Linux Çekirdeğinin Hata Oranı Düşüyor

0
Soulblighter
Aralık 2004 ile Temmuz 2005 arasındaki sürede Linux çekirdeğinde "hata yoğunluğu" 0.17'den 0.16'ya düştü. Kod analiz firması Coverty'nin son raporuna göre tüm ciddi hatalar da düzeltildi.
Linux çekirdeği Aralık 2004'te 5.76 milyon satırdan, Temmuz 2005'de 6.03 milyon satıra ulaştı. Yani % 4.7 büyüdü. Hata yoğunluğu ise aynı sürede % 2.2 azaldı. Aralık 2004 araştırmasında, 5 "filesystem buffer overrun conditions" ve 1 "network buffer overrun condition" raporlanmıştı. Her ikisi de ciddi hatalar olarak yorumlanan hatalardı.

Coverity'nin Temmuz 2005 özetinde aynı konuda sıfır hataya rastlandı.

Coverty CEO'su Seth Hallem: "6 aylık araştırmamıza göre, Linux çekirdeğinin boyutu artmasına karşın, potansiyel ciddi hata sayısının azaldığı görülüyor. Katkı verenler zaman zaman yeni hataları gösteriyorlar ama bunlar genellikle kritik olmayan cihaz sürücü hataları" dedi.

Kaynak: turk.internet.com

İlgili Yazılar

LinuxMarket Açıldı

aRda_

Ülkemizdeki GNU/Linux camiasina yeni bir kurumsal site daha eklendi: LinuxMarket.org

Özellikle şehir merkezlerinden uzak veya hızlı bir internet bağlantısı olmayan tüm penguen severlerin sadece CD parası ödeyerek satın alabilecekleri dağıtım CD'leri satışı yapılmaktadır.

30 dağıtıma yakın GNU/Linux CD'lerini bulabileceğiniz sitede satışlar Linux Kullanıcıları Derneği üyelerine %10 indirimli satılmaktadır.

Mandrake 10.1 Official Çıktı

resilence

Kısa bir süre önce CE ile bizlere merhaba diyen Mandrake 10.1 artık Official sürümüyle bilgisayarlarımıza girmeye hazır...

GNU/Linux 2.6 Çekirdeğinde Yüksek Performanslı Etkileşim

FZ

Linux çekirdek geliştirme ekibi gene yaptı yapacağını! Linux yaratıcısı Linus Torvalds son sunduğu "patch" ile etkileşimli proseslerin performansını artırdığını böylece X masaüstü ortamlarının çok daha iyi çalışacağını belirtti. Tabii buna müzik ve sinema uygulamaları da dahil.ost, greatly benefiting the X desktop, as well as music and movie players. O(1) karmaşıklığındaki zamanlayıcıyı geliştiren Ingo Molnar, Linus'un patch'ini kendi etkileşim çabaları ile bütünleştirince ortaya çıkacak sonucun yani 2.6 çekirdek sürümünün masaüstü kullanıcısının rüyasının gerçekleşmesi gibi bir şey olacağı tahmin ediliyor.

Silicon Graphics XFS`i Linux`a verdi

FZ

Silicon Graphics bilgisayar şirketi 1994 yılından beri ticari sistemlerinde kullandığı ve "journaling filesystem" olarak tabir edilen, sistem göçtüğünde çok hızlı yeniden ayağa kaldırmayı sağlayan ve çok büyük harddisk alanlarının ekonomik ve optimum şekilde yönetilmesine olanak veren dosya sistemi XFS'i Linux camiasına sundu.

Linux Foundation Bireysel Üye Alımına Başladı

javamorg

Linux Foundation, Eylül ayından itibaren bireysel üyelik sistemini devreye soktu.