Linux Çekirdeğinin Hata Oranı Düşüyor

0
Soulblighter
Aralık 2004 ile Temmuz 2005 arasındaki sürede Linux çekirdeğinde "hata yoğunluğu" 0.17'den 0.16'ya düştü. Kod analiz firması Coverty'nin son raporuna göre tüm ciddi hatalar da düzeltildi.
Linux çekirdeği Aralık 2004'te 5.76 milyon satırdan, Temmuz 2005'de 6.03 milyon satıra ulaştı. Yani % 4.7 büyüdü. Hata yoğunluğu ise aynı sürede % 2.2 azaldı. Aralık 2004 araştırmasında, 5 "filesystem buffer overrun conditions" ve 1 "network buffer overrun condition" raporlanmıştı. Her ikisi de ciddi hatalar olarak yorumlanan hatalardı.

Coverity'nin Temmuz 2005 özetinde aynı konuda sıfır hataya rastlandı.

Coverty CEO'su Seth Hallem: "6 aylık araştırmamıza göre, Linux çekirdeğinin boyutu artmasına karşın, potansiyel ciddi hata sayısının azaldığı görülüyor. Katkı verenler zaman zaman yeni hataları gösteriyorlar ama bunlar genellikle kritik olmayan cihaz sürücü hataları" dedi.

Kaynak: turk.internet.com

İlgili Yazılar

GNUstep live CD

yuxel

Freasmeat'deki çoğu projeye el ayak olmuş, Debian'ın ve çiftçinin dostu Gürkan (tarzeau) Şengün'ün yeni uğraşı; GNUstep live CD. Neredeyse tüm programların GNUstep projesinden geldiği bu Morphix tabanlı live CD içinde,Blender, MPlayer gibi programlar; NetHack, Jump n Bump gibi oyunlar da mevcut. Farklı bir deneyim isteyenler, sabit diske de kurulabilen bu dağıtımı deneyebilirler. Bu da ekran görüntüsü
Download : iso / md5sum

Klaus Knopper ile ropörtaj

conan

Distrowatch'dan Ladislav Bodnar Klaus Knopper ile 18 Kasım 2002 tarihinde bir roportaj yapmış. Knoppix ile ilgili oldukça güzel noktalara değinilmiş. Yaratıcısını tanımak ve de Knoppix'in geleceği hakkında bilgi tazelemek isterseniz okumanızı tavsiye ederim.

Gentoo Derlenip Toparlanıyor

cbc

Gentoo projesi iç yapısını değiştiriyor.

Şu ana kadar varolan yapıda her şey direkt olarak Daniel Robbins'in onayına -ve diretmelerine- bakarken, projeler geliştirilirken zaman sınırlandırıcı faktörler devrede değildi; tamamen rahat çalışan ekip için artık yeni bir yapılandırmaya girişiliyor. Düzenli olarak raporlar hazırlayacak, düzenli toplantılar yapacak olan ekip yine Daniel Robbins'in başkanlığında proje gruplarına bölündü.

Gentoo Dışındaki Kaynak Kodu Tabanlı Dağıtımlar

ghanthar

Birçoğumuz, özellikle kaynak kodu tabanlı dağıtımlar ile ilgilenmeyenler Gentoo´yu tek kolay kurulabilen kaynak kodu tabanlı dağıtım sanırız. Oysa Gentoo´dan daha kolay olanları bile mevcut...
Kaynak:LinuxMerkezi

Ptrace açığı

raistlinthewiz

Linux 2.4 ve 2.2 kernelların hepsinde yer alan bir açık sayesinde normal bir kullanıcı , bu açıktan yararlanarak sistem root yetkisine sahip olabiliyor.
Acil olarak patchler yayınlandı ve 2.4 ve 2.2 serileri için fix içeren sonraki sürümler yolda. 2.5 kernellar'da sorun olmadığı belirtiliyor.
Daha fazla bilgi için: www.kerneltrap.org/node.php?id=611