Linux Çekirdeğinin Hata Oranı Düşüyor

0
Soulblighter
Aralık 2004 ile Temmuz 2005 arasındaki sürede Linux çekirdeğinde "hata yoğunluğu" 0.17'den 0.16'ya düştü. Kod analiz firması Coverty'nin son raporuna göre tüm ciddi hatalar da düzeltildi.
Linux çekirdeği Aralık 2004'te 5.76 milyon satırdan, Temmuz 2005'de 6.03 milyon satıra ulaştı. Yani % 4.7 büyüdü. Hata yoğunluğu ise aynı sürede % 2.2 azaldı. Aralık 2004 araştırmasında, 5 "filesystem buffer overrun conditions" ve 1 "network buffer overrun condition" raporlanmıştı. Her ikisi de ciddi hatalar olarak yorumlanan hatalardı.

Coverity'nin Temmuz 2005 özetinde aynı konuda sıfır hataya rastlandı.

Coverty CEO'su Seth Hallem: "6 aylık araştırmamıza göre, Linux çekirdeğinin boyutu artmasına karşın, potansiyel ciddi hata sayısının azaldığı görülüyor. Katkı verenler zaman zaman yeni hataları gösteriyorlar ama bunlar genellikle kritik olmayan cihaz sürücü hataları" dedi.

Kaynak: turk.internet.com

İlgili Yazılar

SCO/IBM Linux Savaşında İlk Raund´u IBM Kazandı

malkocoglu

Bilinmezlikten kendini "dava açarak" kurtarmaya uğraşan zavallı şirket SCO, IBM ile girdiği Linux savaşında ilk yarayı aldı.

IBM draws first blood in SCO Linux battle

Amavis

tunc

Amavis uzun zamandır piyasada olan SuSe'ci ler tarafından geliştirilen bir open source mail scanner. Her ne kadar SuSe tarafından fazla support desteği verilmese de yararlı bir program. Amavis qmail, sendmail, postfix gibi MTA destekleri verebiliyor. Ayrıca hem gelen hemde giden mailleri scan edebiliyor.
http://www.amavis.org

Linux yerçekiminden kurtulunca...

conan

/.'da bugün dolaşırken ilginç bir habere rastgeldim. BBC'nin verdiği habere göre, RedHat NASA'nın bir görevinde uzaya gitmeye hazırlanıyormuş. IP bir tabanlı iletişim deneyi için kullanılacak olan işletim sistemi 233 MHz CPU, 128 MB RAM ve 144 MB sabit disk ile donatılmış bir bilgisayarda.

Ama işin daha ilginç olan kısmı ise bu habere onaylayanın verdiği yorumdu. Debian 1997'de çoktan uzaya gitmiş bile! :)

Linux´ta OfficeXP ve Photoshop 7

murat09

CodeWeavers Win32 uygulamalarını Linux'ta çalıştırmak isteyen kullanıcılar ve kurumlar için uygulamalar geliştiriyor. Crossover Office adlı set, şu anda 2.0 sürümünde ve Office XP (Outlook hariç), Adobe Photoshop, Microsoft Access ve Lotus uygulamalarını RedHat 9, Mandrake 9.0 ve SuSE 8.1 Linux dağıtımlarında çalıştırmanıza imkan tanıyor. Programın lisans ücreti ise 59$.

LINUXnet'in 2. sayısı bayilerde

MaXCoDeR

Türkiye'nin ilk ve tek Linux dergisi LINUXnet'in 2. sayısı bayilerde! LINUXnet yeni sayısında %10 daha kalın, bir CD daha fazla hediyeli.

LINUXnet'in hediyesi toplam 6 CD'de Mandrakelinux 10.1 Community, SUSE 9.1 Personal, Knoppix 3.6 ve LINUXnet Özel CD'si yer alıyor.

Derginin tüm içeriğini görmek için www.linuxnet.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.