www.sharereactor.com, indirebilecegin dosyalar hakkinda bilgi almak ve yeni dosyalarin yorumlarini gormek acisindan da iyi. Su anda da paylasilan 5.5 Petabyte kadar bir dosya var hatirladigim kadariyla. Son olarak da Unix kullaniyorsan kesinlikle Mldonkey'i bir dene...

0
tongucyumruk
Bu tip sistemlerin özü paylaşmaya dayanır. İnsanların ellerinde arşivlerinde bulunan şeyleri paylaşma isteği sonucunda bu tip programlar gelişir... Ama paylaşmak zorla yapılacak bir eylem değildir insanların kendi istekleriyle yapmaları gereken bir eylemdir... İnsanları istekleri dışında birşeyler paylaşmaya zorlamak özellikle upload hızının kısıtlı olduğu yerlerde sorun yaratır bence. Yoksa sürekli boş bir dizini paylaşarak ta bu tip olayları aşmak mümkün ama onun yerine programın kendisinin gelip abi paylaşmak istemiyorsan da sorun değil demesi daha hoş olur bence. İnsanları paylaşmaya zorlamayan sistemlerin öleceği fikrine katılmıyorum. Sonuçta zorla güzellik olmaz. Ve açıkçası sırf bu upload mecburiyetine tepki olarak EDonkey kullanmamayı tercih ederim. Zira bir hizmeti sunan kişinin hele ki alternatiflerinin bolca bulunduğu bir ortamda kullanıcıyı bu tür bir zorunluluğa itmesi mantıksız geliyor. Zaten bu tip kullanıp elinde de uygun bir bant genişliği olan insanların çoğu kendiliğinden bu bant genişliğinin bir kısmını kendilerinden dosya indirmek isteyen insanlara ayırıyorlar ve bunu tamamen kendi istekleriyle yapıyorlar. Bu tip programları kullanmayanlar ise EasyNews vs... yerler üzerinden dosyalarını paylaşıyorlar. Ama sonuçta eğer iyi bir bant genişliğiniz yoksa dosya paylaşmanız zaten teknik olarak çok zor. Bunu birde dosya indirmeye çalışan insan açısından işkence haline getirmeye (0.2 k gibi hızlarla yollayarak) gerek yok. Sonuçta dediğim gibi paylaşmak bir gönül işidir. İnsanları paylaşmaya zorlayamazsınız.

Bu arada ben dosyaların bir kısmının bir yerden başka bir kısmının başka bir yerden indirilmesi fikrine karşı değilim zaten sonuçta bu daha çok teknik bir mesele. Konuyla da çok yakından ilgili değil gibi.
0
conan
AIX?
0
FZ
Windows 2000 Professional?
0
anonim
Bu gIFT OpenFT diye bi protokol kullanıyo ama bu FT Fast Track manasına mı geliyo? Lazaa ve Grokster da bu protokolu kullanıyo da ondan sordum
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenBSD 2.9 Çıktı!

PCc0d3r

OpenBSD 2.9 çıktı! Bilindiği gibi OpenBSD BSD çeşitleri arasında güvenliğe en çok önem veren işletim sistemleri arasında.
\r Daha fazla bilgi için: Release Notes ChangeLog

Uzay Yolu Nemesis Filmi, Linux ile Yapıldı

malkocoglu

Uzay Yolu Nemesis filminin sayısal üretimi Linux ile yapıldı. İlk kez Titanik filmi ile Holywood gözdesi olan Linux, fiyat/performans üstünlüğü ile SGI ile başabaş yarışabilecegini kanıtladı.

Linux Journal

Yukarıdaki bağlantıda, komut satırınden filmin nasıl işlendiğini görebilirsiniz.

Dizüstü bilgisayarınızda Linux!

larweda

Georgia, Amerika`daki Emperorlinux şirketi, bütün ayarlamaları yapılmış, donanım sürücüleri yüklenmiş, ve sorunsuz olarak linux yüklenmiş dizüstü bilgisayarlar pazarlıyor. IBM, Sony Toshiba ve Dell marka Laptop`lar ve Notebook`lar için istenilen dağıtımdan linux yükleyip, USB`sini, PCMCIA ethernet kartını ve modemini, ekran kartını(1600*1200 X gösterecek şekilde), ses kartını vs. ayarlayıp, hazır yüklenmiş halde satıyorlar. Sonra da 1 sene teknik destek hizmeti sağlıyorlar.

Zihinlerdeki Penguen Masaüstünde Durduğu Gibi Durmuyor.

acemi_

John H. Terpstra, "Masaüstünde Linux kullanmak için 10 neden" başlıklı bir sunum hazırlayacaktı. Linux'a alışkın olan biri için bunu ispatlamanın hiç de zor olmayacağını düşündü. Sonuçta MS Windows, sadece bir işletim sistemi idi ve benzer araçlar, Linux için de olduğuna göre Windows'dan vazgeçmemek için bir engel göremiyordu. Zira ofis uygulamaları, web tarayıcılar, e-mail istemcileri Linux için de vardı ve oldukça iyiydiler.

Linux´la İlgili Video-Yayın

St

IBM 30 Nisan ve 6 Mayıs'ta Linux'la ilgili bir webcast düzenliyor. IT yöneticilerinin neden Linux'u tercih ettiklerini hakkındaki webcasti canlı olarak izleyebilirsiniz. 30 Nisan´da, Türkiye saatiyle saat 18.00´de. Sakın geç kalmayın. Üyelik işlemlerinizi ise www.techonline.com adresinden yapabilirsiniz. İhtiyaçlarınız: